Muž na mňa pre všetko kričí
Muž po mne pre všetko kričí. Kľudne aj na ulici, v obchode, v aute. Nevadí mu keď sa po nás otáčajú ľudia. Vraj si to zaslúžim, ja som ho vytočila. Nepomáhajú rozhovory, nič. Zo zúfalstva som vyhľadala psychológa, chodím ku nemu. Pomaly mi otvára oči, učí ma postaviť sa za seba. Povedal mi veci, ktoré má zarmútili, že muž ma nemiluje, ani nemá rád inak by po mne nekrical. Že je egoista, sebec, bez empatie. Nie, pred svadbou po mne nekrical ak by niekoho zaujímalo. Psychológ povedal, že môže byť psychopat. Ja som zhrozená koho som si zobrala. Psychológ hovorí, že skúsime popracovať na vzťahu, na mojej submisivite a možno sa to zlepší. Už tu boli také témy. Preto ma zaujíma, či ste uspeli alebo rezignovali poprípade sa rozviedli. Aj dnes sa na mňa niečo nahneval a vo výťahu na mňa kričal a keď sme vystúpili dole, tam čakali susedia a samozrejme všetko počuli. To je pre mňa tak ponizujuce, najradšej by som sa zbalila a s deťmi odišla.
Autorka:nie nelubii ta a s velkou pravdepodobnostou ani nikdy nelubil. Tie slova ti hovori preto, aby ta udrzal. Nie kvoli laske, ale si pre neho kvalitny emocionalny zdroj a boxovaci vak v jednom.
@makova333 u nás ju to presne tak, ja empatická, každému pomáham, tichá. On sebavedomý, agresívny, manipulant. Ale aký bol veľmi milý pred svadbou, na rukách ma nosil. Nikdy hlas nezvýšil. Vraj najlepšie dievča na svete, ruže mi nosil.
@makova333 on vždy povie že keď sa zamyslis čo poviem, nebudem kričať, keď menej minies v obchode, keď mi uznas za pravdu, keď budeš viac zarábať nebudem kričať. A aj keď ustupim vo všetkom, stále kričí.
Máme takých susedov, cez stenu, nasťahovali sa ako mladí manželia, postupne 1 dieťa, druhé dieťa a strasny krik robil muž. A žena sa časom pridala. Takže kričia a vulgárne nadávajú obaja.
@letfenixa keď som už bola s nervami v koncoch aj mne nadávka vyklzla ale potom som si povedala že sa nechcem zmeniť na jeho obraz a už rok som žiadnu nadávku pri hádke nepovedala. Taká bola dohoda, žiadne vulgarizmy pri hádke. Ja som ju dodržala a on nie. Pred tromi dňami pri výmene názorov zase začal so všetkými vulgarizmami. Síce mi nepovedal, že ty si p.... ale to bolo sama nadávka a bojovanie.
Bohovanie
Vždy bude dôvod za čo kričať.Pocuvaj psychológa asi neodides hneď, ale raz odídeš.Toto on potrebuje tak Ťa zneistiť, že si budeš myslieť, že ty robíš chybu.On je v podstate chudák nespokojný sám so sebou a na tebe si to potrebuje vybijat.Vzdy si nájde takú dobrú, empaticku so mnou by to mal ťažké🙂ja som dobrák, ale akonahle niekto na mňa zvyšuje hlas či nesúhlasí idem do boja.Neboj sa postaviť sama za seba.Ale s takýmto typom nevyhras.Nema v práci nejakú funkciu vojak, policajt, že ho všetci poslúchajú a neznesie odpor?či iný názor?
Náušničky si kúp, pracuješ...zaslúžiš si.Nepocuvaj jeho rozkazy to bude tvoj darček samej sebe na nový zaciatok
Určite ti psychológ povedal tie veci na adresu manžela?
Vypocuj si nahravky od jana dvoraka na youtube poznaj sveho psychopata.
Velmi smutne citanie. Rodinny vzor pre tvoje deti. Prosim, odid aj s detmi. Ty si este mlada na to, aby si si znicila cely zivot. Udupal ti sebavedomie. A nie, nelubi ta, len ma rad svoje pohodlie. Vie, ze toto by mu normalna zena netrpela. Deti ti o chvilu vyrastu, odidu z domu a ty uz potom nikdy neodides, lebo budes uz uplne udupana.
@0silvia0 ďakujem
Čo sa stane, že vždy z pozorného , úžasného manžela, ktorého si žena vezme, sa po svadbe stane to najhoršie ? Koľko rokov sa taký muž pretvaruje?
@abbey1 áno, povedal. Prečo myslíš, že nie? Opísala som mu jeho správanie, hádky, krik, vulgarizmy, vyhrážanie samovraždou.
@nikyball chodili sme spolu dva roky, pár rokov po svadbe ok, potom postupne zhoršovanie
@luccija je vojak
Ja som nepovedala, že ste tie slová od psychológa nepočuli. Dnes už robí psychológa ktokoľvek a zarába na tom. Dobrého psychológa je sakra problém nájsť. Len som si chcela trochu overiť, na akého ste natrafili vy. ;)
ja som zvolila radšej odchod zo vzťahu... nikdy som neoľutovala.
