icon

Muž je asi alkoholik

neznama11029319
23. sep 2021

Ahojte potrebujem sa vyrozpravat. Mam 3 deti a muz je asi alkoholik nedopustí si proste den bez poharika tvrdého. Som ochotná to tolerovať a kupit mu na vecer 2 deco a pivo ale on uz to začína preháňať po praci si da s kolegami a este doma dorazí vecne sľúbi ako to zmeni ale.on on je uz agresor ked vypije...
Vcera cely den bolo v pohode kym nesiahol po flase rumu k večeru uz deti museli počúvať jeho spriecne nalady ja dom vybusny tip tak rychlo vybuchnem a hodím po nom co mi pride pod ruku a det to vidia...proste je agresivny aj dokáže udriet ale ale ja nechcem rozbiť rodinu za prve nemam kam ísť a tlačiť sa na ubytovni nebudem som na materskej s najmenším...peniaze Nosi domov Nie sme bez peniazi...ako ho donútiť sa liečiť...tvrdí mi ze to nepotrebuje ze nieje alkoholik ale co čítam a googlim vraj ma nábeh??? Neviem ho donutit na psychiatrickú jeho matka je taka ista a tiez ma berie za histerku ze to prehanam...nemam nikde oporu a kedze vie byt dobry herec pred ludmi a robi blazna zo mna prosím povetste ze ma chápete nechcem rozbit rodinu chcem mu pomôcť...

Strana
z3
luccija
23. sep 2021

@neznama11029319 nedonutis ho...teraz deti majú všetko časom bude piť viac a viac.Budes sa starať o ozrana, až ho vyhodia z roboty.Ak sa aj dá na liečenie zvládnuť nepiť celý život dokáže možno jeden z 10.Neverim, že môžeš pochybovať o tom, že je závislý.

stvura
Odpoveď bola odstránená
0kristina0
23. sep 2021

@neznama11029319 ja ti chcem len 👏, ze si si spravila tri deti s alkoholikom a k tomu posledne je novorodenec. Ako musi mat zena nasrate v hlave aby toto urobila? Luto mi tvojich deti, teba nie.

neznama11029319
autor
23. sep 2021

@0kristina0 no sudit dtuheho je najlepsie ked nevie ako to bolo...prve deti ked sa narodili muz alkoholikom nebol ...zacalo to vsetko ked mala Eliška rok....A ano teraz som bola nrzodpovedna ked som ozehotnela ale zacalo sa to stupňovat brutalnr az teraz takze neszdte niekoho hned dakujem

0kristina0
23. sep 2021

@neznama11029319 nemam ta sudit? A kto mu dava pod nos chlast?

negymama
23. sep 2021

aj my deti, ktore sme to zazili sprostredkovanie, vieme co nase matky, ci ini pribuzni urobili... Ono prakticky nevedia urobit so samotnym alkoholikom nic... ked on sam nechce.ostatni zasiahnuti alkoholizmom blizkeho cloveka mozu ostat, mozu odist, mozu sa pridat k pitiu.. ako reakcia na pitie. Vela moznosti tu nie je.

neznama11029319
autor
23. sep 2021

@0kristina0 poviem pravdu cela rodina ale chcem riešiť tym ze ma budete sudit a tak mi nedate radu ako to cim skor zmenit ukončiť len horsite dakujem za radu ale to ze som mu dala pod nos viem uz sama ze som dodrbala...inu radu nemáte ? Tak sa nad tym nepozastavajte prosim

0kristina0
23. sep 2021

@neznama11029319 naco su ti rady ked si ich aj tak nevezmes k srdcu. Ty si sa prisla iba vyzalovat a polutovat sa. Ty sama vies najlepsie co mas urobit, nemusis sa to pytat cudzich ludi.

neznama11029319
autor
23. sep 2021

@0kristina0 ako to ze nie ? Kde píšem ze sa chcem ľutovať alebo ze si ich neberiem k srdcu ?

maslaba
23. sep 2021

@0kristina0 Prosím, nesúď ju. Nezažila si - nevieš si ani predstaviť ! My sme ako deti s alkoholikom vyrastali. Áno a dáš mu chľast, aby bol pokoj. Nevieš si predstaviť ako sa tí ľudia správajú, keď nemajú čo alebo horšie, za čo piť. Už som dospelá, mám svoju rodinu, ale ten problém s alkoholom stále ostal. Len čakáš, že to raz skončí, lebo nechceš, aby dotyčný niečo vyviedol a ešte tebe dlhy narobil. @neznama11029319 ak by sa ti naskytla čo len najmenšia šanca odísť, urob to. Aj keď viem, že je to ťažké. My sme takú šancu nemali, bolo treba len pretrpieť, ale ťaží ma to dodnes.

