Muž chce ísť sám na dovolenku
Ahojte žienky. Prosím vyjadrite sa, či by ste dovolili mužovi, aby šiel na týždeň sam s kamaratom do hôr. Ono by mi to tak nevadilo, kebyže nemáme náročnu 1.5r dcérku, ktora je v noci aj 3-4* hore a preto sa zvyčajne pri nej striedame, aby sme sa ako tak vyspali obaja. No už dva týždne sa starám o malu sama keďže muž je nečakane v nemocnici. Ziadna rodina mi nepomáha a svokrovci sú viac na škodu ako pomoc, čiže ani tých sem volať nejdem. Chápem že sú ženy ktoré toto zvládajú samé, ale ja to bez spánku veľmi ťažko znasam, už som psychicky aj fyzicky vycerpana. Ako by ste reagovali? Mali by sme ísť na jednu dovolenku spolu a druhú chce ísť sám.
@rachel36a ok. Ja široko ďaleko v okolí nepoznám žiadnu mamičku, ktorá by si chodila na vikendovky od tak malých deti, nie to na týždeň. Prisaham, nikoho takého bepoznam. A poznám len jednu kamošku, čo jej muž chodieval na turistiku s kamošom na víkendy. Už sú rozvedeni.
@elizabet173 no ty prepáč, ale pleties hrušky s jablkami. Je úplný rozdiel služobná cesta a dovolenka s kamošom. Je úplný rozdiel týždňovky ci 24h pracovna doba.
Škoda reči.
Kto sa chce hádať, dôvod si najde
@simona20201309 má jedno dieťa, nemusí si zháňať aupair ani výpomoc, zvládne to ako každá iná. Nepoviem keby ma dáke malé dvojčatá/trojčatá a iné, že to siviem predstaviť vtedy...
Aha osobne by som svojmu mužovi dopriala,nech ide, aj keby som ja ten jeden týždeň mala náročnejší. Môj muž rád vyletuje,turistikuje,bicykluje, a odkedy máme malicke deti, to moc nerobí, ale dakedy ho sama pošlem,lebo viem že sa poteší tomu,vypne, zrelaxuje. A on má tiež hocikedy posiela, nech idem niekde. Pred deťmi sme spolu chodili, teraz sa nedá,tak nech aspoň jeden z nás môže ist
Moj ide v juli na 2 tyzdne do hor s kamosmi🤣ja doma s 8 a 1.5 rocnym deculom a psom😆 potom sa vrati ,tyzden je doma a ide dalsi 5 dni na F1 ku..
Ja by som môjmu "nedovolila", nie som totiž jeho mama a nie som v pozícii mu dovolovať a nedovolovat 🤦🏼♀️ normálne by som ho s úsmevom vychystala a zaželala mu krásnu dovolenku 🙂 Chápem aj to, že si potrebuješ oddýchnuť aj ty. Ja od svojich detí tiež potrebujem oddychovať 😄 ak nemáš kam ísť sama, dohodni sa s ním, že ako "kompenzáciu" potom zostane týždeň doma a bude sa starať o dieťa, zatiaľ čo ty budeš relaxovať doma 🙂
Musite sa dohodnut, obaja si povedzte o svojich pocitoch a vsetkym s tym suvisiacim. Je vycerpany a potrebuje vypnut, zresetovat sa? Poviem to blbo, ale mozno aj oddychnut od dietata, aby mal viac sil sa jej potom venovat? Je ochotny potom spravit nieco pre teba, aby si nasledne ty oddychla a zresetla? Je to jeho jedina dovolenka za cely rok? Alebo je to par dni, ktore stravi s kamosom ale aj vy niekde spolu pojdete ako rodina, aby si si vylet uzila aj ty, aj dcerka? Moznosti je vela... Neviem preco tu pisu o zakazovani, myslim, ze v milujucom vztahu je normalne, ze sa o takych veciach komunikuje. A ked niekde chcem ist, ale mojmu muzovi to absolutne nevyhovuje, tak nanho beriem ohlad. A ked mu naopak vysvetlim, ze som taka znicena z prace/z domacnosti, ze potrebujem na chvilu vypnut, tak ratam s tym, ze to pochopi alebo ak mu to absolutne nevyhovuje, prinesie ine, kompromisne riesenie, vhodne pre oboch.
A neviem preco sa niektorym zda cudne, ak nejaka rodina rada travi vylety spolu. Moj muz napriklad nechce ani pocut o tom, ze by niekde siel bezo mna a bez dcerky, uz ked ma dovolenku, chce byt s nami. Ani mne sa bez nich velmi nechce chodit. Vzdy sa tesime, ked niekam ideme spolu, to hadam nie je zle a nenormalne. Samozrejme, nehovorim teraz o nejakych jednodnovych vyletoch, ale o viacdnovych dovolenkach. Kazdy si to nastavuje podla seba, niektorym vyhovuje, ze chodia sami, niektorym ze chodia spolu, nic divne mi na tom nepride.
@simona20201309 no skor sa tolko rodin rozpada, ze ich zeny nepustia.
Mňa by slahlo, keby ide na týždeň s kamošom :D akože keby ide len víkend, ôk, ale týždeň? Môjho by to teda ani nenapadlo
Tak js by som mu este popriala peknu dovolenku a tesilo by ma, ze si tam oddychne.. dieta ma 1,5 roka, chodis do prace? Ja mam dve deti, mladsie mensie ako tvoje, pracujem z domu, sice je vacsinou hore iba raz, dvakrat. Ano som unavena, ale mne nepomoze vobec nikto. Ved to je docasne.
