icon

Muž, deti a svokra

18. nov 2022

Baby, pustili by ste malé deti (2 a 1 rok) samé s mužom k svokre ? Ja s ňou nemám žiadny vzťah, teda som znechutená z jej správania. Má sebevrazedne sklony (raz s pokúsila zabiť,vraví že dopadne ako jej otec čo s obesil),vyhráža sa zabitím keď nie je po nej, vyhráža sa inými vecami ak nebude epo jej, neustále kritizuje, robí si po svojom,nerešpektuje nič, rozreve stále ak jej niekto oponuje,alebo niečo od nej nechce . Najhoršie je však že môj muž jej na to nič nepovie,nikdy si ma nezastal pred ňou, ani deti,vždylen rýchlo treba to urobiť aby bola spokojná. A ak a jej dco povedal,n môj popud,aj tak si urobila po svojom,nerešpektuje ho vôbec. Ja som obmedzila návštevy, už sme tam neboli trištvrte roka, keď on príde,strážim deti ako oko v hlave, s ňou ich nepustam samé . Muž ich chce ísť teraz pozrieť,že aj s deťmi. e ja nemusím ísť,že ich vezme samých. Pustili by ste ich alebo ísť radšej s nimi ?
PS. Bolo mi odporucan obmedziť styk deti asi svokrou,nakoľko sú ešte malé a nevedia to tak spracovať, nevedia sa brániť.

Strana
z2
autor
18. nov 2022

@ayanamirei toto keby muž súhlasí, a tiež to tak berie, tak deti neuvidí vôbec, a mám pokoj. Ale muž je iného názoru, q ona mi nestojí aby sa nám dodzubal vzťah ale zároveň ani deti,aby im dodzubal psychiku tými svojimi vyplodmi.

ayanamirei
18. nov 2022

@ukulela ja fakt neviem v akom vesmire zijem, ale keby bola moja mama psycho,tak prva k nej deti nepustim. Keby moj muz z dovodu, ktory jasne povedala aj psychologicka, nesuhlasil, aby deti niekam isli, tak jednoducho nepojdu. My sme s muzom za jedno. Ake rozbijanie vztahu? To,ze ta niekto zplodi, mu nedava pravo sa k tebe spravat ako chce a pozadovat akceptaciu vsetkych excesov. Rodicov lubime,ale po hlave nam skakat nebudu a vztah likvidovat uz vobec.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
autor
18. nov 2022

@ayanamirei však to,také správanie nrakceptujem ani u mojej rodiny.
A plačom j nechcem dosahovať svoje, to budem potom ako ona

ukulela
18. nov 2022

manzel si musi uvedomit, ze jeho mama potrebuje pomoc. ked ju akceptujes u vas, chod na navstevu s nim, ale ako som pisala, dopredu mu povedz, ze naznak psychickeho natlaku a odete domov. bez diskusie, bez vysvtelovania,

kaktusik007
18. nov 2022

@ayanamirei a za deti je rovnako zodpovedny ich otec a on ked povie ano - nepomozes si.

takze tuzba chranit deti pred psychicky chorim jedincom je jedno, realne moznosti su druhe.

prave preto pisem ze deti by tam bezo mna nesli - a ak by som co len zacitila naznak citoveho vydierania, zobrala by som ich prec.

ayanamirei
18. nov 2022

@kaktusik007 prave preto pisem,ze rodicia maju konat suhlasne tj obaja ano=ano, jeden nie=nie. Vyjadrila som sa len k tomu,ze si pisala ,ze ako babka ma narok... 😉
ale teda urcite ak uz by to bolo,ze musia deti ist,tak same by som ich nedala ,to suhlasim

kaktusik007
18. nov 2022

@ayanamirei len vies, zial, nie kazdy a pri vsetkom to tak ma ze rodicia su za jedno. A toto je evidentne problemom aj tu

heleninamama
18. nov 2022

Svokra je psychicky chorá, vyhráža sa samovraždou, jej otec sa obesil. Čo budeš robiť o pár rokov, keď prepne Tvojmu mužovi? Genetika je sviňa. A čo ak tieto sklony podedila aj Vaše deti?
Toto by ma trápilo viac ako krátka návšteva raz do roka.

sasa1310
18. nov 2022

ja nechápem načo si robíte deti s človekom, ktorému nedôverujete. Veď je to otec tvojich detí, nie nejaká pubertálna susedka

autor
18. nov 2022

@heleninamama myslíš že je to genetika ? Ja si myslím že je to prostredie a aj odolnosť daného človeka. Aj keď neviem, nevenoval som sa tomu. Ale deti práve chcem chrániť od toho, aby si nemysleli že je to ok,toto robiť,že je to normálne. (inak ak je to genetika,tak môj muž m čo robiť aby sa jej vzoprel,aj svokrova otec sa zabil,sebevrazda, a okrem toho svokrini rodičia a starí rodičia poadla rozprávania muža čisté psycho

autor
18. nov 2022

@sasa1310 dôverujem.mu,vo všetkom,okrem.jeho matky,to tam akoby mal zastrety mozog

heleninamama
18. nov 2022

Bohužiaľ, duševné choroby/predispozície na ne sa často dedia. Ani svokra nebola vždy psycho a manžel si to očividne pamätá. Plus je to jeho matka a krv nie je voda. Aj takto sa na to treba pozrieť.

