Muž mi klame o výplate
Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄
@zuzanockamt Pozri, ty vies, prečo tak rozmyslas a je to tvoj zivot.
Ja tvoj zivot nezijem, ja tvoje sracky nezijem, neriesim a nebudem riesit.
@zmrzlinka2021 🤦 Ako píšem, som spokojná. A nerozumiem, prečo píšeš o exkrementoch, tie máš možno v živote ty 🤭
@pipistrel13 naklady na pohreb cca 2000 eur....a to bez karu. Nechcem byt morbidna, ale prakticky nechas manzela a deti v tom pripade zavislych na jednej vyplate. Naklady na notara kvoli dedicskemu dalsie stovky eur
@zmrzlinka2021 Zvlastne je, ze robis to, co sama kritizujes.
"Ja chápem, ze ti nevyslo manzelstov, ... " Ked nieco nefunguje, tak to normalne skonci a zacne nieco nove lepsie. O com to hovoris s tou falosnou lutostou? Pre mna a vela ludi manzelstvo a vztah za kazdu cenu nie je jedinym zufalym cielom zivota. A ked skonci, tak nehladam lieky alebo strom na obesenie sa. 🙂
@liljana Myslím si, že autorka sa už neozve.
@zmrzlinka2021 Tak hadam mu doverujes kde ich dava 🤷🏼♀️
@pipistrel13 mne pride, ze to ako fungujete vy, je opacny extrem k vztahom, kde sa financuje kazdy sam a do financii partnera Ani nevidi..
Zdielat vsetko, aj financie, s tym suhlasim, tiez to tak mame. Ale kazdy by mal mat vlastny ucet, prave kvoli situaciam, o ktorych sa cloveku ani len premyslat nechce..
Ale tak, kazdy to ma tak, ako mu vyhovuje..
@liljana zaujimave, ze tvoja prva rada bola, aby Isla ona do prace. Nie, aby chlap priznal cely prijem..
Raz su rodina, ziadne tajomstva a klamstva ohladom financii tam nepatria..
@mircalla noo neviem. Ako moze nam to byt jedno. Zase to uz by aj chlapovi malo byt trapne a blbe ze si zena od neho musi takto zakazdym prosikat peniaze.
Ved nech si odsleduje ake su platby. Ake su vydavky.
A zisti aj sam ze zena by od neho pytat nemusela ale sam ich da. Pripadne nech to plati on.
Kazdopadne fakt ja mam z nej pocit ze to ze jej nejake (pripadne) peniaze zatajil tak to ju vytaca. Lebo vie ze ich ma a aj tak ich neprizna.
@zuzanockamt Ano, ostali, polovicu z nich mu vsak v ramci vyrovnania bsm vyplatim, lebo to ziada 🤣🤣
@zuzanockamt ja t alen poopravim, mas svoj ucet, to je ok, ale penaize, kt. tam zarobis pocas trvania amnželstva nie su len tvoje.....su aj manželove....nakolko mate BSM....to len pre fakt, že každy, kto si mysli, že ak mam svoj ucet, tak mam aj vy hradne svoje peniaze, je mylny.....
@sorciera24 Tam ide o to, aby ti niekto nevybrakoval spolocny ucet, ked si druhy povie, ze chce odist, "nestihne" ti to povedat. Chce si pred odchodom este uzit za spolocne, pricom ten ucet viac plnis ty a potom sa budete o to dotahovat dalsich 10 rokov. Pricom nie je iste, ci nieco aj dostanes spat.
Pokrvni pribuzni sa vedia okradnu o dedicstvo a cudzi, co chvilu zili a byvali spolu, rozchadzaju sa v zlom, obaja su presvedceni, ze na ten vztah doplatili a cakate, ze to neurobia? Naivita je draha vec.
@liljana ja som neragovala na teba, ja viem, ja nemam spolocny ucet, ale penaize su spolocne, ci na 1 ucte, ci na 3och oddelenych....to som len chcela povedat... môžes mat aj doma v pancuske....pre mna za mna....
@sorciera24 Viem, ved preto odpovedam aj pekne, milo a slusne. 🙂
Ono uplne inak boli, ked ti druhy ukradne konkretne tvoje 10-20 rocne uspory, na ktore sa clovek skutocne narobil a nasetril. A inak, menej, ked sa "nerozdelil" o uspory, ktore zarobil iba on, ale akoze patria aj mne, ved mame BSM. Ale ktore ma nestali ani hodinu casu, ci namahy.
