icon

Muž mi vôbec nepomáha

15. máj 2020

Ženy,chcem vediet vás názor na moju situáciu...
Mame doma mesačne bábätko a 6rocnu slečnu.Zazivam celkom náročné obdobie,však to pri miminku poznáme asi všetky...Ide o môjho muža..Teraz je na OČR,kvôli situácii.Ale on nieje od rana do noci doma.Beha po kamosoch,vyváža sa v aute,chodí domov ozaj v noci.Raz za čas sa stane,že príde ešte pred deviatou,ľahne a spi,lebo že on je unavený...Chceli sme druhé obaja,prečo má byt všetka starostlivosť na mne?On príde,vypusinkuje malého,a koniec.Tym to uňho skončí...Staršia je odstavená má druhu koľaj,lebo nestíham jednoducho sama sa venovať aj bábätku aj jej..Tak si zahrá Playstation,pozrie telku,YouTube..Ja sa idem zblázniť od zúfalstva kvôli nej,je mi jej strašne ľúto....A on?len nasľubuje,ako bude doma,ako ju vezme von,a nič....Ona už si zvykla,že keď niečo tato povie,tak to neplatí...Ja s nimi chodím von sama,cítim sa ako idiot,keď vidím druhé pary,ako kocikuju,ako majú ti otcovia záujem..Včera bol u nás mužov bratranec,a jeho žena sa má pýta,prečo môj muž neberie von dcéru,že nemusí sa venovať bábätku,ale aspoň jej,nevedela som,čo povedať,cítila som sa hrozné,čo som jej mala povedať,že lebo sere na svoje deti?Na svoju ženu?Vsetko je na mne.Domacnost,deti,jedlo...Nejako som si zvykla už poriadit,teraz sa skôr zamýšľam nad tým,načo mi je taký chlap,keď vlastne všetko zvládam sama?Okrem nákupov,tie robí on..Keby nebola korona,aj to by som robila sama.Nejsom nervózna z deti,ale z neho,neplacem z vycerpanosti,ale kvôli nemu,ako má dokáže priviest do šialenstva tým jeho nezaujimom...Vadí mi už...Jedine čo urobí je mlieko v noci,aj to si už robím sama väčšinou...Čím ďalej tým viac rozmýšľam nad tým,či je vlastne toto to,čo od života chcem..Doprosovať sa o väčší záujem o deti,ktoré sám splodil...A áno,veľa krát som mu to povedala,aj normálne,aj som kričala...Podľa neho preháňam...Tak?Prehanam? 😒🤷🏼‍♀️🤦🏽‍♀️

karolinakr
16. máj 2020

@blondtana on by bol pri mne chudak, nie pri tebe, ja nemam tie spravne ženske vlastnosti, skakať okolo niekoho Z pricipu.Mama doma robila všetko, tak ona si zaslúžila obskakovanie
Keby muž krížom slamky nepreložil, viem, že by sme sa časom rozišli.
Vam to tak vyhovuje..
Poznam ženu čo tiež len doma je, nepracuje, muž si to nežela, ale on robi o 5.30 rano opušťa dom, večer o 21.00 sa vracia dom od pondelka - do soboty.Tak od takeho by som nevyžadovala domace prace vóbec, skór by som sa strachovala, či nedostane infarkt ?
Keby mi muž hodil celu vyplatu na stól- vreckove by si zobral samozrejme a nerobil by nič doma, zas by som zvažovala, čo a ako
Ale keby mi ani peniaze nedaval, nech si financujrm sama všetko, ani by doma nepomahal, v posteli sebecký- rovno pred dverami bytu s kuframi by som ho otočila, že s ním nechcem mať nič spoločne

retatka
Autor odpoveď zmazal
optive
16. máj 2020

Uplne Ta chapem, moj muz tiez nic nerobi. A chapem aj to ze pri jednom dietati mas vac casu takze Ti to az tak nevadilo ale pri dvoch uz je sa co obracat. My uz mame deti tri a na vsetko som sama, nekedy mam horsie dni ale vacsinou je to ok. U nas totizto malo byt jedno ale nejako sa vydarili dalsie dve takze aj to manzel dlho rozdychaval, Ale moj recept, uzit si to babatko nejakych 8 mesiacov, vydrzat, neriesit a potom najst si opatrovatelku a sup do roboty. Ja som takto bola spokojna pri kazdom dietati, lebo som mala zmenu prostredia a prospelo mi to

daganov
16. máj 2020

@retatka vždy je to o tom, ako sa aj žena k tomu postaví. Samozrejme sú typy, ktoré sa v živote žiadnej "ženskej" práce nechytia, ako keby v paneláku okrem výmeny žiarovky bola nejaká mužská. S tými asi ťažko niekto pohne, ale myslím si, že tých nie je ťažké odhaliť ešte pred začatím spoločného bývania, najneskôr pár mesiacov po ňom. Ináč je katastrofou, že v roku 2020 si niektorí muži myslia, že žena v domácnosti je domáci spotrebič 😨

zuzka1117
16. máj 2020

@optive prepáč ale prečo by sa autorka mala kvôli neschopnemu chlapovi vzdávať jedinečného času so svojím dieťatkom? Ako fakt si nedokážem predstaviť odísť od 8 mesačného dieťaťa, jedine v prípade že by to bolo naozaj nevyhnutné a nemali sme z čoho žiť , ale určite nie kvôli tomu že muž nepomáha. Keď už nič nerobí doma tak je aspoň jeho povinnosťou sa postarať o to aby mohla žena v kľude žiť na materskej. Veď taketo malé dieťa potrebuje mať mamu pri sebe.

