Muž chce, aby som sa vzdala práce
Mam pracu, ktorá ma neskutocne napĺňa a bavi plus zarobím veľmi slusne. Robim obyčajnú casnicku ale mam plat o 200€ menší ako moj muz, zástupca riaditeľa jednej firmy. Mam tam skvelých ľudí pri ktorých mam pocit že som znovu zacala žiť. Dovtedy som bola len na materskej, zavretá medzi “4 stenami” bez ľudí. Problem vsak je že pracujem od 8 do 20. Domov pridem okolo 21. Pracujem na krátky/dlhy tyzden. Muz na mna zacal neskutocne tlacit aby som dala vypoved. Ja mam vsak strach. Bojim sa ako to budeme ťahať finančne keď budem bez prace, bojim sa že mi z toho prepne že budem zase zatvorená doma. Viem že mi praca a hlavne tá práca a kolegovia budú neskutocne chybat. Už len pri tej myšlienke že dam vypoved som smutna. Zároveň Si ale uvedomujem že sa tým “ukracujem” o rodinu. Mame 6 ročne dieta, ktoré je u svokrovcom kym som ja v práci. Rano je už v skolke, vecer už spi takze realne sa nevidíme keď pracujem. Najhorsie na tom je že vyzera že s tým je v pohode a dokonca že mu to ani nevadi. Jediný komu to vadi je moj muz. Neviem čo mam robit
@dadis ďakujem a aj si si to pozrela ? Aby si mi vedela vyvrátiť, že do matkinej starostlivosti ide dieťa z prevažnej väčšiny ?
@letfenixa tak tu nepaušalizujte, že všetky deti idú v 7.mesiacoch v ZAHRANIČI do jaslí. Pretože nejdú.
@mooonika1975 Ano, pozrela..je to cca 70%, v BA este menej, na niektorych sudoch funguje cochemska prax, napr.v Presove, takze tam sa deti zveruju matke vacsinou len vtedy, ked obaja rodicia s tym suhlasia...a kde vidis v tych statistikach "vzdy"?
@dadis och, termín "automaticky", vyvodením zo štatistiky, čo si poslala, je skoro pravdivý.
A teda viac pravdivý ako tvoje tvrdenie, ktoré hovorí, že je to blbosť.
No nie si ty úžasná, ešte mi aj skopiruješ, čo si viem sama nájsť a dokonca si viem aj spomenúť, čo som pisala :-P
@mooonika1975 Je to vecou cisto kultury, rodovych stereotypov. Nevid v tom ziadnu vedu.
@zuzanapjat
Doobeda máš deti v škole a škôlke, paradoxne, práve tieto ženy v domácnostiach rady dávajú deti aj poobede do klubov, minule som sa o tom bavila s učiteľkami, že matky síce doma, ale deti v kluboch. To na co máš ty ohľadom domácnosti svoj čas, to musia stíhať iné ženy popri praci. Takze fakt nechápem, ani to, že tu riešiš, že autorka dáva deti svokrovcom, ty to zas nepotrebuješ, keď máš deti mimo každý deň 8h, všakže.
@mooonika1975
Ano, ale tam idu do jaslí šesť-osemesačné bábätká. U nás v okolí sú jasle od roka aj pol. Ale to je jedno, lebo keď táto spoločnosť nechápe, že má prava o ktorých iní nesnívajú ako byt 3r doma s dieťaťom a stále je malo, tak tu potom niet čo vysvetlovat.
Autorka nereaguje, ale myslím, že číta.
Prace sa nevzdávaj. Ostaň finančne nezávislá. Nastav doma iné pravidlá.
Niekto to tu vyššie prepočítaval na odpracované hodiny a volno a mne to neprišlo vôbec “nadrámec”…
Ľudia majú rozne pracovne doby a neznamená to, že sa viac alebo lepšie venujú svojim deťom.
Určite by som zatlačila na muža nech aj on urobí nieco pre rodinu a nech chodí večer po syna ku svokrovcom (aj keď tuším, že zas by bol problém kto ho ráno odvedie do škôlky).
Držím palce.
@katkami123 Moje obe deti do škôlky nechodili. Takže 4ročného mám nonstop, 8ročného mám od 12:30. Nie je venovanie sa, ako venovanie sa... čo je mimochodom na dieťati hneď vidieť, ak sa matka plnohodnotne venuje a ak chce mať deti vychované sebou - nie štátom a cudzími ľuďmi. O to ľahšiu prácu má s nimi potom učiteľ, pretože sú kľudné, vyrovnané a nezaostávajú v učive a povinnostiach. Takže také to tvoje domýšľanie...... ja si všímam tiež tie matky, čo sa na materskej idú ošaliť, furt sa sťažujú nariekajú, nevedia sa dočkať konca materskej a utekajú do práce, dokonca aj točia debilné videá aké to je náročné s deťmi, ale akonáhle idú do práce, tak už ostatné čo sú doma zrazu len kysnú na riti :D A mimochodom práve také sa sťažujú aj keby mali deti do pol piatej v škôlke. A svokra mi berie deti tak 2x do roka na víkend. A ver tomu, že rozhodne by som oddych potrebovala od detí častejšie, keďže ich neodkladám nikde.
@zuzanapjat A tvoje domyslanie je rovnake. Aj moje deti su kludne, nezaostavaju v ucive, su obe na gymnaziu a pritom chodili obe do skolky od 3 rokov do cca 16, do skolskeho klubu do cca 16.30 kde si pisali ulohy) a mohla som sa karierne realizovat ja aj moj muz.
