Môžu rodičia zrušiť trvalý pobyt dieťaťu?
Dobrý deň, je možné, aby rodičia svojvoľne zrušili trvalý pobyt plnoletému dieťaťu, ktoré študuje? Ide o nárok na sociálne dávky, keďže dieťa aj pracuje (z rodiny jediné), domácnosť má nejaký príjem a teda nemá nárok na sociálne dávky. (Dieťa nútené pracovať, keďže rodičia ho v štúdiu nijako, už vôbec nie finančne, nepodporujú)
trvalý pobyt môže mať plnoletý človek aj na obci, bez konkrétnej adresy
Tá práca je ako riešená, akú má zmluvu? Štúdium je denné alebo externé?
Však si nahlas trvalý pobyt na obec a hotovo
Ak študuje dennou formou, tak ide o nezaopatrení dieťa. A v zmysle zákona o hlásení pobytu občanov č. 253/1998 nie je možné zrušiť trvalý pobyt nezaopatrenému dieťaťu vlastníka.
§ 7
(1) Ohlasovňa záznam o trvalom pobyte zruší
a) na základe oznámenia podľa § 10 písm. d),
b) ak občan zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho,
c) na základe ohlásenia podľa § 6 ods. 1 a 3,
d) ak prihlásenie bolo vykonané na základe nepravdivých alebo nesprávne uvedených skutočností alebo na základe neplatného, falšovaného, vedome pozmeneného alebo cudzieho dokladu,
e) na návrh občana oprávneného užívať budovu alebo jej časť na základe právoplatného súdneho rozhodnutia o obmedzení alebo zrušení užívacieho práva,5a)
f) na návrh vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti občanovi, ktorý nemá k budove alebo jej časti žiadne užívacie právo; návrh nemožno podať voči vlastníkovi alebo spoluvlastníkovi budovy alebo jej časti, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka budovy alebo jej časti,
A prečo by nemalo byt dieťa už v podnájme a samostatne sa uživiť však už aj pracuje tak nech si pomôže už sám moje deti majú trvalý pobyt stále aké už hneď po studiu na strednej škole išli do podnájmu a živia sa sami takže podľa mňa môže zrušiť trvalý pobyt však mama hotel nemusí byt vecne
A prečo by nemalo byt dieťa už v podnájme a samostatne sa uživiť však už aj pracuje tak nech si pomôže už sám moje deti majú trvalý pobyt stále aké už hneď po studiu na strednej škole išli do podnájmu a živia sa sami takže podľa mňa môže zrušiť trvalý pobyt však mama hotel nemusí byt vecne
@andrejka1974 ide o denné štúdium, dieťa je schopné uhradiť internát
Tá práca je ako riešená, akú má zmluvu? Štúdium je denné alebo externé?
@maranco denné a ide o dohodu o práci študenta
Ak študuje dennou formou, tak ide o nezaopatrení dieťa. A v zmysle zákona o hlásení pobytu občanov č. 253/1998 nie je možné zrušiť trvalý pobyt nezaopatrenému dieťaťu vlastníka.
§ 7
(1) Ohlasovňa záznam o trvalom pobyte zruší
a) na základe oznámenia podľa § 10 písm. d),
b) ak občan zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho,
c) na základe ohlásenia podľa § 6 ods. 1 a 3,
d) ak prihlásenie bolo vykonané na základe nepravdivých alebo nesprávne uvedených skutočností alebo na základe neplatného, falšovaného, vedome pozmeneného alebo cudzieho dokladu,
e) na návrh občana oprávneného užívať budovu alebo jej časť na základe právoplatného súdneho rozhodnutia o obmedzení alebo zrušení užívacieho práva,5a)
f) na návrh vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti občanovi, ktorý nemá k budove alebo jej časti žiadne užívacie právo; návrh nemožno podať voči vlastníkovi alebo spoluvlastníkovi budovy alebo jej časti, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka budovy alebo jej časti,
@chrobak7 ďakujem
Potom spadá pod túto možnosť
Prípady, v ktorých nie je možné podanie návrhu k zrušeniu trvalého pobytu
nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka;
Preco nikto iny z rodiny nepracuje? Zo zdravotnych dovodov?
@andrejka1974 trvaly pobyt je mamahotel?
To co je za logiku?
Potom ho maju aj tvoje deti.
@andrejka1974 trvaly pobyt je mamahotel?
To co je za logiku?
Potom ho maju aj tvoje deti.
