Muž mi dáva pocítiť, že som neschopná
Bývam v jeho 5i byte a ani tu nemám vlastnú izbu. Sme spolu 7 rokov, mame 3r. Zo začiatku hovoril, že nech nerozprávam tvoj byť, že je to naše. Že čokoľvek chcem zmeniť, nemusím sa nič pýtať. To bolo také divadielko. Vždy rozpráva,,ja mam, v mojom byte, u mňa,..." je tu obývačka, pracovna, 2 detske (1d z prvého manzlestva) a,,JEHO IZBA" ( SPALNA)
Aj naše dieťa to vola ockova izba. Bývame na ,,ockovej" ulici.
Tak ti je len začiatok mojich negatívnych pocitov. Keďže ja vlastne ani nemám svoju izbu.
Muž mi zakázal robiť nákupy, len vždy kúpim niečo nekvalitneal, alebo príliš draho. Neviem bakupovst v akciách a nepoznám najlepšie značky. Aj keby som kúpila niečo kvalitné a v akcii, tak určite tonerová dobrá akcia, alebo ta značka už zrazu nie je dibra. Neberiem, lebo moje prádlo nevonia. Vlastne ani variť poriadne neviem. Pri niekoľkých hádka ch ni vykrical, že ani variť neviem. Vraj tu je stále neporiadok, aj keď ja si za celý deň nesadne na zadok a dookola len upratujem upratujem upratujem a vždy je niečo zle. Zle otvorím balenie šunky, zle natriem chlieb, zle zavesím prádlo...
Keď som chcela niekoľko krát odísť, vždy povedal, že veď ma.nevyhana, že nemám preháňať, ale radšej sa nad sebou zamyslieť. Ze je zo mňa nešťastný, ako robím tie isté chyby dookola, napríklad že sa mi často stane, že pri otváraní jogurtu odtrhne tak, ze ten alobal ostane na kraji plastu. A podobne veci. Som neskutočne benevolentna, že dovolím nášmu 3r dieťaťu hrať sa s plastelinou, kresliť fixami, a kriedou na tabulu. Lebo potom je všade prach a dokonca popísal už stôl aj gauč. Ešte ani to dieťa nie som schopná ustrážiť. K tomu všetkému mam 70kg pri výške 170cm , (10kg pptrebujem zodit) Tak ešte som aj tučná a denne niekoľko krát počúvam o tom, že kedy mienim začať cvičiť a robiť niečo so sebou. Možno keby prišiel z prace skôr ako 7 večer, tak by som mala energiu ísť si napríklad zabehať. Ale nemám.
Proste som totálne neschopná ženská. Budem niekedy ešte v zivote žiť bez stresu a bolesti žalúdka, kedy co zas kde som nechala, neoslovila, preložila? Ja už keď kladiem šálku na stôl, tak pred tým si 10x premyslím, či vôbec môžem, či na servítku, či radšej podržím v ruke.
Rozmyslam, či by som vôbec bez neho prežila....
Ešte pred tými 7r som dokázala viesť sama celú domácnosť, a zázračné bol vždy poriadok, navrhne, ...ex sa nikdy nesťažoval, práve naopak.
Och, žena. Pozbieraj aj posledné sily co máš lebo handrou budeš aj pre svoje dieťa! Nebude Ťa volať mamička ale p*ca sprostá. To chceš?
určite mu o tejto diskusii nehovor, ani o ničom, čo máš v pláne. A nemaj obavy kontaktovať ten link, čo Ti niekto dal do diskusie. Ešte mi napadlo, skúsiť nejaký z 12 krokových programov vychádzajúcich z AA, napr. tento: http://codependentanonymous.cz/beta/ Je tam možnosť Skype skupiny, ale to zas Tvoj muž je doma, moha by si len počúvať a mať slúchatká.
Moja sestra povedala, že pôsobíme ako dvaja cudzí ľudia, že jej príde strašne chladný človek. Akoby medzi nami nix nebolo. Pritom musím povedať, že ja som ho niekedy milovala šialene. On mňa tiež- vraj ma miluje stále. Ja ho už nemilujem, aj keď mu to občas poviem, lebo to očakáva. Ale skôr ho nenávidím. Niekedy si poviem, že keby sa mu niečo stalo, spadne mi ka.en zo srdca. Sú dni, keď ho vyslovene nenávidím a predstavujem si tie situácie keď odchádzam a s chuťou mu to hovorím do očí. Strašne veľa krst mi ublížil. Chcela by som na tom byť tak, ze som silná sebestačna žena ktorá sa dokáže postaviť, zbaliť a vypadnúť.
Ale ako???
S akou výškou výživného môžem počítať? A ako sa zmieriť s tým, že mi bude brat doeta na víkendy?
