icon

Muž chce, aby som sa vzdala práce

27. jún 2023

Mam pracu, ktorá ma neskutocne napĺňa a bavi plus zarobím veľmi slusne. Robim obyčajnú casnicku ale mam plat o 200€ menší ako moj muz, zástupca riaditeľa jednej firmy. Mam tam skvelých ľudí pri ktorých mam pocit že som znovu zacala žiť. Dovtedy som bola len na materskej, zavretá medzi “4 stenami” bez ľudí. Problem vsak je že pracujem od 8 do 20. Domov pridem okolo 21. Pracujem na krátky/dlhy tyzden. Muz na mna zacal neskutocne tlacit aby som dala vypoved. Ja mam vsak strach. Bojim sa ako to budeme ťahať finančne keď budem bez prace, bojim sa že mi z toho prepne že budem zase zatvorená doma. Viem že mi praca a hlavne tá práca a kolegovia budú neskutocne chybat. Už len pri tej myšlienke že dam vypoved som smutna. Zároveň Si ale uvedomujem že sa tým “ukracujem” o rodinu. Mame 6 ročne dieta, ktoré je u svokrovcom kym som ja v práci. Rano je už v skolke, vecer už spi takze realne sa nevidíme keď pracujem. Najhorsie na tom je že vyzera že s tým je v pohode a dokonca že mu to ani nevadi. Jediný komu to vadi je moj muz. Neviem čo mam robit

kvetinka75
27. jún 2023

@katkami123 alebo nech si on nájde prácu na polovičný úväzok a poobede bude so synom. Aj tak si myslím, že s ním môže byť ale nechce.

mooonika1975
27. jún 2023

@simona20201309 do bodky s tebou súhlasim, matka je extrémne dôležitá pri vývine dieťaťa, to otec "nespravi", čo pre dieťa matka

simona20201309
27. jún 2023

@riyadh tvoj obmedzený názor nemienim komentovať

luccija
27. jún 2023

@syslik81 syn netrpí...to nikto nevie.Mozno má toho babka plne zuby, peniaze potrebujú ..tiež nevieme ..chodenie hore dole dieťa tam spi neviem prečo?a zaangažovani babka, dedo, otec, mama pri jednom dieťati asi to ružové nebude.Dieta by som takto nepohadzovala niekde má domov, hračky tam má žiť v prípade nutnosti nech pomôžu starí rodičia, ale nie na pravidelných turnusoch

tiezjedna
27. jún 2023

A tvoj muž chce, aby si bola doma a nepracovala vôbec? Padlo to tu?

oblecenie99
27. jún 2023

Čo potom matky, ktoré chodia na turnusy do Rakúska opatrovať? To sú dva celé týždne po sebe, takým ženám prečo nikto nenaklada a nič nevyčíta? Sestričky v nemocnici či lekárky? Predavačky, pokladničky? Sudkyne, advokátky, prokurátorky? Policajtky, colnicky, tie chodia dvanástky denne a nočné? Železničiarky, tiež aj v kancli sedia dvanástky denne aj nočné? Tieto práce robia len muži, či bezdetné ženy alebo ženy s odrastenymi deťmi? Ale kdeže. A čo deti v striedavej starostlivosti po rozvode? Alebo sa môžme baviť aj o vyhoretych matkach, ktore sedia doma na nekonečných materskach, muž im vydeluje peniaze a sú zúfalé, je ich tu kopec viď diskusie. Ja neviem v akom matrixe niektorí z tejto stránky žijú, ale ja nepoznám ani jednu, naozaj ale že ani jednu ženu, ktorá by bola doma dlhšie ako obdobie rodičovskej dovolenky, či neskôr robila luxusné polovičné úväzky za dobré peniaze, alebo ako také hobby, a manžel by zároveň bol dobre zabezpečený finančne a teda aj rodina, a najmä by taká žena bola aj spokojná a pokojná. Ani jednu. Aj keby sme boli neviem ako brutálne finančne zabezpečení, sú ženy, ktoré chcú pracovať. Že sa to vyčíta matkám, čo utekajú z materskej ma neprekvapuje, ale už aj ženám, ktoré majú 6 ročné dieťa? A dokedy to dieťa vlastne matku potrebuje a do akej miery a intenzity? Táto konkrétna matka robí síce v jeden týždeň 5 dní (nie po sebe, podotýkam, ma tam dva dni voľna medzi zmenami) a relatívne dlho, na druhej strane je jeden celý týždeň doma 5 dní! Veď takýto intenzívny časový luxus s dieťaťom si ja s mojím klasickým 8 hodinovým patdnovym pracovným časom nemôžem ani náhodou dovoliť.

