Môžem ex partnerke odhlásiť trvalý pobyt?
Ahoj,
mam problem so svojou ex partnerkou. Mame 4 rocnu dcerku a pred rokom mi oznamila, ze berie malu a ide byvat na adresu xy, nemam sa starat, ze preco a ze ma da na sud. Kluce si nechala, vraj mi ich nevrati a trvaly pobyt si asi tiez (pravdepodobne) nezmenila. Za cely rok v dome nebola (aspon o tom neviem).
Sud o zverenie malej uz davno prebehol, dcerku mam kazdy druhy vikend a dva dni v tyzdni. Vyzdvihnem a priveziem ju vzdy na adresu xy.
Vcera vecer pridem domov a na gauci v obyvacke moja ex s nejakym chlapom piju kavu. Pytam sa, ze co tu robi a kde je mala. Mala je vraj u babicky a ona si moze prist kedy chce, lebo tu ma trvaly pobyt, ktory si neplanuje zmenit. Frajer sa zdvihol, odisiel a moja ex vraj odide, ked bude ona sama chciet a nema povinnost mi vysvetlovat kde je a preco tam je. A ked ju vyhodim, zavola policiu. Isiel som do izby, ex urobila este druhu kavu, pomotala sa po kuchyni a odisla.
Ja som vobec nevedel, ze si nezmenila trvaly pobyt. To mam ist na urad jej ho odhlasit? Mozem odhlasit trvaly pobyt inej osobe? To ako potom bude? Nasa dcera bude mat trvaly pobyt tu v dome (kedze matka ho neodhlasila sebe ani jej) a matka niekde inde? Alebo ked tu ma trvaly pobyt dcera, tak musi aj matka? A ked tu ma matka trvaly pobyt, nesmiem vymenit zamky? Ziadne veci tu uz nema, tie si vzala uz pred rokom. Veci a hracky tu ma len dcera, co som jej kupil v priebehu minuleho roka.
Ty si to asi pleties s tým že nemôžeš napr podnajomnikov vyhodiť z bytu ak nemajú kam ísť. Ona s dcérou odišla dobrovoľne, tak toto pre nich neplatí. Ex ti môže byť jedno keď sa takto chová, ale keď si nemajú kde nahlásiť trvaly pobyt tak z dcéry by si spravil bezdomovca. V tom prípade zrus trvalý pobyt len ex.
Ak je to tvoj dom a nechce sa ti s nou roky rokuce natahovat tak naj riesenie je dom predat a kupit si iny.
Lebo na Slovensku sa toto moze tahat veeeeelmi dlho kym budes mat pravo ju z tejto nehnutelnosti navzdy vykopnut. A aj potom ti moze robit problemy.
@kate211 asi má že nebývajú spolu, keď dcéru má každý druhý víkend určenú súdom
@tykat prečo by mal predávať niečo, čo je jeho?
@vyrovnanaosoba aby mal pokoj
@tykat myslím, že stačí zrušiť trvalý pobyt a pokoj mať bude. Čo sa týka nevyziadanych návštev.
trvaly pobyt ma dieta zvacsa po matke ... ale moze dat suhas a mat po otcovi-inde ako mama... kazdopadne zlo dietatu nenarobis.. niekde ho nahlasi..jediny vplyv to bude mat na vyber skoly=skolky
A kde býva ex teraz?
@tykat nic sa netaha je to expartnerka a je to zalezitost 10 minut na obecnom urade kde ju odhlasi z TP, dieta nie len ju. a samozrejme vymenit zamky
Je to tak, ze dieta dostane automaticky trvaly pobyt matky..mal by si sa na to spytat na obecnom urade,alebo na mestskom, ze ako to je presne..ze ci sa rusi tp automaticky aj malej, ked matke zrusis..lebo ked ano, tak aj mala bude mat tp na urade obecnom, alebo mestskom..
@pixi35 malej sa TP nezmeni tej tam ostane
vie zrusit TP len expartnerke uplne normalny stav
asi sa to myli so stavom po narodeni kde sa pre zelektronizovanie agendy zmenila legislativa tak ze TP a ZP dostava dieta po matke neznamena to ze to tak musi ostat
nuž tak keď to tvrdí ex tak to asi bude pravda 😎 (iba že by nie) nabudúce jej tú druhú kávu uvar ty aby sa doma cítila ešte príjemnejšie 😉 (iba že by nie)
@mamina7070 aha..tak to som nevedela..lebo som zazila podobnu situaciu a tam sa zrusili obe tp..tak potom asi odhlasili obe..vdaka za info
Dieťaťu tp nemôže zrušiť.Exke áno.
Autor....zajtra ráno ju choď na mestskom úrade odhlásiť z TP a cestou domov kúp nový zámok a hneď ho vymen.