daganov
16. máj 2020

@optive súhlasím so zuzka1117, tak on má už teraz pár mesiacov veget, príjem polovičný a ona poletí od 8 mesačného do práce. Tým vyrieši čo? Zvýši si príjem, z ktorého dá polovicu opatrovateľke, na domácnosť bude mať podstatne menej času ako teraz a mladý pánko sa maximálne vráti do práce. Inak si bude ďalej žiť ako slobodný. Ja by som teda takto spokojná rozhodne nebola.

zuzla14
16. máj 2020

Aaaha....tak to vela vysvetluje. Nu nic, len dohovarat,zapajat ho a ak ani to nepomoze tak sa spojit s partnerkami ostatnych kamosov a spolocne na vsetkych chlapov udriet.

daganov
16. máj 2020

@zuzla14 tak to si teda neviem predstaviť, spoločne udrieť s partnerkami ostatných kamošov 😉, možno majú už odrastené deti, možno žiadne, možno ani s partnerkami nežijú, možno ich muži nie sú celé dni preč, odbehnú len na pár hodín. To by sa asi len zhovadila.

zuzla14
16. máj 2020

@daganov ja neviem ako su na tom oni. Predpokladam,ze teda je v tom studiu s nimi a mozno to este dalsej partnerke vadi. Mna osobne by to velmi sralo aj keby sme deti nemali. Aby mi chlap trcal cely den niekde v prdeli, brnkal si do nôty a kaslal na vsetko ostatne- hlavne na mna? Na CO by mi taky bol ked by v podstate so mnou nebol?

daganov
16. máj 2020

@zuzla14 tiež si myslím, že na nič, teraz aj ten príjem polovičný, bohužiaľ, nikdy sa netrhal a teraz využil skrátka situáciu.

1gabriela13
16. máj 2020

Ty sa pekne jedno ráno vychystaj, oznam mu ze ideš von s kamoškou, na nákupy, voziť sa a venovať sa svojmu hobby. Prečo sa ty nevyventilujes od detí? Ved deti mate vy dvaja, obaja rodičia majú rovnaká práva a povinnosti. Tak k tomu treba aj pristupovať. Hlavne keď on je doma tiež. Ved takto to nemôže fungovať že ty s 2 deťmi celé dni, robíš im program a on sa flaka. Keď nechodite nikde spoločne tak chod aj ty sama a nechaj mu deti. A keď ani vtedy sa nespamata tak dovidenia.

daganov
16. máj 2020

@1gabriela13 presne to som jej radila, len menší drobec má mesiac, ale dala by som to aspoň na dve hodiny, len je tu problém, dnes ráno ani dcére raňajky neurobil, spal ďalej, obávam sa, že je fakt nepoužiteľný

petite81
16. máj 2020

@1gabriela13 ...logicky to neznie zle, len by som sa obávala, že doplatia na to deti, alebo, že na výpomoc príde pani mama...

mamusa611
16. máj 2020

Zober deti a choďte za ním do štúdia! Buď tam, kde je on....ak sa ťa spýta na dôvod tvojho správania, tak mu povedz, že je pre teba dôležité, aby ste boli spolu ako rodina a ak takto si jej fungovanie predstavuje on, tak to akceptuješ so všetkými výhodami aj nevýhodami🤭
Napr. nevypraté oblečenie....neuprataná domácnosť...nenavarené... Ku stolu si sadni rovnako ako on a čakaj🤭
Ak nie je naozaj mimo realitu, rýchlo pochopí, že vzťah je založený na vzájomnej pomoci (okrem iného).
PS: nastav zrkadlo tým veciam, ktoré nechceš, aby sa opakovali! Veľa šťastia 😉

lenuska9999
16. máj 2020

Dala by som mu ultimátum. Buď , alebo. A trvať na tom

bibianka15
16. máj 2020

@daganov áno pil ale som si myslela že keď sa mali narodí tak sa to zmeni. A nič

daganov
16. máj 2020

@bibianka15 bohužiaľ, základná chyba, muž sa narodením dieťaťa nemení, vlastne, prečo by tom robil?

