icon

Muž mi vôbec nepomáha

15. máj 2020

Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

mk22
17. máj 2020

Pokiaľ sa pán neuvedomí tak máš na krku tri deti.. Predstava že na všetko sama pomoc od muža nulová je desna..dobre si povedala k čomu ti je taky muž taka opora pomoc.. K ničomu len mu peres uvaris ma všetko pod nosom.. Kým on spi ty obriadis deti domácnosť.. K čomu ti je?
Ja by som sa vzala a odišla k rodičom.. Ak máš tu možnosť.. Rodičom neklamala povedala pravdu ako to je.
Bud sa spamätá a vymení playko za dcérku alebo by som sa Pripravila na to ze samej s deťmi ti bude lepšie, ver mi.
Skuzku kuchárku by som ja nikomu nerobila.

autor
17. máj 2020

Dávam info...Už som sa nahnevala veľmi tuto noc.Zobudila som pána velkomozmeho a poslala ho o štvrtej k malému,nech sa venuje a uspi,ja sa natiahnem a vyspim v obývačke...Tak napochodoval k malému do spálne a spali tam do 8:00..Zrazu už vie nakŕmiť,uspať...A takto to bude fungovať pravidelne...Obtyzden nastupuje do práce,konečne 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 Dnes mu zbalim malú a ide s ňou von...Na suraka,nezaujíma má či chce,či nie,jednoducho ide...Už mám toho dosť,,,nechcela som byt xantypa,ale začnem,normalne na drzovku..Inak sa to asi nedá,alebo to nechápe,ak ho nepostavím pred hotovú vec 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️ Držte palce

mk22
17. máj 2020

Píšeš ze je o 10r starší len asi sa pán zastavil v čase slobodných rokov bez starosti zodpovednosti.
Nebudeš xantypa proste niekt sú tak za brzdení že musíš bez vysvetlenia postaviť pred hotovú vec.. I keď ta obdivujem na toto sa treba obrnit nervami lebo doprosovat sa otcovi deti nech sa im venuje..
A toto nie je chvíľkové to máš proste tretie decko pan ešte asi nedozrel na rodinu a možno ani nikdy nedozreje.
Držím palce.

brita7777
17. máj 2020

je to velke dieta, bohuzial, ty budes ten rodic vo vztahu aj pre neho nielen pre deti, je to unavne, treba mu to stale pripomínat, ze ste si rovnocenni partneri, rodicia dvoch malych deti, proste mlet mu to dokola az kym to nepochopi, isto sa rozhybe, len zpohodlnel. a presne len zavelit toto prosim ta, hento potrebujem pomoc, zober malu von balim ju, o 15minut mozte vyrazit aspon na dve hodky dokial sa druhe nezobudi, musis najst energiu to zorganizovat, viem, ze aj to je unavne..a mozno ta to jedneho dna prestane bavit uplne a zbalis kufre, neda sa takto fungovat do nekonecna to isto nie 🙂
koledujes si o chronicky stres a plis mysli viac na seba !!!

brita7777
17. máj 2020

to su ti muzi, ktorym chybala dosledna vychova oboch rodicov v detstve z roznych dovod (rozvod, smrt rodica detstve, alebo napr. ak jeden rodic ma psychicke problemy - nevladze byt tym doslednym rodicom)..potom sa to prehupne v dospelosti do partnerskeho vztahu rodic - rebel ja to nazyvam. oni podvedome myslim aj toho rodica hladaju a potom rebeluju, robia problemy.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
daganov
17. máj 2020

veľmi ti držím palce, a ešte postupne pritvrď, nedaj sa ničím uchlácholiť, ako bude malý rásť, tak si vyhraď čas pre seba. len pre seba, kedy vypadneš ty.

daganov
17. máj 2020

@karolinakr prepáč, nedá jej peniaze?! Sú manželia, tie peniaze nie sú jeho, ale ich, to by som iný bordel narobila!!! Vydieranie sexom a peniazmi je už to úplne posledné. A nemusí sa s ním hádať, pevným rozhodným hlasom trvať na svojom, ak to nepôjde, taký muž jej je k ničomu a deťom tiež. Hádam sa to zmení, keď nastúpi do práce a ona bude nekompromisná.

