icon

Muž mi oznámil pomoc jeho mamy po pôrode: Ako reagovať?

11. sep 2024

Môj muž mi len oznámil ako hotovú vec že jeho mama príde pomáhať po pôrode LEBO ONA CHCE … nikto sa ma neopytal či to chcem aj ja , ani svokra ani môj muž … dusim v sebe strašný hnev lebo sa s ním nechcem pohádať ako toto vyriešiť ? Porazí ma skôr ako porodim
Včera to spomenul len tak medzi rečou že “potom príde aj moja mama lebo ti chce pomôcť a teší sa nato”
A kde je otázka či o to stojím a či to aj mne vyhovuje? Ani neviem na koho sa hnevať viac , čo mám robiť poraďte 😪

Strana
z4
ibrunova
12. sep 2024

autorka- ešte raz,svokra býva neďaleko, či sa dotrepe na viac dní?

30katrusa40
12. sep 2024

Úprimne zrus obe . Postaraš sa sama. Babky keď chcú nech prídu pozrieť ale žiadne prespavanie. Keď chcú pomôcť nech donesú navarené. Keď svokra bude mudrovat povedz že nevyžiadanej rady nechceš a nezelas .

januska12323
12. sep 2024

Však pomáhať môžu aj bez toho aby boli 24 hodín denne vo vašom byte. Ani mamu tak nemusíš ubytovať, ak nebude problém zvládneš všetko sama.

nikaeli
12. sep 2024

Presne tak, ako si to tu napísala, presne tak to povedz manželovi. Ja som bola po sekcii, po celkovej narkóze mi bolo ešte mesiac zle, zvýšená teplota, závraty, sotva som nakojila a prebalila. A moja ex.svokra mi po synovi odkázala, že v sobotu ideme sadiť zemiaky (5 týždňov po pôrode). No už som šla 😡 Prvá som tam bola 🤦🏻‍♀️ takže ty si na tom lepšie 🙂 ale keď si to neželáš, tak to povedz nahlas. Doma. Nie tu.

autor
12. sep 2024

@ibrunova na viac dní , býva ďaleko

milanemila
12. sep 2024

Mas uplnu pravdu, ze pred mamou je to ine ako pred svokrou. Ludia velakrat zabudaju, ze po porode je rovnako dolezita zena ako dieta a ba priam este dolezitejsia, takze nech je aj tvoje prianie akekolvek ci uz nechces pri sebe nikoho alebo aj keby si uz prvy den chcela mat niekoho doma, tak ta maju respektovat. Stoj si za tym a vysvetli to muzovi teraz, lebo po porode to nebude lepsie. Ja by som pocas sestonedelia ziadnu navstevu s prespatim teda doma nechcela.

Strana
z4