icon

Muž je závislý od nakupovania

17. apr 2023

Ahojte, co mam robit s muzom. zacalo to v decembri, no muz nakupuje spolocenske hry. v decembri to bola hra za 20 eur, no v januar do teraz uz za to vsetko utratil vyse 700 eur. peniaze by sa nam zisli do domu. aj som sa s nim dohodla ze len jednu hru mesacne, ale zrazu je to aj 5-6 a posledna mesacna suma bola 300 eur nakoniec (za marec). ale ked ideme do obchodu tak len narieka ake drahe su potraviny,aj minule ked sme boli na vylete, ze nech si nezvykam, lebo na to nebudu peniaze stale.

autor
18. apr 2023

@ahhola zatial toho neni vela, pockaj pohladam foto co pridaval ked kupoval tu macku vo vreci. vraj nejakych 57ks

luckasvec
18. apr 2023

No my máme hry za tisíce doma ale je to naša vášeň oboch 🤷‍♀️... Ihrysko nás musí milovať 😅

autor
18. apr 2023

@luckasvec kolko toho mate ? ks ? muzovi povedali ze na zaciatocnika pekne, ze taka mala mila zbierka.

kaktusik007
18. apr 2023

pozri, neber to tragicky... 57 hier nie je vobec vela - mam dvojnasobok a kusok ;) tie zaciatky proste ides viac, to este nevies ktora hra ti uuuplne sadne.. po prvej stovke sa to skludni a okolo 150-200 uz bude selektovat co kupi, pripadne co pusti dalej aby si kupil cosi lepsie ;)

luckasvec
18. apr 2023

Vyše 500 ale to sú aj rozšírenia... Ale Teda zbierka za 15 rokov.... A moje najobľúbenejšie legendary marvel, mars, na krídlech, a ineeeee kopec... Ake máte vy?

autor
18. apr 2023

@luckasvec no ty kokso, to kde vsetko mate ? a muz ma najradsej katan asi, ale casto hravame jizdenky teraz co kupil.
@kaktusik007 ako ono neber tragicky to mnozstvo, skor to kolko nakupuje mesacne. 50 /60 eur mesacne by som zvladla, to mu vyjde jedna hra problizne

kaktusik007
18. apr 2023

@luckasvec u nas marvel champions, splendor marvel, na kridlech, azul, sagrada, divukraj, rummikub, hogwarts battle.... vsetko samozrejme s rozsireniami, azul vo viacerych verziach.... ale teda na teba sa nechytam 🤣

luckasvec
18. apr 2023

Kalax 😅

kaktusik007
18. apr 2023

katan je ta hra za 120 eur ;) tu som silno zvazovala, ale zamietla - nemam dospeleho partaka a decka tento typ hier nebavi..

autorka --- uprimne.... pri nakupe jedna hra za mesiac by som moje hry kupovala desat rokov. Neohrozuje rodinny rozpocet. Este v podstate hlada, co vyhovuje... Vela z tych hier ocenia neskor vase deti. Ak kupuje slovenske / ceske verzie --- je pravdepodobne, ze dotlac tych hier uz nikdy nebude.... Ako spominam vyssie, decka totalne ficia na marvel champions --- v sucte je iba v tejto hre u nas nieco cez 300 eur... Na kridlech - 150 eur, Divukraj - cca 280 eur. Proste v suctoch je to obrovska palka a preto to radsej ani netreba pocitat!!!! ;)

a to este pockaj ked pride na to ze potrebuje na tie karty z hier obaly.... ;)

kaktusik007
18. apr 2023

@luckasvec 🤣🤣🤣🤣🤣 toto nehrac nepochopi

masinka
18. apr 2023

autorka - No tak hlavne ze vam to domaci rozpocet prilis nenaburava, detom sa venuje, hry s nimi hra 😀 Ako pisali baby, 57 hier nie je ziadna katastrofa, ten osial sa casom (mozno) spomali. Moj manzel ma tiez rad knihy aj hry, mame z oboch slusnu zbierku. Ale ako vravia bratia Cesi - kto si hraje, nezlobi. Tak nech sa hrajka, lepsie ako keby mal gamblovat alebo baby nahanat.

shee11
19. apr 2023

A tiež máš vyriešené čo kupovať na narodky / meniny 🙂

luckasvec
19. apr 2023

@kaktusik007 ježiš obaly ani nehovor 😅😅😅😅😅

tilda23
19. apr 2023

pod tym nakupovanim som si predstavila vselico ale ze by niekto takto nakupoval spolocenske hry, to ny ma ako len tak nenapadlo

saxana000
19. apr 2023

Tak mu to jednoducho stopni.ked chce novu hru nech nejaku staru preda...ak nepochopi vyplieskaj ho s tym clovece dobre po hlave..