@zuzanapjat áno, už v škôlke to neskutočne vidno, tie deti, ktoré majú matku a tie deti, ktoreé "majú" niekde matku. Presne ako pišeš, sú kľudnejšie, vedia sa učiť, básničku sa naučia zarovno s tým ako hovorim... a to len veľmi hrozne zjednodušujem. Vidno to vo všetkom.
@dadis citala si každé druhé slovo, takže ty si asi chodila do jasli od 1.mesiaca , piše, že nie je rovnaké venovať sa a venovať, že aj na materskej dokážu sedieť tri roky a nerobiť s deckom nič, len ich naučiť použivať technologické výdobytky.
A aj zo škôlky dokážem dieťa vybrať o 3 a nie o 5 poobede.
@zuzanapjat tiež tvoje domyslanie je rovnaké ako aj druhej strany, to mas odkiaľ, ze deti ktoré navštevujú škôlku, skd a iné zariadenia sú nekludne, nevyrovnane a dokonca ešte aj hlúpe?😱😱😱 Mas jedine na prd svokru a rodinu, u nas sa vždy tešili kedy príde k nim
@dadis nie je to domýšľanie, poznám aj ja, také ženy, čo sú doma a neznesú doma vlastné deti (zrejme na také naráža katkami). že ich aj s teplotou a zelenými sopľami posielajú do škôlky a školy, pretože hoci sú doma - lezú im vlastné deti na nervy. Tu ti môžem garantovať, že je obrovský rozdiel v tom dieťati - ak sa matka a otec venujú - verzus nevenujú.
@lizatko1009 neporovnávam to, či je dieťa v škôlke verzus doma, ale to či sa mu rodičia venujú verzus nevenujú. Domýšľanie to nie je. Hádam nechceš tvrdiť, že ak sa matka nevenuje tak je to to isté, ako keď sa venuje. :D
@zuzanapjat ale tu sa riešilo práca a deti. Lebo ja stiham aj prácu a venovať sa
@lizatko1009 ja viem, čo sa tu rieši. Mimo témy zvyknem zareagovať na príspevky, ktoré sa ma zvyknú dotknúť. (kysnutie na riti doma) Ty sa venovať stíhaš - čo je najpodstatnejšie. Autorka sa venovať nestíha a jej muž.... asi sa venovať nechce, alebo nestíha. Rodinu nemám mimochodom na prd. Ja rodičov už nemám a svokra je pracujúca osoba, ktorá nebýva za rohom. Ak sú rodičia dieťaťa žijúci a nie sú rozvedení je skutočne za mňa neprípustné, aby mali dieťa tak často svokrovci... hlavne ak nastúpi do prvého ročníka.
@mooonika1975 Ty si fakt uderena. @zuzanapjat Mojim detom som sa venovala naplno, tablet dostali, ked mal syn 8 rokov, dcera 6, TV pozerali minimalne. To sa vobec nevylucuje s tym chodit do prace. Neviem preco sa to tu vobec rozobera a porovnava. Nerozumiem, preco by mala pocitovat zena vycitky, ze chodi v 6 rokich dietata do prace na plny uvazok. Vycitky ma mat otec, ze o dieta sa v case, ked je matka v praci, nestara on, ale dedkovci. Ved nie je v praci 30dni do mesiaca, len 14. Nech si to rozumne medzi sebou podelia.
@dadis aj ja som tak fungovala ako ty, keď som bola prvý krát vydatá (mám aj dospelého syna) a tiež som sa mu max venovala popri práci. Aj som robila 12tky na smeny a musela sa postarať moja mamka o neho. To bola situácia kedy sa to nedalo inak. Autorka príspevku nie je v situácii žeby sa to nedalo inak. Rodina si musí fungovanie zariadiť tak, aby bol skutočne spokojný aj manžel a svokrovci. Nie iba matka. Fakt poznám doteraz maminy ktoré majú podobnú prácu ako autorka a viac detí a fungovanie rodiny je nastavené tak, že to vyhovuje každému členovi. Bude fungovať manželstvo ak tá práca bude vyhovovať len žene?
Nevzdala by som sa prace, ktora ma bavi. Ved mas aj muza, cize nech si aj on prispôsobí svoj pracovny cas a moze byt s malym doma. Maleho moze do 18:00 vybrat od starych rodicov a venovat sa mu. Je kopec profesii, kde proste zeny musia byt v praci nie len 12 hodin ale aj 24-ky ťahajú. Ked ste na to dvaja da sa to. Hod s nim rec. Mna skor napadlo, ci on nežiarli.
@dadis Vieš debatovať bez urážok ? Asi nie, teda s tebou nie je o čom. Už mám obraz. Ty uderená 😂
@mooonika1975 Ty tu fabulujes, ze som chodila do jasli od 1.mesiaca, co ti na to napisat? Mam s tebou ist do argumentacnej debaty, ked mas evidentne nejaky mentalny problem? Daj si lexaurin.
@dadis “…. čo ti napisat? “ Akože, ak nevieš čo, tak nepíš nič , nie??? Uraziť je posledné , to ako dať facku. Si to zase raz dala na pána. 👌
@0silvia0 to je garancia burky v serbli tieto zasluzile pracovnicky versus roknavysebytzadarmodomakednevzalidoskolky 😂
@mooonika1975 Ak si nepochopila, tak ja som tvoju odpoved o jasliach brala ako urazku a tiez som si urobila o tebe obraz.
Divny súboj dvoch skupín žien.
A ja osobne neverím hrdinkam,kt.zvladli samé kariéru,s kopu deti,samé,bez pomoci....
Lebo vždy je za tým ich obrovským a samostatným úspechom niekto.....akurát,už sa o tom mlčí😉