Muž chce druhé dieťa, ja nie
Ahojte, prosim skuste mi dat svoj nazor na vec.
Sme a muzom spolu kratko, pozname sa sice od puberty, ale sme spolu len 3 roky. Mame 1 a pol rocneho syna. S babatkom mi nepomahal, nemal zaujem, nevedel, zakazoval mamu, svokra nechodila, takze som bola na vsetko sama. Velky nedokonceny dom, zahrada. Chodil z prace nervozny, nebavili sme sa len tak, lebo bol urazeny, nahnevany. Je to ten typ samonasieracieho chlapa, ktoremu by mama aj po 30tke zadok najradsej utierala.
Vtedy ked prisiel s argumentom, ze chce druhe, tak som proste nevladala. Cele noci hore s malym, na vsetko sama, padala som na hubu. Do toho sme sa nonstop hadali, nemala som chut mat druhe dieta. Od novembra je doma, najprv dlhodobo PN ( len nejaky soplik ), ruky nohy zdrave, ale chlap lezi od rana do vecera pred telkou, potom kvoli korone dostal vyhadzov. Raz za mesiac pokosi, raz do tyzdna vytrha burinu tak na 2hodiny. Neumyje po sebe, nepoprace. S malym sa sice uz celkom zahra, ale pred telkou.
No a teraz chce opat druhe dieta. Sice uz sa vnoci vyspim, uz zvladam aj domacnost, nasla som si rezim, maly sa vie sam chvilu zahrat, lenze nemame peniaze. Mame, ale tak na normalny zivot. Zaplatit elektrinu, uver za auto, stravu, drogeriu. Hypoteka odlozena, lenze o chvilu ju bude treba zas platit, dom nedokonceny, plot chyba, pes musi byt vnutri, vsetko mi nici ( podotykam ze si psa kupil bez mojho vedomia s tym ze sa bude starat..pes mi ocikava gauc, zvracia len tak hocikde atd a jasne ze to ja upratujem a nie moj muz. ) zbieram po nom servitky, palicky do ucha, riady, oblecenie vsade nahadzane a pan si sedi pri telke alebo fajci jednu od druhej. Ked prosim, povie ze urobi, odprace, lenze mozem cakat aj hodiny a nic. Tak ked nechcem aby mi dieta strkalo do pusy palicky spinave, alebo servitky, alebo vylialo na seba pohar kavy, tak to musim odpratat sama. Vela debat, vela rozpravania, dohovarania, prosenia. Stale si to akoze uvedomi a za dva dni zas.. ked sa hadame, tak som jeho najvacsi nepriatel a teda vyjadruje sa velmi skaredo. Napriklad, ze mam ist do pi*e, ze mu mam dat pokoj, ze som to najhorsie co ho v zivote stretlo, atd atd.. ked je klud, tak som laska milovana...no proste psycho.
A ako mam mat s tymto nezodpovednym clovekom druhe dieta ? Od vcera sa so mnou nebavi, lebo som dostala menzes. Pritom vie, ze beriem antikoncepciu, spavat so mnou odmieta, tak je jasne, ze dostanem menzes. On sa nasral, ze to moze je*at, ze si najde inu ktora mu to decko da. Na argument, ze nemame peniaze, nema robotu, tak povie ze on si robotu najde...
Skoro rok ju nema, lebo vsetko je pre neho pod uroven. Pritom nema ziadne vzdelanie.
Problem je ten, ze mal v zivote len jednu robotu a to ho vyhodili po 3 rokoch..dovtedy mama hotel.
Ano sprosta som, ze som si ho brala. Avsak to nie je podstata tohto prispevku.
Ako docielit to, ze pochopi, ze mat druhe dieta v terajsej situacii je nezodpovedne ?!?
Tuzim mat viac deti, len proste chcem byt zodpovedna...
A fakt mi je smutno z toho, ze dokaze z toho urobit taku hadku, ze ma ignoruje, neprijemny je, oduty, sedi len pred telkou, odmieta sa bavit normalne. A pritom staci len hodit o tom rozumnu rec. Ako dvaja dospeli ludia. Smutno mi z toho je...
Dakujem za rady
Radim ti, zbav sa ho. Moja sestra taka mudra nebola a uviazala si na nohu gulu v podobe druheho dietata s podobnym kretenom. Po 5 rokoch deptania konecne pochopila ze musi odist ale samozrejme nemala ako. To je dlha story preco. Teraz studuje externe aby vedela uzivit seba a 2 deti. Este ma 3 roky pred sebou ale aj tak odratava dni. Najhorsie je ze ked sa ona konecne obrnila proti jeho sprostym reciam a on si na nej uz nevedel honit ego, zacal to robit na 6 rocnej dcere. Ta sa potom vyvrsuje na 3 rocnej, ktora uz bez vecerneho polhodinoveho zachvatu revu ani spat nejde. Je mi tych deti neskutocne luto, aj ked sa jej podari odist, deti si uz nesu nasledky do zivota. Na tvojom ma vobec netrapi ak aj pridem o nejake peniaze, hlavne by bolo sa osamostatnit a byt od neho nezavisla.
