Môže sa notoricky klamár zmeniť?
Ahojte, ani neviem,čo očakávam od tejto diskusie, asi len potvrdiť si to,čo mi je jasné. Cca po roku vzťahu sa prevalilo, že môj priateľ je notoricky klamár, klame všetkým a všade . Má finančné problémy. Môže sa notoricky klamár zmeniť k lepšiemu? Mám ho rada,chcela by som mu pomôcť, ale myslím, že to je len zbytočná strata mojej energie.
No napíš, čo všetko ti nataral ?
Toto aj môj ex, už je 5 rokom aj mŕtvy, a stále klame, takže asi tak
@simca06022011 žiaľ, musela som si overiť,či to je pravda,intuícia mi vravela,že doklady sa nestratili. A zistila som to,čo som si myslela. Uvedomujem si,že to je riadne cez, toto zistovanie. Bola som aj u jeho rodičov bez neho, tak som sa tiež niečo dozvedela. Ja som mu povedala,že je koniec, on tomu ale neverí. Chce sa prísť porozprávať a že mi všetko povie,čo je vo veci. V tom som rozhodnutá,že pomôcť mu pomôžem, pokiaľ budem vedieť, samozrejme nie finančne. Pomohol aj on mne veľakrát, môjmu synovi, mame, susede.....nehovorím,že je len zlý. Ale povedala som,že so vzťahom je koniec
@simca06022011 a povedal,že klamal od začiatku preto,lebo keby som vedela,aké má problémy,že by som ho hneď kopla do zadku
Ďalšie klamsto,že klamal,pretože ty by si to a ty by si tamto.Keby bolo keby,že ho.Este sa len začnú okolo teba diať divy,keď sa rozhodne,že ide bojovať o vzťah.
kto vie ci on sam este vie, co je pravda... hrozne.
@simca06022011 no veď to,či sám vlastne vie,čo je pravda. Ja mu do hlavy nevidím a už sa v ňom nevyznám. Povedala som,že by mal ísť minimálne k psychológovi.
@cacianka on nevymýšľa vyslovene nejaké príbehy. On nechce povedať,že bol tam a tam,tak si vymyslí,že stratil doklady, nechce priznať,aké má problémy s financiami,povie,že naozaj je všetko v poriadku a exekúciu nemá....čiže nie sú to vyslovene nejaké bájky
@cacianka tajil napríklad dosť dlho rodičom,že má priateľku. Čo tiež trochu chápem. Keď som povedala,že toto zmysel nemá,tak to doma povedal a predstavil ma
Aj môj, nie rovno príbehy ale ....
Ak takto klame o všeličom, utekaj. Pre takýchto je klamanie prirodzené ako dýchanie, oni v tom vôbec nevidia problém a ešte sa bude čudovať, že si sa s ním rozišla. A nepochopí to ako dôvod.
@leni1977 to som mu povedala,že pre neho je to norma v správaní,veď čo také vlastne urobil??? Sa bude ešte čudovať. A že ubližuje mne a rodičom, to ho podľa mňa vôbec netrápi, ako keby nemal cit. Aspoň myslím, no nechcem mu krivdiť
S takým nepohneš, viem o čom hovorím, aj ja som najväčšia sviňa lebo som sa rozišla kvôli niekoľkoročnému klamaniu lebo už som nevládala ďalej.
@leni1977 tu ja asi najhoršia nebudem,lebo jeho rodičia o tomto jeho klamaní vedia. Jeho mama chce,aby som dala poslednú šancu, ale myslím, že to už možné nie je. Už mu neverím a ja nie som vyšetrovateľ,aby som si musela všetko overovať a zisťovať. Nebaví ma to. Potrebujem niekomu bezvýhradne veriť.
Nemyslela som, že pre okolie, ale on si to vsugeruje.
@leni1977 aha,to zasa nie. On mi povedal,že vie,že ja nemám vinu,že na vine je on. Aspoň zatiaľ to tak tvrdí 😁
Tipujem, že ťa tým chce ukecať aby si s ním zostala. Ak sa nenecháš, karta sa môže otočiť.
Poznám to dôverne.
@leni1977 je to možné, že sa karta otočí. Za posledné dva týždne sa prevalilo toľko vecí, mám hlavu ako melón, nikdy by som nečakala,čo všetko sa podozvedam. A ešte sa asi aj dozviem, lebo mi chce prísť povedať, čo je všetko vo veci.
