icon

Muž ma sklamal

25. mar 2023

Màme dve deti do troch rokov. Čakala som, že toto budú najkrajšie roky nášho života a hlavne života detí. Denne však vyvoláva hádky, nadáva mi a o deti sa starám prevažne sama. Navyše trávi viac času s jeho rodičmi a súrodencami ako s nami. Tak veľmi som sa tešila ako si posledné bábo užijem a stále len plačem a na všetko som sama. Sklamal ma vo všetkých smeroch a nejak sa cez to ťažko prehrýzam čo som to vybrala za otca pre deti. Otca, ktorý keď sa má o ne postarať zahlási - ale veď si vravela že sú to tvoje deti…neviem ako to zvládnem sama s deťmi keď odídeme a nemá mi ani len kto deti vyzdvihnúť zo škôlky ani kto postrážiť či pomôcť keď budú choré.

autor
26. mar 2023

@ixayxa mal rok a pol keď som ho začala dávať na nočníček, a bol tam cca 4 do dňa. Teraz asi pol roka sa snažím aj každú hodinu, lebo on sa proste nepytá vôbec len na kako.

elisebah91
26. mar 2023

A vína má vždy dvoch vinníkov, možno je to 50/50, možno 30/70...ale vždy sa v tom vezu obaja, obaja majú svoj podiel...či si myslíš, že ty si muža nikdy nesklamala?..ja som si to myslela, aká som dokonalá...a vieš čo? Tak som ho robila a sklamala, že mi je ľúto teraz...ale o tom sa treba rozprávať...deti dať rodičom...hádam to zvládnu na 60 minút a vy dvaja zavrieť do auta, odstaviť o 100metrov inde a rozprávať sa ..lebo to pôjde do kytek...

autor
26. mar 2023

@elisebah91 ale syn má čochvíľa 3 roky 🤦‍♀️, to je proste moc aby nosil plienky. Beriem ako to je, ale už mu dávam jasne najavo, že sa to musî naučiť s ohľadom na individuálny vývin. Je pravda, že bol pomalší vo všetkom okrem reči.

Čo sa týka tv, je ako zhypnotizovaný a nie je ani schopný vnímať, že je na návšteve a doma ho neviem dať dokopy lebo mi behá skáče, vrieska taký je zbesnený z tv. Nie je to však len o telke, ale nechcem zabiehať, poviem len toľko že nemajú vzťah k deťom a otravuje ich.

autor
26. mar 2023

@elisebah91 starí rodičia nemajú záujem o deti a nikdy by nám ich obe neprizreli. Už pri prvom mali problém 1x na hodinu a pol a vyvolávali kde sme. Oni nemajú záujem vzťah podporiť, takže nehrozí. Ja im beriem ich “úžasného” synáčika. Asi tu je kameň úrazu vo väčšine našich problémoch.

timotej
26. mar 2023

Najdi si studentku ktora pomoze

timotej
26. mar 2023

Aha tak tam je problemov viac.

elisebah91
26. mar 2023

Nuž v Tom prípade by sa mal ohradiť tvoj muž, a on ich poprosiť i pomoc s deťmi...povedať im to známe ,že už má vlastnú rodinu, iných ľudí nad jeho rodičmi...ale ak to má zle prehodene...
A tvoji rodičia, sudenci, známi...nik vám nevie pomôcť? Postrazit či iné? Či ako? Veď by to tak malo fungovať nie? Ja som v utorok zozbrala sestre tri deti zo školy, škôlky lebo oni nestíhali, dnes mi sestra zobrala dve deti do divadla...

karolina196
26. mar 2023

No,autorka,je tazke hodnotit tvoju situaciu,ale podla toho ako pises,tak si myslim,ze podiel viny mas aj ty na tom.Nevravim,ze spravanie tvojho chlapa je spravne,ale "utekanie" k rodicom moze mat aj 2 strany.
V tomto co tu opisujes si velmi zlostna,necitit ani stipku lutosti,skor citit iba odpor k vlastnemu muzovi.Takze radit do tejto temy nema nejaky zmysel,pretoze jedine,co by mna zaujimalo,je pohlad na situaciu tvojho muza.

autor
26. mar 2023

@elisebah91 no fantázia. Nie nám nik takto nevie pomôcť, už som to písala. Všetci pracujú od svitu do mrku, rozcestovaní kde tade.

nypajuli
26. mar 2023

Ja by som odporucila ist s muzom do manzelskej poradne. A rozobrat vsetko tam, hlavne tych rodicov, ale to je velmi tazke ked sa rodicia nevedia vzdat synka. To je tragedia normalne. Viem o com hovorim… treba manipulovat aj so svokrovcami aj s muzom. V dobrom to myslim.

