icon

Muž mi kúpil neoriginálnu vec a ja neoriginály nenosím

24. dec 2021

Ahojte, mozno si len chcem vyliat srdce, event. precitat vas nazor. Ohladom darcekov pre dospelych sme boli dohodnuti vopred na veciach, ktore som zabezpecila, iste prekvapko pre muza som takisto kupila. Rozkol , ked to tak pejorativne mozem nazvat nastal v tom, ze mi kupil istu fakeovu vec. Ja vo vseobecnosti faky nenosim. Som mu povedala, ze to nosit nebudem, ze dobre vie, ze take veci nenosim, som proti tomu. On sa nastval a povedal mi, ze nabuduce mne na Vianoce len nasr… Po 10 rokoch manzelstva toto pocut na stedry vecer, no dost ma to zabolelo. Ja som vobec nic nechcela, nic som neocakavala, pretoze sme si dopredu veci dohodli, ved aj tak je to o darcekoch pre deti. Ale tak som za úprimnosť vo vzťahu, tak som to povedalala on mne na to, ze kazda normalna zena by to mala v skrini a po roku by povedala, ze to nebude nosit a nie hned v ten den. Viem, ide o sprostost, ine veci su podstatne, len mna zarazila ta veta- ze nabuduce mi len nasr…, a jednak to, ze ci vobec ma pozna, s kym zije, ze vlastne vobec nepocuva, co mu clovek vravi… Prepacte, nechcem rusit vianocnu atmosferu, len som si asi chcela vyliat emocie… Prepacte este za absenciu diskritiky, pisem na rychlo z mobilu

greywolf
24. dec 2021

Som rad ze nemam taku zenu ako ty. Hras sa na nieco. ,,ja fake nenosim,, jedna z najtrapnejsich viet.

tom_i
24. dec 2021

Babo babo mala si to dať do skrine a hotovo. Vieš koľko lezakov mám nielen ja v skrini? A čo.

autor
24. dec 2021

teraz som si vsimla ze mk zmenil nazov teny, ja sommmals len darcek a oni to cele premenovali…..

eva112014
24. dec 2021

Aj malé dieťa vie, že darovaného koňovi sa nemá pozerať na zuby. A áno, bola si neslušná najprv ty a až potom tvoj muž.

vler
24. dec 2021

Autorka ja sa Ta zastanem...zda sa ze si prvotne reagovala kludne, naco on reagoval nevhodne poznamkou o nasr...a potom uz to islo dole vodou. Prajem vam aby ste sa na tom coskoro vedeli zasmiat. Odporucam aby ste sa s muzom dohodli ze si nic nebudete kupovat. Takto to mame my a je to taka pohoda, nulovy stres...proste si sami kupime kedy chceme co chceme.

karolinakr
24. dec 2021

Vyzerá to otrasne, či to z moralnych principov nenosiš, či chceš zapadnuť medzi smotanku preto len značkove alebo ba dokonca ti na Miletičke kupil kabelku? Tu by som ani ja nenosila, i keby sa urazil a hodil misu zemiakoveho šalatu o zem, lacne veci hej ale vkusne, niektore fejky su fakt nevkusne a vyzerajú hrozne

autor
24. dec 2021

@greywolf a vam pride koser cely ten biznis, ozobracovanie nejakych chudakov vratane deti, ktori za par supiek vyrabaju veci, nekvalitne a okradaju tym v podstate? to nejde o ziadnom vyvysovani, ale proste toto neschvslujem

mandala77
24. dec 2021

istým spôsobom si ho ponížila. Jeho reakcia bola adekvátna. Namiesto toho, aby si si priznala svoju chybu, že si mohla zareagovať inak, si tu prišla hľadať oporu pre seba a poukazovať na neho. Charakter človeka nerobí to, akú značku na sebe nosí, ale to, aký je vo vnútri. Ak Teba určuje značka, ktorú nosíš, tak to potom aj tak vyzerá.

