Musím platiť rodičom nájom v rodinnom dome?
Stále nemám ukončenú školu a ani 18 rokov. Rodičia ale trvajú aby som nepokračovala v štúdiu a našli mi prácu. Taktiež odomna žiadajú keďže byvam u nich aby som im dávala peniaze za nájom. Podotýkam že bývame v dome a je náš. Majú podľa vás právo na niečo také? Bolo mi povedané že buď budem idem začať platit nájom alebo ma vykopnú.
@anonym_autor rodicia su rozvedeni a ziju spolu? Chodis na sukromnu skolu, takze asi za nu aj niekto plati. A zrazu mas platit ty? Divne...
@mimirka32 nežijú spolu no začalo to tým že otec odmieta už platiť výživné
@anonym_autor rodicia su rozvedeni a ziju spolu? Chodis na sukromnu skolu, takze asi za nu aj niekto plati. A zrazu mas platit ty? Divne...
@mimirka32 nežijú spolu no začalo to tým že otec odmieta už platiť výživné
@anonym_autor kolko je ten najom co od teba ziadaju? Niekde pises ze dom je vas kde byvate a niekde ze su rozvedeni a vzdy bol problem s kym budes byvat...nejak to nesedi
@anonym_06f485 myslela som to tak že nemáme nájom..áno sú rozvedeni a nebývajú spolu
@billy_jean áno už niesom. Keďže chodím len na skúšky tak brigadujem v podstate skoro každý deň. Veci ktoré potrebujem si kupujem sama. Ohľadom školy som dala len mame návrh no už nechcela aby som prestupovala.
@anonym_autor kolko chce mama, aby si jej platila? Zo zarobenych penazi si kupujes co? Inak v akej oblasti pracujes?
Zavolaj na sociálku a povedz,že rodičia ťa nútia pracovať a nechcú to dovoliť studovat
@lenka.25 Ďakujem krasne. Budem sa to snažiť riešiť takou cestou.
@anonym_autor pokial studujes, mozes poziadat sud o urcenie vyzivneho pre rodicov. Kym studujes maju voci tebe vyzivovaciu povinnost. Kludne mozas na sude ziadat neodkladne opatrenie, pretoze ti neumoznuje studovat a pripravovat sa na samostatny zivot. Okrem toho mozes poziadata na UPSVaR aby boli rodinne pridavky po dobu studia vyplacane tebe a nie rodicom.
@anonym_autor kolko chce mama, aby si jej platila? Zo zarobenych penazi si kupujes co? Inak v akej oblasti pracujes?
@billy_jean Robím promo-hostesku. Nájom mi nepovedala ale stále s tým na mňa vybehne že už je načase lebo ma vykopne
@anonym_06f485 myslela som to tak že nemáme nájom..áno sú rozvedeni a nebývajú spolu
@anonym_autor pises, ze otec odmieta platit vyzivne, okamzite to riesit na sude, kym studujes, vyzivne platit musi
@anonym_autor pises, ze otec odmieta platit vyzivne, okamzite to riesit na sude, kym studujes, vyzivne platit musi
@viestta vďaka
Otec musí platiť výživné pokým študuješ.Problem je, že mama bez jeho výživného má malo peňazí či čo?podľa mňa to sú hádky medzi nimi a tebe to takto splechli do tváre.S obidvoma si nerozumieš?Na to čo si zažila je nefér sa takto správať k dieťaťu.Akonahle otec nezaplatí treba to napadnut.
@billy_jean Robím promo-hostesku. Nájom mi nepovedala ale stále s tým na mňa vybehne že už je načase lebo ma vykopne
@anonym_autor zvláštne, že máš individuálny študijný plán a robíš hostesku. Zavolaj do školy, že nastupuješ riadne od septembra na prezenčnú formu,
Otec musí platiť výživné pokým študuješ.Problem je, že mama bez jeho výživného má malo peňazí či čo?podľa mňa to sú hádky medzi nimi a tebe to takto splechli do tváre.S obidvoma si nerozumieš?Na to čo si zažila je nefér sa takto správať k dieťaťu.Akonahle otec nezaplatí treba to napadnut.
@luccija platí len nie na čas a keď sme sa raz stretli tak vravel že už ho viac platiť nechce.
@anonym_autor zvláštne, že máš individuálny študijný plán a robíš hostesku. Zavolaj do školy, že nastupuješ riadne od septembra na prezenčnú formu,
@anonym_074d14 nemám ešte 18 čiže to neviem riešiť..vždy keď niečo bolo treba tak musel zákonný zástupca
Si externý študent?
