icon

Môžeme zastreliť psa, ktorý nás ohrozuje?

13. feb 2025

Máme malé 3r dieťa. Vedľa susedia si kúpili pred rokom pitbula a odvtedy nám robia zo života peklo. Nášho psa už niekoľko krát napadol, skončil u veterinára na stole. Pes behá po ulici bez zaistenia a ohrozuje ľudí aj auta. Už ho raz aj zrazilo auto ale nedá si povedať..Keď som bola na vychádzke s malým nie raz po nás išiel. Nedávno znova napadol nášho psa ktorý išiel po ulici s mojim na vodzke a už zaútočil aj na manžela. Ten pes je nebezpečný. Nemôžeme sa dovolať spravodlivosti. Môj muž už prišiel domov taký vytoceny, zobral vzduchovku a chcel toho zasraneho cokla odstreliť. Baby som totálne na nervy. Susedia si nedajú povedať. Riešili sme to už aj cez obec aj políciu. Dostali iba pokutu. To ozaj chcú čakať dokiaľ sa stane nešťastie?
Máme právo toho psa zastreliť keď nás ohrozuje? Ja sa už bojím vychádzať aj na ulicu a hrozne sa bojím o malého.

lenkakravcova
13. feb 2025

@autorka
Pes je na vedľajšom pozemku, takže vzduchovka nepomôže. Keď tak tabletky na spanie v klobáske. Bude to pre neho ako tak príjemná smrť a vy budete mať pokoj.

0kristina0
13. feb 2025

Vsetci, co tu chcete trovit a zastrelit psa si uvedomnte, ze problem je majitel toho psa a nie samotny pes. Ten pes nema vycvik, nema zabezpeceny pozemok aby neusiel, koho myslite, ze je to chyba? No majitela, dam ruku do ohna, ze sa mu absolutne nevenuju a kupili si ho ako doplnok do zahrady. Ja by som riesila majitela a nie to ako zabit psa. Lebo to problem neriesi. Pes uhynie ale debil sused Vam tam zostane zit, ktory si moze doniest dalsieho psa.

tramtada31
13. feb 2025

@natalka13 pudlika zrovno nie, ale venujem sa vyse 10 rokov pomoci zvieratam. Pamatam si, že som šla pre JRT na veterinu, ktorý hryzol, lebo sa dostal do zlých ruk a majitelia výchovu nezvladli, takze nebezpečný môže byt aj maly pes. Trvalo to dlho, ale ten pes sa dal dokopy. Rovnako mám pozitívnu skúsenosť s RVPS. Od Vietnamcov som mala fenu, ktorú som po zdravotnej stranke dávala rok dokopy. Zaobstarali si dalsieho psa. RVPS mi pomohla a odobrali im toho noveho a už si potom psa nezaobstarali. Treba ist legálnou cestou, nie cestou tyranstva ako zastrelenie, otrava. Všetci tu nadávame na Putina, ako agresora, ale po prečítaní tejto témy, veľa mamiciek nie je lepších. Zabiť otravou psa, ktorý bude hodiny extrémne trpiet, fakt, jednej matke toto ani na um nemôže prist.

lenkakravcova
13. feb 2025

@ssimusska ak zistia, že kto ho zabil. A dokážu to.. na to netreba zabúdať.

Modliť sa v prvej lavici môže aj majiteľ psa ak niekoho ten pes zabije.. to je taká odveci poznámka že až

vanilkovazmrzka
13. feb 2025

“Pravo zastrelit” nemaju podla mna ani polovnici…

alenamihal
13. feb 2025

Natoc si to na telefon...a ak policia a urady su ticho,tak jasne ja by som to zobrala do vlastnych ruk..lebo ak sa nieco stane ,tak jedine nevinny clovek dopadne najhorsie a a to este spominas dieta..no ja by som za seba vtedy nerucila...otravit,zastrelit proste sa ho treba zbavit predtym ako sa stane nieco vazne na ukor tvojej rodiny...

ssimusska
13. feb 2025

@lenkakravcova to nebola poznámka len na autorku, ale na všetkých čo tu píšu ako by ho zabili. Poznám xy takých čo sedia v prvých laviciach a pritom sú to napr násilníci, zlodeji.

belllinka
13. feb 2025

@tramtada31 to sa dalo cakat, ze sa ozve niekto, kto tu bude slovickarit a napise, ze bojove plemena neexistuju a nebezpecny moze byt aj maly pes 🤦‍♀️ Tak teda nie bojove, ale psy, ktore dokazu zabit, spokojna? Tak, ako si hocikto nemoze kupit zbran, tak tak by mal byt obmedzeny aj chov tychto plemien. Prepac, ale pudlik este nikoho neroztrhal. A videla si uz zmrzacene, trpiace dieta, ktore napadol pes?

stellarstar
13. feb 2025

Tebe by sa páčilo ak by som tvojho psa zastrelila?

