icon

Musím robiť?

dominikdominik
14. nov 2015

Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .

zita19
15. nov 2015

@libka1 este to maj aj problem s porozumenim citaneho textu 😖

nibiru
15. nov 2015

@dominikdominik sklamem ta moj chlap nemusí farať ako kon pretože má dobre platenú prácu -dobre sa učil a bol dobre vychovaní mi pracujeme lebo chceme a k práci budem viesť aj svoje deti! to že môj muž ide na fušku a zarobí ide a prečo nie robí prácu ktorá ho baví a ubezpečujem ta že môj muž nieje somnou pretože som jediná ktorá mu dala 😀 to bol velmi velmi ubohy pokus vieš MNA DOKAZE URAZIT LEN INTELIGENT A CLOVEK NA UROVNI a veru to ty teda nie si 😀

dominikdominik
autor
15. nov 2015

@zita19 a ty mas dojem ze ja som gerontofil alebo ako ? omg tolka namyslenost 🙂

@nibiru hej pretoze ten co ta urazi automaticky nieje inteligent a clovek na urovni toto vecinou hovoria tucne ked im niekto povie ze su tucne .

lanugo
15. nov 2015

@nibiru dala si mu🙂 Pozdravujem muza🙂

sono2
15. nov 2015

@zita19 😂😂😂 veď ja ti verim😀😀😀 ja som si kukla fotky a fotografujucich svalnáčov nemusím.

zita19
15. nov 2015

@dominikdominik no jeden nikdy nevie... Keby si bol normalny chlap, tak si tu nemastis ego na zenskom fore. Ale asi v krcme, by ti mladenci raz dva premastili fasadu, keby si takto vyskakoval. Takto si v vyskakujes z bezpecia za monitorom.

leiladomi
15. nov 2015

@dominikdominik necítala som celu diskusiu len ma zaujíma, ze kde mas tie nehnuteľnosti ktore prenajímas? Lebo 600 e za viac nehnuteľnosti je celkom malo teda

dominikdominik
autor
15. nov 2015

@sono2 cize idealny je chudy a taky co sa zien boji laksie sa ovlada chapem .

@zita19 v krcme budem az za hodku a tam su ludia z podobnym nazorom cize nieje tam absolutny problem .

dominikdominik
autor
15. nov 2015

@leiladomi ja uz nic nepoviem ja uz sa len bavim pochopil som ze tu to nema vyznam sa bavit s niekym normalne

xxxxxnnnnn
15. nov 2015

Poprosím o diskusiu bez urážok, bez výsmechu a iba priame reakcie k téme. Do diskusie sa môže zapojiť každý užívateľ MK, takže názory sa môžu líšiť - prosím o ich akceptáciu. Ak sa diskusia zvrhne a bude sa uberať zlým smerom, tak budem nútená ju uzamknúť. Pekný večer

dominikdominik
autor
15. nov 2015

@xxxxxnnnnn ono sa to zlym smerom uz ubera davno 🙂 uz mi je to jedno aspon sa bavim 🙂

