icon

Musím zaplatiť pohreb otcovi bez vzťahu?

15. okt 2024

Otec sa o mňa celý život, nezaujímal. Nikdy sme nemali dobrý ba žiaden vzťah. Je bezdomovec. Musím mu platiť pohreb ja? Ako jediná jeho dcéra?.

Strana
z6
vieronika14
19. okt 2024

Aha ok

gribka1
19. okt 2024

To k čomu presne sa vyjadrujes, celý čas sa ťa tu zastávam, že by som ho odignorovala, že keď je na ulici, určite má aj dlhy.

autor
19. okt 2024

@gribka1 ja už neviem co tu kto píše.. Sorry. Bo každý druhý tu prska na mňa.. Prepáč

gribka1
19. okt 2024

Netráp sa, nezažijú, nepochopia.

majka1719
19. okt 2024

Poviem to na hulvata, ale vyser sa na neho rovnako, ako on na teba.

muchotrafka298
19. okt 2024

@akbara77 co ja viem, ci dotycny nemal majetok? Ja poznam pripady, ked po smrti podobnych ludi vyslo najavo, ake mali majetky. Zili ako bezdomovci.

brigitte93
19. okt 2024

Pokiaľ nechceš zdediť po ňom nič tak nemusíš. Viem z vlastných skúseností. Tiez sa môj otec omna nestaral.

amel
19. okt 2024

@brigitte93 áno,ale netreba zabúdať,že dedičstvo sa potom posúva na ďalších dedicov-manzel,deti a tortura sa opakuje.samozrejme,v mnohých prípadoch iná cesta nie je.
Chcela som tým napísať,že ak človek prijme dedičstvo,zo zákona prijme i náklady za pohreb.
Ak nepríde,nemá žiadnu právnu povinnosť platiť.

barbie2023
19. okt 2024

@jaond19 má právo , to jej nik neberie ,ale pýtala sa na názor ostatných 🤷 tak ja mám tento. Hoci ja som to zle pochopila ,myslela som si,že za pohreb len 80€ ona má zaplatiť a nie ,že toľko jej dá akože obec. Pri takejto sume ako píšeš by to už bolo ozaj na zváženie vzhľadom na to, aký vzťah mali.

barbie2023
19. okt 2024

@muchotrafka298 aj ja tak viem. Totálne prepity chlap , zomrel niekde na ceste na infarkt. A mal celkom pekný dom na peknej dedine pri okresnom meste.. nikto by to nepovedal. Dokonca aj nejaké dedičské právo ešte na svojich predkov. 🤷

muchotrafka298
19. okt 2024

@barbie2023 ziadna obec ti neda peniaze za pohreb. Ked si vybavovala pohreb a posles vyplnene tlacivo na UPSVaRa od nich sa Ti vrati cca 80 EUR prispevok. Najlacnejsi pohreb stoji okolo 5OO EUR v BA.

kamatopo
19. okt 2024

No radšej to daj zmazať, vidím ze už ideš aj po tých čo sú na tvojej strane a slovom ta podporujú ako napr. ja. Smiesni sme tu už všetci včetne teba. Prajem ti nech sa ti to podarí všetko vyriešiť k tvojmu dobru a spokojnosti.❤️

sussie1
19. okt 2024

Vies, aj mi ta bolo chvilu luto, ale potom, ako si odpalila @krtko1313 si myslim, ze si iba zatrpknuta. Mohla si urobit dobry skutok (a nemyslim otcovi, ako ta viaceri nabadaju), ale medikom a naozaj ho darovat na lekarsku fakultu. Tela, na ktorych sa ucia anatomiu pochadzaju prevazne od bezdomovcov, ktori ziadnu rodinu nemaju. A je ich zufalo malo, kedze casto sa predsa nejaky pribuzny podari vypatrat a predsa dotycneho pochovaju. Lekarov je malo, kazdy by k nim chcel chodit, najlepsie hned a zadarmo... A ked mas tu moznost, uvaz si sama, ci nechces urobit nieco dobre pre inych...

gribka1
19. okt 2024

@sussie1 Už to tu bolo, nemôžeš len tak darovať telo medikom.

brigitte93
19. okt 2024

@amel ano , to je pravda ale ja som odmietla aj v mene dcéry dedičstvo. Tým pádom som nemala žiadne starosti .

yosi
19. okt 2024

A možno sa len hanbil ako žije, ale každý deň na teba myslel. Tak či tak, je (bol) to tvoj otec a máš si ho pochovať. Ani ja som si nenarobil deti aby ma mal kto pochovať, ale očakávam to od nich.

lenka.25
19. okt 2024

Ja by som ani nerozmýšľala či ma takémuto človeku zaplatiť pohreb . Jednoznačne NIE . Veď pre autorku je to v podstate úplne cudzi človek . Tie ktoré píšete , že ma zaplatiť pohreb , tak choďte na obecný úrad a ponuknite sa , že keď zomrie nejaký bezdomovec , tak to zaplatíte . Veď to je úplne to isté. A nejaké DNA ma absolútne nezaujíma .

gita17
19. okt 2024

@zuzka000420 vies ako sa robia deti?😆😆😆

mandarinka555
19. okt 2024

Ja neviem, načo si založila diskusiu...Kraviny na šesť strán a o ničom. Nechceš a hotovo. Pochová ho obec, tak nerieš. Ja by som to tiež neurobila na tvojom mieste.

maranco
19. okt 2024

@amel * Chcela som tým napísať,že ak človek prijme dedičstvo,zo zákona prijme i náklady za pohreb. *

áno, ale len do výšky dedičstva, ak zdedí 200€ a náklady mesta na pochovanie boli 500€ tak vyplatí mestu len tých 200€

§ 470
Dedič zodpovedá do výšky ceny nadobudnutého dedičstva za primerané náklady spojené s pohrebom poručiteľa a za poručiteľove dlhy, ktoré na neho prešli poručiteľovou smrťou.
https://www.slov-lex.sk/static/SK/ZZ/1964/40/20...

amel
19. okt 2024

@maranco áno,nepovedala som to cele,ale na to by snáď nik nepristupil....

gribka1
20. okt 2024

@yosi Prečítal si, že jej kričí k***a? Akože on sa hanbí takým štýlom?

yosi
20. okt 2024

@gribka1 Poznám takých ľudí ktorí čím viac sa hanbia, tým viac kričia a hádajú sa.

gribka1
20. okt 2024

@yosi to je ako vraždiť z lásky.. tiež úbohosť

mnamko
24. okt 2024

@tramtada31 mi sme teraz platili pohreb,nic extra 1400€,ale nie kremacia, normálne do hrobu

Strana
z6