icon

Muž nechce predať obrovský dom a ísť do menšieho

21. sep 2025

Vždy som túžila po bungalove a nakoniec mame obrovský 3 podlažný dom, ktorý ja neznášam..muž ho nechce predať, že sa na ňom narobil ..ale mame len 2 deti, ktoré s nami nezostanú ..dom je veľký až obrovský na údržbu, žiadny výnimočný..izby využíva na odkladanie veci-bordelu. My starneme a on sa tu drží ako kliešť..ja si už dlhe roky denne pozerám male domčeky, kolegyne majú male domčeky ..nie sú otroci domácnosti...Keď vidím v dnešnej dobe ako si mladi ľudia stále stavaju obrovské domy, tak sa len čudujem.Muz sa ohrádza tým, že tu môžu bývať deti, keď sa dom rozdelí na 3 časti🫣🤦‍♂️ on asi sníva, dcera študuje ďaleko a vo veľkom meste sa jej páči a má odtiaľ priateľa, syn je ešte na ZS u Mna skôr trápi, že už nemame financie na údržbu domu, ani tolko energie..tolko podlaží, dverí, okien..keď to bude treba všetko prerobiť, lebo aj dom starne….udrzba záhrady.Takze taka otazka, či ste potom, keď už deti vyleteli z hniezda predali obrovský dom a isli do menšieho.

anonym_a7a064
21. sep 2025

Ja Ti rozumiem. Máme taký bežný bungalov a môj muž chce ísť stavať veľký dom. Máme 4 deti. Plánovali sme dve, keď sme chceli ešte jedno, narodili sa dvojičky 🤷je pravda, že v tom 4i bungalove sme ako sardinky. Všade sú veci, dvojičky idú budúci rok do školy a vidím, že v dome proste netrávime toľko času. Manžel chce kúpiť veľký pozemok a postaviť niečo, čo bude mať 7-8 izieb, aby sme mali aj pracovňu aj šatníky. Ako znie to super. Lenže, konečne asi dva roky žijeme normálne. Ideme v lete na dovolenku, na jar alebo jeseň ideme to Turecka alebo do Egypta, boli sme lyžovať, ideme do kina, na obed. Keby sme šli stavať dom, tak zas minimálne 5 rokov budeme otroci stavby, finančne aj časovo. Kým to dokončíme, tak najstaršia bude mať možno 15-16 rokov. Proste postavíme dom ako krava a za 10-15 rokov v ňom budeme sami a budeme uvažovať o niečom menšom.

luccija
21. sep 2025
@anonym_autor

@sissy27 ja som rezignovala už dávno, radšej sa z toho domu vyparim a ideme niekde..lebo to je nekonečný príbeh koľko je tam roboty.

@anonym_autor veľa ľudí má veľké oči, keď stavajú dom.Pochybujem, že muž to bude chcieť predať.Kolko rokov tam bývate?Ja, keď idem na našu strechu, alebo k rodičom to len jeden kontajner a všetko tam nahádzať🙂)keď počujem dám to na strechu je mi zle už viem, že to bude dcéra vyhadzovať, keď sa pominieme.Garaz plná veci a parkujeme pred garážou.Skoda, že si ustúpila, keď ste stavali dom ja by som 2 podlažný nechcela.Aj mama ma dvojpodlažný a povedala, že najradšej by pristavala jednu izbu ako chodiť hore len upratovať a večer ísť spať.Ano,je to veľký rozdiel upratovať malý dom, byt a veľky.

autor
21. sep 2025
@luccija

@anonym_autor veľa ľudí má veľké oči, keď stavajú dom.Pochybujem, že muž to bude chcieť predať.Kolko rokov tam bývate?Ja, keď idem na našu strechu, alebo k rodičom to len jeden kontajner a všetko tam nahádzať🙂)keď počujem dám to na strechu je mi zle už viem, že to bude dcéra vyhadzovať, keď sa pominieme.Garaz plná veci a parkujeme pred garážou.Skoda, že si ustúpila, keď ste stavali dom ja by som 2 podlažný nechcela.Aj mama ma dvojpodlažný a povedala, že najradšej by pristavala jednu izbu ako chodiť hore len upratovať a večer ísť spať.Ano,je to veľký rozdiel upratovať malý dom, byt a veľky.