autor
26. mar 2023

@nypajuli už nemám sily za tie roky ani chuť. Teraz keď sú deti, doplácali na to len ony ak som sa ja snažila ustupovať a dookola brať ohľady na ľudí ktorí o nás ani nezakopnú celý rok.

elisebah91
26. mar 2023

Nuž...chce to rozhovor, ako píšem, každá hádka má dvoch vinníkov i keby mal muž na svedomí 90%a ty len 10%, si v Tom zapojená aj ty. Nechci aby som sudila a odsúdila tvojho muža keď ho nepoznám ..ano ty sa vyplakať a vyžadovať môžeš ..ale tak ani on nieje ,, svätý,,nie si ani ty...sadni sa sama k sebe a porozmýšľaj, uvazuj čo robis zle tých 10% a zmeň to...nieje to ľahké, nieje to rýchle ..ale je to trvalé a silné do budúcna...je to boj sama zo sebou, usmiať sa na muža keď nemáš chuť, objať ho keď to tak necítis...život nieje ružová záhrada...niekedy je ako po prechode tornádom...inokedy ako svieža jar, či mrazivá zima....pracuj na Tom čo sa dá ..

elisebah91
26. mar 2023

Napíš mužovi list, vylej si srdce úprimne ňu pomenuj všetko...a daj mu to tajné do dokladov, roboty...niekde kde si ho prečíta..

valerya
26. mar 2023

to je ďaleko, teraz riešime stráženie 🙂

autor
26. mar 2023

Baby koľko krát som rozmýšľala, ustupovala, robila len aby bolo dobre.

V každom prípade ďakujem vám za rady aj za váš pohľad. Musím si to prebrať, ale toto nie je prostredie kde nám je dobre.

karolina196
26. mar 2023

@autor Povedala si niekedy svojmu muzovi,ze su to iba tvoje deti??

autor
26. mar 2023

@karolina196 áno, v kontexte že mi nebude hulákať po dieťati a neprajem si, aby moje deti počúvali doma nadávky a osočovanie mamy. Dobrú noc.

autor
26. mar 2023

Ďakujem ešte raz všetkým za rady.

derdia
26. mar 2023

@panelacikova ppdla mna to trva rok... To prebratie ze je to fakt na chuja... Dovtedy si to zeny slrasluju aj dlhe roky... Az raz pride ten spravny cas a drb. To su rozvody kde sa vedci cuduju, ze ako sa moh rozist taky skvely par.

karolina196
26. mar 2023

@autor Dobru noc.PS:Ty budes ale tiez asi tazka povaha,takze si myslim,ze u vas je to fifty fifty.
Ale jedine co mozete spravit pre dobro deti,ist od seba.

elisebah91
26. mar 2023

Autorka zhadzovať a osočovať pre deťmi by ťa nemal, ale hulákať? To mu nechaj...deťom to neublíži keď je to v norme...aspoň nebudú tak vyskakovať...napr u nás aj 5x poviem alebo keď nepočúvajú, muž príde raz slušne ostro povie a maka sa...ale vie aj na deti pokricat čo by som sa schovala a utiekla ..ale aj môj má len jedny nervy a chabé, nie stvorené na starostlivosť o deti ako ja, ako každá žena...tak keď mu
tie nervy rupnu, pokrici si slušne ja do toho nezasahuje lebo ma nezhadzuje, nebránim deti pred krikom a hotovo....je cholerik takze keď vypeni ide sa nadýchať a je ok...

naturalka
26. mar 2023

Ahoj, je mi luto, aku mas doma situaciu…Ale ozaj, aj ja sa priklanam k tomu, ze ten nocnik a telku by som doslova neriesila…Moja, cerstvo trojrocna asi len mesiac dozadu zacala cikat do nocnika, na kako si vzdy ide pre plienku 🤷🏻‍♀️ inak mam za to, ze ma doma idylicke prostredie a proste aj tak jej to trva “dlho”…tiez by som chcela detom robit stale nejaky super program, a proste niekedy im zapnem rozpravky, lebo ani ja nie som vzdy schopna venovat sa detom ako podla knizky 🥲 ak chces, mozes mi napisat spravu, mozes sa vyrozpravat…

ronika19
26. mar 2023

Ahoj, autorka.... Tiež si myslím, ze by si sa mala na ten nočník aspoň na čas vykašľať.... Mam 4 deti, z toho jedno bábätko jeho sa to ešte netýka. Ale všetky sa mi odplienkovali do troch rokov samé. Ja som dosť lenivá na to, aby som ich naháňala s nocnikom a prišlo to samé, bez nejakých stresov.

