Muž kúpil nové auto bez konzultácie manželky: Ako by ste reagovali?
ahojte,
chcela by som vediet vase nazory...manzelovi uz dlhsie vrtalo v hlave ze by ze by chcel kupit nove auto. isiel na dlhsie s deckami k mame na prazdniny a hadajte co. zrazu mi vola ze niekto znamy predava skvele auto a rozmysla ze ho kupi. vravim mu ze nech nevymysla sak mame a na behanie po meste to staci. myslela som ze ho to prejde, ale nie. zrazu za par dni mi vola ze kupil to auto, a to nase co mame necha svojej materi lebo ze to jej je v zlom stave...ja som myslela ze sa mi sniva, ale nie..uz je to iste a auto kupene. pytm sa ho s kym sa radil, ze ide kupit auto a on ze sak s kym sa ma radit sak to nebudem platit ja ale on...ja nasrata po 1. neziadala som ho o nove auto ani som nechcela, po 2. ani sa so mnou o tom nebavil ci suhlasim s novym auto a po 3. ci suhlasim aby sme darovali jeho materi auto...a vravim mu ze sak som ti do nasho auta tiez prispela tak sa tvaril akoby som mu nedala...ako ja tomu vobec nerozumiem. ako by ste reagovali? a este na to sa ho pytam ze ako by reagoval keby som si teraz zmyslela ze idem si kupit novy byt a ten nas necham mojej mame a on ze ked na to mam nech si kupim ako ja nechapem, ved ked su dvaja manzelia nemaju o tom tozhodovat spoloce? ci ja som trafena?
@kandelabra on ho dal pisat na seba ale prispela som mu na to a on teraz ide ukazat ze to robi koli mne aj ked som ho neprosila ale on je taky uzasny manzel
Nechápem,čo tu omielas stále ten byt,ved ten je x krát drahší ako auto.
@janinah my sme spolu auto nekupovali on si kupil sam a este si na to berie uver/lising bez mojho suhlasu mna sa nepytal vobec na nazor
@janinah On ide darovať auto ktoré kúpila aj ona...to nie je v žiadnom prípade ok.
Autorka. Ja mám rada fakty. Napíš aké auto dal svojej "materi"? Rok výroby, počet km značka a model? A to "nové" je čo? Rok výroby, model a koľko zaň dal?
Prepac asi som sa zle vyjadrila, ale pytala som sa hlavne, ci na tom aute bude jazdil len on, alebo aj ty. Lebo ak mas jazdit na niecom, co si si nevybrala, tak to je dost odveci, ze nerespektoval aj tvoj nazor.
A dalsia vec je ten uver kvoli tomu, ze stare nepreda, vsak to je ako keby si bral uver pre svoju mamu. Otazkou je, ci to jeho mama ako pomoc potrebuje alebo nie. Ak nie, tak zasa, rozhodol sa sam a bez teba o spolocnej veci...
@janinah to je jedno je to tiez urcita investicia na ktorej by sa manzelia mali dohodnut nie? a nie ze ja sa dohodnem s barskym z rodiny....nezije s materou ale s manzelkou
Autorka. Čo ťa primárne serie najviac? Že ho dal mame,že? Veď to správne pomenuj.
Tak ak by muž predal svoj byt, do ktorého som mu (predpokladám, že z menšej časti) prispela, ten by dal mame a nám ako rodine kúpil byt väčší a lepší, ktorý by bol teda náš spoločný, nemala by som s tým problém. Ale zase je rozdiel byt a auto. A v tom novom aute sa predpokladám budeš voziť aj Ty s deťmi, takže by som to nebrala tak tragicky...
@kandelabra hej mam jazdit na to aj ja ale vravela som mu ak by som chcela auto tak si chcem vybrat podla seba
@koniarova to ze ma nerespektuje a ze sa so mnou neradi ako s manzelkou ale radsej s materou a keby som mu neprispela nech si robi co chce ja predsa nesom charita
Nie si trafená, a áno nastalo by ma to tiež.... pretože nielen príjmy ale aj dlžoby sú v manželstve spolocne.
Ale osobne si myslím že auto je najmenší problém. Vy máte vážnejší problém v manželstve...
Takže si to pomenovala. O auto ani tak nejde. Môj osobný názor,že keď si sa o tomto s ním už skúšala baviť xy krát a nepochopil, tak už nepochopí. Buď to budeš trpieť ďalej, alebo ....