A keď nabudúce príde a bude sa dobíjať,tak volaj policajtov
Zajtra skoc na urad a ex odhlas. Odhlásia aj dieta autoaticky, nakolko je sudom zverená ex a ty mas len styk. Ju vyzvu aby si nahlasila novy trvaly pobyt a tak v lehote danej úradom neurobi, bude mat trvaly pobyt nahlásený na urade. Kazdopadne vymen Zamky, hesla na kamerovy system, diaľkový na branu, nezabudni aj na zámok na schranke. Vybavene
@solange7 Ja normálne neveríííím...Okamžite vymeniť zámok a odhlásiť milostivú z TP🙈
A nefotila v tom dome nieco - spotrebice, auto, nabytok? Mozno chce zvysit vyzivne, tak si prisla vyfotit, aby mala argument - ma peniaze na nove spotrebice, tak ma na to, aby platil viac. Vsak to je klasicky arugemnt na sude
Nie,dobre ti pusu,dôležité je kto je vlastník a nie kto má trvalý pobyt
Hned rano na vas obecny urad s listom vlastnictva a zrusit jej trvaly pobyt. Nema narok tam chodit. A cim skor vymenit zamok. Ked mam trvaly pobyt niekde neznamena ze tam chodim ako sa mi chce🙈🙈
Tak toto ma vytocilo. Samozrejme ona nemá právo vstupovať do tvojej nehnuteľnosti ani na tvoj pozemok,pokiaľ nie je spoluvlastnicka. Kľudne volaj políciu. Fabku si vymeň-tiez sme menili,keď neboli vrátené kľúče. Kto je nahlásený k pobytu rozhoduje majiteľ nehnuteľnosti. Zajdi s občianskym a LV na ohlasovnu pobytu a odhlas ju. Totiž budeš platiť smeti za počet osôb v dome. Že je odhlásená nemusí vedieť,jej problém. Kde ma dieťa trvalý pobyt asi už nie je rozhodujúce,keď súd prebehol. Nenechaj potláčať svoje práva. Ak máš ešte otázky,môžeš mi písať správu.
Ak si ty vlastnik, tak ma smolu. Treba vymenit zamok. Na trvaly pobyt dcery to vplyv nema.
@hipuska ťapa si tak akurát ty a tie ostatne co tu píšete bludy. Dom je vylucne @autora , ex tam absolútne nema co hľadať. Aj keď by jej trvalý pobyt nezrusil. Nema voči nej žiadne povinnosti, co tu niektoré splietaju ze s dieťaťom ju vraj nemoze vyhodiť a musí ju tam trpieť. Tiez toto pravda nie je. Takýto stav platí len počas rozvodu manželov do času, kým nie sú rozvedení, tak žena má právo ostat v byte kde žili, hoci nebol jej. Títo manželia ani neboli. Cize ex nema absolútne žiadne práva a autor voči nej žiadne povinnosti, okrem platenia výživného a prevzatia si dietata, keď ma určené súdom.
Si jediným vlastníkom domu. Tak výmen Zámky, ráno zájdu na mestský úrad a trvalý pobyt jej zruš. Na rozhodnutí súdu nemáš adresu kde ex s dieťaťom býva?
Ty ako vlastník nehnuteľnosti máš právo jej zrušiť trvalý pobyt. Ale neviem ako to chodí ak ste manželia. Určite na úrade ti poradia
Určite nie, vôbec ju nemusíš pustit. Chápeš čo tu všetci píšeme? Trvalý pobyt neznamená nič v súvislosti s tým, že ju tam musíš pustiť. Nič nemusíš. Ja by som ešte dnes by vymenila zámky a nemôže ti absolútne nič. Plus samozrejme by som šla zrušiť trvalý pobyt...
@mikitilik29 neboli v manželstve. On kúpil byt pred vzťahom, čiže pred manželstvom (aj keby sa vzali) ona nie je vlastníkom, ani žiaden podiel tam nemá. Keby mala, už by dávno riešili vysporiadanie majetku.
A teraz pravu, lebo je nemozne, aby normalny chlap toto tak nechal lebo "rok som mal pokoj"....no daj, a pravdu kde je zadrhel....lebo evidentne niekde bude ak sa tak citi na koni tvoja draha a ty si so stiahnutym chvostom odkracal do izbicky a este ju nechal promenadovat po dome...no???

Problém môže nastať len taký, že ju nemusia vziať do škôlky, školy v mieste bydliska, keďže nebude mať trvalý pobyt. Chápeš, napríklad máte v meste 5 škôl, býva pri jednej z nich, ale keďže má v op len mesto, tak ju nemusia prijať do tej vybranej pre kapacitu napríklad.
Alebo u lekára.
Bývalá zase môže mať bez trvalého pobytu problém vziať úver, či mobil na paušál. Ale to ťa trápiť nemusí. Veď hádam s frajerom majú kde bývať