icon

Muž mi klame o výplate

5. apr 2023

Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻‍♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄

liljana
6. apr 2023

@dadis Na nic sa nevyhovaram, zabity cas, nic to nevyriesi ani nepomoze. Nikoho nevyuzivam, ani nevyciciavam. A ani sa nenecham. Viem si priznat chybu. Nehovorim, ze vzdy moze za to ten druhy magor, haj ..., zmrd, k..t, ako tu casto pada. A potom sa tu pride fnukat, preco mi este ziaden vztah v zivote nevysiel. :D. No preco. Chyba vzajomny respekt, ucta a ferovost a sebakritika, ze chyba moze byt aj v mojom prijimaci. To je zaklad nefungovania vztahov.

mircalla
Autor odpoveď zmazal
svokrinjazykmonika
Autor odpoveď zmazal
dadis
6. apr 2023

@liljana A ja som niekedy fnukala? Vsetky zeny sme jedinecne, netreba sa vzajomne zhadzovat. Tu ide o to, ze zivnostnik potrebuje peniaze aj mimo rodinu, lebo podnika, to je uplne v poriadku. V poriadku nie je, ze o tychto financiach nema prehlad jeho manzelka. (neznamena, ze ich ma zobrat alebo minut, len vediet o nich a mat k nim v pripade nudze pristup). Zivnostnik ruci celym svojim majetkom, takze netreba to brat na lahku vahu. Aj muz aj zena su v manzelstve rovnocenni partneri, nema pravo ju od tychto informacii odstrihavat. Ak si chce odkladat peniaze pre seba bokom, je to ok, ale nech ma pravo si taku ciastku odlozit aj ona, bezohladu na to, ze je prave na MD

mircalla
Autor odpoveď zmazal
bessie12
6. apr 2023

@mircalla ma mesačné bábätko, tak asi ťažko pôjde teraz do prace. Je to napísané na prvej strane.

zmrzlinka2021
6. apr 2023

@liljana

Takze si rozvedená... 😉

Ja som viac ako 13 rokov vydata a poviem ti tak, manzelstvo je o jednote, vo vsetkom, aj o zdielani penazenky. A starostlivost o malinke dieta je EXTREMNY prinos rodica (je jendo, ci to bude zena alebo muz) pre rodinu. Nie, nie je to "pomimo". Zaplat si cloveka na 24h starostlivost, na varenie, pravidelne upratovanie,..? + strata prijmu kvoli tomu.

Nie je jednoduche ani chodit do prace, ale podstata fungoania a toho respektu a ucte o ktorej pises, je prave v neporovnavani sa, a vo vztajomnej spolupraci, jednote.. lebo ak zacne kazdy "tahat sam za seba", vztah obvykle konci alebo je vazne naruseny

zuzanockamt
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 Nielen tvoj model fungovania manželstva - všetko spoločné, je správny, ideálny, fungujúci. Fungujú aj iné varianty a bez problémov. To, že si to nezažila, to neznamená, že to nefunguje. Btw. s jedným manželom žijem už 20 rokov úplne iným systémom ako ty.

jana_eyre_2
6. apr 2023

@liljana nikdy som to nezachytila z tvojich príspevkov, preto ma len zaujíma, ty máš nejaké dieťa?

dadis
6. apr 2023

@zuzanockamt Ak ide vsetko ako ma, tak ok. Pozor vsak v pripade, ze pride z akychkolvek pricin k rozpadu manzelstva. Moj muz vybral v hotovosti, previedol na mamu a milenku vyse 60k penazi 🤷‍♀️

zuzanockamt
6. apr 2023

@dadis My máme každý svoj účet.

ahhola
6. apr 2023

@jana_eyre_2 vraj ma, v minulom príspevku spomenula ako geniálne funguje v každom ďalšom vzťahu po rozvode...
Moje deti a tvoje deti bijú naše dieta😅geniálna lila

ahhola
6. apr 2023

@dadis s milenkou je doteraz, koľko?

V ach ti chlapi... píše babula, ktorej starý zarába vonku 5000 a v rámci ničenia exmatky svojho decka jej neplati na decko 130 a poprepisoval všetko na mater...
Keď je jedináčik, možno si pomohol, ale aby si raz nezadedili súrodenci, taka prileztost👿

mircalla
6. apr 2023

@bessie12 Ok beriem, to je daco uplne ine, necitala som to cele. Riesenim je uprimny rozhovor, to je cele

aurora33
6. apr 2023

@zuzanockamt aj my a je to super

dadis
6. apr 2023

@zuzanockamt Aj my sme mali. Doverovala som mu. Bola to chyba, priznavam s odstupom casu.

ahhola
6. apr 2023

Inak autorka, pri 2m bábätku nemas 90%platu 6mes.,kedze starší ma 5.,po ňom si nerobila? Jasne, ze problém by sa odsunul po polroku bábca, ale aj 800€ kočíkovne ste stopili?
Pekne sa ho dnes opýtaj...
Mužíček, koľko máš nasetrene? (on, bohužiaľ, nie vy)
Možno ti v záchvate úprimnosti povie 10 000 ešte 5 a kupujem auto🚙 pre nás... 🌺