@luccija my mame plny dom ‘haraburd’.. muž zvlaci, schováva a možno keby sme mali bungalov, by tsk nezvlacil..u nás by bolo 10 kontajnerov malo..vtedy som nemala moc na vyber, hladala som pozitíva.pozemok v meste, krásny výhľad..

autor
21. sep 2025
@anonym_a7a064

Ja Ti rozumiem. Máme taký bežný bungalov a môj muž chce ísť stavať veľký dom. Máme 4 deti. Plánovali sme dve, keď sme chceli ešte jedno, narodili sa dvojičky 🤷je pravda, že v tom 4i bungalove sme ako sardinky. Všade sú veci, dvojičky idú budúci rok do školy a vidím, že v dome proste netrávime toľko času. Manžel chce kúpiť veľký pozemok a postaviť niečo, čo bude mať 7-8 izieb, aby sme mali aj pracovňu aj šatníky. Ako znie to super. Lenže, konečne asi dva roky žijeme normálne. Ideme v lete na dovolenku, na jar alebo jeseň ideme to Turecka alebo do Egypta, boli sme lyžovať, ideme do kina, na obed. Keby sme šli stavať dom, tak zas minimálne 5 rokov budeme otroci stavby, finančne aj časovo. Kým to dokončíme, tak najstaršia bude mať možno 15-16 rokov. Proste postavíme dom ako krava a za 10-15 rokov v ňom budeme sami a budeme uvažovať o niečom menšom.

@anonym_a7a064 áno, kým sú deti male je fajn, že majú izby, priestor..my bohužiaľ mame priestor aj na pracovnú, posilňovňu, ale všade sa nachádzajú muzove ‘dady’.. cize dom je nevyužitý, len zbiera ..a odkladá ako stará škola.

autor
21. sep 2025
@mandzula

Ked pocujem, ako si rodic predstavuje, ako sa k nemu nastahuju dospele deti, vrazdila by som. A najlepsie je tlacit to tym detom do hlav odmalicka. Rodic by si mal uvedomit, ze tym dava dietatu na nohu obrovsku gulu, lebo sa bude citit zle a nevdacne, ked bude chciet zit podla svojich predstav. A, ano, mas pravdu, travit zivot udrzbou a upratovanim obrovskej haraburdy, nie je snom kazdeho, akurat tak mozno zlym. Plus dalsia vec - schody v starobe = peklo. Co s tym? Tazko povedat, muza si najlepsie poznas ty sama.

@mandzula ja túžim aby sa deti osamostatnili, odišli a žili svoj život..možno potom preda dom a pojdeme niekde inde do menšieho.

anonym_a7a064
21. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_a7a064 áno, kým sú deti male je fajn, že majú izby, priestor..my bohužiaľ mame priestor aj na pracovnú, posilňovňu, ale všade sa nachádzajú muzove ‘dady’.. cize dom je nevyužitý, len zbiera ..a odkladá ako stará škola.

@anonym_autor môj síce nič nezvláča ale fakt je, že kým by sme to zrealizovali, tak by to trvalo. Potrebovali sme taký dom o 10 rokov skôr. Mňa tá predstava desí, že zas budeme niekde otročiť. Konečne si môžme ísť sadnúť na terasu a vyložiť si nohy, cestovať. Mať proste pohodu a venovať sa rodine.

mandzula
21. sep 2025
@anonym_autor

@mandzula ja túžim aby sa deti osamostatnili, odišli a žili svoj život..možno potom preda dom a pojdeme niekde inde do menšieho.

@anonym_autor rozumiem ti, tak to ma byt.🙂

veselo_neveselo
21. sep 2025

Aha, tak pomaly sa dostavame.k jadru veci. Autorka, podla mna mas problem, ze muz ti vlaci a uskladnuje veci v dome - lebo ma miesto.
Nepotesim ta, aj keby ste mali len bungalov, aj tak by to vsetko skladoval tam.

