Muž je závislý od nakupovania
Ahojte, co mam robit s muzom. zacalo to v decembri, no muz nakupuje spolocenske hry. v decembri to bola hra za 20 eur, no v januar do teraz uz za to vsetko utratil vyse 700 eur. peniaze by sa nam zisli do domu. aj som sa s nim dohodla ze len jednu hru mesacne, ale zrazu je to aj 5-6 a posledna mesacna suma bola 300 eur nakoniec (za marec). ale ked ideme do obchodu tak len narieka ake drahe su potraviny,aj minule ked sme boli na vylete, ze nech si nezvykam, lebo na to nebudu peniaze stale.
A mimochodom, hranie hier je konicek s velmi dobrym pomerom cena/vykon. Ano, dat 40 E za hru vyzera byt na prvy pohlad vela, ale ked si to rozratate ze sa zahrate styria a opakovane, tak jedna hodina zabavy vas vyjde na par drobnych ( a cim castejsie hru zahrate, tak tym lacnejsie). Ked idete do kina, tak pre styroch tam nechate tiez minimalne tych 40 E a po dvoch hodinach je koniec.
Na hraní hier nie je nič zlého, no na čo je komu toľko hier. Nech vyplakáva nad tým koľko za ne dal a nie koľko sa platí za potraviny. No dala by som mu pekne krásne utrum. Už žiadna nová hra, nech sa hrá tie, čo máte doma
no neviem dievčatá, ale niektorým vám tu totálne uniká pointa diskusie a problému...
No muž je očividne menší zberač , môže mať pocit nejakého nedostatku, možno z detstva.. alebo túži vždy po niečom novom... tráviť čas s kamarátmi pri hrách zase neje zle , len keď trpí rozpočet musí sa krotiť,, vystavte tie hry ,aby boli na očiach, aby videl že už ich má dosť a nech sa stopne na nejakú dobu
@tiezjedna vôbec nie. Len niektoré potrebovali uviesť na správnu mieru, ze ten chlap nie je prerastené decko s infantilnou zabavkou, ale ze toto je regulerny konicek. To, ze za to utraca neunosnu mieru a rodina tym trati je vec druhá. A to tu nik neobhajuje. Koníček nesmie ísť na úkor rodinneho rozpoctu. Ale chytat sa za hlavu, aké drahé hry(pozrite sa koľko materialu v nich je), pritom si skuste preratat taku cyklistiku, rybarcenie, a podobne, ake investicie idu tam. A teda k tym hram, tie vedia byt naozaj narocne a sofistikované a v mnohych úplne staci, ze ich hra jeden hrac, vôbec k tomu nikoho nepotrebuješ (podobne ako ku knihe, malovaniu a pod.) a strategické planovanie v tych hrách je často na úrovni šachu, takze vysmievať sa tu z tohto konicka naozaj nie je namieste. Len teda treba riešiť to, ze muz nakupuje nekontrolovane a narusa rodinny rozpočet a to naozaj nie je v poriadku.
Mne napadlo, ako niektoré mamičky utrácajú manželove výplaty eur na štýlové oblečenie pre svoje deti s argumentom veď im to treba a nemusia mať ani traumu z detstva 🙂)
Sú aj maniaci na hry, ja kupujem na Vianoce tu www.ihrysko.sk, celkom dobrý výber, tie dospelácke hry sú fakt drahé, ale kúpim vždy jednu na Vianoce, majú aj herňu kde sa vie zoznámiť a hrať s maniakmi hry a nemusí ich kupovať, ale u neho ide zrejme o pocit, že ich vlastní, nechce si ich požičiavať (to sa kedysi dalo v Albi teraz už neviem či sa dá) na týždeň za poplatok a vrátiť, to by som akceptovala, toto čo píšeš nie..
@tiezjedna jasne, mas pravdu, ze sa treba prioritne zamerať na to, že toto uz je skôr nutkave správanie, nez aby zme debatovali o vyzname daneho koníčka. Ale chápem aj, prečo bolo treba uviesť informácie o hrách na pravú mieru, aby to tu nesklzavalo smerom, ze je nebodaj nejaky pripeceny v tom smere, ze sa hra spoločenské hry. Nie, koníček je v poriadku, správanie okolo neho a utracanie vobec nie a treba to zodpovedne riešiť.
@jaskolka joj,tak hier je na svete na tisice😀
@popoluskaxy prepac,absolutne mimo prispevok.v zime citame mnozstvo knih,pozerame kvalitne filmy,braky v telke vobec.v lete sport,zahrada 40 arov🤣a ano,hrame vo velkom spolocenske hry aj
@popoluskaxy zrejme si nehrala dobrú dospelacku spoločenskú hru ;) a meno, mesto, zviera, vec to nie je...tým neobhajujem autorkinho muža, to je iná situácia, ona má potrebu kupovať, hoci možno niektoré ani nerozbali a dá do police...
