Môže manžel bez môjho súhlasu voziť 15-mesačné dieťa na štvorkolke?

anjetta
29. apr 2024

Pytam sa za kolegynu:
Moze manzel bez mojho suhlasu vozit po dedine, lukach... nase 15 mesacne babatko? Mam o neho velky strach. Druha dcera ma 6 rokov a tiez s tym nesuhlasim. Jazdou na stvorkolke si ich kupuje, inak sa im venovat nevie / nechce.
Co robit? :( Stale oponuje vetou, ze su to aj jeho deti a moze si s nimi robit, co chce.

pribinak
29. apr 2024

No môže….obaja máte rovnaké práva na výchovu a starostlivosť

To že to zrovna nie je super nápad, to je už 2. vec

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lily246
30. apr 2024

Nechápem, prečo ti tu píšu, že môže. Ak by nepočúval na moje dobré slovo a dal 15 mesačné dieťa na štvorkolku, volala by som na neho políciu. Nič by si nestratila, keď sa kvôli tomu nasere, veď aj tak na deti kašle ako píšeš v príspevku. Ženy si robia deti s totálnymi debilmi.

bubuzu
30. apr 2024

Podľa zákona tam určite nemôže voziť 15 mesačne, to musí mať v motorovom vozidle adekvátnu sedačku/vajíčko. A ani tou šesťročnou som si není istá. Zavolaj na neho policajtov, skôr ako ti prizabije dieťa. To,že to nie je dobre ani pre jeho vývoj jeho chrbtice ti ani nemusím písať. A kľudne sa rozveď, ak máte takýto vzťah.

miadi
30. apr 2024

Nedovolila by som to. Deti pod 6r ani nemaju byt na stvorkolke. Celkovo tam nemaju byt spolujazdci a soferovat ju mozu od 16r. Ved si daj dp gpoge search kolko deti tak zomrelo . Je to nebezpecne. Nech si kupi Kubota tam mà aj pasy a nech ide pomali.

miadi
30. apr 2024

@pribinak prepac ale to nie je pravda ze si moze robit co chce rovnako ako nemoze dat babatku alkohol ci cigi stym ze to je jeho “vychova.” Ani Taketo nebezpecne aktivity nie su legalne , od toho su zakony aby chranili ludi pred hlupimi napadmi. Kde zijem nema byt Podla zakona dieta pod 8r na stvorkolke. Tak Snad nejake podobne zakony existuju aj na Svk . Autorka informuj sa na policii ale co to mas za muza ze ta nerespektuje a robi s detmi nebezpecne veci .?exisyuje stovky inych spodobov ako sa im venovat .

aaadkaaa
30. apr 2024

Mame velku stvorkolku, jasne je na nej napisane, ze je az os 16 rokov...urcite by som tak male dieta nepustila niekde po lukach a kopcoch...nepoviem, doma na dvore "krokom", ked ju vytahuje z garaze...ale toto? Urcite nie

sense
30. apr 2024

Na jednej strane áno je aj on rodič, na druhej strane nie nemôže. A keď je chlap kreten zavolala by som policajtov, aj keď si myslím ze neurobíš nič resp kolegyňa okrem stazovania sa a na dávania lebo je zrejmé od muža finančné závislá....

zdenka11081983
30. apr 2024

@anjetta moj ex 3 havárie na motorke raz sa rok dával dokopy a zákaz voziť na štvorkolke moju 17 ročnú a 12 ročnú. Neďaleko od nás pár rokov dozadu otec s 15 ročnou dcéru šli na motorke a už kúsok od domu nejak zle pribrzdil a dievča vyletelo a udrelo si hlavu. Zomrela.

sasa1310
30. apr 2024

@anjetta od 12 rokov môže.

andreatytler
30. apr 2024

@anjetta Ak nie policiu, urcite volaj na socialku. Ak to nahlasi sused, ta socialka moze prist za tebou, ze si to dovolila.
Ja by som to nahlasila ak by som bola tym susedom.

vilma7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkazuz
30. apr 2024

@aaadkaaa
Ja by som ani “krokom” po dvore, alebo len z garáže nedovolila. Deťom raz povoliš a budú to stále vyžadovať. Nevysvetlíš im, že je to nebezpečné.
Moja skúsenosť ☺️

ahhola
30. apr 2024

Jazdou na 4kolke si ich kupuje... To si matka, alebo to tupe bulo mysli, ze rocne decko, ci skolkar oceni jazdu na terennom, nebezpecnom stroji... Ci sa to mensie od strachu nepocika, ze z nej tatko vytrasie zivot... Sibnuta moda, ked si clovek ide prirodou a vedla neho prefrci dement na smradlavej hlucnej kolobrnde, najlepsie cez mlaku ofrkat cely hlucik, jeden tak vystrasil kona s jazdkynou, kon ju zhodil, ona zomrela. Matka nech sa zameria na vyhlasku, ci je vobec mozne vozit decka na takych idiotskych vymysloch. 👿

0kristina0
30. apr 2024

Problem nie je stvorkolka ale tvoj chlap, bez stipka rozumu.