Muž je závislý od nakupovania
Ahojte, co mam robit s muzom. zacalo to v decembri, no muz nakupuje spolocenske hry. v decembri to bola hra za 20 eur, no v januar do teraz uz za to vsetko utratil vyse 700 eur. peniaze by sa nam zisli do domu. aj som sa s nim dohodla ze len jednu hru mesacne, ale zrazu je to aj 5-6 a posledna mesacna suma bola 300 eur nakoniec (za marec). ale ked ideme do obchodu tak len narieka ake drahe su potraviny,aj minule ked sme boli na vylete, ze nech si nezvykam, lebo na to nebudu peniaze stale.
Treba sa o tom pozhovarat otvorene, povedat si, ze to je problem a proste teda nejako obmedzit mu financie, ked zacina taketo veci robit, nie je to dobre a teda podla toho co pises sa da ocakavat, ze sa to bude este stupnovat.
@shee11 tam ide hlavne o to, že peniaze potrebujú inde a DOHODLI SA, že koľko je ešte OK ak minie.
On túto dohodu nedodržal, ale nad potravinami v obchode ochká aké drahé a po jednom výlete jej povie nech si nezvyká lebo drahota.
Ja by som mu najbližšie na večeru či raňajky, obed s kludom Angličana povedala, že súhlasím potraviny sú drahé a keďže on svoj rozpočet už dávno minul, nech si teda ide zahrať kým sa my najeme.
Milá autorka na dovolenke si sa mala hneď ozvať, že jasné a vieš čo, aby si si ty mohol ďalej kupovať hry nad limit, ktorý sme dohodli aj frajera si nájdem nech ma berie na výlety on, to by bola ešte len úspora! A keby mal chatu, aj deti budem brať so sebou. Čo povieš?
V Žiline požičiavajú niektoré aj domov ale je tam lehota kratšia ako na knihy my nezvykneme požičiavať odtial keďže bývame ďaleko chodíme len raz za čas... tak neviem ktoré ...v kysuckom novom meste požičiavajú domov aj lehoty si dobre...ako má knihy tiež majú dosť hier... A v Čadci požičiavajú len brainboxi...
Aj môj muž nakupuje hry, aj Pc, aj spoločenské, dokonca 2 má také aj s dostupnými rozšíreniami, už do toho vrazil tisíce, ale v priebehu rokov a vždy sa opýta, či môže a ja mu poviem, pokiaľ na to má, nech kúpi, keď nebudú peniaze na to, tak nekúpi, to si hádam aj sám uvedomuje, ale ty sa musíš s mužom dohodnúť, že nie je všetkým dňom koniec a nemusí ich nakúpiť všetky za mesiac 😜
PS: naozaj tie potraviny po inflácii sú 2x také drahé, nie ako všade tvrdia, že max 25%, všetko čo pozerám a nakupujem je 70 až 100% drahšie ako pred rokom
Stále hráte hry? Ako ste dopadli?

@shee11 ked sme dokoncovali dom a potrebovali sme este kopu veci urcite som detom nekupovala 30 topanok 10 bund ani hracky mesacne za 200eur.