Musím zaplatiť pohreb otcovi bez vzťahu?
Otec sa o mňa celý život, nezaujímal. Nikdy sme nemali dobrý ba žiaden vzťah. Je bezdomovec. Musím mu platiť pohreb ja? Ako jediná jeho dcéra?.
@sunyrose Netvárme sa, že výsledkom každého sexu je vytúžený očakávaný nový život. Asi to nebol neplodný pár, ktorý sa roky o dieťa snažil. To je úplne iná téma. Prísť k dieťaťu zdravému páru je ozaj malina a nič špeciálne záslužné na tom nie je.
@janulka1802 Veď to, za vyprázdnenie mieška chcieť úctu? Takto to fakt nefunguje.
@janulka1802 Zdravím, nepochopili sme sa , ale nevadí......, ja som sa snažila poukázať hlavne na to, že ten, kto sa o život usiluje celé roky a nedokáže ho reprodukovať, si ho zrejme váži viac, ako ten, kto k nemu príde s ľahkosťou.... Nech už to bolo v prípade zakladateľky témy akokoľvek, aj tento "nepodarený" otec, ktorý zrejme na celej čiare ako otec voči svojej dcére zlyhal, si zaslúži úctu preto, pretože život zakladateľke dal..., bez ohľadu na to, či oň "prosila, či neprosila"... Ja som sa pýtala na hodnotu toho, čo od otca dostala a či má zakladateľka niečo cennejšie, než svoj život..., nik mi na to nedal odpoveď..., jasné, veď na to odpoveď ani nie je.., život sa nedá nijako vyčíslíť, čím som chcela povedať, že dostala to najcennejšie, čo sa vlastniť dá.. a práve pre tento fakt si Zdroj života praje a to právom, aby sme rodičom prejavovali úctu /hoci už len tým, že ich dáme pochovať.../, nech sú akýkoľvek... Otec zlyhal, ale "dieťa" ešte za to nemusí v očiach Stvoriteľa zlyhať tiež... Je to názor Stvoriteľa vzhľadom na nás a platí aj dnes.To, že si mnoho ľudí zvolilo cestu nezávislosti od Boha, to je už iná téma..., to tu rozoberať nebudem...Zodpovednosti sa však nevyhne ani jedna ani druhá skupina...Chce to iba čas, a ten nám odhalí, ktorý postoj aj v tomto prípade je vzhľadom na našu budúcnosť ten najlepší. Človek však disponuje vzácnym darom slobodnej vôle, môže sa rozhodnúť ako sám uzná za vhodné. Ale, povedzme si úprimne, keď občas časom bilancujeme, zistíme, že nie všetky naše rozhodnutia boli správne... A zakladateľka témy v tejto otázke nemala úplne jasno ako to tu niekto vyššie uviedol..., ak by mala, potom tu nezakladá túto tému, hravo si v živote poradí....Ak by človek v živote prajavoval viac úcty, život by bol krajší a znesiteľnejší... Zlo sa totiž nepremáha zlom, ale dobrom.... Na to však treba mať silu a chcenie...Viac sa k tomu už vyjadrovať nemienim. Prajem všetko dobré.
Otázka: otec je len jeden aj vtedy, ak to dieťa bolo splodené z aktu znásilnenia? Aj vtedy by ste napísali, že otec je len jeden? A cti otca, aby si mala dlhý život?
Okej. Ku konkrétnej otázke ktorú som tu položila, som dostala kazanie, poučanie a presvedčania o odpustení.
Ja mu nemám co odpúšťať, mne ako otec nechýbal. Nahradil mi ho 100 percentne starý otec. Mňa ten človek proste nezaujíma a nepríde mi v poriadku keď ja, ako matka 2 maličkých deti, s manželom. Ja na materskej manžel pracujúci, hypotéka,, rôzne veci spojené s domácnosťou, strava (dnes nič nestojí 1euro). Mam platiť pohreb človeku, ktorý v živote sa nespraval ako otec, na ulici sa mi pozdraviť nevedel, tváril sa že neexistujem a podla reči o ňom ma nikdy inak nenazvak ako kur**.
Okej tak podľa vás, tých čo tu sedíte v kostele každý deň, mam vziať aj keď tých 700eur z rodinného rozpočtu a zaplatiť ožranovy pohreb, lebo za života si nevedel ani len 23eur uložiť na pohrebný spolok napríklad. A kde to ešte dlžnee smeti na meste a podobne veci.... Sa zamyslite kúsok nad sebou. Keby to bola osoba ktorá mi v zivote pomohla, dala niečo zo seba. Dám aj z posledného. Penoaze mam. Ale nedám.... Bodka.
