Môžeme zastreliť psa, ktorý nás ohrozuje?
Máme malé 3r dieťa. Vedľa susedia si kúpili pred rokom pitbula a odvtedy nám robia zo života peklo. Nášho psa už niekoľko krát napadol, skončil u veterinára na stole. Pes behá po ulici bez zaistenia a ohrozuje ľudí aj auta. Už ho raz aj zrazilo auto ale nedá si povedať..Keď som bola na vychádzke s malým nie raz po nás išiel. Nedávno znova napadol nášho psa ktorý išiel po ulici s mojim na vodzke a už zaútočil aj na manžela. Ten pes je nebezpečný. Nemôžeme sa dovolať spravodlivosti. Môj muž už prišiel domov taký vytoceny, zobral vzduchovku a chcel toho zasraneho cokla odstreliť. Baby som totálne na nervy. Susedia si nedajú povedať. Riešili sme to už aj cez obec aj políciu. Dostali iba pokutu. To ozaj chcú čakať dokiaľ sa stane nešťastie?
Máme právo toho psa zastreliť keď nás ohrozuje? Ja sa už bojím vychádzať aj na ulicu a hrozne sa bojím o malého.
@0kristina0 však ho už riešili, má ich v paží, dohovaril mu má to v paži , dostal od policii pokutu má to v paži
nič sa nedeje, žiadna naprava, hafanek beha po obci a utoči na ludi čo na tom nerozumieš ako ???? riešia to ? ale majitel je blb proste ,pes nemá vychovu a je volne pusteny
@stellarstar kecy, kecy, kecy... Inak naštuduj si Trestný zákon v § 24, hovorí sa tomu aj inštitút krajnej núdze.
@lenkakravcova čo sa staráš o to čo robím ja? Ja neplánujem nikomu psa zabiť. A ty ako matka… a vlastne ďalšie matky. Je mi z vás len zle. Takto budete učiť svoje deti?
@zojazoja a za zabitie psa môžeš ísť na 5 az 8 r za mreže
@stellarstar ak nepreukazes, ze si konala v nutnej obrane!
Určite ho nemôžeš zastreliť. Píšeš, že vás napadol, bolo z toho aj ošetrenie u lekára/ v nemocnici? Predstavujem si, keď ma napadne pes, že ma dokúše a dostanem injekciu proti besnote, je to vedené oficiálne a rieši sa to.
Myslím si, že by stačil kaser, keď vás na ulici napadne (uveď ako) psa tým odstrašíš a zapamätá si ťa. Keby mi dokúsal psa a išiel by na zákrok k veterinárovi, riešila by som to s políciou a žiadala si náhradu škody za ošetrenie.
@zojazoja ptm ze toho môže byt aj slovo proti slovu
@stellarstar preto si treba naštudovať riadne čo PRESNE je nutná obrana.
@ssimusska
Pozri ty sa staráš čo robia iní ľudia.
Trapošíš, že je zabiť nebezpečného psa, pričom ty sama denne zabijaš (alebo podporujem kúpou mäsa) nevinne neagresivne zvieratá bez uváženia pre svoje chute.
Život zvieraťa je rovný životu iného zvieraťa. Nie je prasa viac alebo menej než pes (aj keď inteligenciu má dokonca vyššiu). Ak chceš robiť ľuďom kazania o tom, že nemajú zabiť nebezpečného psa a sedieť v kostole, tak dúfam že ty nie si podobný typ ešte horšieho pokrytca - ktory kričí chyťte zlodeja, no sám na dennej báze robí to isté (iným zvieratám). Ak teda chceš niekomu dávať rady a kazania ako nezabit zviera, začni od seba, prestaň jesť mäso. Potom choď za svojou rodinou a známymi a káž tam. Potom môžeš aj cudzím ľuďom.
Áno, a takto to budem učiť aj svoje deti.
@lilope " Píšeš, že vás napadol, bolo z toho aj ošetrenie u lekára/ v nemocnici? Predstavujem si, keď ma napadne pes, že ma dokúše a dostanem injekciu proti besnote, je to vedené oficiálne a rieši sa to."
To treba s riesenim cakat az ked sa ti pes zahryzne do dietata? Do vtedy zit v stachu a obmedzeniach kvoli nejakemu zvieratu?
