Muž ma sklamal
Màme dve deti do troch rokov. Čakala som, že toto budú najkrajšie roky nášho života a hlavne života detí. Denne však vyvoláva hádky, nadáva mi a o deti sa starám prevažne sama. Navyše trávi viac času s jeho rodičmi a súrodencami ako s nami. Tak veľmi som sa tešila ako si posledné bábo užijem a stále len plačem a na všetko som sama. Sklamal ma vo všetkých smeroch a nejak sa cez to ťažko prehrýzam čo som to vybrala za otca pre deti. Otca, ktorý keď sa má o ne postarať zahlási - ale veď si vravela že sú to tvoje deti…neviem ako to zvládnem sama s deťmi keď odídeme a nemá mi ani len kto deti vyzdvihnúť zo škôlky ani kto postrážiť či pomôcť keď budú choré.
@dadis a neodpovedala si, co je, podla teba, dôvod na rozvod.
Nevie a nechce sa postarať o rodinu. Celé víkendy tu nie je. Moje deti nepoznajú spoločný obed, lebo on mi povie že radšej nechce alebo že si niečo objedná a včera sa bol napapkať u rodičov, lebo bol u nich celú sobotu bez nás na oslave (my neboli pozvaní). Je toho veľa čo si dovoľuje, nepíšem všetko pretože sa sústreďujem na otázku či odísť alebo nie. Už máme toho dosť. Keď sa sj fláka, ale príde domov a narobí deťom s mne peklo.
Takto to funguje od svadby, ci aj sa snazil a po čase ho starí stiahni naspäť do rodného hiezda?? Sú to teda kripli, vedome rozbíjať mladú rodinu, v mene čoho?
Aby si ten drahokam nevlastnia ty, ale ho mali v moci oni? Mne sa z takých zastavuje rozum, ani neverím, té taki strigôni existujú...
Keby si sa dovalila s deťmi na tu oslavu hodinu po ňom a úplne v pohode všetkých pozdravila v dobrej nálade, stalo by sa co? 🥵
Príliš si úpäta na tie deti.Prilis.V prvom rade sme tiež ženy a mame svoje túžby a potreby.Sme manželky,nie len matky.Netvrdim,že sz deťom netreba venovať,ale.....Prehnaná starostlivosť deťom skôr škodí.Preto sa syn takto sprava😉
Manžel....chce byť určite aj manželom,nie len otcom-ktorym vlastne tiež nie je.....lebo ty si doma generál.Nedivim sa mu,že to všetko takto vníma.A to som žena.
Dokonalý život neexistuje .Dokonalá výchova neexistuje,ani dokonale deti a už vôbec nie dokonale manzelstvo😉
Ísť silou mocou proti prúdu,je časom na dobrého psychiatra.
@scorpionflower1 Napr. Nevera, zavislosti, nasilie -fyzicke, psychicke, ekonomicke
@nela82 ako si z tých pár riadkov prišla na to, že je premotivovane mama?
Má trápenie s mužom netreba jej pridávať, že je zlá?premotivovana mama.Syn má 3 r najvyšší čas, aby chodil na nočník.A, že u svokry pozerajú TV no asi to myslí tak, že načo tam vôbec pôjdu, keď si ich nikto nebude všímať.Chapem, keď tam on uniká, že má voči nim averziu.
Autorka ty nemáš čo stratít snažila by som sa s ním porozprávať, že keď nepríde k zmene požiadas o rozvod.Mozno sa zľakne a prehodnotí správanie, alebo len na to čaká.Lepsie sa Ti bude začínať sama pokým si s deťmi doma ako, keby si nastúpila do práce, rozvod, škôlka všetky stresory naraz
@ahhola ani by ma nenapadlo uviesť deti do tak nepríjemnej situácie. I tak sú dosť traumatizované z rodiny muža a ich nezáujmu a to ešte nie sú v škôlke, škole a nevidia ako sa iní starí rodičia starajú a pomáhajú s výchovou, ako k ním deti chodia na návštevy a starkí k ním a venujú sa im, ako deti o nich hovoria… Srdce mi trhá, čo za rodinné prostredie som im vybrala. Myslela som, že budú super starí rodičia a muž ani nevravím ten ma sklamal na plnej čiare.
