Muž a domácnosť
Ten môj muž..
Je prasa. S ničím mi nepomáha. Neviem ako v iných domácnostiach, ale ja som zástanca toho, že všetci pod jednou strechou sme členovania domácnosti. Tým chcem povedať, že nie je hosť. Nechcem sa o neho starať a tolerovať mu to, že na všetko je*e. Pardón za výraz, ale akože fakt už mám nenormálne nervy na to ako nič nechce robiť. Nepohne ani prstom a iba spúšť po ňom ostáva. Nie je schopný anilen obal z keksu dať do koša nehovoriac o všetkom ostatnom. Nerobí manuálne, ma flexibilný pracovný čas, keďže je sám sebe pánom, ale na druhej strane ma ani neživý. So všetkým ideme na polovicu. Takže ústupky z mojej strany nehrozia. Nechcem od neho, aby umýval okna, pral a neviem čo. Úplne by mi stačilo keby si po sebe umyl riad, trafil do záchoda pri močení a za sebou nenechával stopy kadiaľ prejde, raz za týždeň povysával a umyl podlahu. (S tým vysávanim a umývaním to bol jeho nápad kedysi, že to bude jeho forma podieľania sa na chode domácnosti.) Nič viac nechcem. Podľa mňa nič strašne, má to raz-dva. Ale nemá kedy lebo ma tak veľa koníčkov po ktorých sa tvári ako invalid, ktorý vie skrolovať len na instagrame.
Kedysi býval sám, nemal návyky, že by sa o neho niekto staral. Vlastne to nechce ani odo mňa, ale bože… nemôžeme žiť v chlieve. Nechcem sterilnej prostredie, ale bežnú údržbu domácnosti. Kedysi to zvládal robiť a teraz radšej odíde z domu len aby nebol priestor na to urobiť niečo. Podľa neho sa má upratovať iba keď je škaredé počasie. Súhlasím, kebyže tá jeho časť netrvala dokopy 0,5-1 hodinu.
Máme dobrý život, nič nám nechýba, ale pri jeho predstave, ze všetko a každý sa dá kúpiť je to ťažké.
Momentálne som tehotná, nemam najľahší priebeh a napriek tomu nie je žiadnou oporou.
Čo mam urobiť, aby nastala zmena? Ja ho nechcem nútiť, chcem aby ho to samého napadlo.
Dočítala som potiaľ, kde píšeš že netrafí do wc pri čuraní. A to akože nechá tak a ty to po ňom utieraš? Nuž urobila si si dieťa doslova s humusákom. Nemyslím, že tam je šanca niečo s tým urobiť. Mne by sa taký človek hnusil. Fuj.
@zoro9836 ako sorry, ak bude chorý, tak ho budem aj prebaľovať a zadok utierať. Ale tu ide o zdravého chlapa, ktorý je špinavec. A to je humus. Normálny človek s humusákom žiť nebude. To snáď nebudeme porovnávať s tým, keď je niekto chorý a nevie sa o seba postarať. Blbší komentár si už nevedel vymyslieť?
@zoro9836 iné je doniesť vedro k posteli ak ochorel a zvracia. Iné je vymeniť plienku milovanej bytostiakehokolvek veku ak je na plienku odkázaný. Iné je utrieť misu po 4 ročnom synovi, ktorý to ešte len trénuje. Ale utierat stanky po chlapovi, ktorý nevie trafiť do misy? Kde je jeho láska k milovanej žene v čase, keď by mal po sebe upratať, lebo v slabej chvíľke mu uslo mimo? Ci to len žena má s láskou po umývať ocurany hajzlik?
@zoro9836 Tvoja zena by s tebou suhlasila? Ze za vsetky rozvody, nevychovu a zlo moze hlavne zena? Ked chces mat rovnocenny vztah tak prijmi aj rovnaku zodpovednost za chyby. Taky alibizmus u muzov nemam rada. Hlavne ze ty nadavas na feministky 😀 (ja ich nepodporujem aby bolo jasne) ale ty si ako chlap ides svoje prava zase 😀 no nic to uz nema cenu dalej komentovat. Vsimam si tvoje komentare kedze si chlap z toho mala co tu je komentujucich a vacsinou mas ok nazory ale teraz to bolo uz trochu cez. Ale kto som ja aby som to sudila nie? Len ma mrzi ze mas taky pohlad na vec, inak mas pravo na svoj nazor. Pekny den, vypinam MK na dnes mi stacilo 😀
@zoro9836 chudáci chlapi. Doba pokročila tak ďaleko, že už len ležia ako lekvár v polici a čakajú, ktorá si ich vyberie. Už do toho ani hovoriť nemôžu. Budeme ich ľutovať (ináč, niektorí by si v taj polici zaslúžili ostať na večnosť, sú to takí smejdi, že ani so zľavou by som ich nebrala)
A áno, je dobre, že doba pokročila tak ďaleko, že žena si môže slobodne vybrať z ponuky. Ti co sú v ponuke, by sa mali snažiť, aby z nich bol kvialitny tovar, potom si ich vyberie žena, ktorá vie oceniť kvalitu. Aj keď ešte stále je veľa žien co zoberú hocičo z ponuky, bez zhodnocovania kvality, pretože ešte stále od nich spoločnosť očakáva, že si nájdu partnera, porodila mu deti a tým pádom ich život je dostatočne naplnený.
