icon

Muž alkoholik

niki_32
26. júl 2022

Som s priateľom 6 rokov a stále riešime ten istý ptoblém dookola - alkohol. Tento problém začal ešte predtým ako sme sa spoznali, roky jazdil na kamione, bývalým priateľkam prerobil domy, nabral si pôžičky, ktoré musí splácať, kvôli tomu ma problémy s rodičmi. A vtedy začal piť, prišiel 2x o vodičák a tieto jeho psychické problémy sa s ním tahajú dodnes. Na to začne piť, nárazovo, niekedy aj viac týždnov potom keď zakročím istý čas nepije, ale znova potom príde ten zlom a začne. Tie ktoré ste si prešli niečím podobným ako ste sa s takým človekom rozprávali aby si vstupil do svedomia a začal so sebou niečo robiť, pretože moje dohovarania vôbec nepomahajú. Kvôli alkoholu už má aj zdravotné problémy s pankreasom.

janka1412
26. júl 2022

Utekať kade ľahšie, kým nie ste zobrať a nemáte deti. Načo si ničiť život. Alkoholik, ktorý nemá záujem sa liečiť sa liečiť nepôjde. Alebo ak pôjde, nevydrží pri tom, ak to sám nechce.......... Žila som v rodine, kde jeden rodič bol alkoholik a bolo to peklo pre všetkých. Psychika v kýbli.

linki90
26. júl 2022

@niki_32 Zlatičko on sa nezmení /neprestane s alkoholom ,vždy to budú len sľuby že sa zmení a nic z toho.Neskôr z toho môže byť automaty,drogy atd. Odiď a bud rada že s alkoholikom nemáš dieťa.Hlavne mu nedávaj už žiadne šance.Nezaslúži si ťa.Budeš šťastná s niekym iným pre koho budeš ty priorita 🙂 len poradim daj si čas len na seba nehľadaj cielene hneď niekoho

fodorka
26. júl 2022

@niki_32 zlatinko odpoved je zial jednoducha a prosta....nedokazdes mu prehovorit do duse....on sam musi chciet 🤷 viem o com pises a sama som to zazila....poviem ti to takto moj ,ex, priatel sice pri mne prestal pit lebo sa bal ze ho opustim no on mal uz aj psych.problemy vsetko q poviem to tak chvalabohu je to moj ex....a som stastna ze je to za mnou

evkakorcek
26. júl 2022

@niki_32 co k nemu cítiš je tvoja vec. Už sa zariad podľa seba.
Ale ak mu nemá kto pomôcť s alkoholom, to je zle. Veľmi zle. Je to normálne brane oficiálne ako choroba. Niet sa začo hanbiť.
Len to je zo začiatku ťažké. A veľmi ak chceš napíš IP. Môžem ti poradit

slovakboy
26. júl 2022

@margetakuska obdivujem vás oboch. Občas ho pochváľ za to ako to zvládol. Aby mal motiváciu nevziať už nikdy pohárik.

ikuska27
27. júl 2022

Prepáč, ale od takého ruky preč.... máme plné ARO takýchto alkoholikov...čo sa oni mali starať o svojich rodičov, chudáci rodičia volajú ku nám a pýtajú sa na jeho stav...tu platí staré známe:Kto chce kam, pomôžme mu tam...ja už som na takých ľudí alergická...a to už keď má problémy s pankreasom??🥴...neskončí dobre...a ty sa budeš len trápiť.. myslí len na seba a svoj alkohol...ty tam niesi....preč od neho

vero_29
27. júl 2022

@niki_32 tak buď ho máš rada a chceš mu pomôcť..alebo utekaj preč... každý má raz môže zlyhať a vždy je super keď partner stojí pri ňom aby ho podržal..ty musíš vedieť, či ti stojí ten chlap zato a hlavne, či aj on chce na sebe pracovať..

janetinka27
27. júl 2022

@niki_32 kamaratka mala muza, co tajne pil. pil iba same drahe alkoholy, aj z poslednych penazi niekedy kupil flasu, lebo bola v "akcii" a nakup nedoniesol. robili na smeny na striedacku, takze boli doma spolu malo. kym bola v praci, tak sa nalieval, ona o tom netusila. ked uz boli manzelia, tak boli na oslave, kde stale chodil s poharikom. po oslave skoncil v nemocnici s pankreasom, nedavali mu velke sance. aj ked sa z toho po dlhom case dostal, zije na diéte. zacal pokukavat po makkych drogach, kedze alkohol uz nemoze. rozviedli sa.

