Muž chce dom, ja nie
Ahojte, môj muž stále sníva o dome. Vlastníme dva byty, tie chce predať a kúpiť dom. Lenže vzhľadom na cenu nehnuteľnosti by sme si mohli kúpiť nejaký starší dom alebo malý bungalov. Muž chce starší dom s aspoň štyrmi veľkými izbami, nastahovat sa tam a postupne prerábať. Ja som proti. Už sme tak bývali v byte. Postupne sme prerábali izbu po izbe. Stále zháňať majstrov, neporiadok po celom byte. Máme pekný, veľký, prerobený 4 izbový byt. Nechcem sa nasťahovať do starého domu v pôvodnom stave. Muž zrovna nie je domáci kutil. Na všetko volá majstrov. Neviem si ho predstaviť starať sa o dom. On si to predstavuje len romantický ako sedí večer na terase a pije víno. A deti sa kúpu v bazéne. Ja som vyrastala v dome, tak viem koľko je okolo domu roboty Išli by ste do toho či sa ho snažili od domu odhovoriť.
Aj mňa môj manžel tlačí do domu, ale ja sa nedám na to prehovoriť. Bývanie v meste má svoje čaro. Môj muž je síce zručný, ale všetko mu trvá a vidí to až moc ružovo.. A keďže ja som žila v dome a celé detstvo dochádzala, viem koľko je s tým starosti. Áno sú aj moderné domy, ale trávnik tiež treba pokosiť, sneh odhrnúť a aj o bazén sa postarať a v konečnom dôsledku by to ostalo na mne... Inak my sme tiež viackrát prerábali a už nikdy viac žiť na stavbe. Ako taký kompromis vidím chatu na dedine.
Nesla by som do toho, prehovorit.
Podľa toho, čo píšeš, nesmiete ísť teraz do domu, to by bolo katastrofálne 🙂 Keď tak nech dosporite peniaze a neskôr do hotového, ideálne nového, to by som si dala ako jedinú možnosť. Ale tak ja som človek, čo chcel žiť v dome, vždy mi to vyhovovalo. Ale tiež by som už nezniesla dáke prerabacky, tiež sme to ma byte zažili. A aj okolo nového domu je veľa roboty, nie to ešte okolo stareho
@travelllerka Lenže môj chlap stále len opakuje, že kúpi starší dom a počas toho ako v ňom budeme bývať ho budeme prerábať. Neda si povedať.
Isla by som do toho,ale jedine ist do prerobeneho domu. Neexistuje,aby ste si znova prezili roky v zaprasenom dome a roky prerabali.
Ty si realistka, manžel je podľa tohto naivný snílek 🙂 kľudne mu daj prečítať diskusiu :D
Urcite by som isla do domu ale nenastahovala by som sa tam kym nebude hotovy. Tiez som skor za starsi vacsi komplet prerobeny dom ako za tie mini novostavby.
Na nejake 4mesiace by som sla do podnajmu a za ten cas by som to dala prerobit firme...
@missdiva no ale on hovorí, že na prerábku nebude. Preto chce postupne prerabat. Dokonca ani okna by nemenil, nevymaloval. Proste do starého, total neprerobeneho domu by šiel bývať. Vždy hovoril, že je dobre mat pasívny príjem z prenájmu. Odrazu to neplatí, byty chce predať a ísť do domu. Takže na staré kolená budeme žiť len z dôchodku. Akoby vôbec nepremýšľal.
@autorka dovol sa mi zasmiat, ze nechce nic v strom dome menit, rovno sa nastahovat. Stare domy vacsinou vlhnu, dobrym riesenim je podrazanie a zaizolovanie… predstav si ten bordel co ostane. Stare domy vacsinou potrebuju vymenu strechy, hoc len krytiny. V starych domoch treba vacsinou robit dispozicnu upravu. Ked sa urobi sadrokartonova priecka treba to zatmelit, potom sa brusi a moze znova hadat tvoj manzel co ostane, prach.
Byvat v dome a postuone prerabat nie, zijem to a uz nikdy by som do toho nesla.
Nelakaji ma ani sucasne bungalovy a mini pozemok, ale riesila by som to naozaj kupou starsieho domu a prerabku dat urobit a az potom sa stahovat. Podla mna ak na to nie su financie, tak proste nie su financie a ak mate kde byvat tak je to v poriadku.
@alvaluka on si myslí, že to je ako s neprerobenym bytom. Rovno sa nasťahuje. Dáme tam nábytok, zariadenie. A potom to budeme z izby do izby presúvať a izbu po izbe prerábať pár rokov.
Určite nie. Keď mate veľký 4 izbák prerobený tak načo… plus otrhnut deti od kamaratov. Neviem síce porovnať dom a byt lebo som vždy byvala v byte. Ale keď už dom tak novostavba. Alebo sprav kompromis jeden byt predajte a kúpte si chatu 🙂))
Chalupa ako kompromis?
