icon

Muž chce, aby som sa vzdala práce

27. jún 2023

Mam pracu, ktorá ma neskutocne napĺňa a bavi plus zarobím veľmi slusne. Robim obyčajnú casnicku ale mam plat o 200€ menší ako moj muz, zástupca riaditeľa jednej firmy. Mam tam skvelých ľudí pri ktorých mam pocit že som znovu zacala žiť. Dovtedy som bola len na materskej, zavretá medzi “4 stenami” bez ľudí. Problem vsak je že pracujem od 8 do 20. Domov pridem okolo 21. Pracujem na krátky/dlhy tyzden. Muz na mna zacal neskutocne tlacit aby som dala vypoved. Ja mam vsak strach. Bojim sa ako to budeme ťahať finančne keď budem bez prace, bojim sa že mi z toho prepne že budem zase zatvorená doma. Viem že mi praca a hlavne tá práca a kolegovia budú neskutocne chybat. Už len pri tej myšlienke že dam vypoved som smutna. Zároveň Si ale uvedomujem že sa tým “ukracujem” o rodinu. Mame 6 ročne dieta, ktoré je u svokrovcom kym som ja v práci. Rano je už v skolke, vecer už spi takze realne sa nevidíme keď pracujem. Najhorsie na tom je že vyzera že s tým je v pohode a dokonca že mu to ani nevadi. Jediný komu to vadi je moj muz. Neviem čo mam robit

katkami123
27. jún 2023

@anita6666
Tak pochybujem, ze by celé krajiny ako Nemecko, Veľká Británia atď., mali teraz všetko zlé vzťahy s rodičmi kvôli iba 7-mesačnej materskej. Tam sú bežné jasle, od štátu ďalej nemáš nič.

Zas to dieťa nie je vo veku batoľaťa, tu je najvačšia chyba otec. Rozhodol sa dieťa smariť starým rodicom namiesto vykrytia manželky. Typicky chlap, ktorý je 3 roky zvyknutý, ze všetko sa robí “samo” a akonáhle žena nastúpi do prace, tak mu dôjde, že žiadne “samo sa to” neexistuje a akým prínosom mu tá žena, keď bola doma, bola. No žiaľ, musí sa panko rozhýbať a nie zenu opäť z roboty ťahať domov ako tomu bolo za tých starých dobrých čias, keď bola na rodičaku.

dadis
27. jún 2023

@luuubik Zena, co robi na plny uvazok, dava prednost kolegom pred dietatom a neuvidi dieta vyrastat 😂🤦‍♀️🤷‍♀️...tento modry konik je studnica hlbokych myslienok...

lizatko1009
27. jún 2023

@dadis ja som to prečítala mojmu a ten na mňa pozrel ci som normálna tu byt a toto čítať, ze si toto o mne nemyslel 😂

luuubik
27. jún 2023

@dadis je plný úväzok, že som denne s dieťaťom po práci a je plný úväzok, že ho fakt komplet 2 týždne vôbec nevidím (alebo vidím len keď spí), však čítajte s porozumením preboha 🤦

dadis
27. jún 2023

@lizatko1009 Hlavne, kazda rodina tu na modrom koniku ma prijem aspon 5tis mesacne, pretoze muz ma zarabat, maju rodiny dom, 2 auta a deti chodia do sukromnych skol. Deti su vyzdvihovane o 12 zo skoly, pohraju sa na zahrade so zivymi jednorozcami, mamina ich na q7 odvexie na kruzok golfu, po kruzku odvezie domov, uvari rodine veceru a serviruje ju presne o 18, kedy otecko prichadza z prace 😂😂..len neviem kto robi v nemocniciach, ci kaviarnach 😂😂

dadis
27. jún 2023

@luuubik Drama queen??

lizatko1009
27. jún 2023

@dadis toto si napísala perfektne😂

mateson
27. jún 2023

V prvom rade klobúk dole pred svokrovcami. Veď keď pracuješ ráno od ôsmej môžeš ho kľudne dať do škôlky. Muž ho vyberie , o deviatej si doma, takže vyspíš sa normálne .

luuubik
27. jún 2023

@katkami123 čítanie s porozumením zas a znova - nevravela som, že nemá chodiť, do práce, len že by (podľa mňa, ale samozrejme každý môže mať iný názor) bolo fajn mať prácu, ktora jej aspoň časť dňa umožní byť tu pre dieťa, čo je na tom zle? A už vôbec neviem, prečo do toho pliesť materskú, toto nie je - ani môj príspevok nebol o dĺžke materskej - toto je o normálnom pracovnom živote s deťmi - už nie s bábätkami, ale staršími... A keď už porovnávame zahraničie a SK, áno materská je dlhšia, no v zahraničí zamestnávatelia nepomerne lepšie (možno aj vďaka legislatíve) vychádzajú v ústrety pracujúcim matkám, stačí si pozrieť, ako tam frcia napríklad čiastočne úväzky, i nás je pomaly zázrak takú prácu nájsť...

