icon

Muž mi vôbec nepomáha

15. máj 2020

Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

marca12
15. máj 2020

@daganov niekde v komentaroch to pisala,nechce sa mi hladat pisala o tom,ze pri babatku sa zastavil cas a premysla. A na ocr je len teraz a pri prvej dcere vraj pomahal,tak neviem,co si mam o tom mysliet. A k tej kamoske,no pre mna je to obdivuhodna zena,co ona zvlada a nestazuje sa. Ja by som to nerobila a prave preto ju obdivujem. A to iste robila mozno aj autorka,nezapajala ho. Moj tiez s nicim doma nepomahal,vsetko co vie a robi doma som ho ja za roky naucila a niekolko nervov stratila,ale oplatilo sa. Zienka domaca z neho nebude,ale uz nema problem pomoct. Preto pisem,ze ho trrba zapajat. Chlap to nema v sebe,teda nie kazdy. To su mizive percenta,ktori doma kmitaju a staraju sa sami od seba,zvysok sa to muselo naucit a ostatni sa nenaucia nikdy,lebo sk radsej najdu zenu,ktora to spravi za nich. Moj tiez sam od seba nevyskoci a neopyta sa alebo sa nechytu do roboty,ale viem,ze co povie,to urobi.

marca12
15. máj 2020

@retatka tak ja mam potom doma asi pubertiaka. Keby si videla,aky bol od mamicky rozmaznany,on si ani jedlo na tanier sam nenabral a dnes si sam aj pripravi. Len vy nepodcenujte tych chlapov,dokazu oni vsetko. Nie zo dna na den,ale dokazu.

moncs28
15. máj 2020

A kontroly zo sociálnej poisťovne sa nebojí, keď celý deň nie je doma...

marca12
15. máj 2020

@simsalabim ale ved ani ja sa necudujem,mne je len divne,ze pisala,pri dcere pomahal a teraz nie? No ja zas poznam zeny,ktore boli hrdinky,ukazovali ako vsetko dokazu same,chlapi si zvykli. Prislo druhe dieta a uz zrazu zistili,ze by im pomoc bodla.

aviska
15. máj 2020

Urob ako urobila raz kamoska. Prisiel muz v noci domov, ina kufre zbalene. Povedala deti spia, ja idem k matke postaraj sa o ne pridem po víkende. A odisla. O deti sa cely vikend staral on, a teraz staci vyhrážka, ze mu necha deti a odide a chlap poslúcha. Nemusis ze odist mozes zahrať divadlo ze co urobi.

yoxinka
15. máj 2020

@marca12
Inak toto je moj svokor! On keď mu svokra nenaloží na tanier, bude celý deň jesť keksíky. Mňa poráža z neho. Ale svokra by život zaňho dala. Ale zas je veľmi zručný, vie spraviť všetko. Ale ja mám takú paniku z toho jeho obsluhovania, že som vycepovala syna tak, že má 8rokov, ale sám si vie vybrať chlieb, natrieť, zeleninu nakrájať ... aj praženicu si urobí. Aj sestre spraví, keď dačo chce 😂. A mám veľké šťastie, že môj muž si otcove nedostatky uvedomje a nenapodobňuje ich 😜.

maciatkolulu
15. máj 2020

Prečo je na ocr? Véd si doma s bábätkom? Toto je neuveriteľné ako sa to zneužíva a štát má platiť na to, aby sa ocko nemusel chudáčik trepať do prace, potrebuje si oddýchnuť zjavne, alebo prečo sedí doma na vajciach, pardon, vlastne on ani doma nie je a štát to sponzoruje👍👍👍👍👍supeeeer a ešte hovorte a na dávajte na tmavší h spoluobčanov

retatka
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
15. máj 2020

@marca12 nikto z nas nevidi, ako to mali doma nastavene...ja sa divim, ze nevybuchla uz po druhom raze, co sa takto zdekoval prec na cely den. Ja som teda doma nikdy neobsluhovala a ak by nebodaj moj manzel take tendencie mal, hned by som ho stopla. Moja svokra ho nastastie vychovala dobre, to jej musim uznat, a rovnako som vychovala vsetky moje deti. Vedia, ze domacnost je zalezitostou nas vsetkych. Ja som nikdy nerozumela ani tomu, ze zena na materskej robi vsetko okolo domacnosti, lebo ved on chodi do prace... bohuzial, u autorky je to uz v takom stadiu, ze ine ako razny rozhovor nepomoze. Ak sa chlap odmietne podielat na vychove deti a domacnosti, treba to ukoncit, ak teda autorka nema povahu sluzky.

hastrmistr
15. máj 2020

Robi to co mu dovolis, mas ho tak nauceneho a on sa viac nesnazi.