karolinakr
17. máj 2020

@daganov take typy sebecke do seba zahladene ja poznam, takže viem, že na nich pekne slovo neplati, ani kompromisy a vyjednavanie.Tam proste okrem rozchodu nič nepomože.Tu je ešte nadej, ze ju ma rad a decka, takže z čisteho pudu sebazachovy urobí nejaké ustupky

daganov
17. máj 2020

@karolinakr bohužial, je to tak, ako píšeš, sú muži pre rodinu nepoužiteľní, ale tu by som ešte skúsila zabojovať

scila
17. máj 2020

Ahoj. Nečítala som všetky príspevky takže možno ti to už niekto napísal, ale over si, či mu to hranie PS neprerástlo cez hlavu. Poznam cloveka, ktorý keď zrazu bol bez práce, tak sa moc namotal na hranie hier. Postupne sa prestal zaujímať o rodinu, bol stále mimo domu a nakoniec sa ukázalo, že mu hranie prerástlo cez hlavu, treba si overiť všetky možnosti, nie vždy je za všetkým lenivosť či zlá výchova.

blopi
17. máj 2020

Ja som to mala takmer rovnako a teraz keď "precitol" zistil, že sa celú dobu len premáhal, toto vôbec nechce/l a ideme sa rozvádzať. Držím palce, hádam ten tvoj teba a rodinu ľúbia viac ako saám seba.

autor
17. máj 2020

@daganov Dakujem za povzbudivé slova 😊 dnes je nejaký iný,pomáha,uspáva,hra sa s malou,neviem,že by sa bál,lebo som mu pohrozila odchodom/rozvodom?Uvidime,čo bude ďalej...
@karolinakr našťastie čo sa financií týka,tak to mi odovzdá celu výplatu..S peniazmi u nás hospodárim ja,čiže aspoň s týmto u nás problém nieje..On akože celkovo zlý človek nieje..Je celé dni preč,mna to hnevá,vyčerpáva..Ale pravidelne príde domov a ráno povie,išiel som okolo obchodu a toto sa mi zapáčilo vo výklade,kúpil som ti to a to...Tenisky,oblečenie len tak,lebo mysli na mna..Aj malej,ide na pumpu natankovať a nikdy sa nestalo,že by prišiel s prázdnou rukou...Takze ja si myslím,že tam nieje úplný nezáujem a strata lásky voči mne a malej..Lebo-mysli na nás aspoň takto..Len ten čas musí venovať doma,nie inde..A ak aj inde,tak v menšom množstve..🙏🏼🙏🏼🙏🏼

mk22
17. máj 2020

Je cele dni preč a pravidelne príde domov.. Snáď to nevnímas ako plus..
Keby môj bol celé dni preč a ja sama s 2detmi..bolo by mi úplne jedno ze sa večer vráti ľahnúť si.. Nech je tam kde celý boží deň.
Každá sme iná každá toleruje po svojom..

autor
17. máj 2020

@mk22 samozrejme,že mi to nieje jedno,preto to riešim a nekašlem na to...Ja iba píšem,že nieje zlý človek,neubližuje,nepije,rozdá sa...Ak zapracuje na tom čase tráveny s rodinou,budem spokojná...

lune
17. máj 2020

Neviem, ci to tu niekto pisal...moze mat inu a maskuje to kamaratmi...mozno sa mu malo venujes...co je pochopitelne ohladom na babo ale...

karolinakr
17. máj 2020

Je, sranda, tak ty si mu pohrozila odchodom?😃Tak seka dobrotu
Nech vam to vydrži
Ked je dobry, to je super
.Mne tatko tiež vždy nosil veci, ked som bola mala.Mam na to dobre spomienky

lune
17. máj 2020

Zakryva neveru darcekmi, ake lacne a prehliadnutelne...

mk22
17. máj 2020

Ublížit sa nedá len fyzicky.. Ubližuje ti tým ze ta nechá samu celé dni s novorodencom a 6r a príde večer.
Aj toto je forma ubkizovania keďže ti to vadí až tak ze chceš poradiť.
Ublížit nie je len facka.

autor
17. máj 2020

@karolinakr ešte neseka dobrotu 😂 je doma iba jeden deň,ak to takto bude pokračovať týždeň,dva,mesiac,dva,vtedy si pogratulujem,že sa ozaj niečo zmenilo 🙏🏼🙏🏼
@lune O nevere som nepísala,keby som mala pocit,že má podvádza,tak nevypisujem tu a riešim to trosku radikálnejšie..O neveru u nás chvalabohu nejde😊 alebo poznáš môjho muža a videla si ho s inou?ked dokážeš takto svätosväte tvrdiť takúto zásadnú vec?🤷🏼‍♀️

0kristina0
17. máj 2020

U chlapa ktory je cele dni prec by som si taka ista nebola

autor
17. máj 2020

@mk22 presne máš pravdu a preto to riešim a uvidím,či sa spamätal..To však nemôžem tvrdiť po jednom dni...

