Muž chce ísť sám na dovolenku
Ahojte žienky. Prosím vyjadrite sa, či by ste dovolili mužovi, aby šiel na týždeň sam s kamaratom do hôr. Ono by mi to tak nevadilo, kebyže nemáme náročnu 1.5r dcérku, ktora je v noci aj 3-4* hore a preto sa zvyčajne pri nej striedame, aby sme sa ako tak vyspali obaja. No už dva týždne sa starám o malu sama keďže muž je nečakane v nemocnici. Ziadna rodina mi nepomáha a svokrovci sú viac na škodu ako pomoc, čiže ani tých sem volať nejdem. Chápem že sú ženy ktoré toto zvládajú samé, ale ja to bez spánku veľmi ťažko znasam, už som psychicky aj fyzicky vycerpana. Ako by ste reagovali? Mali by sme ísť na jednu dovolenku spolu a druhú chce ísť sám.
@simona20201309 ži a nechaj žiť🤷♀️
@simona20201309 pre mna zasa tento tvoj nazor je nepochopitelny - podpisom manzelskej zmluvy sme sa zrastli pupocnou snurou a stali sa nesamostatnou entitou? nevidim absolutne nic zle na tom, ze muz ide z roboty na teambuilding alebo s partiou lyzovat, ked ja nelyzujem a s malym dietatom by si to neuzil ani jeden z nas 🙈 rovnako ako ja idem s kamoskami na wellness vikend a s kolegami na teambuilding (hoc som na materskej), lebo ulohou matky a manzelky sa nestratilo JA kamoska, kolegyna a samostatna bytost
a rodina nam funguje uplne normalne a nie nechystame sa ani rozviest ani rozist, mne zas pride nenormalne to co si popisala ty 😅 ale ked vam to tak vyhovuje, je to v poriadku ale ani jedna z nas nema pravo urcovat standardy alebo posudzovat co normalne je alebo nie je
Nech ide sám a potom týždeň s vami s tým, že sa on bude viac starať ako ty, a ty trošku vypneš.
@simona20201309 nenormalne je, ze ked ne chlap zenaty, zena vydata tak uz nema ziaden svoj zivot? co je zle na tom, aby isiel chlap ktorý cely rok maka, na par dni s kamosom do hor? Alebo naopak , zena niekde na welnes s kamaratkou? Manželstvo neznamena , ze uz su len oni dva a deti...priatelstva sa udrzuju cely zivot...to je normalny zivot a normalna rodina...nenormalne je práve naopak to obmedzenie co ty opisujes...
@simona20201309 preco by nemohol ist sam do hor? Ak miluje hory, ma tulave topanky, doma ho zakazom neudrzi... Vysokohorsku a viacdennu turistiku s dietatom nedaju.
@simona20201309 a inak, úžasný priklad pre deti, ze muz by nemal ani odvahu sa opytat ci by nahodou nemohol ist niekde s kamaratom...ty ho vlastnis?
Chce ísť iba na týždeň. To prejde ako nič. Urobila by som mu radosť. Podľa mňa takéto gesto občas viac poteší ako byť prajný len v dňoch "kedy sa to patrí".
@simona20201309
Nie asi, ale určite si divná, resp. máš dosť divné názory, ktoré nepatria do 21. storočia.
Príkazy alebo zákazy v rovnocennom vzťahu nemajú čo hľadať.
Matriarcháty a patriarcháty sú už prežité ....
Manželia sa majú navzájom tolerovať (kompromisy) a/alebo v prípade rôznych postojov toho druhého "pozitívne motivovať" s cieľom získať ho názorovo na svoju stranu. Ale nikdy to nerobiť vyhrážkami, zákazmi alebo negatívnymi príkazmi. Nikdy !!!, inak zasievaš v manželstve zrnko nenávisti a zloby, ktorá neskôr môže vyklíčiť aj v domáce násilie ..... a rozvod.
@simona20201309 rodina sa niekedy rozpadá aj preto, že muž má doma harpiu, bez ktoej si nemôže ani slobodne prdnúť a raz sa to v ňom prevalí.