Chapem ta, ze si z toho unavena...ale mensi dom toto nevyriesi. Musis zakrocit, a s muzom sa dohodnut, ze dostane jeho priestor, obmedzeny na pracovnu, dielnu, podkrovie (vyber si) , a tam nech si ma veci.
Ostatne, spolocne priestory budu na spolocne pouzivanie, ciste, organizovane tak, aby sa lahko upratovalo. A potom uvidis, ci sa naozaj chces prestahovat, alebo len uniknut z tohto domu prec od muzovych haraburd. (Co si myslim, ze je tvoj problem, a nie len, ze mate prilis velky dom).

autor
21. sep 2025
@veselo_neveselo

Aha, tak pomaly sa dostavame.k jadru veci. Autorka, podla mna mas problem, ze muz ti vlaci a uskladnuje veci v dome - lebo ma miesto.
Nepotesim ta, aj keby ste mali len bungalov, aj tak by to vsetko skladoval tam.

Chapem ta, ze si z toho unavena...ale mensi dom toto nevyriesi. Musis zakrocit, a s muzom sa dohodnut, ze dostane jeho priestor, obmedzeny na pracovnu, dielnu, podkrovie (vyber si) , a tam nech si ma veci.
Ostatne, spolocne priestory budu na spolocne pouzivanie, ciste, organizovane tak, aby sa lahko upratovalo. A potom uvidis, ci sa naozaj chces prestahovat, alebo len uniknut z tohto domu prec od muzovych haraburd. (Co si myslim, ze je tvoj problem, a nie len, ze mate prilis velky dom).

@veselo_neveselo možno aj to je cely problém toho..vysnívali som si maly, útulný a minimalisticky dom a takto mame obrovský a plny veci..

anonym_9b8161
21. sep 2025

Môžeš začať napríklad s tým, že sa na celý dom vyflákneš a nech to potiahne muž, od upratovania až po platenie.
Potom mám aj extrémnejšie varianty ako dom vytopiť a vypáliť :D

anonym_3c33e7
21. sep 2025

@anonym_autor Tak velky dom Ti nikto nekupi.

anonym_d62717
21. sep 2025

Rozumiem ti. My ideme z 2 podlažného do bungalovu. Máme pred 50. Mne síce tento dom vyhovuje, je taký vzdušný, každý má svoj priestor, ale keď sa zamyslím do budúcna netreba mi ani pivnice, je tu kopa chodieb a hluchých miest, veľkē náklady na kúrenie a okien na umývanie mám viac ako na troch bungalovoch. Tie nedokážem ani naraz umyť, musím postupne.

biba_18
21. sep 2025

@mirokub sa upratujú. to stačí 😂

biba_18
21. sep 2025

bungalov a 3 poschodový je dosť skok… do bungalovu by som asi tiež nechcela ísť, išla by som do menšieho, ale nie že úplne…

telefon00
21. sep 2025

Býval som v dome čo bol komplet podpivničený a mal dve poschodia plus podkrovie. Plne chápem autorku. Ten dom bol neustály žrut času a energie...o peniazoch nehovorím. Obzvlášť keď ten dom je starý a zrekonštruovaný. Z vonku je veľký, ale miestnosti malé. Manželka, už ex. to nedala a odišla...ostal som tam sám. Ten dom má svojou veľkosťou psychicky ničil. Ten kto nezažije nikdy nepochopí. Bol som otrok toho veľkého domu. Po roku som odišiel a kúpil 4izbak. Nič lepšie som nemohol spraviť. A 5 rokov keď sa finančne zase nadopujem, kupujem malý bungalov... taký akurát. Nie moc veľký, ale prítulný 😊...

anonym_eccd0e
21. sep 2025
@anonym_3c33e7

@anonym_autor Tak velky dom Ti nikto nekupi.