bluka2
15. máj 2020

Ja nemám ani už 21 rokov, ale tiež by som ho poslala do ****, resp. ultimatum. Nepracuje, tak si to podelíme fér - 1 deň hobby ty, 1 on. Debil...

maciatkolulu
15. máj 2020

@simsalabim nezastavam tvoj názor, že ukončiť manželstvo. Bola si niekedy rozvedená a sama s deťmi? Lebo tak už bude na všetko absolútne sama, plus aj finančne, plus deti nebudú mať otca, vždy sa dá nejako dohodnúť a rozvod je úplne na konci.

bluka2
15. máj 2020

V ten deň, kedy máš hobby ty, nech on ti nosí bábätko na kojenie, popritom vymyslí program staršej a poriesi domácnosť

maciatkolulu
15. máj 2020

@hastrmistr presne robí len to načo bol naučený, ale to neznamená rozvod podľa mna

bluka2
15. máj 2020

@maciatkolulu ja som sama s 2 malými deťmi a je to oproti tomuto super. Som na rozdiel od nej spokojná, nikto mi nezere nervy svojím egoizmom. Dnes som si už aj pocvicila...

marca12
15. máj 2020

@retatka presli sme si kadecim aj stratou ucty a zacal pomahat az ked pochopil,o com je zivot,rodina. Nebolo to zo dna na den a dnes.mi hovori,ze som naucila,co je zivot. Je vdacny,ze sa ma kam vratit z prace,caka ho milujuci domov. Este cakam,kedy pride ten den,kedy sa sam od seba opyta,ci mi netreba pomoct,lebo niekedy ma naozaj nebavi chodit za nim,ked vidi,ze nestiham a prosit ocistit zemiaky alebo ja neviem co. Ale to je uz len taky sen,ktory sa nesplni,lebo nema v sebe ten gen,ze by kmital doma

bluka2
15. máj 2020

@maciatkolulu ale súhlasím,je to posledné riešenie, ale ísť na neho tvrdo, žiadne doprosovanie sa

hastrmistr
15. máj 2020

@maciatkolulu ja som o rozvode nic nepisala

daganov
15. máj 2020

@marca12 úplne s tebou súhlasím, že ho treba zapájať od začiatku. Neverím veľmi tomu, že pri dcére pomáhal, možno pomáhal, ale on sa mal podieľať na chode domácnosti, pomáhať môže tá šesťročná dcéra - vyniesť smeti, zvesiť prádlo zo sušiaka, poskladať si ponožky, nohavičky, uložiť...S manželom si to robila super, ja som mala šťastie, môjho som dostala vycvičeného, nerobí mu problém nič, okrem žehlenia, ale keď to neznáša, ja to urobím, tiež nerada upratujem veci, keď prídeme z veľkého nákupu, to zase zvládne on. Opakujem, že to nechala zájsť priďaleko.
@maciatkolulu áno, bola som po rozvode sama, takže vlastnú skúsenosť mám, akým prínosom je pre autorku muž? Stojí jej väčší príjem za tie nervy? Ale ja by som nehádzala flintu do žita, ale tanier o zem - pred ním. (Obrazne, som flegmatik, ale ak by som mala takéto niečo doma, ktovie...)

simsalabim
15. máj 2020

@maciatkolulu rozvedena som nebola a dufam, ze ani nebudem. Ale ja by som nedokazala zit s niekym, kto by nebral do uvahy aj moje potreby a potreby deti, pre ktoreho by som bola iba sluzkou, kucharkou a vychovavatelkou jeho deti. Na deti by mal po rozvode prispievat a otcom moze byt aj rozvedeny. Naco by mi bol manzel, ktory si ma nevazi, neberie moj nazor a moje potreby do uvahy, nestara sa o potreby deti a navyse mi len pridava robotu svojim spinavym pradlom a prazdnym zaludkom???

retatka
Autor odpoveď zmazal
ig8r
15. máj 2020

Zamkni mu pás cudnosti a hneď nebude tak často a dlho "u kámošoch" 😀 Nielen deti, ale aj teba bude pusinkovať ...

maciatkolulu
15. máj 2020

@simsalabim hej, len niekedy ti otcovia zabudnú, že sú otcovia a o platení pomlcme. A ci chceme, či nie, rozvod je pre deti trauma, nevidím to na rozvod, ale na tvrdé podmienky, podľa mňa chyba je aj v autorke. Inak v minulosti by boli všetci rozvedení 😂😂😂nechápem inak celkovo ako môže niekto akceptovať, že je na ocr a ma deti a je celý deň preč, má mu dat dieťa staršie a hotovo, to je o nej aj.

