Muž chce, aby som sa vzdala práce
Mam pracu, ktorá ma neskutocne napĺňa a bavi plus zarobím veľmi slusne. Robim obyčajnú casnicku ale mam plat o 200€ menší ako moj muz, zástupca riaditeľa jednej firmy. Mam tam skvelých ľudí pri ktorých mam pocit že som znovu zacala žiť. Dovtedy som bola len na materskej, zavretá medzi “4 stenami” bez ľudí. Problem vsak je že pracujem od 8 do 20. Domov pridem okolo 21. Pracujem na krátky/dlhy tyzden. Muz na mna zacal neskutocne tlacit aby som dala vypoved. Ja mam vsak strach. Bojim sa ako to budeme ťahať finančne keď budem bez prace, bojim sa že mi z toho prepne že budem zase zatvorená doma. Viem že mi praca a hlavne tá práca a kolegovia budú neskutocne chybat. Už len pri tej myšlienke že dam vypoved som smutna. Zároveň Si ale uvedomujem že sa tým “ukracujem” o rodinu. Mame 6 ročne dieta, ktoré je u svokrovcom kym som ja v práci. Rano je už v skolke, vecer už spi takze realne sa nevidíme keď pracujem. Najhorsie na tom je že vyzera že s tým je v pohode a dokonca že mu to ani nevadi. Jediný komu to vadi je moj muz. Neviem čo mam robit
@anjelicek26 Ved ten otec zarobi o 200 eur viac.
@dadis nema rovnaky fond, 12x7 je 84 hodin prace. Ked robis normalne 8ky kazdy den, robis 40, za dva tyzdne 80.
@maranta_leuconeura ??? 😂😂 a prirataj 5 h obedy za 2 tyzdne 😂😂. Robila som na zmeny, ten uvazok je o 15 minut este kratsi vychadzalo to v priemere 14 zmien do mesiaca, zalezi od pictu oracovnych dni v mesiaci.
@anjelicek26 lenže v dnešnej dobe si asi veľa nenavyberáš. Predavačky, ženy na zmeny , v zdravotníctve - všetky pracujú podobne. Neviem aké vzdelanie má autorka , či ovláda jazyk ale asi je pre ňu problémy nájsť si prácu v ,,normálne,, pracovnej dobe. A pracovať musí, neviem si predstaviť byť s jedným príjmom
A okrem toho, keby sa muž staral o dieťa tak by boli doma spolu ako rodina.
@elizabet173 autorka sa nai nevyjadrila, prečo vlastne syn je u svokrovcov a nestará sa o neho jeho vlastný otec , tak ťažko povedať .
A ešte jedna vec , síce píše , že zarobí iba o 200 € menej , ale predpokladám, že v tom má zarátané aj tringelty , papierovo to asi vychádza trošku inak, takže zas nemôže porovnávať čo muž dá na odvodoch a ona má € na ruku
@babulkomale matky odkladacky, tie co robia 12 hodin?? 🤦♀️Toto je fakt doba.... Kazdemu sa mudruje kto tie 12 hodinove sluzby nerobi.... Mile mamicky s takymto nazrom, ja len tolko keby neboli mamicky, ktore robia 12 ky, tak by sa Vam mnohokrat nemal kto venovat na pohotovosti, v nemocnici, v obchode... Atd....
@dadis inak toto ma tiez zarazilo, ze zastupca riaditela firmy ma len 200e viac, ako casnicka, co udajne robi 15 dni v mesiaci... to bude nejaky strip klub alebo robi na cierno 🙄 To uz by naberalo cele este inu dimenziu 🤐
@elizabet173 tazko povedat, preco sa prave takto dohodli...ci to navrhli svokrovci, ci to ona tak chcela, ci je on fakt tak neschopny postarat sa o syna...
Autorka, prace sa nevzdavaj.
Keby si robila sestricku, robila by si podobne, ale mala by si nizsi plat.
Pre po syna k svokrovcom nechodi manzel po robote?
