Musím robiť?
Nemozem spat tak bludim po internete a googlim a nahodou som narazil na toto forum tak sa skusim spytat na nazor , mam 38 rokov a som dobrovolne nezamestnany ( ja vravim ze na dochodku ) od maleho decka som mal teoriu ze nechcem pracovat na nevyhnutne nutnu dobu , po vyske som odisiel do rakuska kde som pracoval ako inzinier kvality na oddeleni zlepsovacich navrhov a este som popri praci vykonaval auditorsku cinnost . Po celu dobu som setril aby som si mohol vytvorit zasobu penazi aby som uz nemusel robit , neskorej investoval do bytov ktore mam v prenajme a vytvaraju mi rezidualny prijem . Problem je ze sa hadam z priatelkou ktora so mnou byva ze nerobim nic ze sa flakam a podobne . Chcem sa teda opytat ci musim chodit do roboty aj ked to vlastne nepotrebujem . Mam len taky dojem ze ju to stve ze ona musi a ja nie . Moj jediny rezidualny prijem je cca 600 € mesacne a mne to staci , samozrejme ze pred tym som mal vecsi plat ale ja si myslim ze som si uz svoje odrobil .
@sorciera24 no nemam lebo som si to tak naplanoval aby som nemal , priatelka bola upovedomena na zaciatku vztahu ze ja deti bud nechcem alebo mozno v 50tke , nie byvam sam v dvojizbovom byte , chapem kto sa nechce rozmnozovat nema ambicie je nevyzrety podla vecsiny z vas to som si uz vsimol , proste ten kto nerobi to co kaze system biblia a podobne je nevyzerty , lebo chodte a mnozte sa a v potu tvare budes svoj chlieb hladat .
@dominikdominik Exot, ako moj papagaj....tiez nic nerobi, len zerie, ser.. a kecá....ale tak dobre sa na neho pozera. Keby este zarobil mesacne aspon tych 600 eciek tak som s nim max. spokojna 😀 😀 😀
@dominikdominik ja som nevedela, ze necches deti.....takze jedinym tvojim cielom zivota je uzivanie....tak si uzivaj a anco potom zakaldas diskusiu...priatelke to asi nevyhovuje, ze? kedze sa hadate...taks i najdi taku, co sa rozmnozovat necche a obcas si s tebou uzije (mozno taku aspon na chvilu najdes)......ako nechapem naco potom tato diskusia.....
ved si zivot aky chces, ale nestazuj sa.....
osobne nezdielam tento sposob (nakolko pre mna je to zbytocna existencia, kt. nic nevytvara pre dalsie generacie)..ale to je moj nazor......ty si uzivaj svojich 600Eur a netrap teda priatelku....a mas...
@dominikdominik mne by nevadilo, keby si nerobil, nemal klasické zamestnanie. Ale vadilo by mi, keby si nič zmysluplné nevytváral. Máš v podstate zabezpečený základný príjem, môžeš robiť, čo ťa baví...aj keby to bolo trebárs stružlikanie píštaliek...ale NIEČO, čo dáva zmysel, je pre niekoho užitočné, alebo niekoho poteší (umenie). Asi by som si nevážila muža, ktorý celé dni nerobí nič.
@sorciera24 veru a pisal aj to ze travi cas hranim a pozeranim filmom a zrazu navsteevuje rodicov, pracuje na zahradke, a navstevuje muzea a hrady....a my zeny sme zlatokopky hahahaha
@dominikdominik super, aspoň sa budeš môcť naplno venovať rodine v budúcnosti. to je len také zakorenené presvedčenie v ľudoch, že treba chodiť do práce. ja si nemyslím, že je to nevyhnutné. chodiť do práce je otroctvo.
@slnecnica174 ak ma iba 600 eur mesacny prijem tak robit musi podla mna, 600 eur je slabota.
@dominikdominik Nie nemusis pracovat. Treba mat ale rezervy, financne. Prenajmy nie su uplne spolahlive na prijem penazi.
Kazdopadne dufam, ze ak nemusis do prace, tak doma zabezpecis vsetko co treba, cize navaris, upraces, nakupis, ked treba zorganizujes oslavy, dovolenky, pripravis vsetko co treba na sviatky a pod. Inymi slovami, si uzitocny a odbremenis tak priatelku, ktora do prace chodit musi.
@sorciera24 zo 600 eur mesacne sa neda zivot uzivat. Neexistuje. Da sa z toho zit, to iste, ale to je naozaj asi vsetko. Nechapem naco sa tu hrame ze nudza je cnost.