@anonym_074d14 nemám ešte 18 čiže to neviem riešiť..vždy keď niečo bolo treba tak musel zákonný zástupca
@anonym_autor formálne iba podpis tam treba mamin, ale riešiť to môžeš aj sama, budu radi, že sa vrátiš do školy, aj tebe to prospeje.
@anonym_autor formálne iba podpis tam treba mamin, ale riešiť to môžeš aj sama, budu radi, že sa vrátiš do školy, aj tebe to prospeje.
@billy_jean a čo sa týka podpisovanie zmlúv ak by som chcela ísť do podnájmu ? Môžem ich podpísať alebo je tam nutný rodič?
@billy_jean a čo sa týka podpisovanie zmlúv ak by som chcela ísť do podnájmu ? Môžem ich podpísať alebo je tam nutný rodič?
@anonym_autor nájdi si internát a izbu a požiadaj školu o úľavu. Nemáš stabilný príjem, nájomnú zmluvu s tebou nikto nepodpíše, keď máš 17. Nebudeš mať ani na depozit.
Tak potom bacha na to.Pri externom štúdiu nemajú ani tvoji rodičia ani ty narok na rodinné prídavky a otec môže uspieť si zánikom vyzivovacej povinnosti.Zarabas= dokážeš sa postarať sama o seba.Pre tvoje vlastné dobro si vráť na denné štúdium.
Tak potom bacha na to.Pri externom štúdiu nemajú ani tvoji rodičia ani ty narok na rodinné prídavky a otec môže uspieť si zánikom vyzivovacej povinnosti.Zarabas= dokážeš sa postarať sama o seba.Pre tvoje vlastné dobro si vráť na denné štúdium.
@doriiis na vysokej už trvám na tom že budem denne
@doriiis na vysokej už trvám na tom že budem denne
@anonym_autor a na strednej prečo na tom netrváš?
No ale na tej vysokej ešte nie si.Otec ak využije príležitosť,tak to môže podať na súd.O to viac,keď budeš mať 18 a stále budeš externý študent a budeš zarabat
@anonym_autor a na strednej prečo na tom netrváš?
@anonym_074d14 mamina nechcela
No ale na tej vysokej ešte nie si.Otec ak využije príležitosť,tak to môže podať na súd.O to viac,keď budeš mať 18 a stále budeš externý študent a budeš zarabat
@doriiis vďaka
Nejako to vyriešiš, neboj sa. Musí to byť ťažké, lepšie by bolo, aby si chodila na denné štúdium, teraz ten rok a pripravuj sa na vysokú. Vyhodiť ťa nemôžu, ale v prípade núdze si zisti ten internát, alebo nájdi niekoho , kde by si mohla byť. Porozprávaj sa s babkou. Zvládneš to, si silná .
Volaj na sociálku.
@anonym_074d14 mamina nechcela
@anonym_autor prečo nechcela? Platí ti nemalé peniaze za štúdium a ty namiesto učenia pracuješ a neprispievaš do domácnosti, je tak?
@anonym_autor prečo nechcela? Platí ti nemalé peniaze za štúdium a ty namiesto učenia pracuješ a neprispievaš do domácnosti, je tak?
@anonym_074d14 Ja sa učím až nadpriemerne čiže určite nie. No potrebujem oblečenie, tenisky a chcem ísť aj na kávu s kamarátkami čiže potrebujem peniaze.
Nejako to vyriešiš, neboj sa. Musí to byť ťažké, lepšie by bolo, aby si chodila na denné štúdium, teraz ten rok a pripravuj sa na vysokú. Vyhodiť ťa nemôžu, ale v prípade núdze si zisti ten internát, alebo nájdi niekoho , kde by si mohla byť. Porozprávaj sa s babkou. Zvládneš to, si silná .
@lion777 Ďakujem veľmi pekne. Verim že sa mi podarí dostať sa na výšku do NR a schvália mi individuálny študijný plán kde budem môcť aj pracovať popri škole keďže inak by som to neutiahla. Ja to počúvam na dennom poriadku že som už zachvilu dospela a už som mala davno platiť nájomné

@anonym_autor ale uz nie si, uz chodis riadne, ze? Cize ty si sa chcela vratit do skoly? Pohadala si sa s mamou? Nejako ste sa v niecom nepochopili, ze?
@billy_jean áno už niesom. Keďže chodím len na skúšky tak brigadujem v podstate skoro každý deň. Veci ktoré potrebujem si kupujem sama. Ohľadom školy som dala len mame návrh no už nechcela aby som prestupovala.