@nela82 áno máme to vymenené je to fakt, ale máme to tak od začiatku len to nebolo také vypuklé. Ja všetko zabezpečujeme a on sa vozí. Nie som nadšená z toho, ale tak čo mám robiť? Niekto sa postarať musí. On potrebuje dominantnú ženu, nevie byť oporou.
Este niekde v minulosti som citala ze ked je taky problem s rodinou a ide zena muzovi nieco vytykat, aby nevytykala rodinu, sestru, mamu, akoze ich vobec nespominat akoby boli pekne povedane vzduch, (napr nepovedat preco zase ides k mame, co hovorila tvoja mama….) , ale dat doraz vzdy na seba- ja chcě s tebou byt, moj nazor je takyto a preto lebo -argumenty- proste nespominat mamu otca atd.
Ku mne sa muz sprava milo, ale jedine kedy taham do rozhovoru jeho rodinu je vtedy ked sa ma snazi urazit- napr mi akoze zo srandy povedal cubka a hned som kricala ze ideme volat jeho matke a sestre a im tak moze hovorit nie mne.
Dufam ze som zrozumitelna🙂
Fakt mi je ľúto čítať, že nejaké dieťa je psychicky na dne z takého prostredia. Máš vlastny byt, koľké v takej situácii ani to a odídu. V prípade potreby sa o deti postara niekto iný, však si vytvor svoju sociálnu sieť. Niekedy zadarmo, niekedy za výmenu a druhýkrát pomôžeš ty, niekedy budeš musieť niekoho zaplatiť. Aj keby som mala predat byt a ísť do podnájmu, kým sú deti väčšie, tak by som to spravila. Myslím, že budú aj lepšie možnosti ako to, len nenechaj ich už v takom prostredí. V tomto veku ich to veľmi formuje a to na celý ich život.
Prepáč, ale nech poznáš svokrovcov 5 rokov, ked malý ma 3,pred 5timi rokmi boli pre teba prijateľni a odkedy mas deti sú hyeny... Ty budeš tiež dobre číslo.
Niekto povie, ze radšej žiadnu babku/dedka ako zlých.
Ďalší, ze radšej zlých, ako žiadnych.
Ty keď si im nedala šancu sa s krpcami zblížiť, lebo veľká TV😄... Nič nebude.
Možno si úplne zbytočné rozbíjas život. Aspoň kúsok nadhľadu...
Ukludni sa.🌺💤⛱️
V sobotu pôjde mladý k starým... Pekne si vystroj deti a s 😄 chod za nim.
Tvoje deti sú zo 1/4 po svokre, 1/4 po svokrovi. Možno sa v nich vzhliadnu skôr, ako na.... ej posteli. Daj tomu šancu. Na odchod, rozchod, rozvod máš mrte času. To ti neutecie▪️
@luccija no konečne jedna normalna odpoveď, mala som dojem, že asi čitam nejaký spolok bosoriek
@stanulienkat chlapa nema co dieta " bavit" je aj jeho nestál vtedy vedľa. Je tak isto rodič a nemá zdupkávať mamičke pod sukňu, lebo tam nemusí nič riešiť. Žasnem čo tu čítam.
Autorka STOP STOP STOOOP, nádych výdych...po prvé je mi ľúto že máš mamickara, ale aj z takého sa dá vypracovať muž, na ktorého sa môže spoľahnúť....len mu musíš dávať zodpovednosť za niečo, najprv niečo malé nech vybaví, postará sa, potom väčšie atď...a ty ho za to pochval nekritizuj ...hele vole, išiel si vysavat a tam pod skrinku si nechal prach chuchvalce...tak takto veru nie 🤮🙈 s rešpektom k nemu pristupovať a on bude rast a viac si veriť..
Po druhé,zas riešiš čo si si vysnívala? Zas tvoj ideálny život? Škôlka a stary rodičia? Prosím ťa...čo to teraz riešis, dá sa dáko to napraviť keď to budeš teraz rozoberať? Či ti to len urobí väčší stres?
Nerieš CO BUDE ži CO JE TERAZ
@bluka2 predám byt a čo ak mi už hypotéku nedajú a pripravím tak svoje deti o jediný domov? To by bolo dosť hlúpe a nezodpovedné.