zita19
15. nov 2015

@dominikdominik len pre teba
Jmenuji se Jiří.
Rád bych vám povyprávěl, jak jsem se vypořádal s následujícím problémem u své ženy Heleny. Když jsem se loni rozhodl pro předčasný odchod do důchodu, bylo nevyhnutelné, aby Helena začala pracovat na plný úvazek kvůli penězům, abychom si udrželi určitou životní úroveň. Zakrátko nato, co nastoupila, jsem si začal všímat toho, že stárne. Obvykle se vracím domů z golfového hřiště ve stejnou dobu jako ona z práce, a i přesto, že ví, jaký mám hlad, skoro pokaždé mi řekne, že si musí alespoň půl hodiny odpočinout, předtím, než udělá večeři. Já na ni ale nezakřičím. Místo toho jí řeknu, aby mě vzbudila, až bude večeře na stole. Většinou obědvám v Grillu v pánském klubu, takže večeřet venku není přijatelné. Potřebuji přeci nějaké pořádné, doma vařené jídlo, když přijdu domů. Dříve myla nádobí hned, jak jsme dojedli, ale nyní ho často nechá ležet na stole ještě několik hodin po večeři. Snažím se jí to připomenout, každý večer několikrát, že se samo neumyje. Vím, že si toho velmi cení a je to pro ni motivující, protože ho vždy nakonec umyje, než jde spát. Myslím, že další symptom stárnutí je stěžování si. Například si stále stěžuje, že je to těžké platit složenky během přestávky na oběd. Ale my chlapi, si své ženy bereme přeci v dobrém i zlém, takže se na ni jen usměji a nabídnu trochu povzbuzení. Řeknu jí, ať si to rozloží mezi dva nebo tři dny a tím pádem nebude muset tolik spěchat. Také jí připomenu, že to, že když občas úplně vynechá oběd, ji zase až tak neublíží – jestli víte, co tím myslím… Myslím, že taktnost je jedna z mých velkých předností. Říká, že při vykonávání jednodušších prací si myslí, že si potřebuje několikrát odpočinout. Musela odpočívat, i když posekala pouze půlku trávníku. Snažil jsem se neudělat scénu. Jsem férový muž. Řekl jsem jí, ať si vymačká sklenici čerstvých pomerančů a na chvíli si sedne. A když už si dělá jednu pro sebe, ať mi taky udělá jednu. Vím, že pravděpodobně vypadám jako svatý – tím jak Helenu podporuji. Neříkám, že taková ohleduplnost je lehká. Pro mnoho mužů by to bylo pravděpodobně velmi těžké a pro některé snad i nemožné. Nikdo neví lépe než já, jak otravná může být stárnoucí žena. Nicméně, chlapi, jestliže použijete trochu víc taktu a méně kritiky u stárnoucí ženy, budu považovat čas strávený psaním tohoto článku za hodnotný. Přece si máme všichni pomáhat…
Podepsán Jiří
Poznámka šéfredaktora: Jiří zemřel náhlou smrtí ve čtvrtek 26. června. Byl nalezen s extra dlouhým 50-ti palcovým šroubovákem Big Berta zaraženým do jeho pozadí. Byly vidět pouze 2 palce rukojeti… Jeho žena Helena byla zatčena, ale porota složená pouze z žen akceptovala její obhajobu, že si na něj Jiří naneštěstí velmi prudce sedl…

mihula
15. nov 2015

@lanugo presne presne,suhlasim,otec sa radsej mohol vyštat na plech 😀

sono2
15. nov 2015

@dominikdominik nieee ty si ideálny😁😁😁 s tými 600 eurami😂😂😂

slnecnica174
15. nov 2015

@leiladomi Je to cele vymyslene. Absolutna strata casu. Ten nema nic, ani VS a pravdepodobne ani babu.

sono2
15. nov 2015

@dominikdominik na entlich, hast verstanden😊

sono2
15. nov 2015

Bože len také prianie😆 keby sem zavítala naša Erika, ta by tu vniesla trochu iiného pohľadu na vec, prosím nech príde, teraz. Bitte.😣

mihula
15. nov 2015

@edita56 si dobra,mas moj kompliment,ale ten vtak nie je jeho vsak?Lebo keby bol tak do roboty ozaj nemusi,ale mohol by mu aj vynasat lepsie ako ze 600e 😀

mamutka
15. nov 2015

Modry konik - stranka pre mamicky a buduce mamicky. Ale dnes sa uz kazdy montuje do vsetkeho, niet sa co cudovat.
Ale k teme. Keby som mala chlapa co ma prijem len tak, lebo bol usilovny v minulosti, bolo by to fajn. Ale keby lezal na gauci, cumel na telku a vysedaval v krcme, neostanem s nim ani tyzden. Ten moj ked nemusi pracovat, vytiahne bicykel a da si 70 - 100 km, len tak pre kondicku a radost z pohybu. Alebo si zabeha 10 ci 20 km, citi pri tom radost zo zivota. Na telku necumi, povazuje to za stratu casu a dobry sposob ako rychlo osprostiet. Zdielam jeho nazor. Ani po krcmach nevysedava, vinko si dame spolu vecer. Keby mal teda prijem a nemusel zarabat, ocakavala by som, ze ostane nadalej aktivny, bude sa rozvijat, lebo ho to bavi, nauci sa lepsie hrat na gitare, konecne aj jazyk ktory chcel dostudovat a keby to vsetko nechcel, moze sa venovat charite, pomahat nejakej organizacii, ktora si nemoze dovolit niekoho zaplatit. Viem o niektorych, mal by co robit.
Takze lenivca by som nestrpela. Nech proste nieco robi, nech vonia zivotom a nie lenivostou.
Tot moj nazor na to ci ma chlap nieco robit, ked mu peniaze chodia same na ucet.

