Muž mi kúpil neoriginálnu vec a ja neoriginály nenosím
Ahojte, mozno si len chcem vyliat srdce, event. precitat vas nazor. Ohladom darcekov pre dospelych sme boli dohodnuti vopred na veciach, ktore som zabezpecila, iste prekvapko pre muza som takisto kupila. Rozkol , ked to tak pejorativne mozem nazvat nastal v tom, ze mi kupil istu fakeovu vec. Ja vo vseobecnosti faky nenosim. Som mu povedala, ze to nosit nebudem, ze dobre vie, ze take veci nenosim, som proti tomu. On sa nastval a povedal mi, ze nabuduce mne na Vianoce len nasr… Po 10 rokoch manzelstva toto pocut na stedry vecer, no dost ma to zabolelo. Ja som vobec nic nechcela, nic som neocakavala, pretoze sme si dopredu veci dohodli, ved aj tak je to o darcekoch pre deti. Ale tak som za úprimnosť vo vzťahu, tak som to povedalala on mne na to, ze kazda normalna zena by to mala v skrini a po roku by povedala, ze to nebude nosit a nie hned v ten den. Viem, ide o sprostost, ine veci su podstatne, len mna zarazila ta veta- ze nabuduce mi len nasr…, a jednak to, ze ci vobec ma pozna, s kym zije, ze vlastne vobec nepocuva, co mu clovek vravi… Prepacte, nechcem rusit vianocnu atmosferu, len som si asi chcela vyliat emocie… Prepacte este za absenciu diskritiky, pisem na rychlo z mobilu
@luccija ano, ved to je prave na tom smutne...
To si mu hovoriť nemusela však snaha sa cení a čo je na tom že to je fejk prosím ťa veľa ľudí má takých veľa veci a sú šťastní
@andrejka1974 tak brala som to uplne normalne, ze mu to poviem, kedze taketo veci v satniku nemam, pre mna je uprimnosť vo vzťahu doležita, nemienim sa pretvarovať, takto žiť nechcem a nebudem. Ano pre pokoj v rodine radšej drzat jazyk za zubami, ako to tu je xy krat napisane. Ale myslim si, že dospeli luidia si maju vediet veci normalne povedat, vydiskutovat bez zbytocnych afektov apod...Pre mna radsej ziaden dar, ako kupit nieco, co viem, ze ten dotycny nema rad- bolo to tu perfektne trefne napisane- akoby vegetarianovi dali klobasu apod..
Už tomu rozumiem s tým Gucci. Ale aj keby to bol Gucci máš právo ho chcieť a túžiť po ňom. Zjavne je to niečo iné, asi nechceš písať čo presne. Ok vlastne o to nejde. Rozumiem tomu tak, že tvoja zásada je nenosiť fake a máš na to rozumné dôvody. Existuju aj atrapy - napodobeniny. Napríklad v minulosti sa dali v zahraničí kúpiť Omega hodinky za 15€ ktoré do mesiaca sa pokazili. Tie nikomu nevadili pretože každý vedel že je to atrapa a kúpi si to len hlupák. Ale fake Omegy už stáli 100€ a boli na nerozoznanie od originálu a po tých šla aj polícia. Neviem ako to chodí pri oblečení ale v hodinkách sa trošku vyznám a viem prečo originál hodinky robené v Schaffhsussene stoja aj niekoľko 10 tisíc. Ručne robia skoro všetky diely hodiniek a ladia ich dokopy tak, aby boli presné a vydržali aj 100rokov. To tie 100 eurové určite také nebudú. Okrem toho udávajú trend v luxusnom dizajne hodiniek. Ostatní to skopírujú. A tak je to asi aj s oblečením. Kazde oblečenie je originál návrh návrhára ktorému musíš zaplatiť a tých návrhárov tam bude celá kopa. Fake výrobcovi zamestnať jedného návrhára ktorý to len dokonale skopíruje. A teraz k tvojmu mužovi. Ak on pozná tieto tvoje dôvody a je s nimi stotožnený podobne ako ja, tak by ťa mal pochopiť. Na druhej strane ho možno nahnevalo niečo úplne iné. Predstavím si seba v tejto situácii. Viem že moja manželka nenosí fake veci ale neviem rozoznať čo je fake a čo nie. Alebo viem, že jej idem kupovať fake lebo s jej filozofiou nesúhlasím a občas môže si ponosiť aj niečo lacnejšie. Ty mu to ohundreš, že to nosiť nebudeš a jeho do sklame že si taká nevďačná a náročná. Toto je len príklad a neznamená to že je to o vás: Mám kamaráta, ktorý ma manželku ktorá nepracuje on maká zarába a ona len míňa. Jemu ak by toto povedala tak by jej povedal to iste. Pri pive sa mi sťažoval že ho to už hnevá a prestáva si ju vážiť. Pritom to bola najkrajšia žena v okoli a keď spolu chodili minimálne dvaja za ňou veľmi plakali čo ich odmietla. Tak som si pomyslel: Chcel si luxusnú ženu tak sa nečudujem že ma luxusne požiadavky. To nie je automaticky o vás to vieš len ty. Ak tvoj muz nie je bežne taký cholerický tak niečo ho muselo nahnevať na tvojej reakcii a sklamať. Možno to myslel dobre celé a myslel že ti urobí aj tak radosť. Vôbec mu nedokapčalo že kupuje fake. A zrazu si na to spomenul až tvojou reakciou. Seba si viem v tejto situácii predstaviť. Aj mna by to sklamalo. Reagoval by som síce inak ale tiež by som bol minimálne nejako ofučaný. Osobne si myslím že je to tento prípad. Nedošlo mu čo kupuje. Tebe Radim sa ho na to spýtať a odpustiť si povzniesť sa nad to. Keď pochopíš čo ho nahnevalo ľahšie mu odpustíš že ťa zranil.