Živnostník nema výplatu. Rady ako spoločný účet atď sú teda riadne odveci. Okrem toho určite na aj výdavky iné...
Inak treba poratat náklady na domácnosť komplet, stravu a povedať koľko od neho potrebuješ. Alebo co ma platiť. Vybavené.. rozhodli sa tu teraz tieto témy, ale nie. Muž nemá prispievať tebe, ze si doma, financie spoločne mate riešiť. Cize na čo treba, koľko..
Autorka, tvoj muž dostáva peniaze na ruku? Alebo má účet? Však mu povedz nech ti ukáže pohyby na účte a výplatnú pasku. Alebo ho popros nech si jeden mesiac zapisuje výdavky. Mne niečo podobné urobil muž, ked mi nepovedal o extra vysokej prémií, ktorú dostali v práci. Dozvedela som sa to od jeho kamaráta. Skoro ma vykotilo. Najskôr som chcela robiť krik ale potom som si uvedomila, že vždy ked dačo poviem, ze treba alebo, že nemám peniaze, muž mi dá. Nezivorime, máme všetko čo nám treba. A tak som sa ho len opýtala ci mi niečo nezabudol povedať, a ze viem o tej jeho prémií. Tváril sa akoby nič a ja som ďalej neriešila. Iba som mu pripomenula, ze sme manželia, máme spoločné financie a on mi nemôže brániť k pristupu k nim 🙂 ja by som tvojmu mužovi otvorene povedala, ze to viem a opytala sa ho, kde je problém.
@mircalla neni problém si k účtu zriadiť prístup, je majiteľ účtu a potom ešte môže mať disponenta, rovnako ako aj platobnú kartu. Ja som tak k účtom babky a dedka. K svojmu účtu budem mať dispo tiež, moju sestru. A prečo? Práve kvôli dedičskému - pretože v deň, kedy umriem ja či babka, dedko, okamžite prevádzam peniaze na svoj účet (sestra zase moje na ten svoj). A to preto, lebo ja nedriem v práci na to, aby potom z mojich zarobených peňazí, hnuteľností, nehnuteľností si notár vzal 1 %.... Ceny bytov napr. u nás za 3izbák sú od 130tis., čiže za to, že platím úroky na hypo, snažím sa robiť mimoriadne splátky, pol života sa trasiem, aby som mala prácu, atď, stačí notárovi pár klikov na katastri a má zarobených 1300 €. Ďalšia vec - napr. byt po starých rodičoch zdedí mama - 1 % = 1300 €, po nej zdedíme my - 1 % = 1300 €.. Len za tú istú vec si už notár zarobil 2600 €. A týchto 1300 € (alebo polovicu) musíš notárovi zaplatiť ešte skôr, než vôbec otvorí konanie.
@liljana
liljana
•
Dnes o 08:07
@dadis Naco tolko ironie ... Od rozvodu vzdy zijem v partnerskom zvazku. Kazdy v nom vie, co ma robit, ma svoju pracu, kazdy ma svoje dieta/deti, svoje peniaze, vie, co su jeho prava aj povinnosti. Co ma kedy urobit, alebo kedy a co zaplatit, aby to bolo vyrovnane. A ked to nevie, tam su dvere, moze slobodne odist. 🙂 A spokojnost. Neplacem tu od rana do vecera, aky je svet je na mna "zly".
To posledné mal byť vtip😄nevydalo

@liljana
Nie, ja tu vystupujem voči tvojemu sposobu komunikácie, ktorý je podla mna argonatný a dehonestujúci ludí, ktorých ani nepoznas.
Ty svet delis na dve skupiny, ale zivoty ludi maju asi milion odtienov, specifik, kazdy clovek ma vlastny pribeh, cim si presiel, co riesi, ako ma schopnosti, moznosti...
Ja chápem, ze ti nevyslo manzelstov, chápem, ze mas za sebo aj viacej nevydarených chodení... toto vsetko ta formuje, ale zial podla mna nesprávnym smerom a to cez zatrpknutost a kritiku iných ludí.
Aj kebyze zena VOBEC never nepracuje, manzel donesie 5 tis. EUR a ona vo volnom case ide na nechty - je to jej vec, ich vec, ich rozhodnutia, ich pravidla... Ich vztah, manzelstvo moze byt 100krat kvalitnejsie, ako vztah, kde zena je mukel ..
Tak ako ty uvazujes, som uvazovala ja pred 10 rokmi. Odvtedy som sa vyrazne karierne posunula a dost okresala niektore svoje postoje.