0kristina0
23. sep 2021

@maslaba presne tak, neviem si predstavit, ze by som bola taka sprosta a dobrovolne podporovala muza k pitiu. Ty sa mozes podakovat svojej mame ze ste v takom prostredi zili. Nic na svete by ma nedonutilo zostat s alkoholikom a toboz nie ked su tam este aj deti. Vzdy ma clovek na vyber.

neznama11029319
autor
23. sep 2021

@maslaba dakujem ano nemam kam ...skúsim volať pomoc pisat co mi zeny poradili a skúsime sa radiť a tak uz mam toho dost ...Napísal a som sms ze ho v tom uz nemienim podporovať a skúsime to pretrpiet nejak a ako píšete ano clovek da lebo aby bol kľud a plus čakám ze sa to zmeni ale ako píšem tyzden co tyzden sa to len horsi a vcera vo som videla bolo posledne ako sa pomicil a preto si idem pre rady a riešenia kvoli detom ale aj sebe ved som mlada 31 rocna zena stale si hovorím ze počkám ten rok a idem robit a odídem ale deti to musia vidiet prave placem a udietam si do hlavy co som komu urobila iba chcem kľud pokoj v rodine a nech si to pivko da ale on sa stal alkoholikom a nič zle som neurobila...asi som z neho ja urobila???

0kristina0
23. sep 2021

@neznama11029319 poradili ti tu najzakladnejsiu vec: ODCHOD, ty len same vyhovorky ako sa to neda. Nuz ked mas tri deti je to tazke ale na to si mala mysliet ked si si lihala s tym opilcom do postele. Ved uz aj tvoje deti volaju o pomoc, tak s tym nieco rob lebo budu poznacene do konca zivota.

neznama11029319
autor
23. sep 2021

@0kristina0 robím co mozem riešim to uz...

0kristina0
23. sep 2021

@neznama11029319 ja dufam, ze sa ti podari nieco vyriesit. Neviem odkial si, skus sa obratit na mesto ci by ti nepridelili socialny byt alebo by ta dali aspon do poradovnika. U nas v meste je organizacia, ktora pomaha tyranym zenam. Skus najst ci je nieco take aj v tvojom meste, mozno ti oni poradia lepsie ako tu na MK.

neznama11029319
autor
23. sep 2021

@0kristina0 prave som kontaktovala tie kmotricky čakám na odpoved a ked bude príležitosť idem preč uz mam toho plne zuby a deti tiez

stvura
Odpoveď bola odstránená
vandicka7
23. sep 2021

Nic take by som mu nekupila, keby som videla, ze je pod parou casto, tak by som mu dala ultimatum, to nie je normalne a takto sa fungovat neda a najma nie pred ocami deti, to co uz je.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cacianka
23. sep 2021

@neznama11029319 skús. Nech má iné starosti ako hľadať rum.
Kamoška spomínala že raz dávno dali pol fľašky šéfke, strašnej mrche. Neboli na to hrdé, ale už z nej neskutočne na zrútenie. Dali hneď ráno do kávy.
A ona krava sa im ešte aj priznala že cestou z roboty musela vystúpiť z busu a utekať do kríkov

neznama11029319
autor
24. sep 2021

@cacianka vcera som este ze za hlupu bola...som ho nepustila domov lebo samozrejme mladý pan bol u mamičky a ta ho lutovala aka som mrcha a nepustila domov ...

cacianka
24. sep 2021

@neznama11029319 áno si mrcha, tak jej miláčika slávnostné vráť aby nebol chudák týraný takou mrchou.
Ja už by som spravila teatro, ako keď sa zasnubuje a pri sobáši sľubuje, ale teraz opačne že ruším svoj sľub, a tak ako slávnostné venovali tebe, tak by som svokre vrátila ich syna. Že materinská láska je silná, ja som nebola dobrá manželka ale mrcha mrchavá a tak syna jej vraciam, aby mu fukala bobo a starala sa o neho lepšie ako ja. Veď mužík zostaň u mamičky, aj rumík ti kúpi, aj vodku aj pivko.
U nás je sucho, iba sirup malinový máme.
aspon ty a deti zostanete v byte a hentî nech si popíjajú mimo teba a detí.

Strana
z3