domkakvet
27. jún 2023

Urcite zostan v praci, ked ta bavi a ked mas kratky tyzden mas dost volna ked mas dlhy moze on byt so synom, alebo ked je u svokrovcov aspon mate cas pre seba.

0kristina0
27. jún 2023

@dadis mozem mat svoj vlastny nazor? Naco mi vnucujes svoj? Ja mam z autorkinho prispevku pocit, ze uprednostnuje partiu kolegov pred svojim dietatom, ale ako som pisala, kazdy to citime inak, ak jej to nevadi, neznamena to, ze to tak maju vsetci. Ja by som to nedokazala, to je cele. A vobec si nemyslim, ze muz je zakazuje robit uplne ale zrejme sa mu nepaci, aku ma pracovnu dobu. Autorka by tiez mohla spravit kompromis, ktory som tu uz pisala ale to si uz musi ona upratat v hlave co jej je prednejsie.

anjelicek26
27. jún 2023

Tazko dalej diskutovat bez autorky. Ono je rozdiel, ci muz chce, aby zmenila pracu alebo aby ostala doma...obrovsky... jedno znamena - chcem, aby som ta videl castejsie a nase dieta bolo zasa nase dieta a doma (nie u svokrovcov). Druhe znamena, ze ta chce dostat do pozicie na nom zavislej a pre neho pohodlnnej... my len spekulujeme...

Moj muz inak roky rokuce diskutoval o tom, aby som prestala pracovat, ze to nepotrebujeme... on to myslel dobre, financne som mala vzdy k dispozicii obnos viac ako slusny, mna by doma ale hrablo a v konecnom dosledku by som nikdy neziskala kvalifikaciu aku mam a stratila roky praxe... nasli sme kompromis a teraz po rokoch sme sa vymenili...on lieta okolo deti a ja pracujem naplno...

tiezjedna
27. jún 2023

@anjelicek26 presne tak. Bez zakladateľky to nejde, pretože zatiaľ čo na 4 stranách horí diskusia, tak je možné, že úplne o ničom. Pretože to základné nevieme - či chce, aby prestala úplne pracovať, alebo či chce, aby si našla inú prácu s rozumnejším časovým rozvrhom. Pretože v tom je ten zásadný rozdiel...

@oblecenie99 to, že ty ich nepoznáš, neznamená, že neexistujú. Existujú a je ich veľa. Vrátane mňa😉

oblecenie99
27. jún 2023

@tiezjedna To je super, ale ver mi, že to nie je bežný štandard. Je absolútne bežné, že mamičky 6 ročných detí pracujú a nie na skrátenom úväzku. Autorka, žiaľ, nepíše viac, napísala citujem : " Muz na mna zacal neskutocne tlacit aby som dala vypoved. Ja mam vsak strach. Bojim sa ako to budeme ťahať finančne keď budem bez prace, bojim sa že mi z toho prepne že budem zase zatvorená doma." Viem sa teda vyjadriť k tomu, čo ona napísala, a z toho vyplýva, že manžel chce, aby dala výpoveď (nepíše, že tlačí na ňu, nech robí menje, ale aby dala výpoveď) a ona má obavy, že zostane zatvorená doma a, čo je tiež nezanedbateľné, či to vôbec dajú finančne.

dadis
27. jún 2023

@0kristina0 To je tak, ked su deti pre zenu stred vesmiru. To je moj nazor.

