Muž má peniaze, ja nič a čakám druhé dieťa
Muž ma všetky majetky napísané na seba byty, pozemky, domi auta. Keďže pracuje iba on ja sim na materskej . Niesme zobratý .
Ja som pracovala klasicky plat ženy admin. teda som si toho v živote nevedela vela kúpiť.
Čakáme druhé dieťa a jeho reakcia nebola pozitívna.
Bojim sa že ak raz s detmi zostanem sama budeme bez ničoho .
Rozmýšľam čo robiť ako sa zabezpečiť do budúcna .
Nie som zastanca pitvania minulosti. Skusme pozriet tvoje moznosti.
Aktualny stav:
Partner - dobra praca a prijem, majetky, 1 dieta, 2he na ceste, domaca Pani na upratovanie a varenie (ty)
Partnerka - materska, ziadny majetok, 1 dieta, 2he na ceste, starostlivost o partnera
Buduce moznosti za mna:
1. Zoberiete sa pred porodom = partner ma zaujem o Vas ako rodinu, financie budu od toho momentu spolocne - tvoja rola= tvorba domaceho zazemia
2. Nezoberiete sa vobec = partner nema zaujem o rodinu, teba on zivy/mozes byvat v jeho byt a na oplatku SA Ty staras o domacnost deti
3. Rozchod= tvoj prijem klesne na materska+vyzivne a uz pojdes Sama za seba: Materska 10K + vyzivne nech 20K/2 deti ....za podnajom das 15K, jedlo 10K a 5K na ostatne vydavky.
Rozdiel v bodoch 2 a 3, ty tak ci tak nemas nic, ale deti maju otca
@zoro9836 je snim 10rokov Takze nemozes tvrdit ze ju len zaujima ako by svadbou prisla k jeho majetku., vztahy maju naprd Asi aj jeho vinou nie ? A rozmysla co dalej Lebo mà snim 2deti a ked sa rozidu on ju moze kopnut do zadku s igelitkou v ruke a ona musi tym detom zabezpecit byvanie, ona sa len teraz prebrala zo zalubenosti a riesi svoje existencne problemy nie jeho majetok.
Typický modrý koník: "Chlap je hnusné bezcharakterné hovädo"! Pýtam sa prečo??? Druhé dieťa chceli, aj svadbu, dokonca majú termín, čiže ju aktívne plánujú. Neviem, čo mám rozumieť pod tým, že on druhé dieťa chcel, ale teraz, keď je ona tehotná, z toho nie je nadšený. Ale neviem, prečo by jej mal ísť prepisovať svoje majetky. Keby sem napísala žena, že žije s mužom, ktorý dokopy nič nemá, zarobí málo, ona zarobí veľa a svojou šikovnosťou nadobudla majetky a písala by, že on chce, aby mu prepísala niečo len tak, už vidím tie odpovede. Zase je tu dvojitý meter na ženy a mužov. 🙄
@h2 nadobudli to spolu 😉on to nemal pred zoznámením, ale počas ich vzťahu získavali splocne majetky ( to či boli alebo neboli manželia je z právneho hľadiska jasne). Ale aj tu sa ukazuje charakter mnohých ľudí a ich vnútorne hodnoty 😱 keď raz buduje neikto spolu niečo, tak je to spolocne 😉
@bluesmile175 fuha v kurniku? Tak ja neviem kde sa nachádzaš ty, ale ja nemám taký pocit (ale aký človek je, taký svet vidí ) ☀️
@babovka2321 no ale ty nechapes ze ked ho stretla uz mal nadobudnute?Ze je aj jeho manzelka po rozvode by aj tak nic nemala?Lebo co sa nadobudne pre manzelstvo je kazdeho osobna vec?Cize ten papier by jej aj tak bol nanic.Cize-papier v takychto pripadoch je ozaj len na nic.
@lasoli ja nechapem? Ty si precitaj diskusiu, napisala, ze vsetko nadobudol, ked UZ BOLI SPOLU.
@babovka2321 Boli spolu a boli manželia je rozdiel. Nadobudnúť niečo počas "chodenia spolu" ti nedáva právny nárok na nič.
@h2 to ja netvrdim. Ja som vravela, ze nerodim deti priatelovi. Tuto kometujuca tvrdi, ze i tak by nic nemala. Ja hovorim, ze keby si ju bol zobral na zaciatku, tak veru mala.
@babovka2321 Nečítala som celú diskusiu, reagovala som na tvoj príspevok z 16:45.
@h2 no vytrhla si ho z kontextu. Autorka nema narok na nic a je to jej chyba.
@h2 nedávaj príklady - vychádzame z toho čo uvádza autorka, pracovala,potom prišlo dieťa, takzenostala doma, muž sa realizoval ďalej, jeho to nijak neobmedzilo a budoval si kariéru, prišlo druhé dieťa, robili ho obaja a azs žena ostáva doma a muž pokračuje, ak by budovala kariéru aj ona tak by deti asi doniesol bocian 🤔 muž sa tvári že všetko je jeho, pritom partnerka pomáha vytvárať spoločný domov, stará sa o dieta (čoskoro o deti ), zabezpečuje iné veci (neplatené). Ak je chlap taký hrdina môže sa starať teraz on o deti. Nie vždy sa dá všetko vyjadriť peniazmi
Apropo napr. Učitelia sa stále vzdelávajú, pracujú na sebe a nedosiahnu take platy ako top manažéri 😉
@majah212 No ale ja nevidím dôvod, prečo by jej on mal prepísať majetok. Veď nech spolu žijú, ako doteraz. Plánujú svadbu, čakajú druhé dieťa. Či má sa s ním teraz rozísť len preto, že on na ňu odmieta prepísať majetok? Keby ona teraz vyhrala v športke milión, má mu polovicu dať, lebo to nadobudla počas ich vzťahu?
@ooevelin on toto tvrdí a ty s nim čakáš druhé dieťa. Kde si mala rozum po celé tie roky? Prečo si sa nezabezpečila? Ty si financovala domácnosť deti a pánko skreckoval majetky. No žiaľ, bud sa hned začneš starať sama a seba alebo odídeš s jednou igelitkou.
Ako sa postarat vieš nej lepšie ty. Prinajmenšom prestaň financovať domácnosť len zo svojho. Nech každý mesiac položí primeranú čiastku na stôl. Nie primeranú tvojmu príspevku, ale primeranú jeho platu, počtu detí a nákladom na domácnosť.
@majah212 Ahá, čiže aj ja by som mala prepísať polovicu svojho domu svojmu mužovi? Som aj ja bezcharakterná, keď som to neurobila? Dom som kúpila počas nášho vzťahu za moje peniaze + predaj môjho bytu + hypotéka na moje meno, platená z môjho účtu a predčasne splatená z peňazí z dedičstva po mojom otcovi. Mám sa polovice toho len tak vzdať? Čo by si mi poradila, alebo si o mne pomyslela, keby som sem prišla plakať, že som mu tú polovicu prepísala a on ma teraz nechal a chce, aby som dom predala a vyplatila ho? Že som úplne blbá, však? 😉
@h2 ☀️Ty nie si predmetom tejto diskusie a nechápem prečo riešiš čo si ja budem myslieť o tebe 😉 keďže autorka neposkytla take detailne informácie ako ty, vychádzam len z toho čo uvádza ona. Ale keď už dávaš príklad síce sú to manželia ale nevadí -svokra dala svojmu manželovi polovicu rodičovského domu, len tak, nemusela 😉