icon

Môže muž ísť na chatu pred pôrodom?

6. dec 2024

Zeny neukamenujte ma. Len sa chcem opytat na vas nazor, ja sa vitim previnilo, ale sa aj bojim.
Mavam uz 3dni bolesti menstruacne. Asi poslickovia. Ale vsetci vieme, ze uz to moze kedykolvek prist (porod).

Keby vam muz povedal, ze ide na noc na chatu hrat xbox s kamaratom a ze si da pivo a rano pride, tak ako by ste to vy brali?
Nikdy som nemala problem s tym, ked isiel. Ale predsa som uz v 9mesiaci a nepride mi ok takto behat, ked uz mozem hocikedy porodit. A riesit sanitku kvoli tomu, ze moj muz si dal pivo a ja rodim, by som nechcela.
Ako to mali vasi muzi? Ze uz ked ste boli takto pred koncom, tak boli pri vas a "triezvi"?

belle_vie
6. dec 2024

Kedze som sa od 30 tyzdna otvarala ( a potiahla to az do 42 :D), moj manzel bol cele toto obdobie v pohotovostnom rezime, ak by bolo treba ist do nemocnice.
Osobne si myslim, ze aj z pohladu bezpecia, aj spolupatricnosti k zene, ktora nepije 9 mesiacov+obdobie kojenia, by to pivo mohol ozeliet.

beatrix85
6. dec 2024

Otázkou pre mňa zostáva, ako môžete s taký blbcom čakať druhé dieťa? Veď on je sám dieťa. Tak aj s ním budete mať tri deti. Nezávidím.

nevenka
6. dec 2024

Ja som druhy porod teda nemala rychlejsi, ale ten mesiac pred uz si nedaval pivo radsej. Alebo siel len tak, aby bol v dosahu. A pri 3. a 4. Dietati uz od 36 tyzdna veru striehol, lebo som mala vysoky tlak a to sa mohlo zvrtnut raz dva. A pri 3 bol aj tak covid, tak sme sedeli doma na zadku vlastne vsetci cely rok 2020 🙈.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
vilma7
6. dec 2024

Druhý môže, býva rýchlejši, ale môj bol napríklad až 5 dní po termíne.
Problém nie je ci môže, nemôže, ale chlap nedodržuje to co sľúbil...posledná chata ,jedno pivo atď...takže ja by som mu už neverila.
Ale zas ani nadržala v 36.tt doma.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zobaka
6. dec 2024

ja by som to nejak nehrotila, nepredpokladam, ze by sa to prave stalo v tu noc, na chate moze byt aj s nealkom, alebo sa vezme taxik

tamitamitami
6. dec 2024

Vzhľadom k tomu čo si písala ďalej som tiež názoru že má ostať pri tebe doma.
Na chate bol pred týždňom, ty si už raz rodila predčasne, doma máte ešte jedno malé dieťa....takže určite je vhodné aby ostal.

spanielka44
6. dec 2024

Môj bol dnes na firemnej kapustnici 70km daleko ale nechcel ist ja som ho prinútila nech ide teda ešte kým sa dá 🙂 som síce len v 32tt a zrubal sa teda statočne ale poslušne prišiel domov a som rada že niekde vypadol… aj chlapi potrebuju od nás niekedy vypnúť 😆 ale určite by nešiel keby som v 36tt to som si istá

miamaria
7. dec 2024

@lonely66 Môj sused tiež chodí hravat s kamošmi hry na ich chatu skoro každý víkend, žena s 2 deťmi na byte ostane, pre neho je to oddych v úvodzovkách od detí, chce mať od nich jednoducho pokoj

dadka1997
7. dec 2024

Boze nebud precitlivena, aby niekto rozkazoval ci si moze dat alebo nedat alko pivo ? Ako vazne ? Si 36tt a ano keby v najhorosm pripade bolo budes nútená riesit aj sanitku a hlavne to neprehanaj .. zas po porode budees mat problem ho vôbec pustit ist vyniest smeti .. neprehanaj uzivaj si posledne dni, urob si vecer sama pre seba

alkoholik
7. dec 2024

Achhhh citat niektore nazory zien je fakt smutne a lutujem kazdeho chlapa ktory je u vas doma. Vy to nikdy nepochopite ze hranie hier je pre nas relax. A ak by si dal 1 pivo stym moze kludne soferovat. Prosim pozrite xy statov povoluje urcite % alkoholu. To len tu na SK sa hrame na 0% a spravite akciu a chytite kooopec ludi. A ist za svokrovcami co vam tu radili ved by som sa pod zem prepadol.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
belle_vie
7. dec 2024

@alkoholik ja lutujem tvoju zenu. Pretoze zena sa porodom naozaj obetuje ( tiez nemoze alkohol, sushi, vzdava sa sportu, potom spanku, postavy....) a chlap nie je v obdobi porodu schopny vzdat sa piva a hry.