sara07
13. feb 2025

@0kristina0 ale na dohryzené dieta s traumou sa ty budeš pozerat nie ten sused
rieši to cez policiu obec, všetci to majú v paži ?
čiže treba nečinne čakat kym sa stane zázrak

kvoli
13. feb 2025

Ja pre tieto prípady nosím kaser, so vzduchovkou ho nezastrelis, možno viac vyprovokuješ. Ja som volala vyššie orgány, hneď keď som videla nemeckého ovčiaka na ulici bez pána, neohrozoval nás ale neriskovala som to. Keď sa to zopakovalo, majiteľ dostal ultimátum (asi od obce) buď psa zabezpečí alebo bude odobratý a to nikoho nenapadol. Odvtedy sa ten pes sám neobjavil.

sara07
13. feb 2025

@tramtada31 nečítala si to celé , že to rieši ona, riešia to další ludia cez policiu, cez obec, dohovor susedom a nič sa nedeje
pes behá po dedine, utoči na ludí
ja chápem že nie je na vine pes ale naše zákony, naše smiešne nizke pokuty z ktorých si dany majitel nič nerobí , policia ktorej to je jedno ,
a čo majú robit ? ked zlyhava obec, štát, dohovor, policia ? čakat kym sa stane neštastie ?????

zojazoja
13. feb 2025

Dievčatá. aj civil (človek) moze použiť vzduchovku aj v intravilane v pripade nutnej obrany.

tiezjedna
13. feb 2025

@autorka my máme teleskopický obušok, taký spešl, s ktorým pokojne jedným švihom zlomíš nohu. Nosila by som ho pri sebe a pri prvom pokuse neváha a zmlátila to. Aj keď dobrú po prašine by si zaslúžili primárne majitelia, pretože ten pes je ich vizitka😖

tiezjedna
13. feb 2025

@stellarstar a tebe by sa páčilo keby môj nevychovaný pes, na ktorého seriem, zabil tvoje dieťa?

sara07
13. feb 2025

@ssimusska možno by bolo pre sk schodnejšie aby boli zákony ako v anglicku
čo je viac dieta alebo pes, koho budeš bránit psa alebo dieta

stellarstar
13. feb 2025

@tiezjedna nik nemá právo zastreliť zabiť cudzieho psa

ssimusska
13. feb 2025

@sara07 vieš, ono konečne sú zákony aj na strane zvierat. Pes mal byt podľa mňa už davno odobraný od majiteľov. Pokiaľ je to teda tak ako píše autorka.

zojazoja
13. feb 2025

@stellarstar všetci maju to právo. v pripade nutnej obrany.

lenkakravcova
13. feb 2025

@ssimusska násilník a zlodej je asi kus iný prečin, než zabitie agresívneho psa. Či? 😆 Trochu to treba rozlišovať. Tu ide o ochranu zdravia až života ľudí. A to má prednosť pred životom zvieraťa. Pri kravach, prasiatkach a tak podobne sa nad tým väčšina mäsožravcov tak nezamýšľa. A pritom tie nič zle nespáchali a nikoho neohrozujú a aj tak tam nevadí že denne sú zabíjane. Zabiť agresívneho psa mi príde v tomto prípade o dosť lepšie než zjesť kravu, ktorá nikomu neublížila a ani neplánuje 😅

tiezjedna
13. feb 2025

@stellarstar odpovedz mi na otázku, pretože okrem toho, že sa mýliš, tak by ma zaujímalo ako by si reagovala.

stellarstar
13. feb 2025

@zojazoja kde? Ukaz mi zákon kt to dovoľuje ze to môžeš urobiť

stellarstar
13. feb 2025

@tiezjedna by som zbila teba, spokojná?

zojazoja
13. feb 2025

@stellarstar zakon o nutnej obrane?

stellarstar
13. feb 2025

@zojazoja zákon o tom ze toho psa môžeš zabiť

ssimusska
13. feb 2025

@lenkakravcova chytáš sa jednej veci, lebo som si dovolila napísať niečo o kostoloch atd. Zabiť zviera ( pokiaľ to nieje v nutnej obrane, keď ta už napadne ) nie jo ok. Otráviť ho nieje ok.

lenkakravcova
13. feb 2025

@stellarstar zákon nedovoľuje ani jesť 40% čokoládu. Ukáž mi zákon, ktorý exaktne dovoľuje ľuďom jesť 40% čokoládu. Zase nie všetko je v zákone. 😆

@ssimusska čiže teda ty nezabíjaš žiadne zvieratá ani to nepodporuješ. Neješ žiadne mäso, áno? Tvoja mama a otec nejedia žiadne mäso, tvoji kamaráti nejedia žiadne mäso. Mám pravdu, je to tak?

0kristina0
13. feb 2025

@sara07 kde pisem, ze sa maju necinne prizerat. Maju riesit suseda, lebo zabitim psa sa ich problem nevyriesi.

sara07
13. feb 2025

@ssimusska zákony su v tomto prípade postavené tak že sa nič nedeje a pes ohrozuje a behá sám po obci
prečo by sa mal človek bát ist po ulici, lietat ešte nevieme

zojazoja
13. feb 2025

@stellarstar taky zakon neexistuje. ani zakon, ze mozes zabit človeka predsa. je to zakon o nutnej obrane!