@marcellka32 co by mnohe dali za to keby mal ich chlap doma v polici Zemeplochu este vo folii.
@popoluskaxy ty nemas predstavu co su to spolocenske hry z toho tvojho prispevku.....
spolocenske hry nie su domino, mikado a dostihy .....
predstav si nie je to zabavka len pre deti, ani teens..... aj pre dospelakov......
niekto cita knihy, iny riesi strategiu v spolocenskej hre..... je to presne to iste.....
nebudem pozerat nejake blbe reality show, trapne serialy na joj ci markize ale radsej si zahrame dobru spolocensky hru...... ale to ty podla prispevku nikdy nepochopis .....
plati.... zi a nechaj zit
@zuzinabila ale mimochodom autorka sama spomína Dračik, že tam muž nakupuje čiže myslím, že tam nejde o "hry pre dospelých" v takomzmysle. Čiže neviem prečo si na moje slovo Dračik reagovala smajlíkom.
@masinka 😀😀😀
My sme mesiac max dva dozadu kupovali stolovku za 60... Chceme si dokúpiť ďalšiu za 130 cca na vianoce najneskôr... Potom k nej rozšírenie za cca 40... A teraz vychádza nové pokračovanie a do tých dvoch rokov ju chceme kúpiť a tiež počítam tak okolo 150 neviem teraz cenu ale tak nejak sa to bude určite pohybovať... ALE... Veľké ALE... Túto jednu čo máme je na viac ako dva tri mesiace + ju budeme hrať opäť inak čiže ešte raz taký čas a iné scenáre ktoré ponúka... Ďalšiu čo na Vianoce chceme zaobstarať budeme hrať rok určite... Plus rozšírenie... Plus tá čo teraz vychádza tiež bude na ešte dlhšie hranie... Takže áno viem si predstaviť kúpiť drahú stolovku ale neviem si predstaviť kupovať ich mesačne niekoľko... Nechápem kedy to chcete hrať a ako často aby ste to vôbec dohrali... My máme jednu a neskutočne nás baví aj dnes sme zahrali kým sme mali čas a dieťa v škôlke... Alebo večer si zahráme keď dieťa spí... Ale pri takom počte stoloviek by ste museli hrať non-stop... A to si u dvoch dospelých ľudí neviem predstaviť... Takéto míňanie peňazí ide do rozpočtu... My vieme že budeme kupovať tak odložíme bokom a naplánujeme veď to nie je malý peniaz v dnešnej dobe... Hry áno, je to prospešné po viacerých stránkach ale treba si ujasniť medze... Lebo toto tempo vám pekne vyprázdni kasu...
Musi mat novu hru? Co tak napr. kupit cez inzerat? Aj tam su v dobrom stave a vyjdu lacnejsie nez z obchodu.
@tykat jemine!!!!!!!!!! ze predaj mu ich,.... zena, nevies co touto radou cinis!!!! 😀
@masinka 😀 😀 😀 fakt si zabila. A ja ked si spomeniem ze som ju videla v Tescu za 1100 skk, a nekupila.... porazit ma ide 😀
jaaaj zeny,... toto ma pobavilo, cela tato tema,.
@90909 super zhrnutie, nenapisala by som to lepsie. Len mne nepride ze tie peniaze im narusaju rodinny rozpocet - mne len pride ze autorka vidi tu sumu a ze co by za to mohlo byt (to co chce ona - a ona uprednostnuje veci do domu). Ale z jej popisu mi neprislo ze by to boli veci vyslovene nutne k existencii, cize ja to minanie chapem presne ako si napisala - konicek.
autorka --- kupujem knihy pre to, aby som ich mala. Nie vsetky naucne knihy ktore mam som citala, niektore naozaj mam iba kvoli tomu aby mi nechybali v edicii...
k hram -- 700 eur od januara je cca 200 eur mesacne -- ano, je to dost. ALE - ked som sa pozrela na moju nakupnu historiu, najviac som vzdy minula prave vo februari / marci. Ak Tvoj chlap nakupuje v Draciku, mal by dospiet a presunut sa na www.ihrysko.sk - apropo, teraz su tam macky vo vreci - cize za cenu co zaplatis dostanes hry v dvojnasobnej hodnote - akurat tie ti vyberu oni 🙂 je to super na rozsirenie zbierky, dostanes sa aj k hram ktore by Ta inak ani nenapadlo vyskusat....
Akoze ja nie som moc zavislak na hrach, popravde, nie je moc cas... Mame ich iba okolo 120 vratane rozsireni... Je hra, ktoru mam trikrat, a ano, niektore sme este ani nehrali... ale kym nemam existencnu potrebu .- nevidim dovod na rozpredavanie zbierky.