No to si mala dať otázku na kompetentný úrad a nie na koňa. Tu ťa znesú pod čiernu zem aj za to, že nedáš bodku či čiarku kde treba🤣. Dostala si tu aj priame odpovede a na tvojom mieste by som neplatila a oslovila tuná právničku v právnom poradenstve čo bude ďalej s jeho dlhmi. Ta ti najlepšie poradi😉👍
Ahoj moj manzel bol v rovnakej situacii, otec alkoholik, mlatil manzelku, skoncil v base, svojou vinou bezdomovec, o mna ako nevestu nejavil zaujem, dokonca ani o vnuka. Ked zomrel, manzel "bojoval" sam so sebou, ci zaplatime my pohreb alebo nie, nakoniec sme dospeli k rozhodnutiu ze zaplatime pohreb, aj ked iba ten najjednoduchsi (keby nie, tak ho pochova mesto).
S odstupom casu mozem povedat, ze dobre sme spravili, aj napriek vsetkemu mu chodime zapalit sviecku, nech uz bolo v minulosti akokolvek.
@muchotrafka298 dediť bude, ale obec si vyžiada náklady za pohreb, keď ho len zakopú tak to nebudú tisíce.
Nemusíš,ak neprijímas dedičstvo.
(Osobná skusenost)
Nuž ja by som tých 80€ zaplatila. Neviem ani konkretizovať prečo. Nejaký vnútorný pocit by mi to nedal aj napriek tomu ,že to bol alkoholik a bezdak a tyran. Ono.. aj on bol dieťa a niekto mu zrejme nedal nikdy dosť lásky,aby ju vedel poznať a podať ďalej 🤷 no ak už človek sa dozvie ,že mu otec (nech je akýkoľvek) zomrel tak asi by som to zaplatila a nech mám pokoj aj sama pred sebou. Zase tých 80€ nie je tak veľa v dnešnej dobe.
Obidvaja moji rodičia boli(sú) na tom rovnako, nedám ani cent.
Ja by som neplatila. My sme platili pohreb pred 2 mesiacmi a vyšiel nas na cca. 1500e. A to je dosť pre niekoho koho si celý život poriadne ani nevidela a nepoznala.
@barbie2023 pohreb nestori 80 eur,
Mna vyšli čisto pohrebné náklady 1480€.
Ale nenapísala, že nemáš na to peniaze. Položila si len obyčajnú otázku, tak dostavas odpovede zo všetkých uhlov pohľadu. Ale reagujes veľmi oprsklo. Ak si sa už rozhodla a dostala odpoveď na svoju otázku, zmaz diskusiu a spokojne ži.
@barbie2023 nas vysiel pohreb po odratani nejakych aktualnych "zliav" 1100€. A to bol uplne najjednoduchsi obrad + kremacia. Len rakva stala okolo 600€. Obycajná. Prispevok 80€ cez upsvar je az smiesny. Skladali sme sa traja. Ozaj je to v dnesnej dobe zasah do rozpoctu. A riesit vnutorne pocity skrz cloveka co ten vnutorny pocit "ze aha mam na zemi potomka" neriesil? Autorka ma na to plne moralne pravo (podla mna). Ona sa na svet nepytala, on vsak mal povinnosti na ktore sa vykaslal.
@danik1505 zmazať diskusiu môže len admin vyzerám tak???
@kamatopo moje dedičstvo 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 a čo dlhy a osrate trenky.. Nebuďte už smiešny... Idem písať adminovi naj to tu ukončí.
Aj autor moze zmazat diskusiu
Ja by som neplatila tiez nic
@muchotrafka298 a co by dedila po alkoholikovi a bezdomovcovi????Myslíš dlhy?
@vieronika14 anonymný príspevok v8e zmazať jedine admin

Riesili sme teraz v aprili to iste. Otec zomrel, bol ako bezdomovec, trvaly pobyt na meste. Predtym bol v nemocnici, tak ma cca 3 tyzdne pred smrtou kontaktovala nejaka socialna pracovnicka z mestskeho uradu, ci sa nechcem podielat na hladani domova dochodcov. Odmietla som, uviedla jej dovody ze nie sme v kontakte uz dlhe roky atd.
To, ze zomrel, sme sa dozvedeli asi po 10tich dnoch. Sestru vyhladali policajti (v jej praci). Pri oznamovani umrtia sa jej opytali, ci bude organizovat pohreb. Mala moznost vyberu. Ak by povedala nie, pohreb by platilo mesto (kedze tam mal trvaly pobyt). My sme ale 3 deti,tak sme sa poskladali. Mali rodinnu urnovu hrobku, takze sme ho dali spopolnit a ulozili do hrobu. Bez roznych ceremonii.
Este ma inak napadlo, ze sme mali velke opletacky s tym,ze on ked bol v nemocnici, tak bez dokladov. Len povedal svoje meno. Takze sme cez rozne policajne oddelenia museli vybavovat totoznost a prehlasenia.
Kremacia a prevoz, nas vysiel dokopy na cca 700eur.