@natalka13 hovorím , že trvalý pobyt tam môže mať , ale nebude tam bývať a všetko si zaplatí sám podnájom nájde si prácu však je už dospelý
@natalka13 hovorím , že trvalý pobyt tam môže mať , ale nebude tam bývať a všetko si zaplatí sám podnájom nájde si prácu však je už dospelý
@andrejka1974 ty si svojho syna vyložila z domu nech ide do podnájmu ak mal po 18 a ešte chodil do školy, lebo už je dospelý?
@andrejka1974 ty si svojho syna vyložila z domu nech ide do podnájmu ak mal po 18 a ešte chodil do školy, lebo už je dospelý?
@maranco doštudoval strednú a išiel , prečo je to normálne od 16 brigadovali a potom sa normálne zamestnal a starší študoval ba vysokej vo Zvolene a všetko zvládol internát brigádu aj školu všetko si platil z vlastného neviem čo je na tom taký problém mám troch starších synov a u všetkých to tak fungovalo a funguje stále mám doma ešte dve dcéry a u staršej to bufde podobne však je to úplne normálne tak si začnú všetko viacej vážiť aj práciu aj peniaze a vermi uplatnili sa a vermi sú spokojní a šťastní
@andrejka1974
podľa mňa môže zrušiť trvalý pobyt však mama hotel nemusí byt vecne
Preco pitom svojim tp nezrusis? Tu pises zrusit tp lebo mamahotel nemusi byt vecne.
Co ty vies kolko on plati za to byvanie?
@maranco doštudoval strednú a išiel , prečo je to normálne od 16 brigadovali a potom sa normálne zamestnal a starší študoval ba vysokej vo Zvolene a všetko zvládol internát brigádu aj školu všetko si platil z vlastného neviem čo je na tom taký problém mám troch starších synov a u všetkých to tak fungovalo a funguje stále mám doma ešte dve dcéry a u staršej to bufde podobne však je to úplne normálne tak si začnú všetko viacej vážiť aj práciu aj peniaze a vermi uplatnili sa a vermi sú spokojní a šťastní
@andrejka1974 no lenže tento tu ešte stále študuje na dennom štúdiu, nedoštudoval školu
autorka koľko má dieťa rokov, koľko mu ešte chýba do konca štúdia?
Myslím že nemôže len tak ja už doma nežijem dlho už pre mesiac pred 18 som odišla .
Brat podbne a sestra v deň 18 narodenín.
Brat odišiel aj sestra obaja pracujú (brat živnostník už bude mať tento mesiac 20 rokov sestra pracovná zmluva sestra mala 18 teraz tento rok ale do skoli už nechodila rok )obaja majú trvali pobyt na adrese kde sme vyrastali .
Na tam už nebývam cez 5 rokov a stále tam mám trvali pobiť len prechodný má na adresu kde sa z manželom zdržiavam.uz 4 roky .
@andrejka1974
podľa mňa môže zrušiť trvalý pobyt však mama hotel nemusí byt vecne
Preco pitom svojim tp nezrusis? Tu pises zrusit tp lebo mamahotel nemusi byt vecne.
Co ty vies kolko on plati za to byvanie?
@natalka13 však trvalý pobyt môžu mať , , sú v podnájme v tom istom meste a tak tam nedostanú prechodný pobyt ja som nemala dôvod im ho zrušiť , chodí im tam pošta a vždy sa vie nájsť cesta ako prestať byt závislí od rodičov
@natalka13 však trvalý pobyt môžu mať , , sú v podnájme v tom istom meste a tak tam nedostanú prechodný pobyt ja som nemala dôvod im ho zrušiť , chodí im tam pošta a vždy sa vie nájsť cesta ako prestať byt závislí od rodičov
@andrejka1974 a aky ma vyznam vlastne tvoja odpoved na otazku, ktora je zadana autorom diskusie? Naco spominas mamahotel, ked tu nikto nema mamahotel, ale dotycny student si vsetko plati sam? Otazka je o niecom uplne inom ako ty pises, vsimla si si to?
@andrejka1974 tak maju zly podnajom, ked v nom nemaju TP.
Teda podla teba maju u teba mamahotel.
@andrejka1974 tak maju zly podnajom, ked v nom nemaju TP.
Teda podla teba maju u teba mamahotel.
@natalka13 však v rovnakom meste prevýchovných pobyt nedostanú a bývali v jednom podnájme roky a nemenili trvalý pobyt teraz bývajú inde
Rodičia sú zvláštni ľudia… matka nepracuje ani v živote nepracovala (žiadny objektívny dôvod tam nie je, zdravie v poriadku), druhý rodič nepracuje oficiálne…
Má 21 a jedná sa o dievča, plus ide o to, že rodičia berú dávky na členov rodiny vrátane nej, pritom jej ešte ani z toho nič nedali a ďalej chcú tieto dávky poberať, hoci rodina nie je tak celkom bez prijimu

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...