@dominikdominik zrejme si zavítal na fórum, kde ti nebudú fandiť, lebo .. veď vidíš tie odpovede. inak, u/ži si ako chceš/vieš, ak ti záleží na partnerke, asi sa budeš musieť trošku prispôsobiť, a možno časom sa ti takýto život voľného času zunuje, a sám si nájdeš niečo, čo ťa bude baviť 🙂 a bude to aj zaplatené... teda ak vôbec potrebuješ viac peňazí.
@dominikdominik nevraví sa rezidualny príjem ale pasívny príjem. Ale tu na fóre nečakaj že ti na toto nejaka ženská odpovie. Polka z nich za bez problémov odsúdilo rovno len za to že máš 600 EUR príjem, ale asi nepochopili že ty pre ne nemusis nič urobiť. Stačí sa ti ráno zobudiť. Ja som ta pochopil dobré ale niektoré ženské ti písu hovadiny typu že potrebujú niekoho kto ich posúva dopredu. Ale oni makať musia, ty v podstate nie. Môžeš v kľude 20 rokov prenajímať svoje nehnuteľnosti a v dôchodku to predať a odsťahovať sa voľakde do trópov a žiť tam do smrti.
Väčšina ľudí tá nepochopí, lebo väčšina sa životom preteká od výplaty po výplatu.
Tak nečakaj že sa dočkas nejakej pozitívnej reakcie.
Tu sú radi ľudia ak.majú svoj jeden byt na hypotéku a platia ho celý život a nie ako ty keď ich máš x a nemusis nič riešiť.
@dominikdominik ak by si mal 6 milionov niedke investovanych a naozaj nechces rodinu tak by som to tvoje nic nerobenie pochopila. Ale tych 600 eur mesacne znamena ze mas tak max 100 tisic v nejakej azbestovej bytovke na Sekcove. To na dochodko zabezpecenie pre uz nepracujuceho 38 rocneho nie je. Ale rob ako chces, je to tvoj zivot. Len potom o 30 rokov necakaj ze ti bude stat platit mesacnu rentu.
@magmolatus ach hlupe zeny a este matky, co oni mozu vediet.
Staci ze bude z najomnika neplatic a ma problem. A to je to najmenej co sa moze stat.
@dominikdominik kazdy nazor strcis do vrecka, tak bud si tu prisiel po radu,alebo nie?! Keby, ze vyhram jackpot, alebo inym sposobom pridem k baliku penazi tiez by som nerobila. Pre kazdeho je zmyslom dna nieco ine. Ja by som ho stravila urcite inac, ale to ti budem zbytocne pisat, ked Ty mas ine hodnoty. Ak chces, aby Ta priatelka akceptovala, tak sa musis pozriet na to aj z jej strany. A 600€ nieje dost, zlatokopka niesom. Mozte sa dostat do situacie, ze aj Tvojej kocke vypadne prjem, resp. budu nejake zdravotne problemy a pod. a ak nemas na ucte dalsi balik penazi tak budes vysmiaty jak leco! Vo svojom okoli poznam xy chlapov taha im na 40-tku. Sedia mame pri zadku a robit nepojdu. Mama hotel funguje tak na co?! Tak Ty si este lepsi pripad, ze aspon mas nejaky prijem a svoj byt. Skor ma zaraza, ze rodinu planujes tak neskoro,aby uz potom nebolo neskoro.niektore veci sa nedaju do nekonecna odkladat. Mozno aj na tom Ti vztah stroskota. Moj manzel tiez odkladal, XY vyhovoriek,majster sveta. Je starsi od Teba, uz mame male bejby konecne a dalsie na ceste. A co mi povedal? Ze to ze tolko cakal a odkladal bolo najhorsie rozhodnutie. Sam si skratil cas ktory stravi so svojimi detmi. A ak raz tie deti mat budes, mozes ostat na materskej kludne aj ty a zena pojde pracovat, ak Vam to bude obom vyhovovat. Potom sam prides na to ci Ti bude ten prijem stacit alebo nie. Tak vela stastia prajem 😉
@dominikdominik snat si nemyslis, ze ti budem pisat aky mam plat🙂 ale panenky by sa ti pretocili uboziacik, to si pis! O.k nech je pre teba zlatokopka kazda, kt. opovrhuje niekym ako si ty🙂 Beztak si myslim, ze si si to cele vymyslel.Taky debil ( kdekolvek na svete) kope mozno kanaly.Apropo, ze byty prenajimas🙂))) mozno tak u Alici v krajine zazrakov
hej to je pravda ludia su tu fixovany na peniaze a robotu , ja neviem co bude ale necitim sa na dieta , ja som mal starosti dost , doma som aktualne 3 rok , neviem co bude dalej ale zatial mi to ako zijem vyhovuje , a ano vybral som si zle forum zabudol som na to ze slovaci maju naucene robit a nijak inak , cize tu sa podpory nedozijem 🙂
@lanugo mne sa panennky nepretocia pretoze penaze niesu zmyslom mojho zivota iba prostriedkom ako sa mat lepsie , je na to taka hlaska nezalezi na tom kolko zarobis ale kolko usetris , ak mas vydavky 500 € tak ti je 600 malo , ja mam vydavky dokopky tak 280 nutne , tj najom energie voda .... a jedlo , ostatne vydavky nutne niesu je to v podstate luxus ako napriklad internet 10 € , pausal 15 € , ale tazko takym ako ty to vysvetlovat co potrebuje kazdy rok nove auto , novu kuchynsku linku a podobne .
