icon

Môžeme zastreliť psa, ktorý nás ohrozuje?

13. feb 2025

Máme malé 3r dieťa. Vedľa susedia si kúpili pred rokom pitbula a odvtedy nám robia zo života peklo. Nášho psa už niekoľko krát napadol, skončil u veterinára na stole. Pes behá po ulici bez zaistenia a ohrozuje ľudí aj auta. Už ho raz aj zrazilo auto ale nedá si povedať..Keď som bola na vychádzke s malým nie raz po nás išiel. Nedávno znova napadol nášho psa ktorý išiel po ulici s mojim na vodzke a už zaútočil aj na manžela. Ten pes je nebezpečný. Nemôžeme sa dovolať spravodlivosti. Môj muž už prišiel domov taký vytoceny, zobral vzduchovku a chcel toho zasraneho cokla odstreliť. Baby som totálne na nervy. Susedia si nedajú povedať. Riešili sme to už aj cez obec aj políciu. Dostali iba pokutu. To ozaj chcú čakať dokiaľ sa stane nešťastie?
Máme právo toho psa zastreliť keď nás ohrozuje? Ja sa už bojím vychádzať aj na ulicu a hrozne sa bojím o malého.

Strana
z10
ankare
13. feb 2025

Wau, to nemyslíš vážne.... To už čo je ...
Som zvedavá, akého ďalšieho psa budú mať. 🤦

lenka.25
13. feb 2025

Môj muž by toho psa bez milosti odstrelil . Áno , je to hnusne , ale naše deti sú pre nás to najcennejšie čo máme , nie nejaký susedov agresívny čokel .
Ale vyriešilo sa to samé , tak snáď si nezadovazia ďalšieho 🤯

estellas
13. feb 2025

@ssimusska Náhody sa dejú takže nespochybňujem autorku témy.
Spomenula som si na inú diskusiu pri tejto téme. Minule tu bola taká téma, kde autorka nakoniec témy písala že sa to vyriešilo same, mala divný koniec tá téma.
Niekto založil tému, kde autorka písala že kamarátka si nemôže nájsť prácu,na druhý deň autorka tej témy napísala že sa problém vyriešil lebo tá jej kamarátka zomrela.

sisska96
13. feb 2025

Bohužiaľ už nie. Dakedy bez problémov zastrelili psa keď bol nebezpečný..... a teraz robia z toho taky haló že môžeš ísť aj do basy

123andy123
13. feb 2025

Agresívneho psa odstrelit alebo otráviť je nemorálne a nezakonne ale žrať lacné mäso zo zvierat...
Sliepok z klietkovych chovov a veľkochovov krav a ošípaných nevadí. To sú tiež zvieratá ktoré majú city a cítia bolesť rovnako ako psy a mačky, tiež sú to není veci. Sa tu niektoré moralistky hráte na city ale žrať lacné mäsko nevadí...

petracandle
13. feb 2025

@tundra presne o tomto som hovorila, že vo vyspelom zahraničí sú takéto plemena zakázané, respektíve na povolenie. A na Slovensku ich môže chovať každý magor a ešte sa aj urážajú, že oni nie sú bojovééé😃 vo vyspelých krajinách jednoducho vedia čo robia 👍🏻

vreckovka2
13. feb 2025

Ja neverim uz ani vycvicenym psom. V rodine sme mali, chodili s nim na cvicisko, k trenerovi, psiemu psychologovi, denne prechadzky, vybehat, venovali sa psovi naozaj vela. Jedneho dna mu preplo a nik nechapal, ale chnapol clena domacnosti do ruky. Keby nebol vycviceny, tak pravdepodobne zabije. S tazkym srdcom, ale dali ho utratit. Ja som nekompromisna, pre mna je zivot cloveka viac ako psa. Tiez mame tento problem a nam pomohli pri svorke psov panie z odchytu psov. Sice to zabralo na 2.krat, neviem co majitelovi povedali, ale potom uz neusli. Inak sa nam tu bezne pohybuju psiska a ja uz sama s dietatom na prechadzky nechodim. Bojim sa.

lb1984
13. feb 2025

Zeny co tu "radia" otráviť psa ste vy normálne? Viete ze toto je nabadanie k trestnému činu? Jeminku sa trosku skutočne zaujímate a nie len trepte do vetra. 🤦‍♀️ to vám stojí za prípadné problémy? Sa naserie nejaký milovník psa co mu ho otravili a chcete mat zbytočne problémy? A co ak na základe vašej skvelej rady skutočne niekto začne tráviť psov chytia ho a povie ze to bolo lebo na MK ta a ta, sa ro rozoberalo atd? Ved rozmýšľate trocha nikdy neviete či neradite nejakému psychopatovi tak si dávajte pozor aspoň na to ze mu neradite robiť trestnú činnosť. Ja normálne žasnem nad mentalitou a inteligenciou niektorých ludi.