ahhola
27. jún 2023

Autora robi
1 tyzden
▪️Pondelok
▪️Utorok
▪️Piatok
▪️Sobota
▪️Nedela
2 tyzden
▪️Streda
▪️Stvrtok... To by malého mohol obstarať 💯%tne tatko, svokrovci majú tyzden oddych.
Co jej hodí 168 hod. /mesiac, takže ma 8hod nadrobene.
Ja na jej mieste 🌺pustím 2soboty a 2 nedele nejakej študentke🌺
a ona nech je s chlapmi.
Je ale mozne, ze tie 4 dní najviac sypú a nebude ochotna ich pustiť.
Prachy su fajn, ale majú ich vôbec kedy minat?
A pre anjelicka z reichu, mlada z rodiny čašníčkuje po vikendoch a za jeden zarobí viac, ako ma mesačne jej svagrina na MD.

0kristina0
27. jún 2023

@dadis tak pre teba nie je dolezity cas straveni s detmi dolezity to je tvoj problem. Ja svoje dieta milujem a urcite mi je prednejsie ako chichi chacha s kolegami. To je zase moj nazor.

dilino
27. jún 2023

Určite zostaň v práci, peniaze TI treba.A špor si hlavne na horšie časy.TY žiješ ako slobodna matka.Prečo otec nieje napomocný. Chodí an týždňovky.Nemusel by byť toľko u starých rodičov keby fungoval aj otec.Hlavné ked máš dlhý týždeň v práci.Ked odideš s práce urobial by si najväčšiu blbosť.Kde neskôr najdeš prácu veľmi nikde nechcú brať ked sú deti menšie že často budeš PN kôli dieťaťu.Nenajdeš si iné miesto zamestnavatelia nechcu brať matky čo majú menšie deti.Pýtam sa tvoj muž jeho otec je čo výnimka.Skôr to vidim tak že chce aby si bola od ňeho finančné zavysla.NIKDY NIKDY a ešte raz NIKDY by som prácu nenechala nech by sa aj postavil na hlavu a kyval ušami ani keby ho išlo rozdrapiť aj by ho hodilo o zem prácu by som nenechala. Za nič na svete ani keby mal ON zarobok milion eur každý mesiac Nikdy by som robotu nenechala. Práca je základ od toho sa všetko odvia napríklad dôchodok.Pokiaľ TY budeš doma čas plynie a TY čo ON si na dôchodok robia . TY by si bola doma .Nie aby bol rád že pracuješ.Je plnohodnotným rodičom ako TY.Tak ako TY si mama ON je otec.Má si to zariadiť tak že v prípade že TY nebudeš doma ON bude doma.Sú viac detne rodiny sama ich poznám kde matky chodia do Rakúska otcovia si poradia aj 3 detmi ked nie je ich mama doma.Nie len matka a otec je kde hááááloo ten tvoj je zrejme neschopný čo sa týka syna.Ja by mu tak vyčistial žalúdok že na druhý deň by letel pre syna a pravidla sa zmenili žeby sám chcel zmenu.A bud by sme sa mi dvaja dohodli alebo by som vzala syna a odsťahovala sa načo TI je ked si neplní svoju úlohu otca.Sú aj menšie deti a rodičia robia obaja aby sa mali dobre.Tvoj muž funguje čo sa týka vašho dieťaťa na 0.Spoľah len na teba a jeho rodičov.Teraz dajme tomu rodičia nebudu môcť alebo tu večne nebudu jeho a čo dalej.Bude ťa nútiť aby si ostala doma.Preboha maj hrdosť a zostaň v robote.Sú aj maličke deti idú do jasieľ a matka ide tiež prácovať.Ten váš syn má 6 rokov.Tvoj muž bol zvyknuty že bolo navarene, upratane,syn v poriadku tak mu to vyhovovalo.A teraz robi divadielko ked si išla robiť keby si robila neviem čo nepoviem zaľúbu ale práca preboha živého ved to je najzákladnejšia vec od toho sa všetko odvia.To znamena zabezpečenie na starobný dôchodok, základna potreba bývanie jedlo a všetko okolo toho.Tvoj muž zaspal dobu že žena ma byť pri sporáku vychovavať deti.Omyl moja zlata sú ženy a je ich čim viac že zarabajú viac ako muži tak tvoj muž to ma trošku v tej hlave pomiešane.Doba ked bolo všetko na matkách ženách je dávno preč.To chce rozhovor + a -.Po rozhovore keby sa nezapajalo starostlivosť o syna by som vážne rozmyšľala nad rozvodom.Zarobiš skoro rovnako a uživiš aj syna aj seba.Z akej veci by si mala byť doma.Dieťa ide na celý deň asi zrejme ešte do škôlky alebo aj ked školy a TY čo budeš cele dni robiť doma.TY len pekné prácuj a toho tvojho jedným uchom dnu druhým do sekundy von.Radšej by sa mal nad sebou zamyslieť aký je otec že je na figu otec na 0.Všetko sa dá sklbiť ked sa chce ale ON zjavne nechce pohodlnosť mu skončila tak ťa núti odisť s práce.OCH joj cele zlé. Príklad nepracuješ muž môže byť dlho PN s čoho budete žiť či s nejakej marodky.Ved na takuto vec sa treba pozrieť s viacerých úhlov pohľadu.A čo robi prácu tvoj muž že ak by náhodou odišiel skôr s práce tak asi spadne podnik alebo na druhý deň mu dajú vystup a daju tak niekoho iného.Dalej čo by zmenil fakt že aj syn by mal 10 rokov že by si nepracovala.Ci by mal syn dospelosť ako si to vlastne tvoj muž predstavuje.Mala by si byť doma dokiaľ syn nedosiahne 18 rokov.Ako si to predstavuje pýtaj sa ho.