Po druhe, ano, pri nejakom promile pri vezeni zeny do nemocnice by policajti mozno prizmurili oci. ALE cesta do porodnice je stresujuca cinnost a aj clovek bez alkoholu moze byt trosku domotany. Do toho aktualna situacia na cestach ( clapkanica a namraza), predpokladam, ze chcel ist na chatu na noc. No uprimne, posledna vec co by som chcela, je aby ma s kontrakciami viezol pocas poladovice v noci chlap po pive ( a to neverim ze by ho ukecali na jedno). Pocasie a zaciatok porodu nikto neovplyvni, ale chlast ano.

Dospely chlap by mal vzdy!!! uprednostnit bezpecie svojej rodiny pred zabavkou a chlastom. Aj mimo porod. A to som typ zeny, ktory pusti chlapa aj na vylet s kamosmi do zahranicia ( robia si rozne beer toury po Prahe, Budapesti), ale musi sa prisposobit situacii.

dadka1997
7. dec 2024

@lonely66 ze da dieta spat ? A co ked je tehotná? Co ak by bol na nocnej ? Boze zenske nebudte take krute, co ked pojde na pivo s kamosmi ? Jezis to ze mate muzov neznamena ze maju poslusne sediet doma pri zenskom zadku..

janinah
7. dec 2024

Ja som aktuálne babka,ktorá nikam okrem práce nechodí,myslím adventné výlety a pod.lebo dcéra má o pár dní termín pôrodu a ja som na telefóne a idem autom 35 km k 2r.vnukovi a mladí do pôrodnice.Samozrejme nedám si ani pohár vina,raz niečo slubim a mam zodpovednosť tak sa podľa toho správam.Ved to nebude trvať rok co som takto " obmedzena".
Takže ozaj nechápem prečo niektoré obhajujú správanie autorkinho muža.Nech si chodí kam chce a pije koľko chce,len treba vedieť kedy.urcite nie keď je žena v 9.mes.doma ďalšie dieťa a on ma byt oporou.

janqa27
7. dec 2024

Ja mam sice do porodu este tak 3 mesiace, ale tiez sa bojim ako to bude ked to na mma pride niekedy vecer/ v noci 🫣 manžel je okrem iného aj somelier a take akcie byvaju väčšinou večer, niekedy az do neskorej noci...co neni problém kedze byvame hned pri reštike..ale to ze musí tie vína stale ochutnať aj on 🫣 a rodit budem asi tak hodinu od bydliska 🫣takze som sama zvedava ze ako to bude

zuza265
7. dec 2024

Mna by zaujimalo ako to teda dopadlo aj s muzom aj s tym ci porod zacal🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
dadka1997
7. dec 2024

@lonely66 ale to je kazdeho problem ako si to vo vztahu zariadi .. raz ty raz on .. to ze raz za cas ide na chatu ? Ved coskoro nu tie chaticky skoncia ked pride male babo ... a co by si robila ak by chodil na nocne zmeny ? Ja mam 3 deti viem co je to starostlivost a vsetko zvladam

koniarova
7. dec 2024

@dadka1997 tento raz za čas na chatu nechodí. Čítaj medzi riadkami.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
katusik456
8. dec 2024

@koniarova hej no ten xbox chce zahrať, to su asi večné deti tí muži. Ja som napríklad cez leto bola vo vysokom štádiu tehotenstva, bezproblémové tehotenstvo ale v tých horúčavách som mala co robiť a muž bol výnimočne občas večer za kolegami kvôli práci, novému miestu a pod. aj dlhšie do noci a viem ako som to vtedy riešila ze chcem aby bol doma len so mnou, predsa len 1x som rodila v auguste. Teraz sa na to pozerám inak trosku a zbytočne som sa vytáčala, lebo fakt o nič nešlo. Rodila som týždeň pred termínom

miki011
8. dec 2024

Ja sa opýtam...a do roboty môže chodiť?....lebo to tiež nebude akurát doma...manželstvo je o čom..aby žena hovorila mužovi čo môže robiť a čo nemôže robiť?..v niektorý prípadoch ako čítam to musí byť strašná láska, keď žena pretvára muža na predstavu svoju

lonely66
Odpoveď bola odstránená
martinagnidova
8. dec 2024

Uplne zbytocny stres 🤦 vela zien to zvladnu same. Ty si zavolas taxi a pojdes do nemocky a on rovno pride tam. Tiez si vezme taxi.. Ved mu dopraj. Nevidim v tom ziadny problem. Ak to príde, poriesi sa to za jazdy.. 🤷

lonely66
Odpoveď bola odstránená
koniarova
8. dec 2024

@lonely66 presne takto som to aj ja pochopila. Tu nejde o nejaký jeden víkend na chate s kamarátmi.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
h2
8. dec 2024

Chcela som ti napísať, aby si ho v pohode pustila, nech si ešte užije, kým nemáte dieťa. Ale vidím, že už jedno máte a to ešte vcelku malé... Ja nie som zástancom toho, aby sa dvaja partneri nejako obmedzovali vo svojich individuálnych aktivitách, ale za týchto okolností by asi mal zostať doma.