Značkové oblečenie nevyrábajú ženy v Číne v neľudských podmienkach? Áno, vyrábajú. Toto je lacná výhovroka.

ayanamirei
24. dec 2021

Kks kolko falosnic pokope 😂😂 klamat a zatajovat a tvarit sa, ze je to nieco super a extra , ked pritom muz dobre vie,. ze fejky nenosis... On sa vykasle na tvoje preferencie, zelania, ale ty mas byt vdacna 🙄🤦🏼‍♀️ Ked kupujem darcek tak si davam zalezat, vyberam starostlivo podla obdarovaneho, toto sa ti necudujem,ze si mu rovno povedala,ze sorry nechcem,aj ja by som bola rovnako sklamana. To nemusel radsej nic kupit.

greywolf
24. dec 2021

Myslis tie fabriky v Cine ktore doobeda robia znackove veci a poobede z rovnakeho materialu tzv fake? Pricom je to to iste. Kupim si bavlnene tricko za 20 eur bez nalepky (znacky) a kvalitativne to iste ako tricko za 60 eur s nasivkou (znackou) . Len priklad.

autor
24. dec 2021

@mandala77
o znacku nejde, tu ide o celkovy postoj kcelemu tomu biznisu s fejkovymi vecami, ja nenosim ziadne tisicove kusy a nemam satnik preplneny , urcite do ziadnej smotanky zapadnut nechcem, to je smiesne, cele sa to tu zvrtlo na nejaku debatu o povrchnosti darovanej veci . Ste si to tu zamenili s tym- ja som urcite nebola nevdacna, urcite som neocakavala ziadne ine veci, ani zisdne “originaly”, sle takisto som necaksla, ze s 1 ubohou pripomienkou, ze ved vies ze take veci zasadne nenosim spustim takzto jeho reakciu po 10 rokoch spolocnejo zivota, ale tak tu sa to pochopili uplne inac

aylinn
24. dec 2021

My sme s ex dostali od člena rodiny v krabici od topánok spoločný darček , obsahovala-
Vyplnené krížovky
roztrhanu špinavú peňaženku
Klobasu
Zubnú pastu
Zanesenú hrdzavu škrabku na zemiaky
A rúška
No čo nám iné ostalo ako sa pousmiať , poďakovať a užívať si spoločne chvíle s rodinou. 😊😃
Za zubnú pastu a ruška som mega vďačná toho nikdy nieje dosť 😃
Zabudni na to , ospravedln sa mu že si sa ho nechcela dotknúť a choďte spať zajtra je další deň oblec si ráno to čo ti kúpil , umy riad po dnešnej večeri , zapni popolušu a majte pekne sviatky😃🎅🏼

enoula
24. dec 2021

Sviatky pokoja a lásky 😀 klasika na vianoce, vzdy sa ktosi chytí, urazi aj ked by vobec nemusel, ale asi pod tym vsetkym sviatkovym vplyvom koname a hovorime ako by sme mozno inokedy neurobili
Tak len asi o rok sa snazit lepsie a teraz doma ukludnit situaciu, idealne ešte dnes.. toto fakt nestoji za hádky/nervy

autor
24. dec 2021

@greywolf ked sa tu uz ideme dotahovat, ano jasne, ze skoro vsetko sa vyraba v Azii ale fake je FALZIFIKAT - je to v podstate kradez a bodka, za tym si stojim, kvalita veci je takisto odlisna, sle podstata je inde

autor
24. dec 2021

@aylinn dakujem za nazor

marca12
24. dec 2021

Tak sa hlasim a oznamujem tvojmu muzovi,ze nie si jedina,ktora ofrflala darceky 🤣 moj mi kupil bundu kakackovej skarej farby,ktora sa mi absolutne nehodi. Uz davno som mu hovorila,nech mi oblecenie nekupuje,nema vkus. A kazdy rok si najdem oblecenie

kleopatra114
24. dec 2021

Autorka , vies , že ti aj rozumiem ? My sme s mužom obaja horúce hlavy , moja reakcia by bola podobná a jeho detto. Osobne by ma to tiež “ naštvalo “ , neznasam zbytočne dary , za ktore sa samozrejme vždy poďakujem, ale potom sa len kopiA vzadu v skrini. Ja si tiež radšej kupim kabelku lacnejšiu za 50 eur, ako fejk za 100. A aj keď mala nepríjemnosť, užite si ešte zvyšok sviatkov v pohodičku ❤️