autor
18. nov 2022

@heleninamama No vraj vždy bola taká,aspoň čo si pamätá. Povedal mi,že žil s jeho mamou 25 rokov, že to bolo nič moc.

betulinka1
18. nov 2022

Pustila by som. Idu s otcovom tak nech sa stara. Nebudes tam ty, tak preberie viac zodpovednosti. Ale 2 a 1 rocne urcite nie. Ked bude babke s niecim pomahat, tak kto sa bude starat o deti. Cize ak by mali 4 a viac rokov, tak kludne ale takto male deti nie. Cize teraz by som pustila muza aby im isiel nieco pomoct ale bez deti alebo by som sa obetovala a isla aj ja. Raz do roka by som to prezila. S detmi bola väčšinu casu vonku alebo pochodila po inej rodine.

maciatkolulu
18. nov 2022

On ako otec je neschopný, nevie sa postarať o dve vlastne deti? Keď už ty nie si ochotná ist.... Ja neviem, v iných témach sa pýtajú, čo sa deje s ľuďmi. Veľa reči tam, ale keď chce vidieť stará matka po trištvrte roku svojho syna a vnúčatá, ta NIE, smutne. Všade sa píše, ako muži majú toto, musia hento, ale keď mamička rozhodne, že k babke NIE, tak chlap musí držať hubu a krok. Si predstav, ze sa to o 30rokov stane tebe. Vieš ako to ubehne? Psychicky ochorieť môže každý jeden a ani nemusí, stačí chrumkavá nevesta a máš to.

pinaofina
18. nov 2022

Ja niekedy zasnem nad komentami. To je vsetko vporiadku, ze to je babka. Ale ked je taka vporiadku a vpohode, aby bola s vnucatami, tak potom je schopna vyhodnotit, ze jej spravanie nie je vporiadku a napr zacat sa liecit? Potom by som nemala problem pustit. Ale aby mi niekto ziapal pred 2r dietatom, ze sa chce zabit, tak to dakujem krasne. Muz si odbehne na wc a jej prepne a nieco spravi sebe pred detmi alebo uz nebodaj detom? A keby to aj boli “len” reci, tak pre 2 rocne vnimave dieta je to velmi zdrave pocuvat, ako sa babka vyhraza samovrazdou, ked jej niekto oponuje.
Je mi luto, ze tvoj muz to nevidi rovnako, ze sa radsej nesnazi ju dostat na liecenie, ale tak ked takto manipuluje rodinou cely zivot, tak sa necudujem. Takto by som sla max na navstevu na 1-2 hodky s nimi a domov. Keby zacala vyvadzat, tak okamzite prec.

sasa1310
18. nov 2022

tvojmu mužovi, keď bol dieťa, hádam neublížila. Keď píšeš, že on vraví, že celý život bola taká.

autor
18. nov 2022

@pinaofina ja keď čítam odpovede, ešte viac ma to zneisťuje, že či robím dobre. Ako stále mi to nedá, takto niekoho vylúčiť z rodiny. Na jednej strane si myslím že dobre robím a na druhej strane mám výčitky
A áno ,ak to muž má celý život, myslí si že je to ok. Že on iné ani asi u nej nepozna

autor
18. nov 2022

@sasa1310 neublížila, ale tiež mal z toho problémy,ešte ako dieťa, že mal únik stolice, a v karte mal napísané posudok psychologický, že z rodinného prostredia.

autor
18. nov 2022

@betulinka1 im netreba pomáhať s ničím,žijú v bytovke. Svokra si robí okolo bytu všetko sama, nemá.inu náplň,Číž eupratane,navarené,napečené vždy ma. Skôr by sa jednalo čisto o návštevu.

nikdenikto
18. nov 2022

Ja by som nedala deti. Ani nie kvôli svokre, ale sú to naozaj malé deti. Je muž zvyknutý byt s nimi sám? V tomto veku treba stále na deti dohliadať, pomáhať na wc, prebalovať, dvíhať atď. Ustrážiť naraz 2 takto malé deti je fuška a do toho ešte striehnuť na psycho mamu. No neviem.

autor
18. nov 2022

@nikdenikto no doma s nimi je bežné sám, čo idem niekde,že dokáže ich obriadit a všetko okolo nich. Len to je doma,doma máme kids friendly prostredie,že fakt sa vlov k nemusí báť a matnoci na stopkách,že kde dieťa najd čo a kde čo rozbije ,otvorí a tak.

marca12
19. nov 2022

Pokial je svokra takto psychicky chora a tvoj muz to nevidi,nepustila by som tam deti s nim. Bud by som isla aj ja s nimi a keby som nesla ja,nesli by ani deti.

nikdenikto
19. nov 2022

Pozri, ak nie si skutočne s tou návštevou stotožnená, vysvetli mužovi že je to nepríjemné počúvať takéto reči o samovražde a bojíš sa o deti. Následne daj návrh, že si ochotná ju aj s deťmi častejšie navštevovať keď bude mať nastavenú vhodnú psychiatrickú liečbu.

miriam11
19. nov 2022

Veď je to jeho matka. Psychicky chorá je, snáď svokor vie tiež co-to pozitivne ovplyvnít. Ona za to nemôže. Pre lepší pocit, choď s muzim tiež. Veď tú návštevu vydržíš. Je to jeho rodina a ty si ich už odpísala. Stoj pri ňom.

Strana
z2