Zdravie máme naozaj len jedno. Táto nenávisť a nevraživosť okolo nás ničí a nerobí dobrotu deťom. Nie je to prostredie, v ktorom ich mám záujem vychovávať. Vyzerá to naozaj len na odchod, aj keď mi tu dávate niektoré umelé dýchanie.
Muž sa so mnou nerozpráva - vôbec, týra ma tichou domácnosťou mesiace, nejedná v záujme rodiny a dokonca ju v očiach detí devastuje svojími poznámkami, nadávkami. Neštíti sa žiadného slova pred nimi a vôbec ho netrápi že tým trpia. Milión krát som mu vravela počkaj deti zaspia potom môžeš riešiť mimo nich, ale jeho to baví asi.
Necitala som vsetky prispevky....Co tak navstivit klinickeho psychologa v nemocnici ( hradi zdravotna poistovna) Co sa pomoci s detmi tyka, nerozmyslali ste nad opatrovatelkou deti, jaslickami?
Profesionálny trápič.. Takto skoro teda. Toto robia starí ženáci po 20,..30 rokoch... Tvoj ma potrebu ta trápiť pri jeho malých deťoch, to mu na nich za mak nezáleží?... Napíš viac o ňom, začína ma zaujímať, aký typ psychopatie...👿
Tak si idem vyliat srdiecko aj ja, dufam, ze si to precita najma autorka 🙃
Nechapem, preco mnohe zlahcujete ocividne ale ze sakra psychicky narocnu situaciu, ktora ma presahy na tu nestastnu zenu a bohuzial, aj na jej malicke deti! Ako mozeme vediet, ci je autorka upnuta na deti a muza len kritizuje a preto sa on sprava ako totalne tupelo?? A nech ho ona teraz vychvaluje za nedokonale vysavanie? To ako vazne? Uz nech su city toho sebestredneho idiota k zene akekolvek, preco sa chova tak ku detom? Ano, aj muz potrebuje vedla seba partnerku, milenku, posluchaca a ja neviem co vsetko v jednej osobe…ale aj keby si ho zena prestala vsimat vdaka starostlivosti o deti, toto je absolutne cez ciaru, za mna psychicke tyranie…Ano, zaujimal by ma pohlad muza, urcite by mal co zene vycitat…za mna je to taky ten princip snehovej gule - na jeden problem sa nabaluje dalsi a dalsi a dalsi…Tie chudata deti sa hadzu o zem, lebo je to na nich privela, ten stres, dusna atmosfera, nestastna mama…bohuzial, tie deti to vsetko nasavaju a takto potom reaguju…
Mila zena, mamka…je to uplne normalne, ze si si vysnivala hamronicke prostredie pre svoje deti, teba a tvojho manzela…myslim, ze takto je to spravne, chciet lasku a pokoj pre milovanych…bohuzial, toto vsetko sa ti aktualne ale vyhyba velkym oblukom. Ak mas vlastne byvanie, skusila by som to s detmi sama…urcite to zvladnes. Pokoj ti prinesie aj lepsiu naladu, budes na deti aj ty viac trpezlivejsia, deti tvoju spokojnost budu zrkadlit…❤️
Zacala by som to klbko rozmotavat malymi krokmi- vykaslala by som sa na nocnikovy pucung, muza ktory si ta nevsima by som si prestala vsimat aj ja, zila by som iba pre deti a raz teda tomu hrdinovi oznamila, ze chces zit s detmi bez neho pre vsetky tie konkretne veci. Mas samozrejme este jednu moznost - vsetko co mu chces povedat spisat si na papier a povedat mu to bez placu, hnevu a kriku osobne…ako ta to boli a uraza a poukazat na deti a na svokrovcov, ku ktorym ma blizsie ako ku vam…snad by ti aj nieco povedal a mozno by sa lady prelomili. A potom je tu este jedna moznost- bat sa pohnut do predu a ostat stat a toto zazivat aj nadalej…myslim ale, ze ty si uz rozhodnuta 😉💪🏻
@ahhola ahoj, on má toho viac. Nechcem to rozpisovať a zachádzať do detailov. Je emocionálne plytký a nemá žiadnu empatiu to mu bolo povedané po testovaní psychologičkou. Žiaľ trafila sa.