Je podnikatel, ale priznanie dáva najnižšie aké sa da. Ľudovo povedané odzubuje. Tzn ze neviem ako sa zachová. Ci mi prispeje dostatočne, alebo nie? Keby mi dal len 100, tak mala by som 500e a u nás v meste tak stojí podnájom. Neutiahnem to sama. Do práce sa môžem vrátiť až o rok.
Prefocuj si jeho faktúry, aby bol dôkaz, že ma príjmy aj keď daňové nulové..
myslela som si ... oni su ti k*k*ti ako cez kopirak : nudne sebestredne arogantne ego. Mozes sa v nom vrtat akokolvek, ziaden sucit, laskavost, obetavost v nom nenajdes.
to uz je len na tebe ...KEDY a AKO odides. Zostat je destrukcna volba pre teba i deti. Never divadielku o laske k detom. To je len manipulacna schema - pri detoch sa psychopatom lepsie hraje divadielko na dobreho a neskodneho. Skonci to, ked dorastu do kritickej mysle. To potom na nich vyberie presne tie manipulacne zbrane, co na dospelych zavislych od neho.
@sashka22 no tak k týmto veciam nemám prístup už vobec
chces, aby tvoje dieta bralo to, ako zijete, ako normu?
chces, aby raz zilo s rovnakym partnerom, pretoze je to predsa ok?
chces, aby sa k tebe rovnako tvoje dieta raz spravalo, ved otec povedal, ze je to ok a ta mama je taaak neschopna?
Chces skoncit ako zdeptana zlomena zena?
Ak je co i len jedina odpoved nie (dufam, ze vsetky su), zbal si veci a utekaj aj s dietatom.
Tvoj milovany muzicek, ktory ta len 2x zmlatil a potom ho to mrzelo, je totizto len psychopaticky manipulator, kt. systematicky pracuje ma zniceni tvojej osobnosti.
A fakt, ze ho ospravedlnujes naznacuje, ze co- to sa mu uz podarilo..
utekaj zena!
drzim palce!
Nemohla by si na chvilu ist napriklad k sestre,pripadne k nejakej kamoske? Musis od neho odist,lebo ta znici. Usudzujem,ze si mlada baba,ktora ma zivot pre sebou ,zivot a nie prezivanie pri nejakom manipulatorovi. A o dieta sa neboj,ak sa synovi doteraz venuje ledva dve hodiny tyzdenne,tak pochybujem,ze sa mu po tvojom odchode bude chciet venovat. A urob to cim skor,pokym je dieta male,lebo za chvilu ta zacne manipulovat cez dieta v zmysle kupi mu nieco drahsie, zacne mu rozpravat o tom ako on zivy maminu atd. Nedaj sa
Slovami toho kretena: Stoji ti to za to?
Vazne kde je nejaka hrdost? Zena necha sama so sebou takto zametat
No naše dieťa je paradoxne jedno spokojné usmiate dieta a VSETCI od obvodnej cez našu rodinu kamošov susedov hovoria, že vidno aké je to dieťa šťastné a spokojne. Že vidno aké je milované a z akej je ,,HARMONICKEJ " rodiny.
Ja som presvedčená, že nas vzťah nemá dopad na zdravý vývoj nášho dieťaťa.
Je šťastné. Miluje nás oboch.
ved mas trojrocne dieta, to uz moze byt v skolke a ty v praci. Okrem vyzivneho, na ktore mozes mat narok este pred rozvodom, mas narok aj na danovy bonus a pridavky na deti. Ktore patria rodicovi byvajucemu s dietatom v spolocnej domacnosti. Zacni si odkladat mensie sumy penazi, najlepsie v hotovosti alebo na ucet doveryhodnej osoby, kamaratky sestry a podobne. Prefot si dolezite dokumenty a tiez uloz mimo vasho bytu. Ako rodny list dietata, pas tvoj i dietata, dokumenty o vzdelani a praxi.
@negymama nas plán bol byt doma do 4r. Aj so zamestnávateľom som si to už takto dohodla. 3 bude mat v máji. Tak áno, teoreticky by som mohla nastúpiť aj teraz. Ale toto by bol obrovský sok pre dieta. Do teraz vysmiate spokojne slniečko a zrazu zmena bývania, bez ocka, a do škôlky....
No neviem si to predstaviť.
Radšej by som si s tým.dsbilom urobila poriadok , aby sa spamätal a prestal nám ničiť rodinu.
Cvoooook je to a poriadny. Boze kde chodite na takych chlapov 🙈 ak sa mas aspon trochu rada, aj to dieta, odid, hocikam, uz vcera bolo neskoro 😪
Chod k rodicom alebo krizoveho centra alebo 1i byt
no nechcem ti kazit iluzie...ale si velmi naivna. s takym clovekom si "poriadok" neurobis. Teraz si sa v diskusii dostala do fazy...
"no tak som sa postazovala ulavilo sa mi, takze mi je pocitovo lepsie a zacinam sa bat odist a preto odovodnujem, ze preco nie"
@alchemilkazltozelena vidíš... úplne iný pohľad ženy z normálneho vzťahu? Lebo mne to vôbec nepríde až také nenormálne.