@abbey1 neviem či je dobrý psychológ, pravdivo som mu všetko povedala aj svoje chyby. On že muž je egoista bez empatie. A podľa neho ma neľúbi.
@abbey1 meno nepoviem ale je starší, venuje sa manželským problémom. Snáď aj skúsený.
Pred svadbou to bol klasicky lovebombing. Tipujem, ze ste sa nepoznali dlho, resp. nezili spolu. Aj ked splnis vsetko este predtym ako sa zrodi v jeho hlave co i len myslienka, aj tak to nebude dobre. Vies preco? Lebo jemu to takto vyhovuje,on potrebuje tvoje emócie , reakciu na seba. Ak na neho nebudes reagovat, to ho bude nicit, bude si pripadat sam a bezvyznamny. Ak na neho reagovat budes, bude nicit on teba.
otazka je ci vobec dokaze manzel lubit, ak tam psycholog vidi znamky psychopatie tak zrejme na tom nieco bude. Tam uz nezmenis nic, bud budes s nim a denne celit roznym psycho hram a kriku alebo ho posles do kelu. Takito jedinci nemaju vyvinutu empatiu, ine je cholerik a ine je porucha osobnosti, s tym sa neradno zahravat
Však si tu písala minulé leto?bola tu jedna čo písala, že má muža vojaka a bol takýto...on je aj z práce zvyknutý na takéto správanie, ale to ho v žiadnom prípade neoprávňuje sa takto spravat
Ľutujem najmä vašu dcéru. Musí to byť hrozne hanbiť sa za svojich rodičov. Za otca, ktorý kričí pre kraviny a za matku, ktorá sa tomu nevie postaviť.
@aurora33 nie každý má takú povahu, ale autorke krivdis chodí k psychológovi a chce to riešiť.Moja kamarátka mala takého idiota doma, keď kričala a oponovala bol doma ešte väčší krik.Ked nabrala silu u nich to išlo rýchlo behom pár mesiacov jej psychológ a psychiater vysvetlil, že zmena u neho nebude tak sa rozviedla s 3 malými deťmi.A to bol chlap na ktorého by si to nikdy nikdy nepovedala navonok úžasný, kamarátsky doma hovado
To je diagnóza sama o sebe
Si matka a ako matka máš povinnosť sa starať o deti, chrániť ich a vychovat z nich dobrych ľudí. Nedovol niekomu zničiť im detstvo a ukáz im,že takto sa ľudia správať nesmú. Skôr či neskôr na seba preberú správanie muza.
V tomto denniku robili seriu clankov o nefyzickom- psychickom tyrani, o ziti s narcisom a psychopatom.
https://www.postoj.sk/temy/serial-o-nefyzickom-...
Su tam rozhovory s odbornikmi aj obetami, ako to vyriesili. Precitaj si to, doda ti to silu. Aj ja som bola v takom vztahu. Tvoja hodnota nie je v tom co urobis alebo neurobis, ty mas od narodenia nekonecnu hodnotu a nikomu to nemusis dokazovat. A tvoj manzel ti tvoju hodnotu nevie zobrat, ale sam sa citi ze ziadnu nema a utlacanim teba si buduje dobry pocit. Si dobra zena, dobra matka, mas dobre srdce a zalezi ti na nom. Ale teraz mas velku zodpovednost aj za deti. Tvoja dcera si buduje mienku o sebe podla toho ako vidi spravat sa otca k tebe a k nej. Sposob akym zijete jej pravdepodobne sposobi, ze v dospelosti bude vyhladavat takych partnerov. Chces svoju dceru vidiet takto sa trapit, ze bude na nu muz kricat, nedajboze ju bit? Lebo toto teraz zaziva a povazuje to za normalne. Nema iny vzor. Ak mas syna, on pozoruje ako sa otec sprava a raz sa bude spravat tak isto. Nechces aby ina zena trpela tak ako ty. A hlavne- nezasluzis si taketo spravanie. Zasluzis si uctu, respekt, obdiv, pohladenie, moznost vyjadrit svoj nesuhlad a nazory bez strachu. Na toto vsetko mas pravo! Never muzovi ked ta obvinuje zo svojich reakcii. Kazdy je zodpovedny za seba, svoje emocie a reakcie na ne. Musis si uvedomit ze za silnou fasadou tvojho muza je vela strachu, podcenovania sa, nizke sebavedomie, pravdepodobne aj traumy z detstva. Tiez si to nezasluzil, ale teraz je zodpovedny za svoje konanie.
Ach, prajem ti vela sily nepoddat sa tomu. Teraz potrebujes mat niekoho pri sebe- priatelov, alebo nejakeho krizoveho pracovnika co ti bude oporou aby si ustala svoje rozhodnutia.
Drz sa

@lucimichi nechcela som si to dlho pripustiť, kto by chcel. Ja som citlivý človek a on keď sa nahnevá začne že do p. .., k...., čo si vymleta veď rozmýšľaj. A kričí aj na ulici, ľudia sa otáčajú za nami, dcéra pubertacka sa za nás hanbí. Veď ja som ticho, nič nehovorím ale on kričí.