Musím platiť rodičom nájom v rodinnom dome?
Stále nemám ukončenú školu a ani 18 rokov. Rodičia ale trvajú aby som nepokračovala v štúdiu a našli mi prácu. Taktiež odomna žiadajú keďže byvam u nich aby som im dávala peniaze za nájom. Podotýkam že bývame v dome a je náš. Majú podľa vás právo na niečo také? Bolo mi povedané že buď budem idem začať platit nájom alebo ma vykopnú.
@lion777 Ďakujem veľmi pekne. Verim že sa mi podarí dostať sa na výšku do NR a schvália mi individuálny študijný plán kde budem môcť aj pracovať popri škole keďže inak by som to neutiahla. Ja to počúvam na dennom poriadku že som už zachvilu dospela a už som mala davno platiť nájomné
@anonym_autor nechcela si chodiť na denné štúdium normálne prezenčnou formou? Netrváš na tom?
Ak budeš popri VŠ pracovať,rodičia ti nemusia platiť výživné.A keďže budeš mať 18 + môžu ťa aj vyhodiť.
@anonym_autor Je to trochu zvláštne. Na jednu stranu od teba chcú nájom, na druhej strane ti platia súkromnú strednú školu
@anonym_autor nechcela si chodiť na denné štúdium normálne prezenčnou formou? Netrváš na tom?
@anonym_074d14 vravim že nie je to na mne ale na mamine
@anonym_autor Je to trochu zvláštne. Na jednu stranu od teba chcú nájom, na druhej strane ti platia súkromnú strednú školu
@abbey1 do ktorej nechodí, lebo ma individuálny študijný plán, za to pracuje, aby chodila na kávičky, kupovala si handry a tenisky. Rodičia jej dali na výber. Buď sa vrátiš normálne do školy alebo si pracuj ďalej, ale potom nám budeš platiť riadne nájom a otec prestane platiť výživné... a už sme doma...
Ak budeš popri VŠ pracovať,rodičia ti nemusia platiť výživné.A keďže budeš mať 18 + môžu ťa aj vyhodiť.
@doriiis aj ak budem na dohodu a nebudem mať napísané hodiny?
@anonym_autor čiže nechceš normálne študovať? Ako ostatní študenti? Chodiť riadne do školy a venovať sa učeniu?
@billy_jean mama s ocom nemali dobre vzťahy najprv to začalo tým že otec povedal mame že výživné už platiť nebude a na niečom sa nepohodli
@anonym_autor tvoji rodičia sú chrapuni
@anonym_autor je úplne irelevantné, či to bude dohoda alebo TPP. Budeš mať príjem. Čiže žiadne prídavky, žiadne výživné.
@abbey1 do ktorej nechodí, lebo ma individuálny študijný plán, za to pracuje, aby chodila na kávičky, kupovala si handry a tenisky. Rodičia jej dali na výber. Buď sa vrátiš normálne do školy alebo si pracuj ďalej, ale potom nám budeš platiť riadne nájom a otec prestane platiť výživné... a už sme doma...
@anonym_074d14 Nie nikto sa ma nepýtal či chcem ísť do školy alebo pracovať. Keď som sa chcela vrátiť bolo mi zo zatrhnuté lebo vraj budem zbytočne prestupovať. A ak by som nechodila do prace nemala by som na oblečenie keďže byvam s mamou a ta mi ho odmieta platiť. A vzhľadom na to že stále rastiem tak potrebujem aj tie tenisky.
Budeš pracovať na čierno? Súd si vie zistiť aj to.A budeš mať ešte o problém viac.Dievca zlaté ty si zarábas na poriadny prúser.
@anonym_074d14 Proste to cele znie celé zvláštne.
Budeš pracovať na čierno? Súd si vie zistiť aj to.A budeš mať ešte o problém viac.Dievca zlaté ty si zarábas na poriadny prúser.
@doriiis nie na čierno. Normálne na dohodu len budem mať upravené hodiny
@anonym_074d14 Nie nikto sa ma nepýtal či chcem ísť do školy alebo pracovať. Keď som sa chcela vrátiť bolo mi zo zatrhnuté lebo vraj budem zbytočne prestupovať. A ak by som nechodila do prace nemala by som na oblečenie keďže byvam s mamou a ta mi ho odmieta platiť. A vzhľadom na to že stále rastiem tak potrebujem aj tie tenisky.
@anonym_autor zbytočne prestupovat kde? Ved pojdes iba z individualneho na riadny studijny plan. Nikde neprestupujes.
Čo vlastne chceš? Chceš študovať alebo chceš pracovať? Práca je dôležitejšia ako škola? Je to tak?
Ty sa rozhodni čo vlastne chces.Lebo mne to tak príde,že ty študovať ani nechceš
Čo vlastne chceš? Chceš študovať alebo chceš pracovať? Práca je dôležitejšia ako škola? Je to tak?
@billy_jean chcem študovať no keď nebudem pracovať nebudem sa mať do coho obliecť a kde bývať čiže nemám veľmi na výber
@billy_jean chcem študovať no keď nebudem pracovať nebudem sa mať do coho obliecť a kde bývať čiže nemám veľmi na výber
Ty sa rozhodni čo vlastne chces.Lebo mne to tak príde,že ty študovať ani nechceš
@doriiis študovať chcem len sa pýtam či teda môžu odomna žiadať nájom
@anonym_autor budeš bývať na internáte. Budeš dostávať sociálne štipendium a rodinné prídavky. To ti bude stačiť. V prvom rade je škola. Či skôr tenisky a kávy?
@anonym_autor Koľko platia rodičia školné a koľko zarobíš?
@abbey1 neodpovedala ani na otazku, kolko pytaju rodicia najomne. Teda mama.
@anonym_autor budeš bývať na internáte. Budeš dostávať sociálne štipendium a rodinné prídavky. To ti bude stačiť. V prvom rade je škola. Či skôr tenisky a kávy?
@billy_jean ...ak bude študovať externe tak na rodinne prídavky nárok nemá.A okrem toho,ak rodičia žijú a neuplatní si výživné,respektívne jej bude odňaté tak nemá už vôbec nárok na rodinné prídavky
@anonym_autor Koľko platia rodičia školné a koľko zarobíš?
@abbey1 v priemere tak 600 eur to dávam na cestu telefón jedlo a podobne. Školne je niečo cez 1000€
Chod na urad prace, zisti svoje moznost a bud s nimi v kontakte, keby sa nieco pos... Najdi si lacny internat so zdielanou izbou, dokazala by si to zo svojej brigady plus 60 eur detskych pridavkov utiahnut aj so stravou a oblecenim a skolnym? Ak ano, tak chod do toho a na prilepsenie sa mozes na sude natahovat s rodicmi. Alebo sa vyser aj na natahovanie sa s nimi, pokial dokazes natesno prezit bez nich. Ale viac by som sa im uz potom neozvala, takymto krkavcom...

Kedze zdravotne si uz OK , na zaklade coho mas individualny stud.plan? Musi byt dovod a riaditel skoly toto musi odovodnit na MS.