hefo
13. feb 2025

@fairyy Len pri cenách opráv novších áut sa to riešenie možno dosť predražilo. Ale tiež ma toto napadlo, je to menej rizikové pre "riešiteľa" než streľba či otrava, lebo na ceste má prednosť auto.
Vlastne ja som kedysi tiež tak jedného psa zlikvidoval, hoci neúmyselne, ale keď vybehol na cestu medzi dedinami tri metre pred auto, tak som ani brzdu stlačiť nestihol... ešte že to auto bola stará plečka.

fantaghiro21
13. feb 2025

@lb1984 ja ti dám za pravdu,aj preto tu nesúhlasím s nejakým otrávením,no na druhej strane nesúhlasím si dobrovoľne nechať roztrhať diéta a dobrovoľne súhlasit, vystavovať rodinu nebezpečenstvu....
Žial,v dnešnej dobe je asi minimálna šanca,aby človek obhájil svoje práva,dožadoval sa spravodlivosti , ochránil svoj život a život svojej rodiny.
Vidíme to v médiách,čítame o tom ,o prípadoch,kedy ľahostajnosť, arogancia, zahľadenost ľudí dospelá akurát k fatálnym prípadom.A niektorí zažili aj na vlastnej kozi.

Na druhej strane,
ludia,ktori otrávia psov,zapichnu do spekaciek nejaké klince a podobne,možno len preto,že ich vyrušuje stekanie psov,lebo však sa na dedinu sa presťahovali,a nevedia zniesť dedinský "ruch",takí ľudia nepotrebujú presvecwnie na MK ,či vôbec takýto čin môžu urobiť ...
Takíto ľudia sú si vedomí toho čo chcú spraviť,sú presvedčeni o svojom skutku a nikdy nebudú pohybovať.Nikdy si nepriznajú chybu,nikdy neoľutuje.Takíto týraní naozaj nebudú hľadať odpovede a váhať....
Takíto psychopati naozaj nekonzultuje svoje činy na rôznych sociálnych sieťach ...

mantilka
14. feb 2025

Určite treba spísať petíciu. Inak keď napadol vášho psa, treba organizáciu na ochranu zvierat osloviť...napadá zvieratá susedov. Treba zavolať do televízie nech urobia reportáž.

petracandle
14. feb 2025

@ssimusska presne tak, tiež si teraz myslím, že je to vymyslené - téma na rozduchanie vášní a zrazu v ten istý deň problém záhadne vyriešený 😃

Akože bolo by mi to jedno, nech má stránka návštevnosť a reklamy..
ale toto dokáže byť aj veľmi nebezpečné! Určite sa pri čítaní tejto diskusie našiel niekto, kto má reálne podobný problem a teraz keď uveril/a, že je to ozajstná téma a autorka sa nedovolala spravodlivosti u polície či žiadnej inej inštitúcie...no coment

ghoul_
14. feb 2025

Nahlásiť psa buď na slobodu zvierat / utulok alebo nak ho policajti odchytia a oni ho už potom zavezú aj tak do útulku

dobryden
15. feb 2025

@ghoul_ to by ma zaujimalo co taky pes bude robit v utulku,ked mu teraz nie je rady.Tak co bo zavrú do klietky aby nikoho nehryzil,to je tiez nie je ziadna vyhra.A potom si ho mozno vezme nejaky clovek ,ktoreho ani neinformujú,budu radi ze sa ho v utulku zbavia.,a moze si hrýzť dalej.Nie raz sa stalo ze pes z utulku dohrýzli dieta na smrt.

lb1984
15. feb 2025

@fantaghiro21 stačí ze to tu moze čítať kadejaký psychicky labilny jedinec, nepodceňuj silu sociálnych sietí. Nie jedna tragédia sa stala lebo niekto niečo čítal, videl....

karolinakr
15. feb 2025

pohadka na dobrú noc..tak a teraz môžme ísť všetci spokojne spať, včera tu behal pitbul, ktorý kúsal celú ulicu a nebolo s nim možne sa nijak vysporiadať a dnes ho zrazilo auto.

demodun
15. feb 2025

@karolinakr ja sa čudujem, že sa takáto "nehoda" nestala už skôr. Asi nikto nechcel obetovať auto

janno31
Odpoveď bola odstránená
candii
Autor odpoveď zmazal
ismarela
28. feb 2025

Keď napadol manžela nahlásili ste to? Je o tom záznam? Pes ktorý raz napadol človeka je nebezpečny a ten sa môže po voľnom priestranstve pohybovať iba na vodzke a s náhubkom. Taký je zákon. Pokiaľ to tak nie je treba psa odfotiť, natočiť video a volať políciu. Sú povinní to riešiť, aj keď to bude iba priestupok a pokuta, keď bude tých pokút veľa možno sa spamätajú.

Strana
z10