@slovakboy dakujem
Ako tak citam pomerne velka cast muzov nema absolutne ziadny zaujem ani snahu kupit nieco, manzelku ci priatelku aj potesi. Hoc ak kvalitnu knihu. Radsej kupia hocico a odtiknu si, ze to maju vybavene. Manzelka to odlozi, povie si vyhodene peniaze, utrpne sa usmeje a tvari sa, ze je stastna. Manzela vobec nazaujima, ci stastna je, ani ci danu vec nosi co pouziva, vsak povinnost si splnil. Nie je to moj pripad, darceky nedostavam uz vobec, ale ak uz teda si kupujeme darceky, mozno treba prejavit minimalnu snahu. Trosku je z toho vidiet, ze ma dana osoba zaujima, ze viem, co sa jej paci, ake ma zaujmy, co rada cita, nosi, co ju zaujima. Nie je to najdoleztejsia vec na svete, ale daka snaha by byt mala. Inak je to take mechanicke, ved splnil som si povinnost.
@eva112014 tu by som ho poslala rovno do pecka aj pod stromcekom... Kokos, ani palcom nepohne, zenska vsetko hradi a on este teatro robi... Neznasam takych ludi.
Ešte ma napadlo nemohol si myslieť, že to je originál?veď snáď nekupoval cez Bazos či Instagram fakeovu vec...možno ako laik si myslel, že je to originál a pritom zaplatil veľa. Neviem je to také divné, keď vie, že nosis kvalitnejšie veci...
@mircalla Pozri, u nás nosí darčeky Ježiško! Jo, urobili sme chybu, že sme povedali dieťaťu, že nebude poslúchať, Ježiško nepríde!
Nastala situácia. Dieťa nechce si upratať izbu. Poviem raz, poviem dvakrát, tretíkrát poviem hlasnejšie. A moje dieťa vraví:” Mamiií, keď budeš kričať, Ježiško ti nič neprinesie!”
Áaaale, vravím! Ježiško už veľkáčom hračky moc nenosí. Ide reklama v TV. Jasné, rozdávajú si darčeky a aj dospelým. A malá vraví:” Mami, teba riadne oklamali! Ježiško nosí darčeky aj veľkým. Buď si napísala Ježiškovi zlú adresu, alebo neposlúchaš!”
Takže aj veľkáči musia mať darčeky u nás pod stromčekom.
Inak v minulosti som dostala na meniny 24.12 od mojej švagrinej vianočné gule! A áno, ja som sa z chuti zasmiala. Ona nechápala. 🙈😅
@eva112014 😀
@luccija praveze nakupoval, neviem, uz sa v tom nemienim sprtat. Nerozumiem, preco to takto ponal, pricom vobec to nebolo potrebne. Povedal mi, ze jemu sa to pacilo, ja neviem, cjhlapi asi tak nezmyslaju, ale ja som zasadne proti tym veciam, to opakovane sme sa aj o tom rozpravali, preto tomu nerozumiem, ale tak nevadi... Zivot ide dalej, su podstatnejsie veci, len ma to zamrzelo, pretoze si pripadam akoby som zila bud s hluchym clovekom alebo neviem...
1. Ak si za uprimnost, ako tu sama prezentujes, tak potom musis uvitat aj muzovu uprimnost. Mal sa pretvarovat, ze sa ho tvoje reakcia neodtkla ? Len bol uprimny, mala by si to ocenit.
2. Nejde pri darceku hlavne o vdacnost, ze si ten druhy na nas spomenul a snazil sa ? To si tak rozmaznana, ze si nevazis, ze ti chcel spravit radost ?
A celkovo podla tvojich reakcii si naozaj dost neprijemna osoba, akonahle ti zeny pisu cosi ine, ako si cakala, tak sa hned urazas, namiesto toho, aby by si sa nad sebou zamyslela, ze mozno nie si az taka dokonala, ako si myslis. Nechcela by som byt tvojim chlapom.