dilino
27. jún 2023

a čo ON chodi tvoj muž na týždňovky

dadis
27. jún 2023

@0kristina0 😂😂 to, ze sa v praci citim dobre, nerobi zo mna zlu a nemilujucu matku 😂😂

dilino
27. jún 2023

@simona20201309 dieťa má aj otca nefunkčneho ale má.Prečo len matka.Z jedného prímu žiť otcovi sa niečo stane dlhodoba PN.A účty, hypotéka jedlo, sa same nezaplatí. A dieťa má 6 rokov pracuju aj matky ktore majú male deti a sú slobodnými matkami.

zmrzlinka2021
27. jún 2023

@simona20201309
Ty si myslis, ze ludia co robia na smeny, nemaju pravo mat deti?
Doktory, casnicky, sestricky, vo vyrobe, atd? Cize tam maju pracovat len bezdetni alebo s velkymi detmi?

V ktorom storoci zijes?

Na deti su vzdy dvaja - to co navrhuje jej muz je len zd ovodu, ze nema on zaujem sa starat o vlastne dieta, kedze na slovensku je zial este mentalita, ze urobme si zo zeny otroka rodiny, opatrovatelku a sluzku

zmrzlinka2021
27. jún 2023

@mooonika1975
To co spravi matka, nespravi otec.
To co spravi otec, nespravi matka.

Pre vyvin dietata je UPLNE JEDNO, ci ide o matku alebo otca, alebo nematku alebo neotca... pdstatne je prostredie lasky, prijatia, otvorene dlane.. a je uplne jedno, ci to poskytne niekto, kto ma medzi nohami pipika alebo "bez pipika"...

Zboztievanie role matky a ponizovanie otcov bolo vymyslene z jedineho dovodu - nenaplneneho zivota mnohych zien a hladania lasky v dietati. Tiez na slovenske pomery z dovodu - "ja nemozem pracovat, ja mam dieta"

Ja sa ani necudujem, ze tolkym zenam na tych materskych zadrbava, ze tak kricia po tych detoch, ze chlascu vino po veceroch... - take chore naroky ake sa na ne kladu, su az zvratene.

tiezjedna
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 ja ti neviem, veď príklad zrovna zakladateľky ako pracujúcej matky, ktorá si razí svoje, ukazuje pravý opak toho, čo píšeš. Ani v jej prípade otca nikto neponižuje. On delegoval na ňu, ona na svokrovcov. Bodka. V ich prípade to malo riešenie. Či je správne, o tom by sa dalo samozrejme polemizovať.