Necitala som diskusiu, ale nebolo by lepsie byvat v byte a kupit si chatu? Ved kolkokrat do mesiaca ma pracujuci clovek s detmi sancu dat si vino na terase?
@autorka obavam sa, ze tvoj muz je trosku zasneny. Za mna prerabka a zaroven tam byvat uz nikdy viac, ked tak jedine nove.
Za dalsie, pisala si, ze na prerabku by vam neostali peniaze, asi preto to chce muz riesit postupne, vela veci na seba vsak nadvazuje a ak kazdu cast a vec z prerabky chce dat robit majstrom, to lacne nebude, ak chcete teda urobit hlbkovu rekonstrukciu.
Tvoj muz by ma tiez nazval negativnou, ale ja uz viem co to obnasa, rekonstrukcia svojpomocne uz vysla asi 2/3 sumy za ktoru sa dom kupil a stale este nie je vsetko dokoncene.
@alvaluka to som mu aj ja hovorila, že sa neoplatí kúpiť starý dom lebo prerabka zožerie veľa peňazí kdežto pri novostavbe presne vie koľko eur ho to vyjde.
@amelie2017 chatu nechce
Nesla pretoze som takto zila v rodicovskom dome kde sa prerabalo a nikdy viac. Byt v dome je pekna predstava kvpli zahrade ale neviem ci to stoji za to co vsetko okolo domu treba toboz okolo stareho neprerobeneho. Vsetky peniaze a cas zhltne ten dom a budete len na nervy. Ja som sla z domu do bytu a teda za mna uplne super. Planujeme nejaku chatku na vyzitie predsa v zime z toho domu beztak nemas nic len robotu..kvoli detom aby sa vybehali? Tiez nie..ved mozetw chodit po vyletoch co vam da urcite viac nez keby ste vsetko utracali do domu len aby bol chlap spokojny a nakoniec ak nie je kutil ani ho to mozno nebude bavit on ma zrejme nejaku utkvelu romanticku predstavu o dome ako pises. Deti vyrastu a na dom sa vam zvysoka vies co..ked uz tak jedine stavat novy keby ste aj mali pozemok ale kupit staru barabiznu po niekom ani nevies kto tam zil ble nikdy v zivote by som do toho nesla naozaj a to nie som extra mestsky bytovy typ. My sme od deti museli makat okolo domu v dome na zahrade velkej ci na poli takze na robotu zvyknuta som a vravim jednoznacne nie takemuto rieseniu!
Jaj teraz citam ze nevie ani vymalovat a na vsetko stroje majstrov alebo teba 😁 tak to by chcel dom asi kazdy. Tak by som ho poslala kamsi aj s jeho domom. To je zlaty chlap. On asi dobre zarobi ze si to takto ruzovo predstavuje. Tak pri takomto chlapovi by som uz duplom nesla do domu a ani do maleho bungalovu. Tie co pisu ze nie je vela roboty. Ano ked maju sikovneho chlapa. V dome sa stale nieco pokazi treba spravit vymenit. Ked nevie ani omalovat a co caka ze bude mat sluhu ktory mu pride na pockanie vsetlo spravit ked si zmysli? Taketo ruzove predstavy ma vela ludi a potom to aj tak dopadne. Zazila som to co to je s podobnym chlapom ak chces kludne napis ip a ver ked ti opisem co som si zazila ja v dome tak v zivote do domu s takym chlapom naozaj nepojdes lebo sa tam zoderes ty a on si bude popijat vinko na teraske. A mozno by som aj prehodnotila vztah s nim lebo mi pride celkom vychcany tak toto naozaj nie..
A este teraz som dpcitala ze nemate na prerabku? 😁 mna picne ten tvoj muz to je iny blazon. Predat hotove splatene byvanie a ist do stareho baraku. Na prerabku komplet velkeho dvpjposchodove domu si pripravte dobrych 30-40 tisic ak som este nenapisala malo. Len strecha moze vyjst do 15-20tisic. Kokos tp je iny magor. Ostan v byte a on nech si kupi dom. Prepac ale je to magor kludne mu to daj precitat aj
@anja27 Keď kúpime dom, vyšľaháme sa z peňazí. Pritom máme dva kompletne prerobené byty, jeden komplet splatené, druhý spolovice.
Nemám záujem o starú barabiznu a všetko čo zarobíme vraziť do nej. Bude mať 45 rokov, nevie žiadne práce okolo domu, na všetko volá majstrov a chce ísť do neprerobeneho domu. Mne to hlava neberie.