Už si mu to povedala ? Zaujímala by ma reakcia tvojho manžela keď si mu povedala ze aj ty pôjdeš a on bude s dieťaťom sám 😃😃
@petamich autorke to ocividne vadi. Ak by s tým boli obaja v pohode, tak je to iné. Víkend by som možno ešte tolerovala, ale nie týždeň. 2 týždne v nemocnici, týždeň on na dovolenke, nech ide potom ona na týždeň preč, a mesiac sa nemusia ani vidieť.
Mne sa takéto fungovanie rodiny nepáči.
Beriem každý názor, no my sme si zakladali rodinu s tým, že nám bolo obom jasne, ze život sa nám trochu zmení. Ja ani manžel nemáme potrebu oddychovať si od seba, ani bez seba. Je mi ľúto autorky. Aby si teraz zháňala aupair ci utekala k rodičom, lebo mužíček si potrebuje oddýchnuť ! Nemysliteľné
@rachel36a
tak zase, podľa mňa je optimálne, ak daná vec vyhovuje obom a obaja sa vedia dohodnúť s tým, že obmedzenie alebo ťahanie za kratší koniec necíti ani jeden z partnerov. Čo je normálne pre jedného, je nenormálne pre druhého a opačne🤷♀️Tak nesúďme, práve preto je svet rôznorodý a je to tak super..My sme napríklad s manželom obaja nastavení tak, ze nepotrebujeme chodiť sami na dovolenky, neláka nás to, chceme byť proste spolu..Ja síce mávam stavy, ze by som niekedy najradšej na týždeň odišla niekam sama, ale v realite ani veľmi nie.Zrejme je to tým, ze my máme obaja taký vyvážený "life balance" celoročne, pomáha mi s deťmi, ja idem kam chcem a potrebujem a to kedykoľvek, mám ten pocit naplnenia a sebarealizácie a času pre seba v podstate stále, takže dovolenk osamote ma neláka a jeho už vôbec nie. Ano, nepáčilo by sa mu, keby som išla sama, ja aj presne viem prečo a nečudujem sa mu, ale ja som s tým v pohode. Ale teda, on bol viackrát na víkend s mojím bratom na túre a nemala som s tým najmenší problém. Možno sme pre niekoho nenormálni, ale to mi je maximálne jedno, pre mňa je podstatné, že máme šťastné 14 ročné manželstvo🤷♀️
@simona20201309 tvoja veta nemal by odvahu sa niečo také spýtať hovorí za všetko. Normálne mi je toho tvojho muža chudáka ľúto aby sa bál svojej manželky to idete teda deťom skvelým príkladom
@paulinam99 to je zaujímavé. Preto je toľko nevery a rozvodov v 21st. Lebo toto sa už nenosí...
Ja nehovorím o prikazoch a zakazoch, ale o vzájomnej účte a rešpekte a ak muž vidí, že je jeho manželka vyčerpaná a bola by s toho nešťastná, tak hádam dám prednosť manželke ako pred výlet s kamošom.
Asi naozaj nepatrím do tejto doby.. našťastie ani môj muz
@simona20201309 nuz to je uhol pohladu, zhanat si aupair, aby som sa tyzden sama starala o jedno 1.5 rocne dieta, je tiez na zamyslenie 😵💫 ved to je uplne bezny stav tisicok zien, ktorym muz pracuje v zahranici alebo na smeny a obcas nemaju len to jedno, slobodne matky by asi tiez vedeli rozpravat (ale o nich nie je tato tema), ja mam teda extra narocne dieta, ktore neobsedi 30 sek. a aj tak by som si aupair nezhanala
mne to proste pride trosku prehnane zo strany autorky ale nechcem jej krivdit, mne osobne by nerobilo problem starat sa o nase dieta tyzden bez manzelovej pomoci a to sme na neho standardne dvaja a bolo by to rozhodne narocne (manzel bol napr. lyzovat a prezili sme to vsetci bez ujmy)
@petamich no neviem čo by niektoré robili keby fakt muž chodil na týždňovky, môj muž išiel do zahraničia keď mala mladšia 6 týždňov a to chodil najskôr na 4 týždňové turnusy a potom keď zacalay korona tak na 6 týždňov a 2 týždne doma a veru nikoho som nepotreboval platiť na výpomoc.