@koniarova s nim sa bavit neda, on podla mna komunikovat nevie
Tak čo chceš riešiť, keď sa s ním nedá komunikovať? Môžeš si akurát tak ponadávať a to je všetko.
z toho, čo píšeš (a hlavne ako to píšeš) mi pripadá, že ty ani tak nechceš, aby ste rozhodovali spoločne, ty chceš, aby poslúchol tvoj názor. Ty si ho o nové auto nežiadala, ty si nesúhlasila, ty, ty, ty... a on nie je o nič lepší, rozhodol sa, tak kúpil... Ale toto je len čerešnička na torte, vyriešte si základné vzťahové problémy, ktorých očividne máte požehnane a možno sa budete vedieť obidvaja tešiť z nového auta (ale asi skôr nie, lebo tebe bude furt klať oči to staré, čo nechal svojej "materi")
To ze by si kupil nove auto, napriek tomu, ze podla mna nam netreba by ma nestvalo, my tiez fungujeme na oddelenych financiach. Aj tak ho budeme pouzivat spolu, ze ano. Uver je druha vec, to by sa mi tiez nepacilo, lebo nevidim zmysel brat uver na nove auto, ked stare je funkcne.
Mna by teda nestvalo ani ked by mi povedal, ze stare da svoje mame, hoc sme ho kupovali spolu, lebo mame so svokrou velmi dobry vztah 🙂 ale teda vo vasom pripade toto prediskutovat mohol a nemal to rozhodovat sam.
A teda fuha ten tvoj prispevok a komentare, ja by som asi nemohla zit s clovekom, ktory by moju mamu volal mater 🤷♀️
Mne by to vadilo. Radime sa o vsetkych investiciach aj 500eurovych a este ked si na to ma vziat uver tak to uz uplne. sme spolocna jednotka.. nic samostatne. V konecnom dosledku aj zakon o manzelstve o tom hovori. Ziadne ine dohody neexistuju iba sudom rozdelene bsm alebo proste je vsetko spolocne. Bez ohladu na to kto kolko zaraba alebo kolko ma uctov..
Myslim,ze to co spravil je neakceptovatelne.Kupil si auto -bez tvojho suhlasu,na uver-bez tvojho suhlasu,stare chce dat mame-tvoj majetok bez tvojho suhlasu.On je v manzelstve o kazdej takejto investicii mate rozhodovat spolu lebo majetky aj dlhy su vase spolocne.Nemoze svojvolne darovat vas spolocny majetok niekomu tretiemu,ako halo!U mna by takato solo hra nepresla.Akakolvek takato transakcia ma dopad na financie a standard celej rodiny.Je to neakceptovatelne.
@danica2711 presne, uplne vystihnute. A ešte aj ohľadom auta pisala autorka, citujem "ak by som chcela auto tak si chcem vybrat podla seba". ...
Autorka ste individuálne bytosti.. nechápem prečo by sa musel o všetkom radiť so zenou. Tiež sa radim o mojich peniazoch s rodičmi, lebo majú viac skusenosti. A úver ak by si vzal samostatne tak to tiež v tom nevidím problém. Ale hnevalo by ma ak by mi to neustále pripominal napr. teraz musíme šetriť lebo som pre nás kúpil auto, teraz kupuješ nákup ty lebo ja som kúpil auto, teraz platíš deťom krúžok ty lebo ja som kúpil pre nás auto. Toto by ma naštvalo.
U nas mame každý svoje auto, ktorý si každý zaplatil a žiadny problém nie je. Ja som rozhodla aké auto kupujem ja a on rozhodol aké auto kupuje on .
@autor Uprimne sa cudujem drviveh vacsine prvych komentarov, kde ich najvacsi problem bolo slovo mater… Jasne, ze ste sa mali o tom poradit. Ak mate bezpodielove ako manzelia, tak tam nie je jeho a tvoje ale vase. Auto nie je hriankovac, kde by si to predpokladam vobec neriesila. Mne by to vadilo…
Na uzavretie úveru jedným z manželov, nie je potrebný súhlas druhého manžela. Každý z manželov sa môže zaväzovať samostatne, pričom sám zodpovedá za splácanie
Tak by ma porazilo mat takéhoto muža,ze si nemôžem kúpiť vlastne auto bez jeho súhlasu a za svoje peniaze. Ale každý to ma nastavene asi inac. Ale jasne, ak autorka prispela na prvé auto, tak v žiadnom prípade nemal auto darovať a evidentne sa rozhodnúť bez nej.
Kup si motorku, za svoje peniaze a rob si vylety pokial je on u "materi"

Nám tak pribudol traktorik za 5 tisíc,ani som nemukla,zarobil,nech si kúpi.Ked sme kupovali nové auto vyberať sme boli spolu a jazdím na ňom ja,on na tom staršom.Tvoj muž mal snahu sa o tom radiť,ty si nesúhlasila,tak si urobil podľa seba.Ako sa dá dohodnúť,ak jeden hovorí áno a druhy nie a nik bechce ustupit.? A chcela by som vychovať syna tak ako bol vychovaný tvoj muž...ze myslí na bezpečnosť svojej rodiny a dokonca aj svojej mamy.Autorka,peniaze nie sú všetko,raz na to prídeš aj sama...možno.