Ja som mala tiež bývalého- not. klamára. A to bolo len o tom rozmýšľani, že či mu to mam veriť, co mi hovorí alebo nie.. No proste non stop detektív.. Ale on klamal aj o normálnych veciach v živote.. Za co sa nemusel hambit alebo to ani skrývať 🤦♀️ proste chorý človek.To sa v takom vzťahu nedá normálnemu človeku žiť.A jeho rodina to vedela, že je taký.. Ale tak co mi to mali povedať.. Až časom mi to všetko začalo dochádzať.. A potom aj oni sa o tom rozkecali... Keď ja som to začala spomínat a poukazovať na niektoré veci co nejdu proste dohromady co rozpráva.. Uz nikdy viac proste také niečo! To až na palicu ide, keď si to človek uvedomuje a rozmýšľa nad tym. Po nejakých 2 mesiacoch co sme sa rozišli jednému môjmu kamarátovi povedal, že chodí s právnickou o mesiac neskôr druhému povedal, že chodí s tlmocnickou 🤦♀️🤦♀️ .Nakoniec to bola normálne prác. baba - aj ľúto mi jej bolo, že keď to zisti. Nemala som jej co závidieť 😔 už sme od seba minimálne 5 rokov a asi 4x mi napisal- ani raz som neodpísala lebo som nemala chuť čítať tie prikrášlene, vymyslene veci 🤢🤮 radšej nechcem vedieť nič..
@tejana tento môj zasa neklame o bežných veciach. Klame o finančných problémoch, alebo o takých veciach, za čo by sa hanbil. Alebo mešká, lebo musel niekomu urgentne niečo pomôcť a vie,že by som bola naštvana,lebo pomáha stále niekomu a ľudia ho zneužívajú, tak si vymyslí, že stratí doklady....
Notorický klamár sa nikdy nezmení. Ak ti niekto tvrdí opak, tak toho dotyčného dokázal oklamať. Ale taký človek sa v živote nesklame. Raz notorický klamár navždy notorický klamár. Dobre vie že v jeho svete ide všetko jednoducho. Ak mu pomôžeš ublížiš najviac sebe ale aj blízkym.
@joe33 myslíš v čom, ak mu pomôžem?
A z akého dôvodu má finančné problémy (a ak som správne pochopila, tak aj exekúcie)? Nie je gambler, alebo inak závislý? To sú majstri v klamaní.
@maribell to práve neviem, čo všetko tam je, teraz niečo vyplávalo na povrch, všetko nevedia ani jeho rodičia, nieco viac mi objasnili aj oni. Pýtala som sa rodičov, či môže byť gambler,povedali,že nie. Ani ja som si nič nevšimla, nič mi nezmizlo, ani im. Nefajčí, skoro ani nepije, že by bral drogy,to by som hádam niečo zbadala. Niečo je vo veci,neviem ešte celú pravdu. Povedal,že mi ju povie, keď príde domov. Momentálne je služobne v zahraničí
Som zvedavá čo ti povie. K tomu, že by ste si snáď niečo všimli ti napíšem, že ja viem o prípade, keď prišiel chlap v noci (na protihráčske oddelenie) a povedal, že sa potrebuje liečiť a neodíde kým ho nezoberú. Z liečebne následne volali manželke, že tam má muža a ona že "nie, to nie je možné. On je na služobke."
Ten muž celý čas viedol na oko život úspešného muža, ktorý chodí na služobky po celej Európe a pritom bol vždy v kasíne. Takže aj také veci sa dejú, hoci na prvý pohľad vyzerajú ako z filmu. (Tento príbeh hovorila doktorka z protihráčskeho oddelenia v Banskej Bystrici)
@maribell áno,verím,že sa môže stať, čo si písala. On keď je služobne preč, tak spolu voláme videohovor, vidím,že je v práci. Takže v kasíne nie je. Myslela som, či nemôže stavkovat cez mobil, alebo čosi také. Rodičia niečo vedia, exekúcia, pokuta z polície....., no kam dáva peniaze, to nevedia. Ja si viem spočítať dva a dva, viem, koľko zarobí, a koľko mu má ostať, a kde sú peniaze, nevie nik. Som zvedavá, čo povie a či to bude ale pravda?
Dá sa stávkovať online, napr. Fortuna, kľudne cez počítač alebo mobil, je tam aj online kasíno, poznám jedného, čo tam prehajdákal skoro aj gate, vo výpise z účtu by si to videla keby si sa k nemu dostala.
@leni1977 vidíš, to sa dá iba platbami cez účet, no účet je zablokovaný. Rozmýšľam už nad všeličím, kde sa dajú míňať peniaze, no nič mi nenapadá
@leni1977 rozmýšľala som,či nespláca niekomu škodu na zdraví, niečo vravel,že sa stalo v práci. Rozmýšľam, rozmýšľam, no neviem. Možností je veľa
Ťažko povedať, možností je veľa, uvidíš čo ti povie, len či to bude pravda.

minimalne mate zaujimavy vztah, mna by nenapadlo niekam volat a preverovat a overovat.. cize uz len to ze to musis robit, lebo klame, je cez. To nie je vztah vobec.
Drzim palce a pevne nervy :DD by ma zaujimalo s akymi kalerabmi zacne, ked mu povies ze je koniec... ak teda.