Moj syn isiel po Roku na materskej, sme v UK do skolky na dva dni, bol tam stredu a pistol, ja som kazdy vikend pracovala. Od dvoch rokov chodil do skolky 3 X v tyzden a ja som mavala cez vikend volno. V skolke bol od 6:45 az po kum pre neho manzel nesiel, co bolo medzi 5-7. Podla toho , ako skoncil.
Takze nech sa pan manzel zapoji do starostlivosti o syna a chodi domacnosti
@trgypadl nie, takto som to nemyslela. Odkladacky su tie co nie su samy na dieta, ako napriklad tu, ale odkladaju.
Tiez otec je tu odkladac samozrejme. Alebo pravidelne roky chodia rodicia odkladaci ma dovolenky bez svojho jedineho dietata, ktore sa maca u babky v bazene a oni vylihuju v Dominikanskej. To nechapem.
mnoho žien takto pracuje, nemusia byť ani čašníčky. Viď predajne v obchodných centrách, Lidl, Kaufland, zdravotníctvo, ŽSR dokonca mali 24... Moja sestra pracuje v office od 8- 16,30. Z práce ide úplne vyflusnutá. Kamarátka detto, k deťom sa dostane okolo 17 hod, vyflusnutá, + nákup, doma sa najesť a okolo detí... Fyzicky doma je, ale ako sa im venuje? Len sa s nimi učí, priestor na hru, intímny rozhovor a bdelú pozornosť tam veľmi neostáva. Jej manžel povie,] e "on na to nie je" a je priam viditeľné ako tie deti strádajú...
Spolužiačka z VŠ makala v OC od 9-21 hod. Doma syn 12 r. a 6, prváčik v škole. Manžel vedúci v práci 12 hod. smeny, aj nočné. Zlátali to ako sa dalo, rozdelili sily aj domáce práce. Veľmi sa toho bála keď malý pôjde do školy. A? Úplna pohoda. Tí traja boli doma parádna partia. 👍 Navarené, opraté, futbal, pripravené do školy, prechádzka, zodpovednosť... všetci spokojní. Vzťahy pekné, povedala by som, že ešte viac utužené. Chodí do výberovej školy, ako dieťa bol typ mamina sukňa. Teraz? Absolúne šikovný samostatný chalan. Myslím, že kvalita rodičovstva sa nemeria tým, koľko hodín je rodič doma na zadku, ale koľko skutočne a intenzívne, ako a plnohodnotne sa dieťaťu venuje. Tak sa píše aj v múdrych knihách o rodičovstve 😏
@anjelicek26 Aj mna to zarazilo. Nemyslim si, ze tato rodina je v situacii, ze mama nemusi chodit do prace, ak robi pracu, kde je spokojna, tak potom aj dieta viac cerpa zo spokojnej mami. A nechodi po herniach ci bordeloch, PRACUJE. Skor ten otec je divny
@babulkomale odkladac je tu v prvom rade otec, ktory sa nestotoznil s rolou otca, matka sa ma vzdat vsetkeho
@babulkomale ja neviem prečo riešiš druhých. Keby aj celé leto mali deti u babky a oni boli pri mori. Ich vec. Za to že ty to nechápeš, nemusí to byť nesprávne a nepochopiteľné pre druhých.
@elizabet173
právo, tlacil, narazil, nahratá - zas drámy predikujeme...narazit druhu si moze kedykolvek, keby chcel, nevidia sa dost, a este je free bez dietata.
Ktovie ako jej to povedal, mozno len navrhol ci by docasne, kym bude maly prvak, nerobila nieco ine alebo chvilu nezostala doma.
A uplne inu vyjednavaciu poziciu ma chlap co zarobi viac ako tento. Ano stojim si za tym, ze manzelia sa mozu dohodnut ze zena sa docasne postara o veci a ludi doma kym on pracuje, prip. cestuje na sluzobky a nema im kto strazit deti.