dominikamacakova
27. júl 2022

Utekaj!

danka299
27. júl 2022

@niki_32 uprimne? nechcem ti brať nádeje, ale ked on nechce prestat ty sa budeš márne snažiť, slubi ti aj nemožné ale nedodrží to.

elisebah91
27. júl 2022

@niki_32 odísť,zbaliť kufre a čavo
Ako prehovoriť alkoholikov do duše? NIKAJO to sa nedá... musí ON SAM CHCIEŤ ale keďže je to takto asi to a tou zmenou nemyslí vážne, čiže vazne sa zmeniť nechce, nezmenia ho ty ani nik.,..ak nechceš mát život pokaslany tak odíď...

veroniak12
27. júl 2022

Pokial to nechce zmenit sam, neurobis s tym nic. A myslim, ze ak by s tym chcel uz nieco spravit, tak by to aj spravil. Mysli teraz hlavne na seba a dajte si zbohom, to jedine zachrani aj teba

alexa507
27. júl 2022

@niki_32 bohužiaľ mám podobný problém 13 rokov som snim je to priateľ 2 spolocne deti , dom a rôzne iné záväzky dennodenné bitky psychické fyzické tyranie , ten kto píše že by stakým chlapom nebol ani chvíľu tak nezažil situáciu Ak chceš napíš mi

zemiakovysalat
27. júl 2022

@alexa507 ja ti napišem z druhej strany , zničiš detom život, nie detstvo ale celý život. A budu ta rovnako nenavidiet ako alkoholika, lebo ty si dospela osoba ktora može ich zachranit ale hladas len vyhovorky...

angua27
27. júl 2022

@niki_32 nebudem Ti radiť, čo robiť, sama to určite tušíš. Len Ti napíšem, čím som si prešla ja.
S priateľom som sa zoznámila keď som mala 19, láska ako hrom, boli sme spolu skoro 10 rokov. Začalo to pomaly nenápadne. Nakoniec alkohol dominoval v jeho živote. Nezmenil to ani kvôli mne, ani kvôli nášmu dieťaťu. Keď mal syn necelý rok, odišla som. Odišla som od muža, ktorého som v tom čase milovala, ale pochopila som, že on si nechce pomôcť a alkohol bude vždy na prvom mieste. Keď pil, nebol zlý, ani agresívny, ale aj tak to bolo ťažké a nechcela som, aby syn žil v takejto domácnosti. Neľutujem, že sme mali dieťa, je to moja najväčšia radosť.
Bola som 14 rokov sama, vybudovala prosperujúcu firmu, osamostatnila sa. Žijeme dobrý život. Ale exa neodstrihnem nikdy, keďže máme spolu dieťa. A vidieť, ako to dieťa v jednom momente v desiatich rokoch dospeje, lebo zistí, že jeho otec uprednostnil alkohol pred ním. To neprajem nikomu. A mrzí ma, že syn tým musel prejsť.
Ex má lepšie obdobia, horšie obdobia. Dlho po rozchode som mu ešte pomáhala, zachraňovala ho. Potom som konečne pochopila, že ho nikdy nezachránim, ak nebude chcieť sám.
Áno, poznám aj abstinujúcich alkoholikov, ktorí chceli a dali to. Ale pokiaľ sám nechce a vracia sa k alkoholu stále, stále, nie je to dobré.

ivikuska28
27. júl 2022

@niki_32 žiaľ nepomôže mu nik iba on sám a myslím že to vieš aj sama aj keď človek si to ťažko pripúšťa a vždy dúfa .... Tiež som žila s alkoholikom myslela som si že sa zmení. Prosila , dávala ultimáta , kričala , mlčala ... nepomohlo nič . Posledná kvapka bola keď ohrozil naše dieťa . Zbalila som seba i syna a odišli sme . Nič lepšie som nemohla urobiť . Ex pije do dnes raz je hore raz dole ( viac dole) a ja som po pár rokoch stretla človeka, ktorý za rok čo je s nami dal malému viac lásky a pozornosti ako ex za celý jeho život...

slnecnica321
27. júl 2022

Určite sa s ním rozíď!!! Budeš len celý život pri ňom nešťastná, ak pije a je kamionista, zle to dopadne... myslím, že keď vypije je aj bez zábran takže tam by mohla prísť kľudne aj nevera z jeho strany lebo kamionisti majú často bokovky... tak je to na tebe a tvojom kroku.

