icon

Môže ma mama vyhodiť z bytu, keď neštudujem?

milanman771
10. dec 2024

Dobrý deň chcel by som sa spýtať ci ma môže mama vyhodiť z bytu keď mám 22 rokov nestudujem už od 18 pracujem a platím jej 200e mesačne za to ze spím v obývačke na gauči 🙂 plus dávam 300e mesačne za stravu..
V 18tich som odišiel na rok pracovat do BA a býval som na ubytovni no mal som dištančné štúdium
Za co ona na mňa poberala celý rok alinenty a prídavky nakoľko som u nej nebyval, nezivila ma a peniaze mi nepreposielala... Nemam s nou moc dobrý vzťah ide jej len o peniaze.. Ale tento mesiac za december jej 200e nechcem zaplatiť nakoľko za 3 roky som jej dám 7,500e za nájom... A hlavne kvôli čomu jej nechcem teraz dat je preto ze minulý mesiac som bol 2 týždne na pnke som szco čiže som zarobil len 800e a nevyšiel som do výplaty a nemal som doma co jest a ani na cestu do prace chcel som si od nej požičať 50e do výplaty a vysmiala ma ze mi nič nedá 🙂 keby není kamarátov tak by som nemal na cestu do prace čiže by som nezarobil nič... Takže už len z princípu jej tých 200e nechcem dat.. No viem co bude nasledovať keď jej túto informáciu zdelim 🙂 tak by som sa vás chcel spýtať ci sa tam viem nejak "nasilu" udržať dokedy si nenájdem podnájom za odpoveď vopred ďakujem

11brano11
Odpoveď bola odstránená
lavender94
10. dec 2024

Vyhodiť ta určite môže. Ale teda na tvojom mieste by som si našla nejaké zdieľané bývanie, aby si sa aspoň cítil jak človek a nie ako vyhnanec. 300€ na stravu je strašne prepal 😃 a ešte si nemal ani čo jesť? My sme v podstate dvaja a dáme za jedlo tých 400-500€ mesačne a to aj objednávame donášku aspoň raz za týždeň, takže 300€/osoba je úlet. Výhra taká mater. Fakt by ti bolo lepšie v tom podnájme. Ale ty tiež nebudes asi najostrejšia ceruzka. Keď nemáš na to aby si bol par dni pn tak robíš niekde chybu. Keď budeš v podnájme tiež nebude nikoho zaujímať, či máš prachy alebo nie

0kristina0
10. dec 2024

Ak si myslis, ze najdes niekde inde lacnejsie ubytovanie, nech sa paci. Zbal si tu jednu igelitku a chod. A k tvojej otazke, ano ma pravo ta vyhodit, skoda ze take "gule" nema aj moja mamina, ktora ma na krku doteraz 40 rocneho debila, ktory jej nikdy nic neplatil. Viac takychto matiek ako tvoja

matttech
10. dec 2024

Mňa udivuje to že pracuješ od 18 rokov a nemáš nijaké úspory...Platiť by si mal tiež, ja som platil rok po škole mame pokiaľ som neodišiel so svojho bytu.

sisaka
10. dec 2024

@vevesh on zarobil 800€ len teraz, lebo dva týždne bol PN. Takže normálne zarobí asi dvojnásobok. Ak si z toho nedokázal ušetriť tak, aby na konci mesiaca nemusel pýtať 50€ tak je jasné, že s prepáčením presere všetko, čo zarobí a spolieha sa, že nejak “sa to” spraví. Kto vie, prečo mama trvá na takých sumách a čo všetko je za tým. Chalan nemusí u matky trčať 3 roky, keď sa mu nepáčia podmienky, už dávno mohol mať vlastný podnájom, alebo zdieľaný…

prasiatko30
10. dec 2024

S matkou si nerozumies, obvinujes ju, ze ta vyuziva ale odstahovat sa nechces. Mas 22r si dospely, absolutne nie si povinny byt doma. Nemyslim si ze matka ta ma uviazaneho o retaz ku gaucu. Najdi si byt a osamostatni sa a prestan platit zbytocne peniaze matke a je to

natalka13
10. dec 2024

Vyzivne za cas studia,ak otec platil patrilo.tebe, na rodinne a danovy bonus.matka.narok nemala.
Cize mas dost predplatene.