@stellarstar pozri keby ho zabila na pozemku alebo pred bránou majitela asi by to bolo jasné
ale ked sa psovi niečo stane niekde na konci ulici , susedia radi dosvedčia že to bolo v obrane, kedže sa viacero ludi na neho na obci na policii stažovalo
pokial má majitel na policii už viac záznamov ohladne utočenia psa, čo myslíš na koho stranu slova sa priklonia
pes za blba pana nemôže ale ani susedia nemôžu za blba ,
@lenkakravcova neboj ja do kostola nepáchnem ani keby mi zaplatia. Ty asi nevidíš čo sa ti snažím napísať. Keď je niečo dané zákonom, tak to je dané zákonom. A očividne to s tým kostolom si nepochopila. Nevadí. Ja nedávam žiadne kázania 🙂
@sara07 Ja hlavne nechapem preco by sa ludia mali branit voci psom, pripadne mat strach sa volne pohybovat po obci, kde byvaju (kvoli nejakym psom.)
Ved to je katastrofa takto zit. Autoka ma stach byt dokonca na vlastnom pozemku vonku kvoli tomu zvieratu.
Problém je, že takí ľudia si potom kúpia znova takého istého psa a znova bude to isté.
Žiaľ, reálne psa môže odobrať len RVPS, toto podať na príslušný úrad na riešenie a relevantné dôkazy. Apelovať a urgovať ich. Inak by ste mali veľké problémy, ak by ste sa to rozhodli riešiť vyššie uvedeným spôsobom. Nenechajte sa odradiť. Držím palce, nech to dobre dopadne.
@tramtada31 jasnééé, neexistuje 😃 preto je plemeno pitbull ZAKÁZANÉ vo väčšine štátov Európy...lebo je mierumilovný, že? Že?
Môže to byť skvelý pes ale len u skúseného chovateľa, čo väčšina dementnych Slovákov, ktorí ho vlastnia nie je.
Ok, nemusíme to nazývať "bojový" ale určite sa nedá porovnať s napr zlatých retrieverom.
Ja som mala takto uzasnu dovolenku.
Prenajali sme si vilu s bazenom. Planovane bolo vegetenie pri bazena, grilovanie vonku, prechadzky na plaz, ranne behanie.
Realita bola tlupa agresivnych psov behajuca vsade po okoli. Jedine co sme dokazali bolo rychlo nasadnut do auta a cely den travit mimo vily a pri vystupe a nastupe do auto strach nech sa neobjavi jeden z tych psov.
@autorka denno denne takto zit je peklo. Neviem ale ako sa to da riesit, ale absolutne tvoj stach chapem.
Osobne si myslím, že tu treba ísť nenásilnou cestou. "Otravovať" obec, políciu, spojiť sa s ostatnými susedmi...a s týmto všetkým ísť za organizáciou, ktorá má páky...tam už robia ľudia, ktorým záleží aj na zvieratách. Nie je treba čakať na nič už teraz, ak policiu volali aj druhí. Takmer každý pes sa dá vychovať...aj ten zlý. Cesar Millan si na tom postavil kariéru...
Určite by som nezabíjala psa!! Okrem toho, že je to trestné, ten pes za to nemôže! A nemalo by to žiadny efekt, lebo tí magori by si zohnali ďalšieho.
Moje riešenie je opakované podnety na políciu, foot dôkazy a prípad MEDIALIZOVAŤ. Musí im byť odobraný pretože ten pes je teraz vlastne zbraň. Ale určite nie zabitý
@ssimusska to nejde o kostol. Ide o svedomie a pokrytectvo ako také. Nemusíš tam chodiť, a zároveň nemusíš kázať ľuďom o niečom čo sama nedodrziavaš.
Ja by som tiez nehovorila iným ženám aby nosili dlhšie oblečenie, ak by som to sama nedodrziavala.
Ja sama mám 2 kolie, a viem ako sa ľudia boja keď náhodou vybehnú na ulicu keď napr vychádzame autom, alebo keď nám v minulosti utiekli. A to sú to neškodné kolie.. Pitbull je proste pitbull. To nie je spoločenský pes ale les slachteny ako bojové plemeno. A ak je agresívny a nikto to nerieši, tak to treba riešiť v záujme sebaobrany.
Neznášam, keď niekto povie, že bojové plemeno neexistuje. Raz to bolo šľachtené na boj, tak je to bojové plemeno. Okrem toho je to úplne jedno, ako ich nazveme, ak sú tie psy v zlých rukách, je to nebezpečné. Preto by sme mali mať tak, ako iné krajiny, podmienku výcviku najprv majiteľov a až potom si môžu takého psa zabezpečiť.
Mimochodom, cez Francúzko je problém aj tranzit s takým psom. Sú krajiny, kde sú tie psy zakázané.
Tráviť cudzieho psa je hlúpe, to treba riešiť oficiálne. Ideálne fakt aj cez médiá, nech sa tomu venujú a nech ľudia vedia. A nech ľudia vedia, čo ich môže čakať, ak si nevychovaju svojho psa.

@lenkakravcova čo ty pleties coko so psom?