marca12
24. dec 2021

A este dodam fake by som ja tiez nenosila,je to dehonestacia a hanbila by som sa. Ked na to nemam,tak nemam a nebudem sa tvarit vo fejkovych veciach

autor
24. dec 2021

@kleopatra114 dakujem

autor
24. dec 2021

@marca12 ano suhlasim

autor
24. dec 2021

@marca12 ano suhlasim

sashabb
24. dec 2021

Autorka ja ťa chápem a ani sa ti nečudujem. No bohužiaľ fejkov je plný net a ľudia to kupujú ako besní, tak sa nemôžeme ani reakciám čudovať.
Naco kupovať fake, keď vieš kúpiť za rovnakú sumu kvalitnú “neznačkovú” vec.

20erika07
24. dec 2021

Autorka, no dotkla si sa ho, hej je to take neuctivé, mohla si to radsej zahrat na to ze ti to nesedi ,tam tlaci, taha alebo co, ja by som to teda mojmu muzovi nikdy nepovedala na stedry den tak priamo ,bolo by mi ho luto. Mozno az po novom roku by som to vytiahla zo skrine a vysvetlila co je vo veci. Nekazila by som sviatky ani jemu ani mne.
Ale chapem z jednej strany. Muz ti to povedal dost hnusne podla mna aj napriek tvojej poznamke.

autor
24. dec 2021

@20erika07 ano rozumiem

cecilia29
24. dec 2021

Och 🤦 uvedomujes si ako sa muži s darčekmi trápia. ? Môjmu som povedala nech mi nekupuje žiletky, že som si kúpila celé balenie . Ajtak mi kúpil, okrem iného. No čo, budem mať najdlhšie 🙂 Chudák 2 týždne chodil utrápený čo kúpiť aby ma potešil. Aj ak by som mala pod stromčekom akumulačnu vŕtačku čo niečo čo by som sama určite nekúpila tak by som sa potešila a najmä dala mu najavo vďačnosť. Po 10 rokoch manželstva by si mohla vedieť aké náročné je vyberanie darov pre chlapov.

jakkubova
24. dec 2021

Vianoce sú síce sviatky pokoja, ale je to zároveň veľký tlak, ľudia sú pred Vianocami v takom strese a zhone, že keď konečne príde deň D, tak sú mnohí precitlivelí a asi preto tvoj muž tak zareagoval. Chcel ti urobiť radosť a tvoja reakcia ho zrejme zamrzela rovnako, ako teba zamrzelo to, že ti dal fake. Ja si na rozdiel od väčšiny diskutujúcich nemyslím, ze by si bola nevdačná, len sú proste sviatky a ľudia sú citlivejší než zvyčajne. Holt stalo sa, kvôli jednému nevhodnému darčeku sa svet nezrúti. Mužovi povedz, že si to nemyslela v zlom a vážiš si, že na teba myslel. A už to viac neriešte a snažte sa prežiť zvyšok sviatkov v pokoji a v pohode.

autor
24. dec 2021

@cecilia29 ale my sme si povedali, ze co si kupime, ano aj ja som iste prekvapenie mala pre neho, vedela som, coby chcel, nic som neocakavala. Mna zatazila ta jeho reakcia

autor
24. dec 2021

@jakkubova ja som ten fake vobec neriesila, ja som len prosto povedala, ze take veci nenosim ved vies, to je cele, ja som vobec nic nechcela, tu sa to zvrlo v tom smere ohladom mojej povrchnosti, ale to je nedorozumenie

zuzubb007
24. dec 2021

Tu jeho reakciu plne chapem, snazil sa, ze ti kupi nieco navyse a ty si ho hned zotrela tak ho to vytocilo, po pravde mna by to tiez nasralo, ze das si namahu daco kupis a muz mi povie ze nechce to, vsak daj si to po byte dvakrat a potom na handru, nie kazdy dostane co sa mu paci, ale treba ocenit, ze vobec ho napadlo aspon daco kupit

cecilia29
24. dec 2021

No zrejme chcel prekvapiť aj on, dať niečo navyše ale....akcia vyvolá reakciu. Slovo síce nepouzil pekne ale zrejme to povedal v afekte. Nevieš čo tej kúpe predchádzalo, snaha, čakal že sa potešis. Určite ti to nekupoval s povinnosti. To by kúpil len dohodnuté