icon

Muž ma sklamal

25. mar 2023

Màme dve deti do troch rokov. Čakala som, že toto budú najkrajšie roky nášho života a hlavne života detí. Denne však vyvoláva hádky, nadáva mi a o deti sa starám prevažne sama. Navyše trávi viac času s jeho rodičmi a súrodencami ako s nami. Tak veľmi som sa tešila ako si posledné bábo užijem a stále len plačem a na všetko som sama. Sklamal ma vo všetkých smeroch a nejak sa cez to ťažko prehrýzam čo som to vybrala za otca pre deti. Otca, ktorý keď sa má o ne postarať zahlási - ale veď si vravela že sú to tvoje deti…neviem ako to zvládnem sama s deťmi keď odídeme a nemá mi ani len kto deti vyzdvihnúť zo škôlky ani kto postrážiť či pomôcť keď budú choré.

stanulienkat
26. mar 2023

Chces povedat, ze otocil behom par mesiacov o 180 stupnov????

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
26. mar 2023

@luccija práve to, že buď odídeme alebo zostávame. Nemôžem deťom robiť chaos v hlávke. Len mám dobrú prácu ktorú som budovala pre rodinu a nebolo by fér začínať znova kvôli nemu. Asi by bolo najvhodnejšie aby sa zbalil on.

autor
26. mar 2023

Neprišla som tu vysvetľovať prečo sa menia a pretvarujú ľudia. Ďakujem za pochopenie.

stanislavicenka
26. mar 2023

@dharmasanata vies co? Voebc by som to tak neznevazovala, ani ja by som tak deti nepustila. Aj my s muzom sme museli povedat svokrovcom, ze si nezelane, aby im pchali do ruk Mobil a tablet, ze to nema pre nich prinos. Ak sa im nechcu venovat, ale "oddychovat" od nich, tak tam nemusia ani chodit.
A @autorka, uplne ta chapem, aky priklad to da tvojim detom, ked mamka nezije v pokoji a laske s ich otcom, a on ju uraza pri vsetkom.

luccija
26. mar 2023

@stanislavicenka ja poznám 37 r chlapa, ktorý jedno dieťa ešte zvládal, ale druhé už nie.Povysili ho v práci bol nervózny kričal na je, hádal sa so ženou.Stres a situácie vedia ľudí zmeniť.Aj chodil k psychologicke, ale uz su rozvedeni

autor
26. mar 2023

@stanislavicenka
@luccija problém je, že mám obrovské výchovne problémy so starším dieťaťom. Stres u nás robí veľmi zle. Dieťa sa mi hádže celé dni o zem (nie je to len obdobím vzdoru ak vy chcel niekto prekrúcať). Ma takmer 3 roky z toho 2 roky učíme každú hodinu na nočník. Už to vedel, keď bolo peklo znova naspäť. Už ma chrbtica boli z toho, ako dieťa stále dvíhanie celé dni potom, ako tu muž narobí peklo. Dieťa je vzdorovité a psychicky tak na dne, že mi celý deň polihuje po zemi a tak sa hrá. Veci ktoré ho bavili a tešili už veľa krát ani nezaberú. Kontaktovala som rodičov muža (ešte mi narobili viac pekla), hrozila políciou no žiaľ neviem si rady.

luccija
26. mar 2023

Tak to musíš odísť, keď to je takto.To dieťa Ti nevie dať inak najavo, že trpí.Co to je zrudu ten tvoj muž, že nevidí čo to robí s jeho synom??

cacianka
26. mar 2023

Nikde nepíšeš koho je byt, kde by ste mohla bývať inde, ako by sa dala poriešiť vaša bytová otázka.
Lebo je jasné iba to, že ani ty ani deti nemôžete zostať v takomto prostredí ako teraz.
Bojíš sa kroku, odísť od muža, hlavne kto to pomôže pri deťoch. A kto ti pomaha teraz ? Tá guľa na nohe čo si hovorí otec ?! Keď zdrha k rodine ako ti pomáha ?
Pomôžeš si sama tak ako teraz, alebo si vytvoris sieť pomoci, susedia, kolegyne,iné matky , študentka, babka na výpomoc.
Ale hlavne sa zbavis agresora a ignoranta, vo vašom živote bude iba vtedy keď si obcas príde pre deti, ak vôbec bude chcieť, a vtedy ti tých pár hodín môže byť jedno či majú veľkú tv. Aj starší syn je obrazom vášho života, toto chces naďalej ? Prečítaj si tímu na koni čerstvú diskusiu Odišla som od manžela, dá sa to riešiť.

autor
26. mar 2023

@cacianka pani má väčšie, už samostatné deti a matku poblíž, tému som čítala. Mám svoj byt.