petronelag
11. dec 2024

@natalka13 Ale mama mu počas toho roku, čo nebol doma udržiavala miesto, aby mal kde bývať, po roku sa vrátil domov.
Ale aj teraz, keď nemá na vyžitie do konca mesiaca, tak ako zaplatí daň v marci 2025, veď to si má na takéto výdavky šetriť. Nieto ešte, aby zaplatil dopredu za nejaký podnájom.

taktotedanie
11. dec 2024

@milanman771 z take peniaze si najdes podnajom

milanman771
autor
11. dec 2024

@0kristina0 takže to poviem takto jak to je, mne mama celý život nič nekupovala nemal som oblečenie, stravu nič... Čiže samozrejme sa postaviť na nohy je ťažké 🙂 ďalšia vec je to ze to neberte tak ze keď mam dvojnásobne výplaty že to je veľa keďže som na szco
Od leta som bol 2x v nemecku a nevydalo čiže som nezarobil nič a bol som v mínuse 🙂 potom 2 týždne na neplatenej pnke a odišiel som do zahraničia furt v prelome mesiacov
Čiže 5 mesiacov som mal výplaty 1000-1300€ a to na živnosť není veľa 🙂 keďže 315e odvody 200 mama 300 strava(mama nekupuje nič a mam doma 14 ročnú sestru ktorá by bezo mňa jedla len maslovy chleba 🙂) do toho s bývalou mam dieťa platím na malého 100e plus mu kupujem veci ked to peňaženka dovolí 🙂 cesta do prace 60e a na szco obedy a pitný režim zabezpečí nemám čiže to tiež je nemala suma 🙂
A čo sa týka odstahovania sa tak som býval pol roka sám len akurát nás vtedy hromadné prepustili zo dňa na deň keďže som bol szco a jednoducho som vtedy to nevedel všetko potiahnuť finančné 🙂 tak som išiel naspäť k nej a po pá mesiacoch son si zobral s bývalou podnájom no sme sa rozišli tak som naspäť mohol ísť k mame..

milanman771
autor
11. dec 2024

@petronelag 2x som mal podnájom furt som platil 1000e naraz pri prevzatí 🙂

milanman771
autor
11. dec 2024

@petronelag daň dám na nulu 🙂 a udržiava miesto? Skôr ma zobrala aby som tam robil sluhu upratoval platil nájom a stravu k pár tisícom ročne si vďaka mne prilepši tak prečo nie ze? 🙂 a co ja mma nebodaj byť ešte rád že vlastná matka ktorá mi v živote nič nedala len traumy mi dovolila bývať za peniaze na gauči? Ja som sa na svet nepýtal

milanman771
autor
11. dec 2024

@matttech to áno boli už aj dobre obdobia po financnej stránke 🙂 moja chyba ze som si nič neusetril no keď od detstva nemáte nič tak si chcete potom dopriať a mat všetko naraz poučil som sa no teraz za to platím 🙂

milanman771
autor
11. dec 2024

@lavender94 300e na stravu není prepal keďže som szco ja nemám obedy na kartičku ako vy na TPP 🙂 plus z toho je aj ona aj sestra a aj dosť často chodí sem bývalá so synom 🙂

milanman771
autor
11. dec 2024

@11brano11 podľa čoho si usúdil? Jaj tak ona ma porodila celý život mi nič nedala vyrastal som na masle medzi tým co ona si kupovala bagety chodila do reštaurácií a jedno z druhým chcela ma ako 6 ročného utopiť v Hrone :D keď som mal 6 rokov tak ona slopala vonku a mňa nechala samého v byte s 2 mesačnou sestrou milión krát sa dorezala alebo predavkovaka vkuse hádky stresy spôsobila mi traumy a zobrala mi celé detstvo, využíva ma a ešte ma mala vyhodiť už dávno? Načo si robila deti keď reálne ich nechce 😀 a neberie za nich vôbec žiadnu zodpovednosť, vy si prosím vás nikdy nerobte deti a ak ich už máte tak ich ľutujem