nikasmile
27. jún 2023

@dadis 🤣🤣🤣

trgypadl
27. jún 2023

@dadis umrela som prave 😂😂

sasa1310
27. jún 2023

V živote by som nedávala 6 ročné dieťa nonstop spať k svokrovcom. Čo tvoj muž je tak neschopný sa postarať? roky ubehnú a tvoj syn bude spomínať na detstvo skôr o babke a nie o matke

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
27. jún 2023

@lizatko1009 ja sa nikde nebavím o akomsi stupídnom kastovaní profesií, ktoré tu niekto rozbehol. Len mi prišlo totálne nepatričné porovnávať lekárku a čašníčku. Vlastne nie nepatričné, ale až sprosté. Alebo máš pocit, že keď čašníčka nepríde do práce, tak niekto môže reálne zomrieť?? 🙄

zuzanapjat
27. jún 2023

@katkami123 ja som ženou v domácnosti 8 rokov. Na margo toho ako tu píšeš o "kysnúť na riti" v poslednom čase premýšľam, že som to ja, ktorá má najnáročnejšiu prácu, pretože väčšina žien, ktoré tak veľmi potrebujú pracovať a rozvíjať sa by si hádzali mašľu byť nonstop s vlastnými deťmi a maximálne sa im venovať. Ale pravdu máš keď píšeš, že toto nie je pre každého. Chce to mať enormnú trpezlivosť. Poznám rodinu s troma deťmi, kde mamina má rovnaký pracovný rozvrh ako autorka príspevku. Ale je tu jedno ale.... vyhovuje to jej, jej manželovi aj jej deťom. A nie, nedávajú deti svokrovcom ani nikomu cudziemu. Čiže troška tu je smutné, keď je tu 6 ročné dieťa na ktoré nemá čas otec ani matka - lebo práca.

lalala94
27. jún 2023

6 strán diskusie a úplne o ničom, len samé dohady, autorka sa vôbec nevyjadruje, neviem, na čo tému zakladala. Jedna vec ma len zaujala, vôbec tebe a tvojmu mužovi nie je blbé, dávať VAŠE dieťa každý deň svokrovcom na krk? To je pre mňa scifi, dávať starým rodičom každý deň dieťa, ktoré ste si urobili vy dvaja. Na čo ste mali dieťa, keď zjavne máte obaja inde priority? Rodičia ste vy, nie oni, tí si už svoje vychovali.

mooonika1975
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 naozaj, ver mi, že do 6stich rokov to nie je vôbec ale vôbec jedno. A nie som jediná, čo má tento názor. Potom už je to jedno, ale tento vek je dosť dôležitý. Otec je rovnako dôležitý , ale nenahradi matku. Samozrejme matku , ktorá má záujem o dieťa. Ak nemá, potom je samozrejme lepši hocikto.

tiezjedna
27. jún 2023

@mooonika1975 a tvoj názor sa opiera o čo, ak sa smiem spýtať? Ste nejaká komunita, keď nie si "jediná", kto má ten názor, alebo by bolo k zamysleniu aj niečo validnejšie?

mooonika1975
27. jún 2023

@katkami123 idú v zahraniči do práce, ale deti majú s opatrovateľkami, ale sú matky na homeoffice , alebo na 4 hoďky, nie také ako tu, že šmarim do jasli od 6 do 16. Tam to majú inak, len malokto ich má v inštituciach

mooonika1975
27. jún 2023

@tiezjedna Nemyslim si ,že je tu taká komunita ľudi, čo by chcela odborné články, takže ostanem pri tom, že je to tak a že si to myslim. Na to mám prirodzene právo 😂

zmrzlinka2021
27. jún 2023

@mooonika1975 ale ved ani matka nenahradi otca a otec si dovoluje chodit do prace...

mooonika1975
27. jún 2023

@oblecenie99 veď to dieťa je v škôlke predpokladam do poobedia, tak sú spolu len podvečer, kým nejde spať , takže neviem o akom luxuse časovom sa tu hovori, keď je matka doma, ten voľný týžden ...

mooonika1975
27. jún 2023

@zmrzlinka2021 prečo súd vždy prisudi pri rozvode dieťa matke ? Prečo nie otcovi automaticky

dadis
27. jún 2023

@mooonika1975 A to vazne sa toto pytas?

mooonika1975
27. jún 2023

@dadis všetko sa pýtam vážne, ak sa budem zabávať, bude to vyzerať takto 😂

dadis
27. jún 2023

@mooonika1975 Tak asi nesrandujes, ale len nevies, lebo doba, kedy pri rozvode automaticky deti davali do starostlivosti matkam je daaavno za nami..

mooonika1975
27. jún 2023

@dadis aha, ok ,tak som asi mimo. Nevadi, je už neskoro. 😂😉

dadis
27. jún 2023

@mooonika1975 Tu su statistiky za tento rok za jednotluve mesiace a kraje https://www.upsvr.gov.sk/statistiky/socialne-ve...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mooonika1975
27. jún 2023

@elizabet173 ale ja vôbec nevravim o tom, čo dokáže žena a muž, jasné, že sú obidvaja rovnako zdatni, vravim o takom prepojeni s matkou a keď tam absentuje. O ničom inom.

letfenixa
27. jún 2023

@mooonika1975 preboha, ani v zahraničí nie sú všetky profesie možné vykonávať formou home office.