Ked ty nemas kamaratky, ani rodinu a nemas s kym ist, nema ist ani on? Aby vas oboch mohol zivit, chodit do prace, starat sa aj doma, musi obcas aj nabrat sil. Nech ide kludne pobehat po horach. A najdi si nejaku kamosku, partiu s kym mozes ist niekam von na buduce, kym bude s malou doma on.
Môj by na týždeň nešiel prečo by to robil, veď chce byť s nami. Tiež mám 1,5 ročné dieťa čo nespí v noci 3 hodiny ale muža nebudim veď chodí do práce jedine cez víkend aj to len vtedy keď viem že nejde na stavbu. Dcéra chodi do škôlky takže koľkokrát ani nespím od 3. Ale nesťažujem sa proste taký je život s deťmi. Ja by som tiež od nich nešla ani na vikend veď chcem byť s nimi a nie bez nich. Skús sa teda zamyslieť nad tým prečo chce ísť bez Teba? Ak si potrebuje od Teba oddýchnuť tak sa raz môže stať že to nebude len na týždeň ale navždy.
@simona20201309 úplne s tebou súhlasím ja plne fungujem ako manžel tiež som ho nebudolila všetko sme mali po delené spravodlivo nerozumiem prečo by mal ísť na dovolenku bez nás. Sme rodina môj muž je vyťažený máva služby je rád potom s nami v živote by ho to ani nenapadlo. Ja som začala aj skôr do prace a stále sme si pomáhali dovolenku by sme brali jedine spolu, ako rodina.
Posli muza do hor a ty si podaj inzerat na pestunku. Staci ti 2x do tyzdna na 2 hodiny a budes ako nova. Pisem z vlastnej skusenosti.
Možno keby si sa aj ty rozhodla že niekam pôjdeš sama nakoniec by si zistila aké to je fajn 🙂
Preco by nemohol ist, urcite by som mu to nezakazovala. Moja dcera sa budila aj 15krat za noc do 2 a pol roka, nikdy k nej nevstaval muz, ani ma to nenapadlo. Pomahal inak samozrejme. Ale tych par dni predsa vydrzis.
@simona20201309 asi si koledujem 😅, ale tiež nerozumiem týmto dovolenkám jedného z partnerov 🧐. Za mňa veľmi čudné a som rada, že mojho muža by to ani nenapadlom. My sa totiž tešíme sa spoločne strávený čas na dovolene, nie na čas strávený bez seba 👀. A veru nie som žiadna harpia pri ktorej si muž ani neprdne 😅🤦 má svoje koníčky a teda aj voľný čas pre seba, nemusí sa ma pýtať na dovolenie.... Ale keby mi povie, že chce ísť na týždennú dovolenku bez nás, tak mu asi zaťukám na čelo 😅
Ale však každého pohľad. Keď to tak obom vyhovuje, tak nech tak žijú 😊. Tu je skôr problém keď sa stretnú v partnerstve dvaja, ktorí majú na to rozdiely názor.
@matullienka ja to zas nepoznam, moje dieta bolo spavec, prespal 10 hodin v kuse.... Ja som mala ozaj dovolenku 😁
kludne by som mu to dovolila :D manzel siel nedavno na vikend s kamosmi prec, vsetci maju deti a ziadna z manzeliek nerobila sceny 🙂 a to som toho mojho este aj musela "nutit" aby tam siel :D :D aj chlap si musi niekedy oddychnut a prist na ine myslienky ked mu to naplni energiu tak super 🙂
Vdak chod sama niekde. Nemusi to byt ani tyzden. Vsak podla seba vyber,co by si rada robila. Kam sla..A ak to nemas zapotreby,dopraj to muzovi?
@simona20201309 no vidis, a ja poznam kopy normálnych rodin kde ide zena s kamoskami, muz s kamaratmi, potom idu spolu a pod...uplne bezne to je...aj my tak zijeme...a mame velmi pekny vztah a stastne manzelstvo uz kopu rokov...
@rachel36a tak ste chodili aj keď mali deti 1r?
Inak skúšala si tu dovolenku o samote? Pre mnohých ľudí to možno znie divne, ale na oddych je to skvelé. Celý program si robíš len podľa seba, ak sa Ti zrazu ráno nechce tam, kam bol plán, tak proste nejdeš. Celý deň na káve? Kľudne. Celý deň na izbe? Kľudne. Každý deň prechádzka na to isté miesto a sedieť na lavičke v parku, kukať do blba? Kľudne ;D Ja ešte potom na konci zvyknem vždy ísť kaderníčka/mani/pedi/kozmetika a domov idem ako nový človek, fyzicky aj psychicky.
@simona20201309 ano aj my tak chodime 🙂 manzel bol, ked mal maly pol roka a ja idem teraz na wellness, ked ma rok a na ten wellness idem s kamoskami, ktore maju deti 1-4 rocne a veru ani jedna si dieta neberie a strazit budu otcovia
Necitam odpovede, ale predpokladam ze vacsina zien napisala ze ho mas "pustit", ze nie je tvoj majetok a bla bla. Riad sa iba sebou. Vadi ti ze chce ist? Tak mu to povedz. Ak nesuhlasis aby isiel tak mu to presne a jasne povedz, ak ta to ma zozierat a nasierat tak ries. Mne osobne by to strasne vadilo, moj muz nastastie taketo napady nema, keby mal tak riesim. Odchadzat ked mate male dieta akoze sorry? Tvoje kamosky co sa nad tym powzastavuju maju pravdu....chodte oddychovat spolu, nie kazdy zvlast

Veď nemusíš ísť na dovcu. On príde oddýchnuty, bude sa viac venovať malej a ty budeš viac oddychovať doma 🙂 je to úplne normálne, u nás to tak je tiež. Boli sme na spoločnej dovo a muž pôjde aj sam na motorke.