Muž chce dom, ja nie

10. feb 2022

Ahojte, môj muž stále sníva o dome. Vlastníme dva byty, tie chce predať a kúpiť dom. Lenže vzhľadom na cenu nehnuteľnosti by sme si mohli kúpiť nejaký starší dom alebo malý bungalov. Muž chce starší dom s aspoň štyrmi veľkými izbami, nastahovat sa tam a postupne prerábať. Ja som proti. Už sme tak bývali v byte. Postupne sme prerábali izbu po izbe. Stále zháňať majstrov, neporiadok po celom byte. Máme pekný, veľký, prerobený 4 izbový byt. Nechcem sa nasťahovať do starého domu v pôvodnom stave. Muž zrovna nie je domáci kutil. Na všetko volá majstrov. Neviem si ho predstaviť starať sa o dom. On si to predstavuje len romantický ako sedí večer na terase a pije víno. A deti sa kúpu v bazéne. Ja som vyrastala v dome, tak viem koľko je okolo domu roboty Išli by ste do toho či sa ho snažili od domu odhovoriť.

autor
10. feb 2022

Tiež si myslím, že na staré kolená je lepšie bývať v byte.

danieli
10. feb 2022

Odhovorit

pribinak
10. feb 2022

Išla, deťom má oproti bytu veľa výhod.

ivkazba
10. feb 2022

Ja chcem ísť na "staré" kolená do domu. Práve vzhľadom k vyššiemu veku tam vidím množstvo výhod. Ale ani náhodou by som nešla do starého, ktorý postupne budem prerábať popri tom, ako tam bývam. Z toho potom vznikne to, že človek bude roky bývať na stavenisku. S tým by som nikdy nesúhlasila.

autor
10. feb 2022

@pribinak no len či deti uvítajú že majú nie veľmi pekné detské izby. Dcéra už ide do puberty, chce si vodiť kamarátky. Syn má 6. Nie sú maličké deti, čo sa chcú hrať v piesku na dvore.

ivkazba
10. feb 2022

A že ako dieťa si pamätáš, že okolo domu bolo veľa roboty. No neviem, ak postavíš nový dom, nie je toho tak strašne, zažila som to. Záhradu, stromy, zver nemusíš mať. Trávnik ti pokosí robotická kosačka. Akurát sneh musíš odpratávať.

ladycat2021
10. feb 2022

trebalo by najst nejaky kompromis, hoci si myslim, ze v tomto pripade to bude tazke.. ja momentalne byvam v dome s priatelom, ktory ma 5 izieb a chceme kupit novy- mozno az 6 izbovy .. a vsetko tu uz treba vymenit a prerobit .. hlavne kupit novy kotol, ale na tom sa uz pracuje .. byvala som aj vo velkom rodinnom dome a aj v byte .. do bytu by som sa uz nechcela vratit .. mam jeden na Slovensku, momentalne tam zije moja mama, ale po case pride byvat k nam a byt pojde do rekonstrukcie a do prenajmu.. chapem, ze chces mat svoj klud.. ano romanticka predstava je jedno a realita druhe .. skuste si k tomu sadnut a porozpravat sa o tom .. napisat na papier PRE a PROTI .. ale za mna radsej ten dom ako byt 🙂

pribinak
10. feb 2022

Veď peknú detskú vytvoris

autor
10. feb 2022

@ivkazba Veď to, pri muzovom tempe bude prerabka trvať 10 rokov. Presne, bývali by sme na stavenisku. Mňa to preto neláka na staré kolená lebo rodičia aj babka mali veľké domy. Babka keď ostala vdova, tak stále nadávala ako sa tam narobí, že už to nie je pre ňu. Muž chce tiež veľký, poschodový dom a s veľkým pozemkom.

ivkazba
10. feb 2022

Tak si daj podmienku, dom áno, ale jedine nový, kde netreba nič robiť. A veľkosť domu a pozemku taká, aby ti to v dôchodku nerobilo zle. Tým mu dáš možnosť, že s domom súhlasíš, ale žiadaš kompromis.

autor
10. feb 2022

@ivkazba to je pravda. My sme chovali husi, sliepky, zajace. Mali sme veľkú rolu kde sme sadili. Stromy, kde bolo treba oberať ovocie, hrabať lístie. Preto ak dom, tak len novší a nič chovať a pestovať. Maximálne ruže.

autor
10. feb 2022

@ivkazba ok, skúsime to prebrať ešte raz

luciab19
10. feb 2022

Ty očividne dom nechceš, zbytočne Ťa tu niekto bude prehovárať, že dom je super… každý kto chce dom, ho chcieť bude, kto ho nechce, samozrejme povie, žeby do domu nešiel. My sme s mužom obaja z domu, bývame momentálne v byte a staviame dom. v živote nič viac neľutujem, ako kúpu bytu. Ledva čakám, kedy sa ho zbavíme a pôjdeme do domu. Modlim sa, nech je to čo najskôr. Keďže ty dom nechceš, nikto ťa naň neprehovorí. Musíte si s manželom najst kompromis

autor
10. feb 2022

@luciab19 ja by som dom chcela ale najlepšie novostavbu s menším pozemkom a bez zvierat. Pes kvôli deťom môže byť.