@oblecenie99 áno, to máš pravdu. Ale zároveň v tom úvodnom príspevku sama uznáva, že je smutná z toho, že sa kvôli práci "ukracuje" o rodinu. Už len to, že nad tým premýšľa je signál, že možno všetko nie je v takom poriadku akoby mohlo byť...

a možno sa len posťažovali svokrovci...😉
Kto vie, keď sa už neozvala.

zmrzlinka2021
27. jún 2023

@tiezjedna ona na svokrovcov? Hadam oni - cize matka a otec, nie?
Deti nie su detmi iba autorky tejto temy, ale aj jej manzela.

anega79
27. jún 2023

Vecer uz spi, ked robis do 21? 6 rocne dieta a hlavne cez prazdniny. Moj ma 7 ale do postele niekedy ide aj po 11tej, a ked robim nocnu je s muzom, takisto s nim ide spat.

kaktusik007
27. jún 2023

touto retorikou som bola odkladajuca matka. lebo som na deti ostala sama a jedina praca, ktoru sa mi podarilo zohnat, bola 135 km vzdialena od mojho bydliska. Takze som denne dochadzala, robila 12tky. Rano vstavala o piatej, vecer prichadzala o polnoci.... Kde boli moje deti? No doma, s mojimi rodicmi, najma otcom. Inak sa to proste zvladnut nedalo. Povodne to bolo na rok, kym zacnu chodit do skoly, nakoniec som tam stale. Uz robim osmicky, nastastie cast na homeoffice....
autorka - urcite sa nevzdavaj svojej prace. Ak svokrovci pomahaju, super. Ale naozaj tu chyba info o manzelovi - mi to pride ako by si na tom bola ako ja - osamely rodic.

babulkomale
27. jún 2023

@kaktusik007 toto skutocne s odkladanim nema NIC spolocne. Aspon nie s takym, ake som myslela ja.

veronicka88
27. jún 2023

Jediný problém vidím vo vašom vzťahu k dieťaťu. Prečo s ním nie je otec keď si v robote?nech on ťahá keď ty si doma...veď vždy je to o kompromise...keď potrebujem potiahnuť v práci ide po deti muž,vychysta ich na tréning a spia doma aj keď si teraz večer chodí zabehať vo svojich posteliach. Manžel sa o syna sám nevie postarať?tých pár dní.ved to už je veľký chalan. S takým sa už dá robiť s radosťou toľko aktivít vo vzťahu otec-syn. A viem to z vlastnej skúsenosti ...toto si upravte a budete všetci spokojní....všetky vzťahy sú o kompromisoch.np my sme ich mali nastavené už keď som po RD nastupovala do práce. A tá dohoda platí s malými obkenami

riyadh
27. jún 2023

@simona20201309 presne si vystihla, tvoj obmedzeny nazor sa neda komentovat😊

veronicka88
27. jún 2023

@anega79 moj 10 ročný cez prac týždeň 20.00 a cez víkend 20.30 bez diskusii...

anita6666
27. jún 2023

Je super,že ťa takáto práca baví,avšak za plat čašníčky ani nevidieť dieťa v pracovnom týždni? Si v tej práci príliš dlho,dieťa ani nevidíš a zarobis omrviny

anita6666
27. jún 2023

@dadis to dieťa nemusí byť stred vesmíru,avšak uz nebude mať nikdy 6 rokov. O chvíľu bude mať 20, pôjde z domu a autorka si spomenie možno na to,ako vo vycape behala 12 hodín (takmer) denne s poharmi, za smiešny peniaz s otázkou,ako sa toto stalo? Takýto typ práce jej neutecie a môže tam byť aj 24/7 keď ju dieťa uz toľko potrebovať nebude. Čiže ďalších cca 40 rokov