Podľa mňa je hlúpe a nezodpovedne ostávať takto. Vidím, že ostatné ti píšu, že to nie je na rozvod, ale ak si aj nejaké chyby ako každý spravila, to je iné, ako keď tvoj muž je medzičasom tvoj nepriateľ. Koná proti tebe, my pri tom nie sme, ale ty to cítiš, tak to tak bude.
Byt by som sa snažila si udržať, ale nie za cenu ostavania v tom rodinnom pekle. Kto vie porovnať žiť v niečom takom a v pokoji, videl aký rozdiel bol na deťoch. Zlepšilo sa tak všetko, spánok dieťaťa, jeho nálada cez deň a to moje dieťa malo tak pol roka. Aký máš plán? Priniesla ti diskusia niečo? V každom prípade drž sa
@ahhola ale toho trápiča si trafila. Dnes som sa ho pýtala, či on vôbec ešte má rád naše deti keď sa k nim tak hnusne chová, bol ticho. On je raz extrémne milý a potom z ničoho nič hnusne vybuchne a začne nadávať a hovoriť hnusné veci aj pred malým :(.
@naturalka lenže autorka sem jeho splodiny dávkuje po kvapkách, keby všetko napísala naraz, možno vsjo jasno. Takto sem dala niečo proti sebe-šerblový teror, nie svokrovcov kvôli veľkej TV... No sama asi nezvládne dat do laty taky prípad, to by možno dalo psychiatrické konzilium. Keď všetko prehliadla pred chodenim, už len dúfať, ze deti nepodedia jeho invalidnú dušu. Je vo výhode, ze ma kam ísť. Ak má aj auto, naprátať vecami a blb nech sa vráti do prázdneho. 👿
To mi pripomenulo príbeh René, z knihy
Deň, ako stvorený pre vážnu známosť.
Skus zohnať.
@elisebah91 to nie je mamickar ale clovek s narcistickou poruchou osobnosti, s takym som zila a dnes mam pred rozvodom. Z extremnej laskavosti prechadzal ako nic do extremnej hrubosti, klamal tak, ze to by normalny clovek nevymyslel. Empatia 0 bodov zodpovednost 0 bodov. Autorke odporucam najst si video na youtube pod tym nazvom. Mne sa otvorili oci doslova som dostala facku a uz viem presne co som zazivala. A liecit sa to neda.
@aloha cim skôr sa ho zbavit mna takto trapil 22 rokov chlap
@bellamamma ak je to tak tak jedine odchod, tiež poznám jednu rodinu kde má muž psych.dg žiaľ choroba no prevalcovala tak zienka tiež musela a troma deťmi odísť, pre dobro deti a svoje...
@autor Neviem,nejak som nepostrehla..A co je s tvojimi rodicmi?Tych deti nevidia tiez,ci ako?
kolko mate rokov?Prečo bol u psychologičky kvôli vasmu problemu ci v inej veci
emocionalne plytky moze byt, ale urazat a psychicky tyrat tichom a nezaujmom nie
@luccija bolo to z dôvodu preukazu a ešte sa mi tým pochválil, no ani nemusel. Nič nové pre mňa. Škoda, že sa takí ľudia ukážu až v krízových situáciách.
@bellamamma mamickár a psychopat sa nebijú. On je žiaľ oboje.
Baby nemám silu tu rozpitvávať veci, nerobí mi to dobre. Sústreďujem sa len na otázku odísť či neodísť zo zlého vzťahu kvôli deťom aby mali kľud.
Môžeš vo vašom príbytku čakať na zázrak, alebo to skúsiť sama, ked teda píšes, ze máš záložné bývanie.
Asi ho musíš vystaviť tu soku, aby aj on zistil...
1.vobec mi nechybaju... Manželstvo, rodičovstvo už vôbec...
2.nemozem bez nich zit🙋♀️🙆♀️💔😄⚡▪️

@dadis ale ako ty mozes vediet co za tym je? Vacsina chlapov toto zacne robit, lebo su unaveni z povinnosti a stereotypu s malymi detmi, ano, su OBAJA unaveni, mat dve deti takto po sebe je velka zataz. A aj ked maju manzelske problemy ten chlap nema ani jeden dovod na to, aby kaslal na vlastne deti. To je chrapunstvo, tam neexistuje ospravedlnenie. Ja by som s takym byt tiez nevedela byt.