Alebo sa dozvieš, ze je 15 000 v mínuse,🙆‍♀️ lebo herne... 💥

sorayaardente
6. apr 2023

Môžeme vedieť,koľko ti dáva peňazí?? Inak sa čudujem,že koľko rodín má spoločné účty a píše,že sa čuduje,že niekto nemá...my nemáme spoločný účet,muž má svoj a ja svoj a je normálne,že muž si chce ušetriť svoje a ja svoje tiež na nejaké osobne veci,ktoré chce . Ja by som nepýtala od muža peniaze alebo nekupovala z jeho výplaty sebe oblečenie,kabelly,topánky....je iné deťom,strava alebo ked treba do domácnosti. Zvyšoval sa aj daňový bonus,muž mi ho dáva cely pre deti a ked treba niečo, kúpi...ale účty,píšem každý máme zvlášť...on tiež by si nekúpil z mojich peňazí napríklad deku za 90eur,by som ho ukameňovala....

liljana
6. apr 2023

@ahhola Asi si ma s niekym pomylila, skus si to zacat radsej niekam pisat. Moje dieta nikoho nebije, druhe deti maju cez 18 a nebyvaju s nami.

kubkovamama
6. apr 2023

Myslím,že podstata je v tom,že autorku trápi,že muž jej klame/zatajuje.Nie je tu predmetom koľko majú peňazí a na čo to míňajú.No na čo asi môže minút materskú 🤦 a že kam preboha dáva toľko peňazí.No asi že potraviny,domácnosť,hypo,auto.Stavbar na SZČO zarobí na SK koľko ak chce byť aj poobede občas doma?Odvody,stravu,všetko si platí sám.Spolocny účet mať nemôžu,ak je SZco.Jedine ak si otvoria ďalší súkromný spoločný.On nemôže z firemného účtu platiť domácnosť.Takze ak majú spoločný príjem do 2000€ na 4 osoby,je to tak na hranici.Tak kam tie peniaze dáva,normálne ma to nasr...o.Mna by tiež hnevalo,že chlap mi klame.Mozno v banalite,lebo zrejme má tak 100€ naviac,ale bohvie.Zvysovali sa odvody.Strava máš tak 7-8€ ak je volakde na stavbe.Mozno len chlapska hrdosť a stačil by rozhovor.Naco sa trápiť,narovinu sa ho opýtaj.Netreba za tým hľadať hneď katastrofu.Moj napr.mal vysokú daň,nechcel mi to povedať a škrečkoval a škrečkoval na to a tiež sa mi zdalo,že akosi to vychádza inak ako predtým.A potom mi ukázal obálku s hotovosťou čo si odkladal na dane.🤷Možno sa u vás deje niečo podobné.Moj takto šetrí aj na dovolenky,výlety,deckam napr. bicykle.A nepokladá za dôležité mi to hovoriť.Mozno je to divné,no čo už.Treba komunikovať.Ja sa opýtam a dostanem odpoveď.Ked sa neopytas..Oni rozmýšľajú inak,nepokladaju niektoré dôležité veci za dôležité.Ibaze tvoj vedome klame.

zuzanockamt
6. apr 2023

@dadis Tak tvoje peniaze ti ostali, keď ste mali oddelené účty, či?

liljana
6. apr 2023

@dadis Keby ste mali kazdy svoj ucet, tak sa ti to nestane ... Ja doverujem, ale moje peniaze zostanu na mojom ucte a dovidenia.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
liljana
6. apr 2023

@zmrzlinka2021 sme vyse 10 rokov rozideni, nerozvedeni. Predtym 5 rokov chodenie a 10 rokov zobrati. Dufam, ze ti to nezobralo vietor z plachiet, ze iba ludia v manzelstve maju pravdu a ze je tu niekto vztahovy fluktuant. 🙂

beata_k
6. apr 2023

Zenice a to vazne chodite kontrolovat ucet svojim muzom? Aj sa ich potom pytate ked narazite na cudnu polozku? Ja by som si to nikdy nedovolila. Rovnako tak telefon.

zuzanockamt
6. apr 2023

@beata_k Tu na tejto sieti, keď ti muž neodovzdá celú výplatu a nesnoríš mu po účtoch, nedajboh máš vlastné peniaze a svoj účet si za divnú. Tu platí pre ženy, že čo je jej je jej a čo je mužove je tiež len jej. Úlohou muža je len drieť, urobiť deti a všetko odovzdať žene.

liljana
6. apr 2023

@zuzanockamt To si mysli ta zena, kym to neprestane muza bavit, ze je za debila. Posle ju v 40tke do prdele a potom do dochodku sa bude dotycna zivit sama a lamat si hlavu, kde sa stala chyba v jej dokonale vymyslenom programe. A ak si on nebodaj najde mladsiu, tak ho bude oznacovat za hm hm a ako mu "obetovala" svoju mladost.

zuzanockamt
6. apr 2023

@liljana Ja sa tu na tom už len bavím. Nechápem ale tých chlapov, ktorí pri takých ženách ostávajú.

beata_k
6. apr 2023

@zuzanockamt Co tak citam 3 strany, tak asi mas pravdu. Len ma to zaujalo, ze preco to chcu vediet? To idu polozku po polozke? Lebo je tu milion tem o dovere medzi partnermi, ale toto mi tak nepripada.

ibrunova
6. apr 2023

Možno tie zvyšné peniaze šetrí a možno chce mať peniaze aj pre seba.. U nás si chlapi naschvál dali gastráče a nie peniaze, aby im aspoň niečo ostalo, lebo že keby si dali finančný príspevok na obed, aj ten im ženy zoberú 😂