zuzinka888
26. mar 2023

@panelacikova nemusel sa zmenit za posledny rok. Ako mala vediet aky bude otec ked nemali deti? Mame v rodine chalana - super sa vedel pohrat s detmi, vzdy ked som ich videla ako sa jasia

zuzinka888
26. mar 2023

@zuzinka888 sorry, akosi sa mi to..... ako sa jasia vzdy som si pomyslela aky bude super otec. Opustil zenu aj 2 synov - argument- on netusil co vsetko to obnasa( nie len sa pohrat), zodpovednost, prebdene noci, uplakane narocne babo.... Jednoducho mal pocit ze je to ako ked pride k nam na navstevu. Nevidel tu drinu co je za tym. A to uz mal skoro 30. Takze ziaden pubertak 20rocny nevybureny...

nypajuli
26. mar 2023

Drz sa

007marianna007
26. mar 2023

Autorka..u nás to bolo podobné..do 3 rokov sa môj manžel o deti nestaral vôbec..všetko som robila iba ja..pociťovala som strašnú zlosť na neho za toto všetko a obrovskú chuť rozviesť sa.
potom sme mali možnosť spolu pracovať..tým, že sme začali opäť tráviť čas spolu a sami bez detí..sa náš vzťah rapídne zlepšil..teraz po 7 rokov môžem povedať, že sme krízu ustáli a je nám spolu dobre, aj deťom sa maximalne venuje..bolo to len obdobie, ktoré trvalo 3 roky.. keď sa spatne zamyslím, prečo sa takto choval..vyjde mi z toho jediné, že Ja som vtedy riešila iba naše deti a jemu som nevenovala žiadnu pozornosť a podľa mňa tam bol problém, prečo sa takto choval.. veľa manželstiev končí, práve kvôli tomuto, že sa im narodí dieťa a žena sa úplne len na dieťa a manžel ide bokom..a muži to dávajú vyzrat ženám práve týmto spôsobom akým píšeš..zažila som to sama..

007marianna007
26. mar 2023

Oprava upne na dieťa

zuzanna33
26. mar 2023

Skús si nájsť niekoho blízkeho tzv "bútlavú vŕbu" kamarátku skontaktovať niekoho známeho spoznať iné maminy osobne... Pretože sa len s tebou hrá ako mačka a myš. Vzťah to už nenapraví ak jedna strana rezignuje ale ak by mi nadával usmievala by som sa nehadala sa... Nech si hovorí čo chce pomaly písala rozvod a dala si pekné výživné hľadala byt, poradila sa z právnickou firmou zameranou na rodinné právo....a pod. Čas ti nikto nevráti a zdá sa mi podľa príspevku že ťa to veľmi trápi ale deti trpia s toho najviac tak aspoň pre nich veď to je najväčšia motivácia a nehladaj chyby v ňom ale začni sebou. Čo by si prvé spravila aby si nebola smutná, sama...Je jednoduché sa ľutovať ale ak neurobíš zmenu ty sama bude to ešte horšie z jeho strany. Nikto to nemá vo vzťahu dokonalé a nebudeš jediná rozvedená láska je slepá...

ahhola
26. mar 2023

Ženy na pokraji nervového zrutenia😄mi napadol názov toho filmu, ked som dočítala o ďalšej s mamickarom, svokrovcami z marsu a to je cela jeho familia, svagoir, švagriná, nehelfli by dohovorom, analýzou, radou, návodom k starému?
Chlap je v šoku v akom režime sa ocitol... Deti, deti, výčitka, deti, deti, problém zblk za starými, kde po ňom nikto nič nechce... A tam ho utvrdzuju, ze deti sú tvoja záležitosť a pre neho sú ešte malé, alebo bohvie aké múdrosti do neho tlačia z tej bigfakingtelevision... Nuž, možno nechcel byť zlý tatko a zlý manža, len nevie, ako byť dobrý. Daj tomu ešte čas, ved doteraz všetko robíš ty, tak v tom pokracuj a vlož do toho viac lásky a radosti....ved máš kraaaaaaasne dietky, chlap momentálne mimon, a??? Na somára sa otáčaj len v prevádzkových veciach a nič po ňom nechci. Nikdy nevieš impulz, kedy sa chrapunske správanie otočí vo vás prospech. Malý mu hodí nejakú inteligentnú veticku a jeho ovládne hrdosť.... Toho parádneho chalana som splodil JA👶🍀😅