Autorka: Určite niekam potom vypadni aj ty. Na wellness pobyt alebo si dohodni s mužom, že jeden týždeň, celý, bude vstávať k malej on, plus keď sa vráti z prace tak si chceš niekam vypadnúť. Neverím, že nemáš ani jednu kamošku , susedu atď, s ktorou by si nemohla ísť na večeru, kávu alebo vínko.
Môj muž chodí bežne na výlety aj sám, aj na dovolenky. Mne odpadne starostlivosť o varenie preňho a naplánujem si program na celý týždeň. Niekedy mi je až ľúto že sa vráti skôr. 😂
Chápem, že si unavená, niektoré deti sú veľmi náročné. Naozaj si nájdi čas aj na seba a nechaj malú s mužom, oni si poradia.
Inak mi napadlo s tým spánkom. Ja keď už padám na hubu od únavy tak si to večer naplánujem tak, aby som išla spať zároveň s deťmi. Žiadne do 11 hore. Pekne 8:00 s nimi do postele a potom sa to dá zvládnuť.
@lucinka1988 sama pises ze tvoj muz ide obcas sam na turu na vikend a pod...ale nepises nic o tom, ze sa ta tvoj muz boji opytat ci moze , ako to pise Simona...to je nenormalne...manzelstvo nie je väzenie...
@rachel36a súhlasím, len teda- vyznelo to, akoby automaticky všetci, čo niekam bez seba nechodia, boli nenormálni..Ak to tak myslené nebolo, beriem naspäť.. Určite by sa žiadny z partnerov nemal báť toho druhého niečo opýtať. Ale ak niekomu vyhovuje byť stále spolu, na tom z môjho pohľadu nie je nič nenormálne..
@rachel36a je to trápne ako ma tu niektoré chytili za slová ze ,,nemá odvahu"
Skratka je to u nás nemysliteľné. Ako som písala, sme staromodni. Neopyta sa ma, lebo okrem toho ze by poznal moju odpoveď, nemá ani také zmýšľanie.
Ale kľudne z neho robte uboziacika, ak vám to tak pasuje. Mne je to naozaj jedno, ale mali sme vyjadriť autorke nás názor, preto neodbocujte od témy.
Netrestas ho tak trosku za to, ze ty nemas s kym istna dovolenku (bez dietata)? Ako pises ze nemas rodinu ani kamosky ochotne cestovat a sama nechces ist, ale zaroven sa ti nepaci ze ON by mal oddychovat a ty nie? To je potom nefer, on za to nemoze.
Este sa mozete dohodnut ze nech teda ide ale potom sa ide na rodinnu dovcu, kde dieta bude len a vylucne jeho “problem” a ty budes pit kavu a citat knihy. A spat celu noc.
@simona20201309 boze, co komentar od teba, to perla...preco by nemohla ist niekam matka 1,5 rocneho dietata? Ved to dieta ma aj otca, co sa o neho postara...
@matullienka ja tiez nemám takú potrebu vypnúťa.oddychovat.Málokedy kdesi idem, Max s kamoškou pokecať, aj to väčšinou majú čas cez deň iba,keď muz je v robote a tak sú aj deti pri nás (oni sú bezdetné).
@evica17 ja chodím aj sama s deťmi na chaty s partiou kamarátov keď muž nemôže a keď bola menšia chorá alebo ja na PN na rizikovom tak bol so staršou muž tiež sám s partiou na chate ani jeden s tým nemáme problém

choď sama na wellness pobyt, tam ti spoločnosť netreba a myslím, že tak, ako si oddýchneš sama si nikdy s nikým neoddýchneš🤷♀️Ja keď som ako ešte bezdetná chodila na business cesty do zahraničia, to bolo sveta žiť, veľmi často a rada na to spomínam, len teda, aj keď mám úžasného manžela, on by ma veľmi samú na akýkoľvek pobyt nepustil..Inak by som išla hneď!