sabinami
26. mar 2023

Nechcem jeho správanie obranovat, určite nie je správne a mali by ste očividne lepšie a vic komunikovat ale chyba je vždy v oboch, vieš v čom robíš chybu ty, že sa on takto správa ? Pretože bezdôvodne sa takto chrbtom určite neotočil

tinap11
26. mar 2023

Pripomína mi to môj život,len ja mám problém v tom že dcéru mám s prvého vzťahu a máme spoločného syna,ja a dcéra sme odpisane,jeho rodina je top najlepšia na svete aj ostatní,len my sme tie nemožné,neschopné,vrátila som sa tretí krát no už plánujem odísť a navzdy

ivangeline
26. mar 2023

Dobra kamoska,mila starsia suseda,opatrovatelka so sucitom ;) ....hladaj. Najdes!

nyusika
26. mar 2023

Máš dve deti do troch rokov, jedno z nich je bábätko a nemá ti ich kto vyzdvihnúť zo škôlky ?

mata4894
26. mar 2023

Ak máš možnosť odísť od neho,tak choď aspoň do krízového centra,partner ktorý ti nadáva, není vhodný ako pre teba,tak určite nie pre deti. Nech si býva s rodičmi a súrodencami. Však čo je k...t?! Takýchto dementov zbožňujem

mata4894
26. mar 2023

A možno má už dávno druhú,aj to ma napadlo.

iwesska
26. mar 2023

Tak muz nebude celkom kompletny evidentne,ale preco davas starsie dieta od 1r kazdu hodinu na nocnik? 😳 Vsak to musi byt psycho ako pre rodicov,tak pre to dieta. Nemusi mat tie problemy len z manzela, ta nervozita urcite vychadza aj z tvojej strany,kedze muz je casto mimo dom.

mamkalentedkova
26. mar 2023

Ja len nechápem ,že počas rodičovskej by si sama v inom meste prežila hej a počas práce už nie ? Veď príjem zo zamestnania budeš mať určite vyšší ako rodičovský príspevok ,takže aj teraz vyzijes ,budeš si môcť dovoliť zaplatiť nejakú slečnu na stráženie ,keď bude treba ..deti môžu byť nejaký čas aj s otcom ..keď to zvládneš teraz ,zvládneš to aj potom.
Na druhej strane ..asi sa.nezmenil tiež len tak z ničoho nič.Moznonsi s najprv zmenila ty.Nola si viac matka ako manželka ..isté si pri hádke po edala aj ty jemu nepekné veci a muži nezbaudaju tak ľahko ako mu,ani neodpustaju..aj keď sa neroplacu,naše slová ich zdaňujú možno rovnako ako nás ,ale reagujú úplne inak ..radšej sa urazia a zduju,akoby mali uznať ,že sa majú zmeniť

lacibo
26. mar 2023

@dharmasanata tak ale prepac..najprv som ta lutovala ako obet toxickeho vztahu ale ked teraz pises ze si 1 rocne babatko ucila kazdu hodinu na nočnik..tak uz aj verim ze psychicku traumu ma z tvojho spravania..a mozno to muz nedava..samosrejme nasilie je absolutne cez ciaru ale ak vyrastal v takom vzore..reaguje tak automaticky.
V tvojom pripade pomoze jedine otvoreny a dlhy rozhovor, vyjadri jasne svoje potreby a on nech vyjadri svoje..mozno sa s tym este bude dat nieco robit..treba si jasne urcit pravidla kazdodenneho fungovania..nie len on ale aj ty chod niekedy von bez deti..nech vidi o com je vztah..dala by som si konkretnu lehotu ak komunikovat nebude chciet alebo bude stale porusovat pravidla..volila by som rozchod..ale neodchadzaj..nech odide on..navyse o deti sa ma starat aj po rozchode

lacibo
26. mar 2023

Ak mas byt..tak vobec ale vobec nemusis ostavat vo vztahu v ktorom nemas naplnene svoje potreby

zuzi56
26. mar 2023

Ja ti poviem len toľko, ak to cítiš na rozchod, chod zakial du deti malé, lepšie už asi nebude , keď sú deti veľké cca už 7 rokov, znášali by to už dost zle.