Tak vidis nebola si v takej situácii a ani nemusis byt. Uz se si uvedomunes je dobre , teraz treba plan a zacat meniť veci. Si mladá a cely zivot pred sebou.. preco nechces zmenit vsetko? Ved len lepsie bude? Pre dieta ? Vies dobre, ze mu bude lepsie a aj tebe.
musis si uvedomit jednu vec, cloveka neprerobis. On ocividne nechce, je to typ parazita, ktory sa prizivuje na tebe. Bude ti nadavat, aka si neshopna, ale sam svoje chyby nevidi. A neuveri ti, ani keby mu predlozis priamy dokaz. Skus sa na neho pozerat ako na cudzieho cloveka. Vytvor si odstup, aby ti nemohol ublizovat. Neber si jeho veci osobne a neplac kvoli nemu. Ved ten clovek ta ani nepozna, nevie kto si. Ak si si v praci nenechala skakat po hlave, tak si nenechaj ani od neho. Si sikovna zena, a taky chlap ti nesiaha ani po clenky. V 3 rocnom vztahu by ste mali byt zamilovani, a nie sa trapit. To co mate, sa neda nazvat ani vztahom. Ako ti tu uz bolo povedane, skus sa poradit u pravnika ako to chodi.
Nepíš že ti je ľúto kvôli malému. Výchova vás ho aj tak sama, lebo práve toto robíš od začiatku. Tvoj chlap ti zbytočne žerie nervy.Tento život z teba robí strhanu ženu.Tvoje dieta si zaslúži spokojnu mamku. Nenechaj sa urážať. Máš oporu u rodičov, zober sa a chod. Nebudeš prvá ani posledná ktorá sa rozide. Budeš mať na oplátku spokojný život a dostatok času konečne pre seba a pre dieťatko. A jemu nech matka utiera ritku a robí si z nej slúžku.
Necitala som celé lebo je to dlhé a nechcelo sa mi.. Ale poviem iba toľko, žeby som si s takym chlapom neurobila ani to jedno dieťa a už vôbec nie dve.... A keby to spomenul, povedala by som mu, že ja už dve deti mam, tak ak chce dieťa, nech je z neho chlap ktorý sa zapája do domácnosti alebo ak už nie tak nech živí rodinu.. a potom sa môžete začať baviť o ďalšom dieťati..
V živote platí rovnováha, čo dáš sa ti musí vrátiť... Druhé dieťa je dar od Boha ale keď máš byť na to sama s takým, prepáč za výraz idiotom, tak radšej zvol cestu jedno dieťa stačí. Žena je veľmi nedocenena čo sa výchovy, starostlivosti týka 🤦♀️
Odíď od neho a to čím skôr.Nie rozmýšľať ako napraviť vzťah,to čo vy máte nie je normálne a asi ani vzťah.Tiez som mala psychosa ex aj exsvokru,trvalo mi rok! nabrat odvahu zdrhnúť.Zacinala som od nuly s dvomi deťmi.Bez peňazí,bez bývania.Mala som šťastie aj som musela zamakat a sebavedomie spred 15r sa vratilo,ale už to nikdy nebude ono.Teraz máme zázemie,super manžela..Len jednoducho sa musíš zbaliť a odísť.Alebo jeho.. neviem ako ste na tom majetkovo.Ale chod od neho,zničí ti život aj malému.
Milá autorka, posobis ako inteligentná a rozumná žena, tak sa tak správaj. Je úplne jedno, čo si o tvojom dufamzecoskoroex manželovi myslia ostatní, podstatné je, ako sa správa k tebe a vášmu dieťaťu. Ženy ti tu dobre píšu a naozaj vidím pre teba ako najlepšiu cestu smer právnik a rozvod. A tie jeho vyhrážky, že ti syna nedá? Takých už bolo. Radšej pretrp nejaký čas ťahanice s rozvodom ako x rokov nešťastného manželstva. Držím ti palce!
Druhe dieta ? Iba s inym mužom!
Vyhod tohto parazita prizivnika manipulatora egoistu humusaka a .......z tvojho života.
Ci by sme vedeli kricat, vynadat ? Ano. Uz ano.
Aj ja som mala podobného, od zaciatku som sa snazila aby dobre bolo, pekne slusne.ale ked to nešlo tak bol aj plac, výčitky.nepomohlo.
Este si na mna zacal skaredo hubu otvárať, tak som si otvorila aj ja a nechcite pocut co mi z nej vyslo. Vsetky vybrane slova a zdvojene, este aj mafiu som spomenula, len tak barak hučal. Vyvalil na mna oči, tak bleskovo sa obliekol ako nikdy v živote a zdrhol.odvtedy rešpekt a vlastne ani sa nevratil riadne. Ja som sa rozklepala, skoro som si sanitku volala, v takom soku a kolapse som bola. Take divadlo som mu spravila ze 7 narodnych umelkyn na mna nemalo.
Zivot ma naučil. Som slusna tichá ale uz si srat na hlavy nedam.od nikoho.