Ako male rozmaznane decko co si povie ze tu hracku chcem a hotovo. Prepac za uprimnost ale je chrapun lebo nepozera na to co cches aj ty iba on. A este ta chce vyuzivat na roboty. Joj normalne ma takyto vychcanci stvu jedneho takeho mam v rodine a poviem ti na nervy s takyk clovekom..ked sam nechce robit nic na co mu bude dom? A este dom v ktorom treba robit najviac? Stare domy teraz idu po viac nez 100tisic plus ta prerabka len dom rataj fakt nejakych 40-50 plus okolie domu peknych par tisic. Dalej zariadenie atd stale sa nieco pokazi. Ako sa hovori ked nemam na banany nekupim si opicu. Toto je cele zle. Len na takej chate je kopec roboty lenze tam nebyvas to je nieco ine ale aj tak tiez to zhltne penazi casu. No ak pristupis na toto podla mna tp spolu dlho nevydrzite. On nestoji nohami na zemi ani nahodou.
https://www.nehnutelnosti.sk/4583453/rodinny-do...
Dala som si namahu a toto je len mensi dvojizbovy dom. Mimochodom ani prepisat uver z bytu na dom nie je take jednoduche ako by sa zdalo cize aby vam to vobec vyslo na kupu ked uz aj tak by si na to privolila..cize kupite stary dom za ktory budete este splacat hypo a na prerabku ostane z coho? Keby ste aj mali nasetrene celkovu sumu ta prerabka bude trvat mesiace a porazoi ta z vecneho prachu vsade vo veciach z presuvania a ukladania veci. No prajem mu to zazit mono by hbed zmenil nazor ten tvoj snilek 😂 mi to pride ze mam fajn zivot a nudim sa tak preco nevymyslat a nepritazit si ze. Ach
Ahoj my bývame tiež v Trenčíne ale v dome. Kľudne môže prísť tvoj muž k nám sa narobiť. Dostane táčky, lopatu a môže hlinu prevážať 🤣🤣🤣 Dom je pekné mať ale aj s malým pozemkom je robota. Teraz sme len dostávali a už viem, že na staré kolená bude treba všetko zasa meniť. Moja mama prerobila pred 25 rokmi starý dom a teraz na dôchodok musí zasa prerábať. Dom je žrút peňazí.
Ja by som nikdy zas nemenila dom za byt
Máte dva byty, z tohto jeden veľký prerobený štvorizbový, oba chcete predať a kúpiť dom. Podľa mňa keď ich pri súčasnom trhu nehnuteľností predáte ako nič a budete určite mať aj na prerobený dom, ba dokonca, možno aj zvýši. Samozrejme záleží od lokality, ale vo väčšine prípadov sú štvorizbové prerobené byty v hodnote štvorizbového domu, takže ja myslím, že sa nie je čoho báť. Ja by som šla jednoznačne do domu, ale oboch bytov by som sa asi nevzdávala, maximálne jedného, druhý môžete dať do nájmu a prípadnú hypotéku by v podstate platil nájomca 🙂 mať vaše možnosti, som šťastný človek 🙂 my s priateľom aktuálne hľadáme aspoň nejaký dom/byt na ktorý by sme pri súčasných cenách mali a nežili od výplaty k výplate :D
@smajcii len treba mysliet na jednu zakladnu vec este. Ked predaju oba byty kam pojdu s vecami zatial kym kupia dom? Najst nieco v tej cene a presne aby im to vyslo zeby sa rovno nastahovali tak to chce akcneho cloveka co bude musiet hladat riesit co jej muz zjavne nie je. Je to lenivy snilek ktory si vsetko prikrasluje a podla mna nema sajnu o tom cp by toto jeho zbytocne rozhodnutie obnasalo..
Išla by som len do nejakej novostavby,bungalov,menší a malý pozemok, my sme teraz prerábali starší a nikdy viac,úplne to ľutujeme obaja s mužom že mali sme kúpiť niečo novšie
Bývala som v dome,v byte a teraz zas v dome. Do bytu by som sa už nevrátila,ak by som fakt že nemusela. A to sme mali byt so záhradou. U nás sa už po 7 rokoch v byte nechcelo do domu mužovi,tiež nebol nejak zručný,ale nakoniec sme ho s deťmi ukecali a kúpili sme poschodový holodom s menším pozemkom kúsok od bytu,kde sme bývali. A teda musím povedať,že muž ma riadne prekvapuje a práce na dome mu idú. Momentálne nám treba dokončiť plot,urobiť chodníky,terasu a upraviť záhradu. Všetko si robíme sami a nezdá sa mi,že by sme sa tu šli zodrať,práce okolo domu robíme pomaly postupne podľa času a financií. Do záhrady plánujeme kopu stromov,kríkov,kvetov,nejaké vyvýšené záhony... muž po roku bývania zhodnotil,že je rád,že sme ho na dom ukecali

Keď nechceš ísť do domu. Po pravde ani ja nie. Pretože ceny sú neskutočné a mimo mesta nechcem ísť.Predať jeden byt a kúpiť chalupu. To je môj sen.