Aj ja som trochu matka odkladacka(1-2x do týždňa je s detmi manzel), takze tá v istom smere chapem, ale toto mi už príde fakt extrem, že každý druhy tyzden si 5 dni nevidis dieťa, ktoré je male a Zrovna v tomto obdobi tá ešte potrebuje. Keby ho aspoň muž brával, ale tým, že ho odkladáte k starym rodičom, tak si to dieťa musí pripadať nemilovane
@kvetinka75 kazdy tu riesi druhych. Ty sem preco pises? Seba mas asi vyriesenu, nie? Nechapem...diskusne forum, haloooooooo.
@trgypadl suhlasim, aj som to vyssie pisala.
@anjelicek26 Neviem, či si niekedy robila na SK, ale u nás stále nie je prirodzené robiť na polovičný úväzok, ani mamičkám s malými deťmi, a na východe je to ešte náročnejšie (neviem, odkiaľ je autorka). Robila som istý čas aj čašníčku, kým som zháňala pracu (lebo v mojom odbore to bola katastrofa v tých časoch) z niečoho žiť bolo treba, plus to bolo naozaj krátke a dočasne, a veríš či nie, zarobila som lepšie ako keď som bola neskôr začínajúci právnik!! OVELA lepšie. S tringeltmi sa to dalo krásne potiahnuť, boli to naozaj pekné peniaze, a nebol to žiadny Strip klub ale slušná kaviareň v centre Košíc. Ja robím od 8:00 do (keďže mám malé dieťa v škôlke) tak do cca pol piatej, každý deň, teda od pondelka do piatku. Ak mám manžela doma (on robí na smeny) tak sa snažím zostať v práci ešte dlhšie. Nemyslím si, že som si synom častejšie a najmä intenzívnejšie, ako autorka, ktorá je v práci krátky/dlhý týždeň, čo znamená, že každý druhý týždeň je v práci prakticky 2, slovom dva dni. To je podľa mňa fajn a vyhovuje to aj jej. To je hlavné. Byť finančne závislá od muža, ktorý sa pri prvej možnej príležitosti prejaví tak, že by som mala rovno podať výpoveď, lebo jemu sa to jednoducho nepáči, by bol pre mňa signál, že mám pridať v práci ešte viac, aby som si do budúcna odkladala, keby náhodou...
@anjelicek26 ty to myslíš dobre so skráteným úväzkom. Áno v Nemecku štandard, ktorý ti je už prirodzený, lebo tam žiješ. Aj ja som mala také kolegyne (v Británii detto) nikto na pracovisko o tom nediskutoval, ani by to nikoho nenapadlo. Pre šéfa, vedúceho absolútna samozrejmosť, odkomunikované na úrovni. Na Slovensku však zabudni. Vieme ako to chodí v praxi však?
@elizabet173 ty sa nestaraj do toho co ja vidim a nevidim. Nemas sajnu cim si kto presiel.
@babulkomale preto, že je to diskusné forum, som ti napísala iba svoj názor, tak ako si ho napísala aj ty
@jamimo u nas skratene uvazky zatial cista utopia, bohuzial. Vo vseobecnosti ( netvrdim ze nikto nema).
nechápem fakt čo riešiš... však keď ťa práca baví tak ju rob, príjem je tiež dôležitý, aj neskôr do dôchodku atď.... ten polovičný úväzok je tiež dobrý kompromis, ja by som teda bola rada, keby mi niekto ponúkne nepracovať ( robím vkuse od strednej mám 37) a neviem si predstaviť sa sťažovať keby mi niekto povie že môžem byť doma a bude ma živiť 🙂
Ma ti kto strážiť ,máš úžasnú prácu ,krásny plat ,spokojné dieťa .mužovi vysvetli ... Ja by som ostala

Ja k tomu len tolko, ze tvoj muz zarobi malo na to, aby ziadal vzdat sa prace uplne.
Na druhej strane suhlasim so @simona20201309 co sa tyka prac.doby a tvojho postoja k tomu ze mas dieta, ktore ta potrebuje. Nikdy som nechapala matky odkladacky.