11brano11
Odpoveď bola odstránená
milanman771
autor
11. dec 2024

@ahhola ona si spravila 4 deti 2 z nich vyhodila už aj z bytu 🙂 mala nás len na to aby nemusela pracovať ale poberať peniaze... Ma 51 rokov a odrobenych len 6 🙂

lavender94
11. dec 2024

@milanman771 a tpp akože menej prejedia? Celkovo minieme na jedlo 500€ dvaja aj s tým čo mame na kartickach. Som nevedela, že szčo maju v obchodoch špeciálnu prirážku

0kristina0
11. dec 2024

@milanman771 nadavas na svoju mamu ale keby bola naozaj taka zla ako ju opisujes tak by ta k sebe ani neprijala. Ruku na srdce, o co si ty lepsi rodic? Zabezpecujes svojmu dietatu byvanie? Venujes sa mu? Myslis si, ze 100 eur ked platis svojej ex na syna, ze je to nejake terno? Co tak urobit nieco inak. Neuvazoval si zrusit zivnost a riadne na pracovnu zmluvu sa zamestnat?

lapersefona
11. dec 2024

Veruže môže. Podla zákona ma tvoja mama voči tebe výživovaciu povinnosť do 25 roka života ale len v prípade ak študuješ

michelle567
11. dec 2024

Pri výplate 1000-1300 sa ti veru živnostníka robiť neoplatí. Nájdi nejakú stálu prácu a byť tebou hľadám takú ktorá má ubytovňu pre zamestnancov.

kvetinka_2
11. dec 2024

@milanman771 tých 200€ jej daj. Stravu si skús riešiť sám. A hľadala, by som si niečo,, svoje '' ( podnajom) , kde budeš mať svoj kľud, aj keď viem, že to je ťažšie. A to, že sa Vám vysmiala, do tváre, keď ste si prišiel POŽIČAŤ peniaze do výplaty. To, by som svojmu diatatu nikdy neurobila, aj keď je dospelé.

panda21
12. dec 2024

Čo máš vyštudované?

petronelag
12. dec 2024

Keď mal v Nemecku plat 1000-1300€ na živnosť, tak to musela byť len neodborná práca, toľko sa dá zarobiť aj na Slovensku.

vevesh
12. dec 2024

@petronelag z coho sudis? Je to minimalka pre pracovnika zo zahranicia s neuznanym vzdelanim (a este by som povedala, ze ho od*bali, ak ma dieta...).

milanman771
autor
12. dec 2024

@petronelag ja som mal v nemeckú 21e na hodinu 🤣 písal som ze na slovensku mam 1300 aktuálne lebo som si pokazil výplaty inak mam bežne 1700...citajte s porozumením a nerobte to mňa sprosteho 😀

milanman771
autor
12. dec 2024

@panda21 obrábač kovov, resp som monter/zámočník už 4 roky

milanman771
autor
12. dec 2024

@michelle567 áno to chcem ísť od januara/februára lebo už som psychicky na dne z tohto všetkého a nebaví ma už ani 12h denne robiť.. Živnosť je veľká nevýhoda pokiaľ není dobrá ponuka

panda21
12. dec 2024

@milanman771 a teda v Nemecku ťa firma nevyplatila, áno? Zameranie máš fajn, pod 20/h v zahranici nepôjdeš a budeš mať aj ubytovanie platené. Na Slovensku ti potom stačí nejaká garzonka keď prídeš domov na týždeň.. a budeš mať svätý pokoj.

sisaka
12. dec 2024

@milanman771 mame dáš 500 € a na konci mesiaca si pýtaš 50€ lebo ti nič neostalo nič zo zvyšných 800€?
Problém máš, ale nie je to tvoja matka.