A co sa tyka dieťaťa - vyrastá vo velmi nevhodnom prostredi, s hnusnym vzorom, vsetko vnima a nasava vzorce ako spongia. Zdover sa rodine, priateľom, nahraj si jeho reči a vystupy a pusti im to. Budes mat oporu a podporu, zrutis jeho image lusknutim prstov. Tak male dieta nezveria jemu, jeho reci su iba blbe vyhrazky, takych gerojov su plne mrte.len sproste reci maju.
Na majetok sa vyser, to ti stastie neprinesie, odosobni sa a poriesis to. Súdom si vybojujes na co mas nárok, ale zober vsetky doklady, vsetko, od domu auta( zober mu kluce hned) vypisy z banky, jeho prijem.kym sa rozhybes odkladaj si vsetky peniaze co môžeš bokom, cennejsie veci ukry u rodicov, nenapadne aj menej pouzivane mimosezonne veci.
Poplatky preved na jeho meno- faktury, vsetky naklady a vydavky okolo domu.
Takyto nedozrety debil (prepac) ti nesiaha ani po päty. Máš dobré zázemie v rodine, dobru prácu, tym aj prijem si môžeš coskoro navýšiť, to drviva vacsina žien nema a manzelstvo koncia s holou ritou.
Si mlada sikovna silna zena a hentoho primitiva nechaj nech si hnije so svojou drblou materou
@cacianka DAKUJEM 😘
Stale vo mne vyvolava len to, ze ano, treba odist. Ja uz nevladzem kricat, uz nemam silu, dnes ked maly zaspal, tak som upratala, navarene mam, zabehla som si na beziacom pase a ked sa maly zobudi, obliekam sa a idem na vylet..niekam do lesa, na pole, hoc kam. Doma je taka blba atmosfera, negativna energia.
Chlap asi pocitil, ze by mohol o maleho prist, snazi sa mu strkat, sladkosti mu pcha, rozpravky zapina..cista pretvarka
A čim ťa očaril? Je krasavec alebo sex bol užasný alebo čim ťa získal?
Lebo si emancipovana v kariere úspešna žena a zavesíš si presný opak na krk
Protiklady sa priťahujú len tento mi pripada, že je skór na priťaž ako na osoh
Keby aj menej zarábal to je fuk ale ten bordelN lenivosť, vulgarizmy
No neviem
Velmi dobre tie pocity poznam.hodiny dni a mesiace som prekecala s kamoskou, kamoskami, kolegynami.vtedy este nebol tak rozvinuty internet ani Mk aby som si vedela lepsie upratat myšlienky, poradit sa, inspirovat s niekym kto taketo prežil (nikto v blizkom okoli take nezazil). Plac, frustracia, netečnost, bili sa vo mne a menili vselijake stavy. Sedela som hodiny po tme a v zime na lavicke, prechadzala som sa, premyslala.
Az ked takto provokoval ex tak vo mne rastla sila a raz buchla.odvtedy sa nedam osierat. Som silnejsia aj tvrdsia ked treba, aj dnes som mojho 2.poslala do riti lebo trepal blbosti, ale inak som v9 svojej podstate prijemna citliva starostliva ustretova a napomocna žena.
Aj ty ides s malym von, ale dokedy chces utekat ?
To nie su iba prechadzky, vsak ? Utekas z patogenneho ovzdusia.
Dokedy chces utekat ?
Bývanie máte ako vyriešené,alebo som si nevšimla..máte spoločnú hypo alebo len na jedneho,ste obaja vlastníci domu alebo?Ak on nečakaj...iba mu zveladujes jeho brloh.Ak ty tak to fakt zbal mu švestky a čo najrýchlejšie.Prechadzkami a vyhybanim sa mu nič nevyriesis,iba čo budeš nervózna,že sa musíš aj tak za pol dňa vrátiť do nepohody.A zvykneš si na to,že šak jednoduché riešenie ako ho nemať na ociach a zas vychladnes a o to dlhšie zostanes s ním.
@cacianka ahoj,teba si pamätám z diskusie z pred dvoch rokov.Tak všetko dobre dopadlo aj u teba.
@kubkovamama ex muz pred 2 rokmi zomrel.byt sme nemali vysporiadany do 3rokov(ex bol nezvestny a bezdomovec). Teda polovica 1izb.bytu ktory som mmch dostala za slobodna a odkupili sme ho pocas manzelstva z penazi mojich rodicov, isla do dedicského. 2 bratia sa asi zriekli lebo polka prepadla štátu a ten teraz pyta odo mna 45 000e.alebo drazba (kto by odkupil -ze by nejaka bytova mafia, hrubokrky )
Aj ja si pamatam teba, len uz neviem suvislosti

A ked prestaneš platiť účty a odpoja ťa od elektriny, ako dlho v takom dome on vydrzí bez svetla, tepla a vody? Alebo si najde brigadu alebo bude suhlasiť s urychlenym predajom
Nikdy si nebola sviňa tak teraz máš príležitosť- odsťahuj sa, neplať účty a uvidíš čo sa začne diať, ked tvoj mužík v slipoch začne behať po vonku 🏃♂️🤺🗣