Môže sa zmeniť prístup k deťom po narodení vlastného?
Ahojte.
Mám menší problém. Som s partnerom od 16. ( mám 21), on má teraz 27. Keď sme spolu začali, povedal že dieťa nechce. Ja sama nemám extra vzťah k deťom ( pri ich kriku, plaču, zjapaní idú do mňa čerty ktorých musím ovladnúť) čiže som bola rada. Minulý rok sa v jeho rodine narodilo dieťa a v ňom sa čosi zlomilo a dieťa chce. Neviem, či by sa pri mojom vlastnom pocity zmenili. Veľmi sa toho bojím. Tabletky neužívam čiže je tu riziko otehotnenia. Jediné čo ma drží v nádeji je moja nepravidelná menštruácia. Mali ste tiež divné pocity pri cudzích deťoch a pri vašich sa to zmenilo alebo nemusím očakávať zmenu?
Joj, to mi pripomína moju bývalú kolegyňu, vtedy sme mali cca 20 rokov, hovorila, že nikdy nechce deti, že vreštia, smrdia, ona si nezničí postavu atď. ... dnes má detí 5 😀
@ajkafjk
Este si mlada, mozes este sama pocitit, ze deti chces, alebo aj vymenit partnera, s ktorym nadalej rovnako budete v pohode v stave bez deti.
@ajkafjk Keď sa na dieťa necítis, tak používaj nejakú antikoncepciu alebo inú ochranu. Si mladá, v tomto veku môžeš otehotnieť veľmi rýchlo. Partnerovi povedz, že ešte deti nechceš. Buď počká alebo nie. Máš dosť času na deti.
@ajkafjk
kamoske povedali v 12stich, ze nikdy deti mat nebude. S prvym partnerom dllhe roky nic. Potom taka jedna znamost, na rozptylenie - a bum! Tehotna. Druhej dr povedal, ze len Car jej dopomoze k detom - mozno. Obe tehotenstva zistila az po 4 mesiaci - lebo nepravidelna ms a endometrioza.
@ajkafjk mam to podobne ako
@anjelicek26 , ona caka piate babatko, ja mam deti 4. Ale cely zivot mam totalne nepravidelnu menstruaciu, dlhe cykly a 2 zo 4 deti su totalne neplanovane. Lenze v manzelstve, s tym, ze mam uzasneho muza a tak. Takze pouzivaj normalnu antikoncepciu.
@ajkafjk zmenit nazor je uplne normalne. Zaroven je rozdiel ked place nejake cudzie dieta a ked to je niekto z rodiny. Tvoj priatel na to pomaly dozrel
Zaroven ale nechcem zniet ako mudrs stara zena, ale ty v 21 tiez este nemusis vediet vsetko co bude, ale nejaku ochranu ste doteraz mohli mat, kedze ste pomerne mladi... na dieta treba pevny vztah, financie a zazemie.
Mate to vsetko?
Na tvojom mieste riešim nejaký typ antikoncepcie a nenechávam to takto na voľnobeh. Z mojej skúsenosti sa vzťahy, ktoré začali v tak skorom veku ako u teba, s príchodom dieťaťa rozpadli. Ďalšia vec je cudzie bábo v rodine a tvoje vlastné. Chlap to, podľa mňa, nevníma reálne, vidí len pozlátko. Na druhej strane, ja som nikdy nemala vzťah k deťom. Nekonečne ma deti otravovali, neznášala som sa s deťmi v rodine hrať, neznášala som, keď mi tety dávali ich bábatká na kočíkovanie, normálne som to brala ako nútené práce. Musela som ísť k tete na prázdniny a dvakrát denne mi vychystala do kočíka sesterku a hajde, musela som ju kočíkať po sídlisku. Deti mi lezú na nervy, zväčša mám nerf všade, kde vyvádzajú, vreštia a pištia. Vlastné deti mám tri a to sú viac menej jediné deti, ktoré akceptujem 🤣🤣🤣🤣🤣. Takže k tomu toľko asi.
