Múdra svokra
Dnes mám dosť, inak by som tu ani nepísala, ale ttak by ma zaujímalo či viete a ako viete svokre odpovedať na jej rady, ktoré hraničia s rozkazmi. O necelý rok mi končí rodičovský, chcem ísť do práce. No moja svokra má o tom zrejme lepšiu predstavu ako ja, stále mi hovorí aby som šla do práce akože už lebo v septembri už práca nebude a ja neviem odkiaľ na tento termín prišla (s mojim dieťaťom nemá kto byť jasle tu nemáme...) chcela by som pracovať od septembra keď pôjde malá do škôlky, a hovorí mi kde mám ísť robiť a že mám ísť ďalej na vysokú školu aj čo mám študovať...Mám byť učiteľkou v škôlke alebo v škole lebo vraj " iná práca nie je"...neviem no nemám pocit, že by všetky ženy robili učiteľky lebo "iná práca nie je" Vš mám len bc soc. prácu a chcem pokračovať ale rozhodne nie učiteľstvo(mám na to svoje dôvody) , na vš sa mi nedarilo ledva som ju dokončila a to som sa neflákala, proste na to nemám, aspoň nie na učiteľstvo...Ak si nenájdem prácu vo svojom odbore zoberiem hocijakú inú, akú nájdem ,je mi jedno či budem robiť predavačku či upratovačku je mi to fuk, len nechcem aby mi niekto rozkazoval čo mám robiť. No a navyše svokra je kuchárka vš nemá tak čo mi ona ide mudrovať? Nemá šajnu aké to je celé noci sa drviť a sledovať ako sa 2/3 vašich spolužiakov nedostane do tretieho ročníka. Na vš nemám ani peniaze takže si musím na ňu najprv zarobiť ale svokra si myslí že to je pohodička pracovať starať sa o
3ročné dieťa a študovať, hej školu takto spravím a budem mať do riti samé A-čka. O zamestanniach, v ktorých nepotrebujete mať vš, hovorí ako o niečo podradnom, akoby sama dosiahla neviem aký úspech...kuchárka...A zbožňujem keď zabije, že ona sa už za mňa v škôlke pýtala...bože ja na to nemám školu...nechcem tam ísť, nemajú voľné miesto...prečo ich s tým otravuje ...už sa teším ako stretnem riaditeľku škôlky a bude sa ma pýtať prečo sa nepríde o prácu pýtať osobne...
@mima4 Žiaľ, nemôžem súhlasiť...veľa žien, aj s diplomom si nevie nájsť prácu, tak vezme, čo jej ponúknu, aj makať 12-ky za kasou☹
@dankabodvanka
no pokial by som mala s rodinou sa ist pás, berem všetko, to nie je o čom...ale určite by som nechodila spokojna z prace a robila by som všetko preto, aby sa to zmenilo.
PS: diplom neznamena v slovenskom ponimani už nič...
@dankabodvanka ja vzdy hovorim ze za pas mozem ist v pripade nutnosti hocikedy a ako docasne riesenie to vobec nezavrhujem no zena bez vzdelania nikdy nemoze ist robit to co robim ja tak kto ma potom lepsi vyhlad do buducnosti? Vzdelanie nie je na skodu.
@marcelatje To som predsa nikdy netvrdila🙂
@dankabodvanka to bolo len na margo toho ze aj zeny s diplomom si niekedy nevedia najst pracu no moznosti maju vzdy viac

jednoznacne ta chce mat svokra pod drobnohladom, vybavi ti u nej a presviedca aby si sla robit uplne nieco ine len aby si robila tam kde ona....