blondtana
16. máj 2020

@karolinakr 😀 teda výplatu mi na stôl nehodí, ale zariadil mi kartu k jeho účtu, taktiez mám vždy od neho hotovosť v šuflíku, materskú mám peknú, ale tú vôbec nevyberám, všetko sa platí z jeho výplaty a ešte keď si chce niečo objednať z netu, tak sa ma pýta, či mi to nevadí, pritom sú to jeho peniaze a keď si chcem niečo objednať ja, tak nemá s tým problém. Ako som spomínala, tiež ma to vytáčalo do nepríčetnosti a snažila som sa ho presvedčiť, že by mal niečo pomôcť, on si to aj uvedomuje, aj prizná, ale akosi s tým odporom k domácim prácam nevie nič urobiť, ale zas je to intelektuál, nefajčiar, nezdvihol na mňa hlas za 14 rokov, takže si nesťažujem, mala som pred nim frajerov a jeden horší, ako druhý, kým jediný problém je, že nenavarí, neuprace, tak sa to dá prežiť 😉

bibianka15
16. máj 2020

@daganov strašné sa na syna tešil bolo to po 12 rokoch co som otehotnela.

daganov
16. máj 2020

@bibianka15 zrejme pil tých 12 rokov, ťažko očakávať, že sa zmení. Som prekvapená, že si sa s takým mužom snažila o dieťa. Asi si ho ľúbila a verila že to bude ináč. Drvivá väčšina ľudí sa nemení ani dieťaťom, ani svadbou a keď trocha k horšiemu. Na syna sa mohol tešiť, no na alkohol sa tešil tiež.

blondtana
16. máj 2020

@daganov Moju reakciu som popisala v prvej správe, skúšala som prosiť, dohovárať, motivovať, ignorovať, kričať, nadávať, ale nič s ním nehlo. A on to neberie ako našu domácnosť, lebo je to môj byt, takže moja domácnosť. Nechápem prečo niektorí muži sa nevedia vysporiadať s faktom, že aj keď žijem v ženinom byte, už je to spoločná domácnosť, keby to bolo naopak, tak by to tak muselo byť brané 😉

daganov
16. máj 2020

@blondtana ok, keď je to tvoj byt, nemusí splácať hypo, ale ten byt užíva, upratovačku ti k nemu nedali. Nie ste asi manželia, inak by som ti napísala, že peniaze nie sú jeho ale vaše, všetky, aj tie, ktoré zarobí on. Ja by som v živote nepristúpila na to, aby on nepriložil ruku k dielu. Veď ak to začalo od prvého dňa spolužitia, tak ťa to musela štvať už vtedy, či? Ja by som neprosila, byt je môj, budeme sa stretávať, ale nebudeme spolu bývať a upratuj si vo svojom.

1gabriela13
16. máj 2020

@blondtana a kebyže býva v podnájme tak tiež nič nerobí v byte lebo to nie je jeho ci ako? Nechápem kde sa berie toľko neschopných mužov. Každý máme svoje chyby ale tak toto je už nejaká osobnostna vada takéto zmýšľanie.

karolinakr
16. máj 2020

@blondtana rozumiem, čo chceš povedať.Všade inde to klape, len v tomto si urobila kompromis.
Pravdu povediac, ja som svojho otca s vysávačom v ruke a prachovkou ešte nevidela.Keby začal pulirovať poháre, asi by sme sa s mamou aj zasmiali. Ked sa mu chcelo, uuvaril Zas vedel veci opravovať, robil "chlapské" prace
Tak všade je to inak
No, tvoj aspoň neni lakomý, čo je velké plus
Ked vidím na iných diskusiach, ako sa chlapi handrkujú o to, že kupili partnerke Milku a odviezli na aute a nazývaju ju preto zlatokopkou, tak sa človeku rozum zastaví..

daganov
16. máj 2020

@blondtana ešte ma napadlo, keby ste byvali v jeho byte, kto by upratoval?

veronikuskars
16. máj 2020

@eliska13 preco akoze? teraz kvoli detom ma s nim ostavat? to je dovod akoze? ja mat takeho magores tak som uz davno asi prec.. naprv mozno u rodicov na chvilu ci si uvedomi a ak nie tak odchod. nemyslim si, ze napisala nieco zle

certovica1982
16. máj 2020

napíš mi súkromnú poštu

lenqua_12325
16. máj 2020

Nechaj mu deti a chod niekam von sama. Bude sa musieť postarať. Je to kruté, ale to je jediná možnosť. Odkedy som to začala robiť, aspoň trošku to pomohlo. Aspoň sa povenuje deťom. Ja tiež meliem z posledného...

msesil
16. máj 2020

Tak to sprav, keď máš ísť kam. Zbal sa a odíď aj keď len na pár dní, možno mu to dôjde. Prestať sa naháňať, nenavar mu a povec Nestihla som!! A iné veci na ktoré je zvyknutý..Nemala som čas! Nestíham! Hotovo, šak nieje v hoteli aby mal všetko na podnose

perzefone
17. máj 2020

@leuchtturm uzastna rada, zatlieskajte si