@ajkafjk Vlastne dieta je uplne, ale uplne nieco ine ako cudzie deti. A to sa moze jednat aj o deti z blzkej rodiny. Ja som mala deti vzdy velmi rada, videla som ich neurekom, hravala sa s nimi, kocikovala, strazila, zabavala. Vsetky moje kamosky mali deti predo mnou, mna vzdy bavilo aj pocuvat reci o detoch, takze som si myslela, ze uz ma az tak nic neprekvapi. Ale bol to sok. Je to naozaj uplne iny pocit mat na rukach cudzie a vlastne. U mna to nebol sok len prijemny, vela veci ma zaskocilo aj neprijemne. Ale aj ten vztah je uplne iny. Ine deti ta mozu mat rady a tesit sa, ze ta vidia, ale pre vlastne si taky stredobod vesmiru. A zase ty sa nanho vies tak uplne inac naladit ako na inych ludi, poznas ho do najmensieho detailu. Z toho vsetkeho vedia vzniknut dost silne city. A tiez ta motivuje robit veci, ktore by si inak nerobila, aj ta posuva dopredu.
Zasnubenie prebehlo pred 2 rokmi, máme firmu v ktorej sme len my dvaja, dom. Akceptuje moj zverinec a ten počet by málo kto dal. Ja si s ním buducnosť predstaviť viem len stále mi tam malé nezapadá. S ochranou je to horšie. Alergia na latex, antika tabletková neskutočne zle na žalúdok. Do hodiny vždy bola vonku. Chcela som teliesko, ale to mi gynekologička neodporúča lebo som fajčiarka iqosky, mám vysoký tlak a som pri tele .Len je to taká lekárka ktorá sa nehrnie ani do rešenia mojej nepravidelnej menštruácie. Možno lepší odborník by mi to pomohol vyriešiť a nastaviť správnu ochranu na môj stav. Opustenia z jeho strany po narodení sa nebojím lebo on vyrastal bez otca a nechce nič také dopustiť a maminu už nemá. Vela krát mi ďakoval, že má rodinu aspoň z mojej strany a bojím sa že by zle znášal ak by som mu povedala aby čakal 2-3 roky(ak vôbec sa za tie roky budem cítiť na materstvo)
Ak deti nechceš tak sa treba chrániť antikoncepciou a nie tŕpnuť čo si tehotná. Tie správne pocity byť mamou prídu neskôr a musia to cítiť obaja. Mať dieťa je veľká zodpovednosť nielen porodiť ale vychovať do 19r. Treba si sadnúť s partnerom a vydiskutovať si to.
@ajkafjk je to veľmi citlivá téma, treba byt k sebe naozaj úprimní, otvorení, snažiť sa nezranit partnera, no zároveň neklamať, povedať ako to máš, vysvetľovať, no netahat ho za nos.
Či chceš počkať, do kedy, či možno vôbec chceš mat deti alebo uvidis.. porozmyslaj.
Myslím si, že máte čas, no na druhej strane len veľmi malo mladých ľudí ma takéto podmienky ako vy. To dieťa k tomu už akosi patrí.
A určite je to pri vlastných deťoch úplne iné, to ti potvrdí každý. Rodičovstvo však nie je len o kriku, placi, to je jedna mala cast. To ostatne vie byt krásne ale i veľmi náročné. Ibaže to je taká neprenosna skúsenosť, človek to potrebuje sam zažiť, aby to pochopil.
@ajkafjk bezlatexovy kondóm si vygoogli
v otazke ochrany - existuju aj bezlatexove kondomy.. co sa tyka deti, to je asi tazko teraz povedat, si mlada, mas 21, moze sa to casom zmenit, ale aj nemusi
@ajkafjk pri nepravidelne menštruácii by som sa asi dosť obávala… úprimne cudzie decká nemusím, ani tie z rodiny. Vlastného syna milujem, to je niečo iné… a mala som ho az keď som naozaj chcela. V 25.

Dodnes znesiem len tie moje deti a aj tie mi idú občas na nervy😆🤣🤣Máš kopu času ešte,žiaden čas ta netlačí...rodila som prvú dcérku 22 ročná a úprimne to bolo skoro.. na veľa vecí proste treba dozrieť.. ale k otázke - vlastne dieta je niečo úplne iného.. lebo je to súčasť teba a partnera, tvoje malé JA.. emócie, city,vnímanie toho malého človeka je jednoducho iné. Ale keď ty nie si na to dnes pripravená,povedz proste nie... ešte nie..