Tvoje dieťa ti bude vyčítať v dospelosti,že prečo si neodišla skôr. Neúplná a chudobná rodina je stále lepšie, ako týraná mama. Hľadaj cestu von z tohto vzťah, aj skrz tvoj strach, nepohodlie, ťažké začiatky. Sloboda stojí za to! Ty stojíš za to!
vyzerá to, že diskusia Ťa nabudila a možno budeš mať potrebu sa s ním o nej podeliť. Ale nerob to. Aj čo sa týka dieťaťa. Ono vidí ako Ťa buzeruje za všetko a vníma, že si nespokojná a možno preto je navonok milé, aby nerobilo starosti.
@negymama 😀
Kamoška tomu hovorí,,vyprázdniť pphar"
O sebe som presvedčená, že s ním nechcem žiť. Ale nie som presvedčená, že je to to najlepšie aj pre naše dieťa. Som z toho unavena, stále rozmýšľať nad tým...
@mamacita88 ❤ďakujem
Všetkým ďakujem
@mandala77 vieš že aj toto mi napadlo? Keď som bola tehotná, po každej hádke aj 3 dní som ho necítila. Co sme sa my nabehali na pohotovosť.....
Až raz som niekde čítala, že dieťa v bruchu takto reaguje keď cíti ohrozenie, strach. Že sa stiahne a nedá o sebe vedieť, doslova, snaží sa byť neviditeľné.
nie, nie je to dobre pre dieta. takto to nefunguje.
Možno by som odišla niekde aspoň na skúšku, na mesiac dva. Ale kto mi dá taky kratky podnájom? Keď som hľadala byť pred rokom, každý má odbil, kvôli dieťatku...nechcú si dat zničiť byť, nechcú toto... hento...vyhovorky
Mimochodom, mam pocit ze ma milenku. Pretože mi dal sledovať moje auto. Keďže ja som absolútne čistá a on dobre vie ze som v tomto absolútne verná, tak jedine mi z toho ostalo dedukovat, že to urobil kvôli tu, aby vedel kde sa nachádza z toho dovodu- ci náhodou nejdem za nim do práce. Vie kde sa nachádzam a tým pádom eliminuje riziko, že sa niekde stretneme.
Keď som ho konfrontovala, opäť som z toho vyšla ako paranoidna hystericka chorá žena...
ved si uz tri x odisla, a co to vyriesilo. myslis, ze stvra skuska bude uspesna?
Toto nie je o "obycajnom" egoistovi rozmaznanom, co potrebuje dospiet a trochu zlavit zo svojho ega a zo strachu straty milovanej osoby ziskat aj trochu poroky a empatie...
tvoj muz ta nema rad. ty si len hracka manipulacie nic viac. odchody prichody na tom nic nezmenia...kazdy tvoj navrat ta posunie do hlbsej zavislosti. Este sa ti vysmeje a podlomi ti sebavedomie, ze si taka chudera ze sa aj tak vzdy vratis.
Prečo sa tak veľmi nemáš rada že s ním ostávas ? Ako sa môžeš takto sama týrať ? Veď to je strašne, príšerne.. už dávno dávno si mala byť za horami za dolinami, aj keby ste suché kôrky mali jesť. Aj tvoje dieťa bude tisíc krát šťastnejšie ako takto. Ak už nie kvôli sebe, tak to sprav kvôli svojmu dieťaťu. Zober sa a choď. A hneď
@negymama odisla som na max týždeň do Tatier do nášho apartmánu....
Teraz by to bolo iné
Nezbalit sa na týždeň, ale vsetko
nerob zatiaľ nič. Nič mu nehovor, na toto si daj obzlášť pozor. Tvár sa ako doteraz, aby si ani nič nevšimol. Pozri si na koníku diskusie, kde prispievala charity.
Link, kde sa môžeš obrátiť na pomoc, Ti dal niekto do diskusie. Zavolaj tam. Všetko je potrebné mať dopredu naplánované.
To s tým pudingom, čo urobil, je veľmi nebezpečné. Robí to naschval, aby si o sebe pochybovala a nebola si sebou istá. Odporúčam Ti aby si si takéto veci zapisovala.
V budúcnosti môže také veci použiť voči Tebe, že nevieš čo si robila a pod. aj pri možnom rozídení a starostlivosti o dieťa.
Buď obozretná a nič nehovor!
Nič teraz nerob.

Utekaj, kým môžeš. Toto je psychické týranie. Sú ľudia, ktorí ti pomôžu, neboj sa. Nájdi v sebe odvahu a stratenú sebadôveru. Začni zbierať info. Daj do Google "toxický vzťah s manipulátorom", čítaj... Určite si uvedomíš, že nemôžeš ostať. Držím palce!