Asi pre pochopenie Tvojho muza by som rada vedela ze ktore hry si nakupil - lebo hier za 40 eur moc nie je, skor 60... Ale teda je to individualne, podla toho co ho bavi a k comu ma vztah.
aby sme sa chapali .- nie je spravne ak ohrozuje rodinny rozpocet. Ale to sa jedna o vsetko, nie len o knihy ci spolocenske hry - ked na to nemam, tak to nekupujem. U vas mi to pride ze ty tieto vydavky nechapes a neakceptujes... Proste si stanovte rocny rozpocet na konicky - a vybavene. Len teda chapem, ze teraz su tie jeho vydavky na hry vyssie, je to proste zaciatok, kazdy jeden to tak ma - mal. A potom uz aj sam pride na to, ze nie je cas a nie je priestor 🙂 Najde si ktore mu vyhovuju, ku ktorym bude mat citovy vztah.... a ine pusti do obehu uz aj sam, uvidis.
Myslim ze autorka uvidla malo informacii. Samozrejme ak sa s dvomi detmi tlacia v prenajatom jednoizbaku, ona je na RD a on maka niekde za minimalku, tak je 300 E vynalozenych na akykolvek konicek v jednom mesiaci dost pruser. Ale z tych jej par riadkov diagnostikovat chlapovi hned OCD alebo z neho spravit zberaca len za to, ze si kupil par knih alebo hier, pripadne stiahol nejake sportove zapasy.... Ja tiez nechapem naco niekto ma plnu policku sminiek, alebo chodi kazdy mesiac na nechty, pripadne naco su niekomu viac ako dve kabelky, kociky, nosice, sijacie stroje... ale nehladam za tym hned nejaku diagnozu.
@kaktusik007 tiez mi napadli tie macky vo vreci, ale vravela som si ze nebudem tu za pokusitelku 😝
Tak to mate fakt dost ..moj muz si tiez frci na spolocenskych hrach , ale teda ON sa ich s detmi hrava po vikendoch ...ja malokedy sa pridam ( vtedy upracem ,varim alebo sa idem prejst so psom 😁) ale viem ,ze kupuje vzdy vo vypredaji ,alebo ak chce pocka ,kym ju hodia do vypredaja ...malokedy kupi za plnu sumu ...
Ja som nedávno mal takú fázu, že som minul 4000 na staré retro počítače. To už si chlap ani nemôže splniť detské sny? 🙂
@masinka tak penazi mame, ze to momentalne nenarusa rozpocet, ale rpedsa len za tie peniaze by sme mohli ist niekde na vylet. teraz sme boli na vikendovom pobyte, minuli sme 250 (mimo stravy, tu neratam) a uz mu to bolo vela, ze to si nemam zvykat, ze na to nebudu financie casom. ale aj ja si osobne myslim ze tam nieco bude, to keby vidis ked vyhra nejaky slovak tak hned na druhy den bezi do novin a kupi troje novin (pravda, sme a sport)lebo vsad eje inak popisane, a potom to lezi v skrini. uz ma toho celkom dost, ale nikdy to neprecital ani. a ak nahodou zabudne kupit, je schopny po to ist, startovat auto a utekat do tesca aj ked uz je doma (byvame 20km od mesta). ptom si tie zapasy nahrava, zabera mu to dost miesta na pc. knih ma tiez kopu, neratala som to, ale mame styri plne kniznice, ak aj nieco z kniznice pozicia tak si to okopiruje a vytlaci, lebo vsak to musi mat. a teraz hry, nejake mame a teraz zacal dokupovat.
@masinka to o tom vie, nakupuje aj na ihrisku. dracik som spomenula preto, ze tam sa v poslednej fdobe zastavi cestou z roboty a pride s nejakou hrou. a aj tam su hty pre dospelych
@tululu toto som mu navrhla. on aj suhlasi a porusi to
To je baženie, baží po tom a ked na to má, tak to máš doma.
Nedáš nejakú foto, koľko toho na zhromaždil?
Ci to je nejaká hordicka, ako ta žena, co ma u svokrovcov 100 Via🎄darcekov.😀
Tiež som si toto odzila. Výplata 8000sk a kazdy mesiac orig. CD za 500sk.Ini napalovali, pan musel mať originál. Raz dotiahol hudbu z Trainspottingu kvôli jednej pesničke ktorú zbožňujeme obidvaja. Zrovna ta tam nebola💥🙆👿odvtedy už žiadne CD nekúpil. Občas kúpi starú platnú a kúpil retro gramec▪️

Ludia hrali od pradavna rozne formy stolovych hier,podla mna je to fajn zaluba a nevidim na to nic chore,pokial to nehranico zo zavislostou,co je u vas tenka hranica.Normalne si musi nastavit budget na mesiac,ktory moze minut na hry a viac ani o chlp,ak nejaku chce a je prilis draha,nech si 2-3 mesiace pocka,ved to ucime aj nase deti,ze nemozu a ani nemusia mat vsetko hned.