@anonym_3c33e7 ale ano kupi. A este aj zan pekne zaplatia.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
vladuska20
21. sep 2025

Mame prizemie a poschodie,ale deti si upratuju kazde svoje izby,malinke chodbicky aj obyvacku.No ked raz vyrastu a vyletia z hniezda,tiez muz planuje ist do mensieho.Ale zase ja som prave ta,co chce,aby deti prisli domov aj s rodinami a mali kde prespat takze vsetko aj tak ukaze az cas.
Vy mate 2deticky a to aj v tom bungalove by sa mali kde zlozit,ak by prisli na navstevu.Musis len do muza viac hustit,viac mu ukazovat domy,a viac mu s tym liezst na nervy az povoli.Drzim palce.

tenerifka
21. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub takze ty sa len prizeras, ako zena upratuje?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
21. sep 2025
@anonym_a7a064

@anonym_autor môj síce nič nezvláča ale fakt je, že kým by sme to zrealizovali, tak by to trvalo. Potrebovali sme taký dom o 10 rokov skôr. Mňa tá predstava desí, že zas budeme niekde otročiť. Konečne si môžme ísť sadnúť na terasu a vyložiť si nohy, cestovať. Mať proste pohodu a venovať sa rodine.

@anonym_a7a064 presne tak..my ideme opačným smerom..kým boli deti menšie a chceli s nami chodit, tak sme doslovne neriešili dom..vy už máte tiež vacsie deti, ono ten veľký dom je zaberal aj má čas a financie..avšak ak máte peniaze, tak sú firmy..môj muž chce všetko robiť sám..

autor
21. sep 2025
@vladuska20

Mame prizemie a poschodie,ale deti si upratuju kazde svoje izby,malinke chodbicky aj obyvacku.No ked raz vyrastu a vyletia z hniezda,tiez muz planuje ist do mensieho.Ale zase ja som prave ta,co chce,aby deti prisli domov aj s rodinami a mali kde prespat takze vsetko aj tak ukaze az cas.
Vy mate 2deticky a to aj v tom bungalove by sa mali kde zlozit,ak by prisli na navstevu.Musis len do muza viac hustit,viac mu ukazovat domy,a viac mu s tym liezst na nervy az povoli.Drzim palce.

@vladuska20 dakujem, ale jeho asi už nepresvedčím..možno keď obe deti vylezú z hniezda, tak si uvedomí, že nam to je zbytočne..vykurovať tak obrovský dom.

autor
21. sep 2025
@telefon00

Býval som v dome čo bol komplet podpivničený a mal dve poschodia plus podkrovie. Plne chápem autorku. Ten dom bol neustály žrut času a energie...o peniazoch nehovorím. Obzvlášť keď ten dom je starý a zrekonštruovaný. Z vonku je veľký, ale miestnosti malé. Manželka, už ex. to nedala a odišla...ostal som tam sám. Ten dom má svojou veľkosťou psychicky ničil. Ten kto nezažije nikdy nepochopí. Bol som otrok toho veľkého domu. Po roku som odišiel a kúpil 4izbak. Nič lepšie som nemohol spraviť. A 5 rokov keď sa finančne zase nadopujem, kupujem malý bungalov... taký akurát. Nie moc veľký, ale prítulný 😊...

@telefon00 asi tak, my nemame podpivničeny, ale poschodi ako panelák..moji rodicia majú len 2 podlažia a žijú len na jednom a to iste svokrovci..nič viac im netreba, ale o tie domy sa musia starať..

vladuska20
21. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 dakujem, ale jeho asi už nepresvedčím..možno keď obe deti vylezú z hniezda, tak si uvedomí, že nam to je zbytočne..vykurovať tak obrovský dom.

@anonym_autor treba viac a viac do neho hustit,aj kazdy den.Dat mu den pausu a opet hustit.My mame 5deti,takze naozaj ked sa daju do upratovania,raz dva je upratane,hlavne teda ich izby.Aj dvor,ked sa pustia do toho raz dva je upratane,to iste plati aj pre pelety,schovat do sopy.Makaju tiez ked treba.
Skus to aspon mesiac takto kazdy den,kazducky.Usmievaj sa pritom,ze aha aky super,krasny bungalov.

anonym_f4076e
21. sep 2025

Povedz mu, keď sa on nechce sťahovať, že sa ty odsťahuješ s deťmi bez neho.