dai
15. nov 2015

@dominikdominik naco si vkastne tu zakladal diskusiu? Ak chces zit hnitim, nech sa paci - mozno aj najdes nejaku zensku co s tebou bude rada toto zdielat - normalna od teba rychlo ujde - tak ako sa chysta ta terajsia

mamutka
15. nov 2015

jo, ked uz by mal tolko casu, tak by samozrejme vybavil vsetky nakupy, povysaval, umyl dlazky a obcas vypral. Problem by s tym nemal, my totiz robime vsetko pekne spolu 😀

sono2
15. nov 2015

@dai 😂😂😂😂😂😂😂😂 tak

wewika1
15. nov 2015

@dominikdominik 😀 😀 😀 pytas sa na nazor a kazdy nazor je zly, vsetci su zli, len ten tvoj je ten spravny a neotrasitelny a preto o jeho spravnosti treba vsetkych presviedcat? ak si so svojim zivotom spokojny, preco sa vôbec zaoberas tym, co chce tvoja priatelka? a uz vôbec nechapem, preco potrebujes na svoj dokonaly zivotny styl pocut nazory inych 😖 ci zostalo ti trochu volneho casu v tvojom kazdodennom full programe, tak si si povedal, ze si najdes kratochvilu? radsej si ho mohol vyuzit na dotiahnutie gramatiky 😉 ...ked uz nic ine, dakujem za sprijemnenie posledných hodin v PRACI, fakt som sa pobavila citanim tejto diskusie 😀

mihula
15. nov 2015

@dominikdominik zlym smerom sa to vobec neubera,len si si vystrielal vsetky patrony a ani pomoc,ktoru si si prizval ti nepomoze,aj ked si myslim,ze ziadnu nemas.

papricka33
15. nov 2015

@dominikdominik take zeny su uplne normalne. Je to dane od prirody. Zeny maju potrebu "stavat hniezdo, starat sa o buducnost svojho potomstva...". Statistiky hovoria, ze zenati muzi sa dozivaju vyssieho veku a tesia sa lepsiemu zdraviu. Nielen preto, ze sa o nich zeny staraju, ale aj preto, ze ich udrziavaju v aktivite 😉 Tebe by sa hodilo asi zit sam.... vlastne "hnit" sam. Sorry, ale to co chces, je hnitie za ziva. Kedysi sa to volalo lenivost. Dnes sa tomu davaju vselijake vzletne nazvy 🙂

zita19
16. nov 2015

@courage Neverím, že by tvoje pohnútky boli úprimné a spontánne, preto si myslím, že by bolo vhodné ospravedlniť sa verejne v oboch témach, kde si napádal a urážal mňa, aj iné diskutujúce, a neriešiť to formou IP.

adri266
17. nov 2015

@xxxxxnnnnn vies zistit, ci autor ma duplicitny nick? Ci to musi @mariosmykal?

laura1804
18. nov 2015

600? € 😀 😀 toto je urcite vymyslene..toto normalny chlap nemoze napisat 🙂 Teda 600€,mne by mozno aj stacilo...len neviem z coho by si zil ty 😀 viem, ze mnohe rodiny z toho musia vyzit...lebo nemaju na vyber...taka je zial smutna doba...ale dobrovolne zit s chlapom, co tolko zarobi a este nema snahu s tym nieco urobit, tak to asi sotva...

worker_falcon
18. nov 2015

@dominikdominik každý nech si robí, ako chce. keby sa jednalo len o teba, tak ti nik do toho nič hovoriť nemusí. 600€ je dosť pre jedného aj dvoch. Len si treba nájsť priateľku rovnakej "krvnej skupiny". A hlavne takú, čo nezarobí viac ako ty 😀 . Samozrejme, že to človeka štve, keď sa musí pachtiť, aby zarobil, a druhý to má prakticky za nič.
Druhá vec je, ako tráviš čas. Ak priateľka príde domov a doma ju čaká všetka domáca práca, tak určite nebude nadšená. Ale iné by to bolo, keď by prišla domov a bolo by navarené, upratané, atď.
ďalšia vec - ak od nej čakáš, že bude s tebou spolu tráviť aktívne voľný čas, tak môže dojsť k nezhodám. Inak sa trávi voľný čas, keď človek sedí celý deň na zadku, a inak, keď 8 hodín pracuje. Ale to je už celkovo o vašej vzájomnej kompatibilite.

mircalla
18. nov 2015

@worker_falcon mudro pises