oblecenie99
27. júl 2022

@niki_32 Zhrňme si to:
1. nabral si pôžičky, ktoré musí splácať - koľko a ešte dokedy? Istou formou tie pôžičky splácaš aj ty - lebo o čo menej on do spoločného dá, o to viac musíš dať ty,
2. zobrali mu už 2x vodičák pre alkohol - nechcela by som počkať, než niekoho na ceste zabije pod vplyvom
3. pije
Mali sme v rodine alkoholika, bol aj na liečení, aj sa to zlepšilo, bol roky rokúce čistý - myslím 10 a viac a potom sa aj tak zlomil. VŽDY sa to vrátilo, otázkou nebolo, či sa t o vráti, ale KEDY.
Ber nohy na plecia.

ivetasv
27. júl 2022

@niki_32 ťažko sa mi to píše. Žila som s mužom 15,5r. Máme spolu dve dievčatá 13 a 15ročné. Ani neviem pred koľkými rokmi nastal problém s alkoholom. Za nič si ho nechcel priznať. Nepomohli vyhrážky, dohováranie, ultimáta. Stále som ale verila, že sa to zmení,márne. Až nakoniec pred
14-timi mesacmi skončil v nemocnici s pruhom. A to bohužiaľ neprežil. Choďte čím skôr od seba a začnite nový život.

mircalla
27. júl 2022

@niki_32 Rozchod?

mk22
27. júl 2022

@alexa507 ja ta obdivujem
A áno nebola by som s takým ani sekundu, raz by ma udrel, čo udrel, zdvihol ruku.. Iba raz.
Taky človek, aby ma urážal, otlkal.. Vieš prečo by som s nim nebola? Kvôli deťom.. Vidia to, vyrastajú v tom prostredí..
Až bude dcéra veľká, príde jej úplne normálne, že muž, partner jej môže nadat, urážať.. Udrieť.. Mat ju za handru..si vzorom svojim deťom.

lienoccka85
27. júl 2022

Obdivujem, ze si s nim, ze to zvladas a isla si do toho aj ked si o tychto veciach vedela. Skusila by som to riesit stylom, ze bud alebo, ak sa nieco nezmeni, tak ahoj dovidenia. Proste toto nie je malickost, toto je problem, ktory len tak neodide a treba s tym nieco robit ak chce s tebou normalne zit.

cyrio
27. júl 2022

@slovakboy nepíš bludy že občas pochval,človeku zničí najlepšie roky života.niky32 nemá žiadne záväzky koľko vydrží rok dva desať žiť niejakych falošných ilúziách.

majada35
27. júl 2022

@niki_32 tiež mám muža alkoholika, riešila som s ním dlhodobo a opakovane tento problém, ktorý sa samozrejme dotýkal nás všetkých. Nepomohlo..Naše problémy sa vyhrotili, prestali sme si rozumieť a začalo sa to už len nabaľovať. Pred týždňom som ho prichytila pri nevere. Teraz už riešim podnájom a rozvod.

evkakorcek
27. júl 2022

@niki_32 niki, napísala som ti IP.

mandarinka555
27. júl 2022

@niki_32 Ty chlastáš s ním, alebo prečo si vlastne s ním? To si taká zúfalá???

emeridiam
28. júl 2022

...alkoholici sa narcisti, pozraňujú celé rodiny...ty si spoluzávislá, je možnosť ambulantnej liečby po ktorej môže nastúpiť do resocializačného zariadenia...čím skôr o neho preč...niektorí sa dokážu vyliečiť, niektorí po liečení dokážu abstinovať po najbližšiu krčmu a to v resocializácii sú niekedy aj 2 roky...ak nie je neskoro...odíď od neho...zničíš sa

chouette0157
29. júl 2022

@niki_32 Otcov brat je už normálne na umretie z alkoholu, má pečeň už odpalenú a ani toto nie je pre neho dostatočná motivácia na to, aby nepil... Kým sa sám nerozhodne, tak sa môžeš aj rozkrájať... Ja osobne by som s takým chlapom nebola

mickod
29. júl 2022

@niki_32 ... bývalá pila 20 r. kým som sa rozhodol rozviesť. Alkoholikovi nič nepomôže ak si nechce pomôcť sám a žiadny si ti neprizná že je alkoholik až kým nepadne na samé dno. Utekaj od neho čím skôr a nečakaj ako ja.

cyrio
29. júl 2022

@mickod čakali sme ,verili že to sa zmeníje 18 :00 .teraz ju syn priviezol s práce opitú( má svo j obchod)