anonym_435e03
21. sep 2025

@anonym_autor ano, isli sme do mensieho. Riesila som toto iste muz tiez nechcel. Bola som na operacii ruky, 8 tyzdnov som ju mala nehybnu, potom kym som ju rozhybala to trvalo. Zistil co je to okolo domu vkuse nieco robit. On mal vzdy len travu a netykalo sa ho nic. Takze pocas vychadzok som si vyhliadla novostavby, ktore sa prave dokoncovali a pekne sme sa prestahovali. Tiez vyvazal naškreckovany bordel na zberny dvor tyzden. Teraz si nevie vynachvalit. Deti vacsiu cast roka doma nie su a nam dvom je to az moc.

anonym_8185d4
21. sep 2025
@anonym_autor

@gejb presne si o vystihla, ic nie je dokončené lebo je toho veľa..a teda už som rezignovala s upratovanim
@anonym_973fdb lebo bungalov bol môj sen..mám po 46

@anonym_autor bungalovy su mor... Je ich 100 000 naco este ty?

xenia65
21. sep 2025

@anonym_autor milá autorka, presne túto situáciu sme začali riešiť pred 3 rokmi. Len s tým rozdielom, že nápad predať veľký dom prišiel od manžela. Moja prvá otázka bola, či by mu nebolo ľúto predať dom, ktorý vlastnoručne postavil odpovedal bez zaváhania, že nie. Pozemok 9 árov, celý podpivničený plus prízemie a podkrovie. A veľa schodov. Za 25 rokov niekoľkokrát prestavaný, menené okná, kúrenie a stále niečo dorabat podľa financií. A stále dookola. Upratovanie, kosenie, sadenie, chystanie dreva na zimu... Zo začiatku mi to bolo veľmi ľúto, lebo sme to mali pekne podrobené. Ale časom som uznala, že má pravdu. Ťahalo nám na 60 a toto bola posledná šanca to urobiť. Podmienkou bolo na okraji mesta, nové a s pozemkom takým akurát. Ja hovorím, že ihrisko pre nás, taký výbeh. Dom sa nepredával ľahko, trvalo to 1,5 roka. Ale sa podarilo. Novostavba 3 izb.bungalov skoro 80m. Všetko sa zmestilo. Vonku 21m terasa a okrasná aj úžitková záhrada. Tak na relax. Sme neskutočne spokojní. Všetko sme si dali dokončiť podľa seba. Susedia úžasní, ako som na dedine nezažila. Do práce 5 minút. Kúrenie elektrické, ktoré je bez roboty a lacnejšie ako kúriť drevom. Okná 3 + 2 malé a nie 15. Denne hovorím, že si žijeme ako na zámku, nech to trvá večne...

autor
21. sep 2025
@anonym_435e03

@anonym_autor ano, isli sme do mensieho. Riesila som toto iste muz tiez nechcel. Bola som na operacii ruky, 8 tyzdnov som ju mala nehybnu, potom kym som ju rozhybala to trvalo. Zistil co je to okolo domu vkuse nieco robit. On mal vzdy len travu a netykalo sa ho nic. Takze pocas vychadzok som si vyhliadla novostavby, ktore sa prave dokoncovali a pekne sme sa prestahovali. Tiez vyvazal naškreckovany bordel na zberny dvor tyzden. Teraz si nevie vynachvalit. Deti vacsiu cast roka doma nie su a nam dvom je to az moc.

@xenia65 môj sen, my možno 30 okien..ale mame minimum pozemok, takze sa nemusíme extra starať..možno u nás ‘vyhoda’, že žijeme v okresnom meste a tu domy sú drahsie…možno muz vidí do budúcna prenájom domu! Bungalovy sú v okoli , vo vedľajších dedinách..u nás v meste sú na predaj len byty..no ja by som išla žiť niekde v okoli Senca atd..tam sú krasne a male domčeky a teplejšie ako tu mame my.
@anonym_435e03 no muž pochybujem, že by sa všetkého vzdal🫣on za tie roky toho tolko naskreckoval, že by to so sebou zobral..ja to asi nevidim u nás reálne teraz, ja mu to hocikedy poviem, nech predáme dom a ideme inde a mensi domcek..

anonym_f82149
21. sep 2025

Aha, manzel je zberac...tak tu aspon tie veci mate kde mat. V bungalove by na to miesto nebolo (zberaci zhromazduju aj bez miesta). Mame takeho v rodine. Nezavidim ti...