a prisiel som si po nazor nie po rady
@zeriempizzu iste ano ako ked teba prepustia z prace a ties je problem , proste vymyslis hocico len aby si mi brala radost ale to je standardom tohto fora , kto nemaka od rana do vecera nema 1800 ( tak aby sa panenky pretacali ) tak nieje nic , a este musi makat na nasledujuce generacie inak nic neznamena
@magmolatus a ty co o tych zenach vies ked to tak fajn zhodnotis? ja mam z prenajmu vacsi prijem ako on a nebudem tu o tom zakladat temy a tvarit sa ze som kvoli tomu dosiahla nirvanu. je mi to totalne smiesne. a veru posuvat dopredu sa potrebujem, lebo chcem. kebyze hnijem doma na zadku ako on (to co on robi je obycajne vyhnivanie) bez toho aby som sa nejak realizovala (nevravim ze za peniaze, ale nejaku zmyslplnu cinnost mimo hrania PC hier a pozeranie TV) tak sa zo mna stane casom obycajny asocial a hlupak. takze nesud podla seba a svojej hypoteky ostatnych a negeneralizuj ak ti mozem poradit, lebo tvoje mudrovanie v niektorych temach a ako ty vsetko chapes zacina byt uz smiesne 😅
@dominikdominik co sa teba tyka tak podla toho co popisujes vas vztah tvoja necinnost je ten najmensi problem
@dominikdominik super, velmi ti fandim, takyto zivot je moj zivotny sen. Nech ti to vydrzi co najdlhsie.
@dominikdominik pozri ja ako pracujuca a zamestnana sa mozem zabezpecit - napriklad komercnou poistkou proti strate prijmu napriklad. Tiez nic nebrani tomu aby som mala uspory ci investicie z ktorych mam popri platu prijem. Ty mas len jeden zdroj prijmu, ja mam napr 3 a len jeden je zo zamestnania. Dalej ak ma vyhodia mam nielen narok na odstupne (dost mesiacny zarobok) ale i vacsiu sancu ze si najdem pracu skor ako ty. Ak to nechapes a nevidis rozdiel, tak si ozaj taky pomaly ako sa tu prezentujes. Tych 1800 je uz lepsie ako 600 ale stale ziadna slava na neviem aky luxusny zivot.
@dominikdominik pracovať nemusíš, ak ti to vyhovuje....a výhodu máš, že ak ti peniaze nebudú stačiť a tvoj život ťa nebude napĺňať, môžeš zasa začať pracovať 🙂 ....brala by som to všetkými desiatimi - vždy som chcela žiť ako Diogenes v sude 🙂 - byť neviazaná a sama sebe pánom...
@dominikdominik mas pravdu, ale upresnim.Auto mi staci kazde 3 roky nove a kuchynsku linku uz mam 7 rokov
Ale to vsetko je cez 3 tituly, teda dlhorocna a vytvala snaha.A HLAVNE mam uzasne sikovneho manzela, kt. nas dokaze rozpravkovo zabezpecit. Kazdy ma ako si zariadi.Bud stastny s uzivaj si peniazteky
@malabiba nemas pravdu. Su zeny co tuzia po takom muzovi ale tie len davaju zle meno zvysku. Vacsina z nas chce muza s ktorym bude spolu zdielat zivot a spolu sa nieco snazit dokazat. Vacsina zie sa tiez vie o seba sama postarat. Vies kolko zien dnes zarobi viac ako jej muz?? Je ich mnoho!
@dominikdominik Vies co sa cudujem? Ze si isiel byvat na Slovensko 😕 Mna by to skor tahalo tam kde je cely rok teplo😉

@dominikdominik no, pockaj...pisal si, ze byvas s priatelkou a teraz, ze mas zadelny kazdy druhy den...tak ako? ci spolu byvate a vsimas si ju kazdy druhy den a akzdy prvy ju ignorujes? ci ako? 😀