@mandzula tak sme sa dozvedeli, že za všetko môže vynález estrogénovej antikoncepcie. Nebyť jej všetko by bolo v poriadku. Ženy by rodili ako jablone, kazdy druhý rok, sedeli by doma s krídlom deti, starali by sa o deti, domácnosť a chlapa (alebo aj v opačnom poradí) a všetko by bolo v tom najlepšom poriadku.
@zoro9836 v prvom rade môjho syna výchova tak aby sa vedel postarať o seba, rodinu, deti. Aby z neho nevyrastol netolerantny a neuctivy zadubenec. Zatiaľ ma doma dobrý vzor, ktorý síce ešte nevyvára pravidelne, ale všetko ostatné zvláda. Môj brat bol tak vychovaný a dokázal sa postarať o domácnosť a syna niekoľko týždňov, keď mali mamu v nemocnici. Neumreli hladom, špina ich nezozrala, mali vždy čisté oblečenie, úlohy boli napísané. A tak to ma byt. Tak vychovam aj svojho syna.
Bohuzial iba nitenim ho to naucis,on sam od seba sa to nenauci. Musis mu vsetko hovorit a casom sa nauci. Ak nie,je k nicomu. Moj bol tiez taky,ze nevudel bordel,riad pre neho nebol bordel,obaly z pochutin tiez hocikde nechal a podobne. Naucila som ho vsetko a dnes uz sa velakrat mne smeje,ze aha tam si toto nechala. Vsetko sa da,len sa musi chciet.
@zoro9836 sorry, ale ja sa už dlho zamýšľam nad tým, ČO je podnetom, aby sa muž zatúlal na stránku pre mamičky a budúce mamičky, prihlásil sa tam a trávil čas prispievaním do diskusií. Prepáč, že sa pýtam, ale fakt ma to zaujíma
A to sa z ničoho nic toto z neho stalo?
Moj je prasa, najviac reciciek ma ale ohladom hygieny a poriadku inych ludi... Ja som wcko riesila tak ze som to nechala tak, aj jeho handry a za*e trenky v obývačke atd a zavolala som navstevu (stylom viem ze doma robi chliev, idem z prace cestou som zhrabla rodicov a hybaj ku nam na kavu). Nasledne som ho zdrbkala za bordel, jeho mama isla raz takto naor po nom na wc a sfukla ho tiez. A bolo vybavené. Teraz - nechybaju mu teplaky 5dni pri gauci na podlahe, isli do kontajnera ked som vysavala. Ale inak wc a pod si uprace uz po sebe. Nic ine doma neurobi, je predsa chlap (vychova nepusti) a teda on ked chce odo mna vonku nieco, poviem ze to nie je zenska praca a nezabudnem ho pohnat, ze treba zarabat viac. Teraz tiez si cez víkendy nosi návštevy, neriesim, mam si upratať tak nech obskakuje on, ja si upracem a vylozim nohy. Ak chce daoc odo mna, kym pride navstrva povysava a odprace vacsi bordel. On inak ani uorativat nevie, je to az tragikomicke ho sledovat ako naor. Upratuje naradie, dielnu, ako mu vyzera kancelaria, sklad...
Ak sa s tym nedokazes stotoznit ze mas bordelara, tak upratovačka to isti. Mne by velmi nepomohla, musela by sem chodit denno denne plus nemam dokončené zariaďovanie domu 😁
Môj muž neupratuje doma, nepomáha mi. Ani by som to po ňom nechcela. Pre mňa je to ženská práca ☺️ On zarába ooooveľa viac ako ja. Nebudem jeho čas "plytvať" na upratovanie. Samozrejme veci okolo domu, auta, garáže... sú zase na ňom. V každom prípade ide o komunikáciu s ním a nie ženami na Modrom koníku 😁
@viestta nesuhlasím....kto vie dopredu kto aky bude !? Troska pragmatizmu do debaty....
No neviem ale dobre by to bolo poriešiť si snim lebo tu ti nik nepomôže každý ti napíše svoj názor na neho alebo na teba 🤷🏼♀️ My mame všetko rozdelené keďže ja nemám vodicak a som na MD tak on vždy na aute z roboty robí veľké nákupy na týždeň ja sa starám o malého a domácnosť on napríklad vynáša smeti, stará sa o financie je pedantnejsi ako ja.. on sa viac stará o psa lebo ja sa bojím po napadnutí iným psom pomaha mi utierať riady povysava keď ja napríklad varím ale aj veľa si pomáhame teraz robí v záhradke zámkovú dlažbu takze je tam veľa ale vždy sme si pomáhali sme spolu 15 rokov a nestalo sa mi že by urobil za sebou svincik perie si sám ma to tak zaužívané poskladá si to a poukladá keď som bola tehu a musela som ležať tak robil všetko pral žehlil staral sa o malého o psa aj navaril proste všetko… detto keď som bola v nemocnici… neviem ti poradit ako na neho ale skúsila by som sa pozhovárať bez výčitiek a bez nervov a ešte odporúčam my čítame 5 jazykov lásky skus navrhnúť 🤷🏼♀️
@mandzula presne musia chcieť obaja...nepomôzu ani vyhrazky ani rozchod ...

@zoro9836 som ti "vďačná" ta túto bleskovú analýzu príčiny jeho poruchy. 😀