novakkata
19. apr 2023

Ahoj!Aj my máme množstvo spoločenských hier pre dospelých a áno sú drahé ale naša zbierka vzniká roky cca už 15 rokov, za rok kúpime asi 3-4 hry, ktoré aj hráme ale ako sa nám narodili deti, tak súčasnosti sme prešli na boardgamearena.com, spoločenské hry sa hrajú online s ľuďmi z celého sveta, treba sa registrovať a môže si tvoj muž zahrať akúkoľvek hru s kýmkoľvek. Je to zadarmo, len sa treba registrovať, alebo cez Facebook konto
Ak si predplatíte na rok cca 40€, si môže vytvoriť vlastný stôl atď. Vyzerajú hry ako naozajstné stolové hry, vyskúšajte. Ja hrám skoro každý večer, keď deti zaspia napríklad 7 divov sveta, Azul... keď si chce kúpiť nejakú hru, môže si tu vyskúšať, či sa mu páči, možno upustí od kúpy...Dávam link na tú stránku www.boardgamearena.com

luckasvec
19. apr 2023

@popoluskaxy no tak ty poznáš asi len pexeso 🤣🤣🤣... Niektoré hry su mega ťažké na logiku a určite nie pre malé deti

luckasvec
19. apr 2023

@saxana000 kriste ze človeče 🤣🤣🤣🤣, milujem keď niekto píše o niečom o com nemá ani paru 🤣

sara005
19. apr 2023

Ale uz je tato tema na hlavnej strane aj s krasnym ilustracnym obrazkom Monopoly 😂😂😂

sara005
19. apr 2023

@luckasvec povedzme si, ze vacsina spolocenskych hier nie je pre male deti 😁

luckasvec
19. apr 2023

@sara005 tiež som sa smiala ze teda lepšieho zástupcu asi nepoznali 🤣🤣🤣🤣

masinka
19. apr 2023

tak ale s tym Monopoly aspon pasuju k nazvu temy 😂

kaktusik007
19. apr 2023

@sara005 jemine... ze monopoly... to zas tam dal jeden co o spolocenskych hrach nema ani paru

marteenka
19. apr 2023

Ja ho chapem. Ja tiež milujem spoločenské hry. A mám 34. Mám chalanov 5 a 8 hráme hlavne s nimi. Často chodíme ku rodine, mám synovcov a netere 13-16 rokov, nosíme k ním a hráme sa s nimi (namiesto toho aby cumeli do telefónov).

U nás sa hry kupujú na sviatky/Vianoce. Vždy nakúpim, skreckujem a chalani dostanú knihu/spoloženými hru a ak je niečo čo si veľmi želajú tak aj to.

Existujú 1000ky spoločenských hier. Hry pozitívne ovplyvňujú logické/strategické myslenie, učenie sa zvládať prehry atd.

Ale tak odtiaľ potiaľ. Každá rodina má obmedzený budget a s tým musí vedieť rozumne pracovať.

michaela636
19. apr 2023

Nutkave nakupovanie je psychiatrická diagnóza.Skuste navrhnúť terapeuta pre riesenie situácie

basska_b
19. apr 2023

Necitala som vsetko, ale moj muz takto nakupoval knihy. Stovky eur na knihy. Ale preslo ho to po case... Nastastie nema rad knihy z antikvariatu a beletriu, inak by sme sa doma nepohli 😃 beriem to tak, ze ked na to zarobi... lepsie ako cigarety kupovat

prskavka11
19. apr 2023

@masinka jednoznacne psycholog/psychiater najskor sa porad ty, potom po usmerneni ako prehovorit s muzim, prajem vela sil

lucik194
19. apr 2023

no my mame okolo 30 (plus rozsirenia), ale to je aj s kartovkami

v BA je to jednoduchsie, vela hier poziciavame od kamarátov a hlavne z kniznice 😉

plus vzdy jednu na mesiac zoberieme z albi pozicovne ked je, potom vratime......

zuzikak
19. apr 2023

netreba ziadneho psychologa. Ano muzovi sa zapacilo mat nejaku zbierku s vidinou, ze je to investicia do buducnosti (ze deti sa budu hrat). Ano, hry su velmi lakave a je pravda, ze lacna sranda to nie je. No tu pomoze len normalny spolocny rozhovor. Treba mu povedat, ze ked ste sa dohodli, ze 1 mesacne tak sa to ma dodrzat. Ak su potraviny drahsie a teda vsetko je drahsie tak sa skuste dohodnut ze kazdy druhy mesiac. No teraz v poslednej dobe kolko ich kupil ? 5 ? tak 10 mesiacov nic - ved si nadrobil tou kupou predsa. Sam vravi, ze vsetko ide hore a ty si nemas zvykat utracat. Ale ved aj on utraca....Len si s nim sadni a vydiskutujte si to, ze ano, aj ty sa rada hras s tymi hrami a chapes preco ho lakaju no s niektorymi teraz zial koli peniazom bude musiet pockat. Priority su potraviny, deti a dom. Ma teraz novych vela, tak s nimi nejaky cas bude musiet vydrzat bez novej. Len diskusia a nic viac.

masinka
19. apr 2023

@prskavka11 dakujem za radu, ale ja nie som autorka prispevku