autor
17. máj 2020

@lune a nepíšem o tom,že mi zalepí hubu nejakými značkovými teniskami...Baby vyššie spomínali,či nestratil záujem o mna,či sú tam nejaké city z jeho strany ešte..Tak som napísala,že má obdari,len tak,aj maličkosťou..Ja keby som na niekoho totálne srala a nemala ho ani štipku rada,tak si naňho celé dni ani nespomeniem.Takze týmto to nebude ...jeho vyjadrenie je,že má po rokoch konečne voľno a trochu mu to prerástlo cez hlavu...Že si uvedomuje,že to prestrelil a bude sa snažiť mne a deckám ten čas vynahradit...Netesim sa dopredu,ale hádam to s ním kus pohlo 🙏🏼🙏🏼

karolinakr
17. máj 2020

Krásny zaver💌

lune
17. máj 2020

Dobre, cize pocas korony bol s chalanmi...ehm ktori asi tiez nemaju rodiny a nikto z nich sa nebal, ze domov nieco prinesie...nemyslis, ze kazdy kto ma rodinu minimalizoval od marca riziko a nestretava sa? Takze kam chodil? Si si ista, ze hrat playko ku "kamosovi"? Ja netvrdim, ze to tak je ale je jednou z moznosti, ze niekoho ma...ak tvrdis, ze nie tak ok...

lune
17. máj 2020

Kebyze mam niekoho ozaj rada, som s nim viac v tomto case ako to v sudrznych rodinach funguje a nekupujem "naplaste" dake smiesne cokolady z pumpy...normalny muz vezme rodinu na vylet, alebo aspon na prechadzku do prirody...on od Vas utekal otazka znie preco? A vyhovorka, ze ma prazdniny je dobra blbost do neba volajuca pri 2 detoch. Ten na teba kasle a len nieco predstiera. Mozno sa mylim no je to moj nazor, prepac.

msesil
17. máj 2020

S tou neverou ..za mňa, dôveruj ale preveruj... stať sa môže aj u tých čo sa najviac dušujú že Nikdy

puffko
17. máj 2020

Ach... Tazke. Smutne ze v case korony a ked mate novorodenca si ide pocas OCR plnit sny. Mne muz velmi pomaha, teraz ked nepracuje... Ale zase tiez su zvady hadky, staršia dcera stvorocna tiez narocna a ja sa jej . Ja mam tiež nervy ked ju nevezme von a moze... Iba tak mi napadlo... Venoval sa jej niekedy, braval ju von? Viem ze je skolkarka ale tak cez víkendy napriklad. Krikom nic nevyriesis, to viem podla seba, muzom to ide na nervy. Skus ho poprosiť aby jednou vecou za den pomohol, so stasou na hodinku von ho nezabije rano... Mozno sa spamata. A ak nie.. porozpravaj sa aj s dcérou, deti chapu, ked vysvetlis.. A novorodenec bude chvíľu babo rastie. Držím palce.

puffko
17. máj 2020

Inak to co si o jeho rodicoch napísala vela vysvetľuje... Asi nemal milujucich rodicov a stastne detstvo.. Naucil sa prezivat, mysli si ze jedlo a hracky stacia, mozno nemal ani to... Ale to sa myli, dcerka všetko vnima...baby ti tu radia ze mu ju mas nabaliť do štúdia... To je smiesne podla mna, iba by sa trapila. Ved ona ho asi s nicim neotravuje radsej... ze jej neda jest, to nie je sam, chlapi su zaspati, ked oni nepotrebuju, ani deti, aj moj niekedy dietuje deti.. Ale uz som ho naucila. Vydrz, venun sa detom, sama vies ze myslienky vedia byt toxicke... Porad sa s rodinou. Ked by bolo najhoršie skus odlúčenie. Mozno sa spamätá.

sonakrajcikova
17. máj 2020

Podla mna by si mala nechat zacat padat domacnost ..ziaden chlap sa len tak nezacne starat o domacnost a deti, musis mu dat najavo ze bez neho to nedas a potrebujes ho. Ano je to na nervy, taka psychologicka hra, kto to dlhsie vydrzi a je to pre zenu narocne ale treba vydrzat uvidis muzi su sikovni poradi si chlapec.. najlepsie je zalahnut ze ti je zle alebo tak a uvidis ze zacne kmitat ked tam nebudes vsetko robit ty...a potom treba zacat chvalit ked zacne robit, aby bol oceneny a mal pocit dolezitosti pre teba a rodinu. Lebo ved naco by on nieco robil ked ty vsetko zastanes a on jedine co vidi je ze vsetko vlastne ok to len ty si podla neho hystericka ...
To ti radim ak s nim chces dalej byt a stoji ti zato, ak nie tak utekaj od neho, toto sa robi pre muzov s perpektivou taketo caviky nie pre tych co za to nestoja.