icon

Môže existovať priateľstvo medzi mužom a ženou?

gregor_y
12. mar 2015

Ahojte, chcel som sa s vami podeliť o svoju skúsenosť. Pred pár rokmi som spoznal ženu, ktorá bola viacmenej uzavretá, pohltená problémom, ktorým sa donekonečna zaoberala. Ja som ju poznal ešte ako nevydatú, no už bola zadaná. Mám taký dojem, že spolu chodili odmalička. Po vysokej škole sa vzali a až potom sme začali byť viac v kontakte. Myslel som si, že sme priatelia, takže som neváhal sa jej zdôverovať so všetkým. Navrhol som jej rôzne riešenia a povzbudzoval, nech sa nebojí, veď dva roky snaženia sa predsa nie sú až také strašné, veď obaja boli veľmi mladí, a dnes sú problémy takého charakteru celkom bežné. Pokiaľ si dobre pamätám, mala iba malé gynekologické problémy, tak som jej navrhoval, aby vyšetrenie podstúpil aj jej manžel, veď muža to stojí len trošku rozkoše a môže sa robiť spermiogram. Potom sa ale akosi prestala ozývať. Mal som výčitky, že som sa možno až príliš snažil alebo na ňu tlačil. Potom ma napadlo, že ako veriaca cúvla, možno jej aj nejaký kňaz alebo kamarátka poradili, aby ma začala ignorovať. Neskôr som si zasa myslel, že sa topí v depresiách a chcel som jej pomôcť. Mal som ju úprimne rád, hoci mi trošku prekážalo jej infantilné správanie. Po jej ignorovaní som sa zmazal z FB, pretože som mal viacero dôvodov a bolo mi ľúto, že som zveril svoje tajomstvá tej nesprávnej osobe, no veril som, že je v tom nevinne a stále sa trápi. Raz som ju aj prišiel navštíviť do jej práce. Tvárila sa, že je všetko v pohode. Ja som sa vlastne hanbil za to, že som to urobil. Iba ona na mňa mala mobil, svoje číslo mi nikdy nedala. Očividne ju nikdy nezaujímalo, ako som sa mal ja. Musela vedieť, že sa veľmi trápim. Vinu som vždy hádzal na seba, že možno nechce byť v kontakte s človekom, ako som ja. Po dvoch rokoch som sa znovu prihlásil na FB a už som videl fotku jej syna, tak som ju pozdravil. Napriek tomu, že sa mi stále ospravedlňovala, bola odmeraná, chladná ako kameň a neskutočne iná. Vtedy som si uvedomil, že ma len využila v čase, keď mala osobnú a manželskú krízu a veľmi som ľutovať, že som sa jej niekedy v živote s niečím zdôveril. Mal som pocit, že moje tajomstvá rozšírila, kde sa len dalo. Bol som v kontakte s osobou, ktorú som zrazu vôbec nepoznal.
Je možné, aby boli muž a žena iba kamaráti a ako predísť tomu, aby vás niekto iba nevyužil? Niekedy mám pocit, že ženy veľmi rady zneužívajú mužov, ktorí sú ochotní, pohotoví a trpezliví ich počúvať, no potom sa rady vrátia k svojim manželom do každodennej reality, v ktorej si ich možno ani dostatočne nevážia, no sú to ich starostliví alfa samci. Niekto by ju možno nazval hlúpa naivka, no nakoniec som z toho vyšiel naivnejší ja sám...

Strana
z2
mimina00
13. mar 2015

@gregor_y vacsina zien je takych,ja sa uz nezdoverujem ziadnej,radsej si to vyriesim vsetko sama v sebe 😅 a to som zena tiez.vzdy prisiel cas kedy som olutovala,ze som sa s niecim zdoverila.najst doverihodnu osobu je hladanie ako ihlu v kope sena.skoda

gregor_y
autor
13. mar 2015

@silvijam Ty si sa kedy stihla stať takou bezcitnou?

silvijam
13. mar 2015

@gregor_y ako si nato prisiel? Len som proste nepochopila z coho si taky sklamany? Co si ocakaval a podobne. Proste ona len vycitila ze asi chces alebo citis nieco viac, tak to zatrhla. Ved predsa nemozes ocakavat od vydatej zeny neskor uz aj s dietatom, ze stale bude s inym muzom chodit na stretka a vyzaluvavat sa dalej. Viem len to co si tu popisal, mozno si tvoje spravanie zobrala inak, chodenia za nou do prace... a pod. mozno jej to prislo nevhodne a nechcela alebo nevedela ti to rovno tak povedat....

mata0410
13. mar 2015

Nemoze, vzdy jeden skor ci neskor ocakava viac ako priatelstvo. Moja vlastna skusenost.

katka1205
13. mar 2015

Dievčence ja len dodám že dotyčný sa zatiaľ vyjadril len keď sa mu to zdalo necitlive..k týmto radám a pohľadom. ..názorom nepovedal ani slovo... len sa bráni aká on je vlastne obeť keďže sme tu necitlive 🙂 a ja len dodám že mať takýto problém a prezidentov plat 🙂

lubkavargova1
13. mar 2015

@katka1205 nuz dotycny clovek ma sice peknu predstavu, ze ano mali by sme si pomahat a mat priatelov. Uprimne? Vcera osm to precitala kolegovy - chlapovy. Povedal, ze velm dobre spravila ta zena, lebo ziadnemu manzelovy by sa taketo nie co nepacilo a bol by to len ohen na streche. Ako uprimne, ani nam zenam s anepaci ked manzelia maju kamosky a kolegynky a nic tam nemusi byt. Tak potom preco by sa to muselo pacit manzelom?????

lenhag
13. mar 2015

ja mam iba jedného naozajstného priateľa (myslím iba medzi mužmi) a to je môj manžel 🙂 súhlasím s názormi väčšiny žien ... a ony nie sú necitlivé, sú otvorené ... píšu to, čo ti dotyčná nebola schopná vysvetliť, než s tebou ukončila kontakty...

katka1205
13. mar 2015

@lubkavargova1 vsak ano, ja len suhlasim.. len autor diskusie sa nijako nevyjadril

monca1982
14. mar 2015

Priateľstvo medzi mužom a ženou neexistuje. Pokiaľ jeden z nich nie je inak orientovaný. Môj názor, súkromný. Podľa mňa aj tebe išlo o niečo viac, len si to možno nechceš pripustiť a nazývaš to obyčajným kamarátstvom. Lebo keby ti nešlo o niečo viac, tak to takto neprežívaš.

Strana
z2