jaskolka
10. feb 2022

Napíšte si, ako už bolo povedané, pre a proti. Ja osobne tiež by som radšej bola v byte, viem porovnať to a aj to.
Ja v dome nevidím nijake extra vyhody, a keď nie ste ani také typy, že záhradka a dielňa, tak ozaj nechápem načo mu je dom. Mňa muž nejako nahovoril na kúpu domu, ale ja som mala podmienky, že blízko mesta, nijaká veľká záhrada, nijake zvieratá a nijake obrovske poschodové rarohy.
Ale je pravda, že manžel je kutil ma veľa pracovných nástrojov, na ktoré potrebuje aj garáž dielňu, a zvyknutý stále dačo robiť vonku tak preto byt nie.

luciab19
10. feb 2022

Tak povedz tak mužovi. My staviame tiež na malom pozemku. 7 arov, lebo sme iný nevedeli zohnať. Teraz keď mame dom postavený, zdá sa mi to máličko, ale postačuje. Môj názor - dom je dom.

misha666
10. feb 2022

. neviem sice v ktorej lokalite byvate ale ked si zoberiem napr kosice... tak cena 4izboveho bytu v KE prerobeneho podotykam nie novostavba sa pohybuje od 160000-180000 eur... a taky bungalov 120m2 s 500m2 pozemkom nedaleko od KE sa da kupit za 260000eur v pohode... vy mate byty 2 ... cize si myslim, ze by ste to dali naparadu aj s novostavbu... ale ako pisem zalezi kde byvate... my mame bungalov novstavbu s 850m2 pozemkom a do bytu by som sa uz v zivote nevratila 🙂 hlavne presne kvoli tomu co popisujes... vinko na terase a stastne deti behajuce po dvore...

marisoul
10. feb 2022

Do domu by som šla iba v prípade, ak by už bol prerobený, bývať kto vie ako dlho na stavenisku nie je pre mňa, navyše neznášam nedokončené veci.
Dom za mna určite áno, terasa, ranna káva, večer víno, grilovačky...detom vieš spraviť pekne izby aj tam. Ale ako vravím, do dokončeneho. Bývať a žiť na "stavenisku" niekoľko mesiacov ci rokov, určite nie.

luccija
10. feb 2022

Už ste pozerali ceny?prečo si myslíš, že ti bude starý dom?do toho by išiel iba blázon a s tým by som nesúhlasila.ked dom tak iba taký kde nebudete musieť prerábať max drobnosti.Ja si práveže myslím, že na staré kolená je dom vhodnejší ako byt.Deti nemáš tak veľké, aby ste si dom neužili.Ty máš zlú skúsenosť, lebo ste mali zvieratá ..robotu ..

zarrinka
10. feb 2022

Pusti mužovi výbornú Česku komédiu Matky. Tam tiež manžel kúpil starý romantický dom ale dopadlo to dobre. A inak za mňa jednoznačne dom ale nie v prerábke 😉

nevenka
10. feb 2022

No tak my sme na vyber moc nemali. Na novostavbu nemame, ceny pozemkov su hrozne a este bez pripojok, v okoli BB mas problem volaco normalne najst. Tak sme kupili stary 60 rocny dom. Komplet prerabka mas caka. Pozemok maly, zahradka tak 300 m2, nie viac. Ja som vyrastala v starom 100 rocnom dome a len zahrada mala cez 3000m2 a este nasi obrabali aj dalsie pozemky. Uff...Ale 300m2 je za mna moc mala zahradka zase, lenze je to uplne blizko BB, co sme chceli kvoli detom, aby sme ich nemuseli rozvazat na kruzky, dostanu sa aj MHD, v najhorsom taxik, bicykel alebo peso. Mame 3 deti a zatial sme v 3i byte, 60m2, priserne malo uz. Takze ideme prerabat. Ale nebudeme tam byvat, lebo sa ide nadstavit, zaizolovat podlahy, proste vsetko. Naozaj, neodporucam prerabat takto od podlahy a zaroven byvat. Je to hroza. No tie dokoncovacky, dvor atd...to budem musiet vydrzat...

luccija
10. feb 2022

@luciab19 7 arov, keď ste nestavali veľký dom nie je málo.

dooscoby
10. feb 2022

Zalezi aj, kde chcete kupit dom lebo dcera asu nebude nadsena zmenou kvoli skole, kamaratkam. Svagrina tak prestahovala dceru v 15tich, sice teraz uz soferuje lebo bus maju do 15 min prsi od domu s tym, ze len par spojov do mesta. Syn je introvert, domased jemu ta zmena nevadila. Potom ci maju kruzky, aby ste nerobili dalsuch xy rokov taxikarov. My staviame mensi domcek, nateraz ako unik na vikendy a na dochodok sa prestahujeme. Je to kvoli detom, aby nemuseli menit skolu, kamaratov, denne hodinu cestovat do a zo skoly. Nad dakou chalupou nerozmyslate?

luciab19
10. feb 2022

@luccija stavali sme veľký. Zastavaná plocha 200m2. Ja viem, že to nie je malo, len teraz mne sa to tak zdá 😂

kingstonka
10. feb 2022

@dooscoby presne toto by som zvažovala.

rastika
10. feb 2022

Na vašom mieste by som sa prihlásila do Nového Bývania 🤔 vedia za dané peniaze ukázať kadejaké možnosti, aj vymyslieť kompromisy. Možno by si bola sama prekvapená, že dom nie je iba o robote alebo prerábaní.

autor
10. feb 2022

@misha666 My bývame v Trenčíne. Jeden byt máme už splatený. Na druhom je ešte hypotéka.

autor
10. feb 2022

@dooscoby My nechceme ísť niekde na zapadakov. Chceme dom v meste a to niečo stojí. Deti tu majú krúžky, kamarátov. Muž víkendovú chatu nechce. Chce dom.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. feb 2022

@rastika aj to je možnosť 🙂