@kayyaa vobec si o sebe nemyslim, ze som dokonala, ani sa neurazam, ale tak prepac ked ma niekto bude nazyvať nevdacnou trubou, zlatokopkou apod. tak to ma vie zdvihnut zo stolicky to ano, to priznávam. Ale kopec ludí tu napisalo, ze som nemala to vobec rozpitvavat, byt vdacna za to, napisali to slusne, to akceptujem, takze si myslim, ze ten 3 bod je blud. Ano uprimne mi povedal, vobec by som nechcela aby sa pretrvaroval, ale da sa to povedat inac. Ja by som mu nepovedala, ze mu nabuduce naseriem ked uz to mam tak sprosto napisat. Mohol mi uprimne povedat, vies co tak nechaj tak, predaj, alebo rob s tym chces, ale nie ze sa ti buduci rok VYSERIEM. Takuto komunikáciu si myslim si nezasluzi ziaden clovek. Ja
To ešte stále sa tu rieši toto už na 12. strane dookola? 😳
mňa u Teba najviac zaráža to, že po 12 stranách diskusie si stále dookola ideš svoje. Že povedal niečo, čo nemal povedať, že to mal povedať inak a pod.
Realita je taká, že povedal, čo povedal. Na tom nezmeníš vôbec nič. Nepomôže Ti prehrávať si to dookola v hlave a ľutovať sa. Jediné, na čo máš vplyv si Ty. Buď sa budeš cítiť dotknutná, urazená a takú Ťa po 12 stranách vnímam, alebo si povieš ok, idem ďalej, nič také hrozné sa nestalo. Lebo naozaj sa nič hrozné nestalo.
Ty si v tejto diskusii tiež nepríjemne urážala ostatné ženy, v duchu hesla najlepšia obrana je útok. Ale myslím, že tu už dávno debata je zbytočné, lebo Ty nie si ani schopná vidieť svoju zacyklenosť a stále píšeš to isté dookola, nikam si sa vo vnímaní nepohla. Ľutuješ sa rovnako, ako si sa ľutovala včera.
@mandala77 ja seba nelutujem, lebo nemam preco. Pred asi 5 stranami som napisala, že už to neriešim, všetko je ok. Ale to nemeni na veci, ze si nemyslim, ze to nebola neprimerana reakcia. Napis mi , koho som dourazala- konretne nicky- poprosim
@mandala77 pretoze ja ti napisem, že urazky napriklad aj tie konkretne ktore boli namierne na mna sa mozu použiť vo všeobecnosti aj v priestupkovom konani, kazdy nick sa da identifikovat pod PI, pretoze nazvať niekoho truba to je urazka
podla IP
Popieranie je silný obranný mechanizmus. Sebareflexiu u Teba nie je po 12 stranách vidieť vôbec.
Tak tie nicky, ktoré Ťa urážali, posuň na priestupkové konanie. Ty si ich urážala na oplátku rovnako, nie ja. Pozri si pár strán dozadu.
Už viac tu nebudem prispievať, s Tebou je debata úplne márna.
@mandala77 neboj sa, ja sa zariadim . Teba do tejto diskusie nikto nevolal, ja som s tebou debatovat nechcela, prispievala si sama, zbohom
Mozno je chyba u oboch? Keby si diplomaticky nehovorila ze to nebudes nosit ( a nosila to doma len ak to nie je kabat cizma atd) tak ani on by nemal taku blbu reakciu. Na ucte mà dost $$$? Obaja ste boli brutalne uprimni len on to nepodal slusne: ty si bola urazena fakom on tvojou reakciou: ale ak je toto vas jediny problem .. tak o nic nejde . Moze ti predca kupit Gucci hocikedy inokedy.
@miadi presne tak, uz je to davno poriesene, len tu je z toho telenovela
Mozes ppziadat admina vymazat tuto diskusiu. Tu je problem vzdy ked len spomenies $ alebo znacky alebo nespokojnost s darcekom 😜uplne zbytocne ti tu niektore davaju privlastky.
@miadi nie, nepoziadam o zmazanie, nech to zostane, aby sa videlo, kto ma ako pocastoval. Ludia su neskutocni, prekrutia veci, povymyslaju, poobvinuju, ale nedomyslaju, ake to moze mat dosledky...Nech si nikto nemysli, ze na internete si moze vypisovať, čo chce, že pocitac znesie vela, to zdaleka nie.
@miadi vie, prave si myslim, ze im kole oci prave ta financna stránka, o kt. v samej podstate tohto prispevku vobec neslo, ale vidia, ze niekto sa ma lepsie ako ony, tak sa potrebnuju nejakym sposobom vyvrsovat alebo neviem, ci im to robi dobre... Lenze nikdy clovek nevie, kto je na tej druhej strane. Vacsina komentovala slusne

Viac by ma mrzelo, že Ti povedal, že sa na niečo hráš.Takze asi nesúhlasí s tým, aby si si kupovala drahšie veci a možno Ti chcel dať radu ako ušetriť či sebe uchrániť účet🙂
Nahnevalo by ma to nič trapnejsie ako fejky na dospelom človeku nepoznám.A ešte, keď vie aký máš na to názor, tak jedine, že mu na tebe nezáleží a je mu to jedno....preto aj taká rada, že tebe len n...t.Vobec nie si rozmaznana len máš zásady.