bulika666
26. mar 2023

Je mi to veľmi ľúto, ale takto asi nebude život ako život ! Ach jaj

elisebah91
26. mar 2023

Autorka je to len kríza, len obdobie ktoré prejde, je to ťažké, ale kto ti povedľa že život je ľahký, že s malými deťmi je to úplne pohodička...možno má aj tvoj muž nejaké problémy o ktorých nevie, nechce hovoriť a preto uteká k jeho rodičom a súrodencom, možno si tiež mysle že to bude iné...mozno máš aj ty toho veľa...ja mam tri deti do 6 rokov ..áno je to o držku, hlavne keď nemáme čas na seba s mužom tak si prídeme ako dvaja cudzí ľudia...ale i ten čas treba bojovať, aj za cenu plaču deti...napr. teraz dorevala moja najstaršia že chce spat so mnou, ale ja chcem spat a mojím manželom ktorý je ako tak po nedeľnom oddychu ok...no a čo, dieťa má smolu, ak sa my dvaja rozsypeme tak pre deti ti bude len horšie ako keď si teraz poplace...z tvojho, tesila som sa, že si bábo užijem...inak povedané myslela som si že si bábo užijem...ale vieš čo je pravda? MYSLIET SI JE HOVN. VEDIEŤ. takže tu vidím vás problém ...problémy sa kópia a vy nemátr čas a chuť a energiu ich prediskutovať,(poznám dobre) takze riešite len čo treba, čo deti a iné...ale vy dvaja ste kde? Kde sa rozprávate ako to vidia ty, ako to cítiš ty...rozprávate, nie že odvrknes, vybehnes, vyblafnes...jasné že potom muž odchádza...teda môj by isto išiel inde...je to LEN OBDOBIE, ono to prejde....
Také čarovné čo ti pomôže, nemaj očakávania, žiadne, nemaj ...nebudeš sklamaná, len potešená keby dačo ..a príjmu danú situáciu aká je, nerozoberaj, nepitvaj, len sa konštruktívne rozprávaj s mužom.
Ja som mala obrovské očakávania že budeme brázdiť cesty SK...a realita? Môj muž nieje sofersky tip, takze mesto a okolie dá ale cudzie mesto či výlet celodenny inde...nehrozí...čo mi to dalo námahy prijať to, aj som si povedala, aj som bola sklamaná...lebo som mala očakávania,že keď iní chodia budeme aj my ...už nemám očakávania v tomto smere...a sme obaja pokojní ..
Zameraj sa aj na muža, nie len na deti...i keď je to ťažké uznávam...

autor
26. mar 2023

@bulika666 nerozumiem čo myslíš?

ixayxa
26. mar 2023

Možno si trochu viac premotivovaná. Nechápem ten teror s nočníkom a vlastne aj to s veľkou telkou. U svokra tiež hučí TV, ale deťom sa venoval a ani deti neciveli zhypnotyzované na TV, ale je pravda, že to nie je veľká obrazovka.

valerya
26. mar 2023

Napíš odkiaľ si. Je tu veľa žien, môžeš nájsť kamošku, ktorá tiež potrebuje pomoc a tak by ste si navzájom vedeli vypomáhať. Všetko je dočasu, deti rýchlo podrastú a budú vedieť ostať samé.

autor
26. mar 2023

@zuzi56 malý je inteligentný, on sa ma už teraz pýta či sa oco hnevá a preto odišiel…, nezobral deti sni jediný krát na výlet, ale on si vyšiel kade kde. Myslela som, že s deťmi budeme kadečo podnikať. No stále sme len samy. Jednoznačne je u neho priorita jeho rodičia nie my s deťmi.

Myslíš že neskoršie by to zle znášali fakt? Mne príde malý už teraz dosť uvedomelý.

autor
26. mar 2023

@valerya nie všetky deti sú natoľko kľudné, že ich vieš nechať s čistým svedomím samé… u nás to bude asi dosť problém aj v 12tich.

elisebah91
26. mar 2023

Autorka, zbežne citam tvoje odpovede...prosím ťa, upusti už od tvojich nárokov , na seba, na deti, na muža, na domácnosť..myslím, že si veľmi upata na tabuľky, na to čo sa moze a čo nie(teda si to myslím, ak to nieje pravda tak sa ospravedlňujem)...kašli na to. Učia dieta na nočník? Ja by som sa na to vyprdla, lebo každé dieťa má inak vyvinutu nervovu sústavu a to čo si ty dieťa naučila cikať bol len zvyk, ktorý pri napätí zmizne...daj im čas nebudú nosiť plienky do piatich rokov, moje baby sa odplienkovali samé medzi 2-2,5 roku. Treti 14mesacny má plienky stále ..raz ich zahodí, neriešim...čo som 🤷
Že svokrovci majú pustenú TV? No a čo? Hľadaj v Tom výhody, že ty si oddýchneš na dve hodiny...ja by som ich tam hneď zaniesla a privalila aj penové chrumky, ...a čo keď tv, snáď aj starý rodičia, ktorý majú vek sa môžu potešiť prítomnosťou vnúčat ..iste sa a nimi nebudú aktívne brať ako si to TY PREDSTAVUJES...zobuď sa a ber život aký je, nie aký si si ho vysnívala...to ťa zabije..