daganov
15. máj 2020

@ig8r je mesiac po pôrode...prinajhoršom si vonku vyrieši aj toto, keď ho neni celé dni

autor
15. máj 2020

Ženy...Od každej,čo ste prispela som si niečo zobrala a každá máte v niečom pravdu..
Ja len uvediem veci na pravú mieru..Môj muž je odomma o 10 rokov starší,mala som 16,keď sme sa dali dokopy,takze nejaké zapájanie ho do domácich prác nebola v mojom veku priorita 👀 samozrejme...V 22 som porodila prvú dceru,dovtedy vyzeral nás život asi nasledovne:Práca,párty,reštaurácie,kamosi...Bola som mladučká a teda nejaké ideály čo sa týka jeho a toho,aký bude raz otec,či bude pomáhať v domácnosti som si teda nerobila..Keď som ostala nečakane tehotná,som si myslela hej papaduba,všetko bude ľahké a čo je to mat jedno dieťa,že?🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️ Ešte bol ako taký,pracoval,ja som sa starala doma,prišiel,pomohol s malou,ona zaspala a bolo po dni...Nehovorím,že to bolo ideálne,ale na nejaký rozvod určite nie...
No teraz čo pri druhom vystrája,to je katastrofa..A to bol syn pritom vymodleny,vytúžený...A ja nemám náladu ho nasilu držať doma a kukať sa na zdutu papuľu dospelého chlapa,ako nasilu pomáha...Toto som mu povedala..Má to robiť s radosťou,preto,lebo to tak jednoducho má byt,nie za trest do slaka...Takze nasilu ho doma držať nebudem,len mám take myšlienkové pochody,že ozaj si začínam uvedomovať,že mi je skôr na príťaž ako na potešenie...Nemám z neho nič,a zabíjajú má tie myšlienky..Keď sa denno-denne pristihnem pri tom,ako rozmýšľam,že by mi bolo bez neho lepšie....Ak aj prísnym tónom poviem,tak a tak to bude,tak pomôže dva dni a zas je to o tom istom...V podstate mám kvôli nemu doma iba robotu navyše,nič iné mi pri romyslani o ňom nenapadá

sova851
15. máj 2020

Dobry den.Poznam take chovanie muzov.Chcem vam poradit,ze porozpravajte sa s nim a vysvetlite mu,ze teraz potrebujete jeho pomoc!!Ked zas mavne rukou tak mu povedzte ze tak potom takeho chlapa,co nepomaha nepotrebujete a odidete.Mozte tak aj urobit,ale budte prec aspon tyzden lebo kratsie si ani nevsimne pri jeho sposobe zivota.V tomto pripade si myslim,ze zena musi zakrocit..

montemotherone
15. máj 2020

Nie, nepreháňaš, huč do neho a hlavne, postáv ho pred hotovú situáciu. "Miláčik, zajtra si idem poriešiť toto, hento, kamoška, kaderníčka... To je jedno, tu máš deti, čau". O pár dní zase. Trénovať, masírovať, potom si v pokoji sadnúť, porozprávať a keď mu konečne dojde aké je to na jednu ženu náročné, presne si rozplánovať kedy ako bude pomáhať. Kľudne mu to aj nakresli 😁 Môj 6 ročný syn pochopil. Ráno vstane, a hneď sa ide pozrieť na plánik, ČO MÁ DNES NA STAROSTI. Hádam to pochopí aj toto tvoje "tretie dieťa " 😏

daganov
15. máj 2020

myslela som si, že sa nikdy netrhal, ale ešte by som predsa skúsila rozhovor, aby si si nevyčítala, že si neurobila maximum pre záchranu vzťahu. Jednoducho mu povedz, že nie si ochotná takto ďalej žiť, nech si vyberie rodinu, alebo svoje koničky a kamarátov. Rozumný muž to vie skĺbiť, no on to zjavne nedokáže. Povedz mu, že uvažuješ nad tým, že ti bude bez neho lepšie, že sa možno nájde raz niekto, kto sa jeho deťom venovať bude. Ak to zase potrvá dva dni, fakt to nemá zmysel, ale musíš schopná postarať sa o seba aj o deti aj finančne. Skús mu aj tie deti nechať, hneď zajtra a ty sa poflákaj po obchodoch.

daganov
15. máj 2020

@sova851 obávam sa, že to, že odišla len uvíta, bude sa môcť flákať bez obmedzenia. Pizzérie a reštaurácie sú otvorené, pračku dokáže obslúžiť aj cvičená opica, no Amerika v noci. Ja by som asi radšej volila ten rozhovor, ale najprv by som mu nechala tie deti, aspoň na dve hodiny,a lebo staršiu na celý deň.

retatka
Autor odpoveď zmazal